Petr Paulczyňski: homepage

Proč rád žiji v Brně.

Do chvíle, kdy pan Váša plivl na Daniela Landu, jsem o jeho existenci neměl potuchy. Možná je to moje chyba, ale asi ne, protože poté co jsem po něm zapátral na webu, mylím, že jsem o nic nepřišel.

Lidovky zvedly jeho zviditelnění a daly mu možnost se básnicky vyjádřit na dané téma. Jak se mu to podařilo, posuďte sami.
Já bych se jen zeptal šéfa brněnské pobočky Lidovek: to už vážně nemáme komu položit vaši otázku?

A zde výsledek duševní snahy literáte a hudebníka Váši.
Možná bych rád žil kdekoliv, kde bych se narodil. Záleží ovšem také na vyhlídkách, které se kde nabízejí. Můj brněnský rodný dům stojí na kopci v Masarykově čtvrti v dětství mi nabídnul výhled, který bych jinde těžko hledal. Kino, kostel, hvězdárna. Tedy: zábava, zázrak, poučení. Nebo: umění, víra, věda. Pěkně pohromadě. Člověk si může vybrat, ale nemusí. Hranice jsou otevřené. Pokud se rozhodnete pro kino, cesta je to krásná, jdete z kopce alejí sakur. Míříte-li dál, ke kostelu, nabízí vám blízká tramvajová smyčka, pro případ, že by se kouzlo nezdařilo, odvoz dolů do města, do „reality“. Pokud volíte střední cestu, stoupáte členitým parkem na Kraví horu, ke hvězdárně, ve které kromě informací o chodu vesmíru najdete také zase kino! To je dobré.
Španělští punkeři prý v Brně obdivují hlavně kapucínskou hrobku a mučírny na Špilberku. Francouzští punkeři říkají místo Brno „Porno“. Pro mě je ale důležité, že terén města nabízí příležitost k zajímavým leteckým snům. A jeho hlavní náměstí je zasvěceno svobodě. Nahoře nad tím, řekl bych, stále dávají naprosto boží film s opravdovými hvězdami.

Otištěno v LN 9. června 2008

Zajímavé názory na pana Vášu lze najít třeba zde: http://www.brnoinfo.cz/diskuse.php?id=607

Mirek (8.6.2008 12:41:06)
Zakomplexovaný šmírák
V dobách totalitních rozhodovali o tom, zda ten který umělec bude vystupovat, partajní tajemníci a ÚV KSČ. Dnes by o tom rád rozhodoval jeden šmírák z Brna....Je dobře, že kreatury typu Váša na rozdíl od Daniela Landy žívoří na periferii zájmu posluchačů....

kamila (27.4.2008 17:24:22)
básník
Pan Váša se představuje jako fyzický básník(chci se zeptat ,jaký básník je potom Neruda,Wolker,Žáček apd).Napadá Daniela Landu (a já se ptám za co!),že vyprodá ČEZ Arenu v Ostravě(což se jemu nikdy nepovede!),že dokáže ve svých písních přiblížit dějiny našeho národa(což se zase nevede bohužel našim učitelům).Chcete-li kritizovat tak se může vyjádřit o poměrech ,které tady panují,o politicích o korupci.Myslím,že zde naleznete hodně věcí abyste se mohl zviditelnit .S pozdravem fyzická učitelka v mateřské škole.

Nebo taky zde: http://czechtek.bloguje.cz/680574-brnensky-umelec-petr-vasa-proti-komercnimu-nacionalismu-a-parazitovani-v-podani-daniela-landy.php

5] (Václav 23.04.2008, 21:15:31)
Obávám se, že pokud si Petr Váša myslí, že ho lidi budou poslouchat natruc Landovi, tak se mýlí. Taky si nejdu koupit CD Karla Gotta, a přitom s ním mám na mnoho věcí podobné názory ...

Atreid: Máte naprostou pravdu. I po sjednocujícím sjezdu nepřestává zednářská lóže Národ existovat. A právě tato byla a je významným pojítkem mezi nejvyššími místy v USA, Británii a Francii na straně jedné, a vlastenecky smýšlejícími Čechy na straně druhé. Zednáři jiných lóží sice se členy lóže Národ polemizují, ale nesnaží se je zlikvidovat. A právě členem této lóže byl Viktor Dyk, který zase významně inspiroval Daniela Landu. Přitom zednáři všeho druhu jsou "správní a demokratičtí", když to řekl i Jiří Pehe ... Tudíž je možné být demokratický a mít v lásce vlast a národ, i když to Internacionála nechce uznat ...

[6] Váša je introvertní hovado!!! (Michelle 26.04.2008, 11:34:26)
Měl by se zamyslet nad tím co říká a možná by si měl pustit alespoň jednu sólovou píseň od Daniela Landy a najít jedno slovo,které se alespoň trochu přibližuje slovu fašismus....ubožák jeden!!!


obr.:
http://www.hka.cz/_kultura/kluby/cm/2006/060307_ty_sycaci.jpg


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2163x, známka: 2.6
Kategorie: Z brněnského dění
online: 28
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist