Petr Paulczyňski: homepage

Jak jsem šel k ledu.

Když jsem se dočetl od pana redaktora Smetany, že už jsem spíš glosátor než politik, řekl jsem si. Tak. Renomovaný novinář soudí, že jsi u ledu. Tak jsem si řekl, že zkusím, jaké to u toho ledu je.

Vyhledal jsem kryoterapii neboli polárium. V Brně se nalézá v Big One Fitness klubu. Říkal jsem si, že vystavit tělíčko minus 150 stupňům znamená dát se k ledu. Což by mnozí rádi. Navíc mrazící komora vypadala jako rakev na stojato. Přátelé, vlastně nepřátelé. S politováním oznamuji, že jsem přežil jako kostěj nesmrtelný z Ruských bylin. Vzal jsem si vlněné ponožky, vyfasoval jsem rukavice a šup tam.Sice mně napoprvé  -150 nedali, ale na  -137 jsme to vytáhli. Také jsme nedali 4 minuty, ale minutu a půl. Nejvíc mi mrzlo tam kde záda ztrácejí poctivé jméno a naproti. Až jsem se bál, aby mi po vystoupení neupadl rampouch. Neupadl. A kdo chce prožít nový zážitek a něco pro sebe udělat, šup do Big One Fitness klubu. Vřele doporučuji. Anonce z internetu kterou jsem před tím vyhledal nelhala ani slovo. Ještě teď jsem z toho v euforii.




 


A k čemu že je to doopravdy dobré?

Aktivace biologických pochodů posiluje imunitní systém, minimalizuje riziko onemocnění. Intenzivní okysličení nervových buněk vytváří špičkové podmínky pro nejnáročnější psychické aktivity. Zvyšuje se stresová odolnost, schopnost rychlých a přesných reakcí, myšlení a rozhodování. Zkracuje se čas potřebný pro regeneraci po stresové zátěži.

Velmi rychle a dlouhodobě se zmenší množství tukových buněk v podkoží (kryolipolýza), likvidují se zánětlivá ložiska zodpovědná za celulitidu. Opakování procedury vede k rychlým váhovým úbytkům, v průměru 7 a více kilogramů po 15 aplikacích při dodržení příjmu v hodnotách kolem 1200 kcal. Extrémní chlad je výborným doplňkem k jakýmkoli kosmetickým zákrokům na kůži. Úspěšně pomáhá proti akné, uhrům. trudovitosti ... .

Všichni klienti shodně informují o pozitivních změnách nálady a celkové výkonnosti bezprostředně po první aplikaci. Silný je efekt na problémy se spánkem. Velmi rychle ustupují alergické projevy na kůži. Rychlý je účinek překonání bolestí (klouby, svaly, hlava). Již po pěti aplikacích se zlepšilo dýchání u klientů s astmatickými potížemi.

Kryoterapie může významným způsobem podpořit léčení a rehabilitaci u nemocí revmatologických, revmatoidní arthritis, revmatismus měkkých tkání, kolagenózy, vaskulitidy, ankylozující spondylitidy - Bechtěrevova choroba a další autoimunitní onemocnění, reaktivní artritidy - Reiterova choroba, arthrózy drobných kloubů i kloubů nosných, dna, lichen ruber planus, nemocí neurologických, roztroušená skleróza mozkomíšní, Parkinsonova choroba, spastické obrny, myastenia, chronické bolestivé páteřní syndromy, neuralgie sedacího nervu, nemocí ortopedických, stavy po operacích nosných kloubů, stavy po operacích výhřezů páteřních plotének, nemocí plicních, astma bronchiale a spastická bronchitis, nemocí kožních, lupénka a psoriatická artritida (PsA). Doléčení poúrazových stavů a chirurgických zákroků.. Dále je možno metodu celotělové kryoterapie využívat v gynekologii k odstranění bolestí při menzes a potíží v menopauze. K posílení výkonnosti imunitního systému a zpomalení procesu stárnutí organizmu. Má pozitivní efekt na poruchy erekce i sexuální apetenci. Je účinnou terapií chronické bolesti, včetně migrén. Pomáhá při poruchách spánku. Velmi dobré jsou výsledky při terapii chronické únavy.
Efekt ošetření v poláriu zásadně zlepšuje možnosti rehabilitační péče, výrazně se zvyšuje pohyblivost kloubů, uvolňují se spazmy svalů a vazů.
Kryosauna urychluje léčbu popálenin.

Kryokabina rychle a účinně pomáhá překonat pocit únavy a vyčerpání, dlouhodobě potlačuje úzkost i depresivní stavy. Zvyšuje sebevědomí a vnitřní sílu. Posiluje paměť, soustředěnost, vytrvalost, pozornost a schopnost učení. Pozor!! významně pomáhá zvládnout abstinenční syndrom při odvykání závislosti (na drogách, nikotinu, alkoholu, jídle, práci ..).


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2458x, známka: 2.8
Kategorie: Z mého života
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist