Petr Paulczyňski: homepage

Lidskoprávní perla aneb vyšňupaný ministr


Tak jsem se zase jednou ráno probudil, přečetl zprávy, trochu se rozzlobil a trochu z té trochy zloby jsem naťukal do klávesnice.

A opět mě moje milovaná feministicko-eko-fašistická redakce stáhla, protože jsem sprostý, lžu, jsem rasista a vůbec jsem asi špatný ovčan. Prosím vás, buďte ke mně shovívavější...


Echt nejlepší ministr minulé vlády, který pro svoje vynikající schopnosti dostal místo ve vládě nové, zpěvák Michael Kocáb si nechal zpracovat jistě odbornou analýzu situace vykořisťovaných chudinek z Chomutova. Odbornost a nezávislost analýzy trochu poškozuje její název, Sociální past II. Rozhodně nechci ministra vlády napadat z tendenčního jednání, ale ten název tendenční je. Sociální past na asociály? Nebo pan umělec vidí dál a krutá chomutovská primátorka plánuje ožebračit někoho dalšího?

Je vůbec možné, aby radnice dostala do sociální pasti lidi, kteří už v sociální pasti vězí hezky dlouhou dobu svým vlastním přičiněním? Je správné, aby se ministr, který slouží nám, deseti milionům občanů, tak vehementně zastával flinků, ožralů, budižkničemů a ostatních „anizamákpřizpůsobitelných“? Měl by pan ministr jako systémové řešení situace navrhovat odpouštění dluhů a všeho ostatního lidem, kteří chronicky neplní své povinnosti? Jsou tihle asociální chudáčci skutečně obětmi zlých lichvářů, nebo smlouvy o lichvě podepsali, protože jim došly kačky na chlast, fet nebo co já vím? Nebylo by systémovým řešením lichvy lichvu zakázat? Kdo je vlastně Kocábův loutkář? Jeho překrásná a přechytrá mluvčí? Nebo snad neostříhaný malý chlapeček ministruje pro lichvářské firmy, které zásahem chomutovské primátorky přicházejí o kšeft?

Nebylo by pro nás všechny lepší, kdybychom ministerstvo pro lidská práva vůbec neměli? Nebo máte pocit, že se někdy někdo z tohoto veledůležitého křesla zastal vás? Třeba když ministr vnitra legalizoval, že velký bratr bude nejen kdykoli moci vyslechnout, o čem mluvíme do telefonu, ale od dubna nás může legálně sledovat na každém kroku? Kdy se například ministr pro lidská práva zastal práv utlačované menšiny údajných neonacistů z Dělnické strany (DS)? Nebo snad je cikánská menšina ta dobrá a neonacistická menšina ta špatná? Kdo to posoudí? Platí neonacisté daně? Chodí neonacisté do práce? Platí cikáni daně? Chodí cikáni do práce? Je slušnější cikán, který si válí pupek za vaše peníze doma a jeho jedinou prací je pohlavní styk za účelem zvýšení příjmů domácnosti nebo nacionalista, který se osm hodin denně dře jako kůň a o víkendu si jde se svými souputníky zanadávat na ty vyžírky, na které musí vydělávat?

Šnupe pan ministr kokain? Nebo pervitin? Nebo by s tím měl radši přestat? Měl by se zpěvák stát ministrem vlády? Co může zpěvák vědět o lidských právech? Není jeho současná práce dostatečně vypovídající o jeho kompetencích? Smrdí ryba vždycky od hlavy? Smrdí ministr pro lidská práva? Čí práva to vlastně hájí? Neměl by pan ministr začít užívat tvrdé drogy intravenózně? Neměl by si střelit „zlatou“?

Pletu se? Jsou dnešní Romové potomky cikánů? Nebo jsou to jen přejmenovaní cikáni? Proč se vlastně cikáni přejmenovali na Romy? Protože etnikum jako celek mělo za ta staletí už tak špatnou pověst, že se už dále nemohli nazývat cikáni? Byl rakouský císař Karel VI. rasista, když nařizoval cikány dopadené při krádeži „zastřeliti, aneb jakýmkoliv způsobem zabíti“? Nebo jen věděl, že označuje etnikum, které jeho říši stejně nikdy žádné hodnoty nepřineslo a nikdy nepřinese? Jsem rasista, když nechci, aby byl kdejaký póvl živen z mých daní? Jsem xenofob, když se mi nelíbí vylízanost, jakou se prezentuje zpěvákovo ministerstvo? Je starostka Chomutova rasistka, když se proti vylízanosti brání? Jsme národ rasistů? Nedělá z nás, čistě náhodou, rasisty právě vylízanost názorů ministra pro nerasismus?


http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009052405



 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2043x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 67
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist