Petr Paulczyňski: homepage

Havel zase zasmradil

Svým neopakovatelně záludným a potměšilým způsobem nám sděluje, koho prý nebude volit. Když už se zdá, že je od něj pokoj, vždy vypustí aspoň nějaký marastický pšouk.

„Nevolím tunely a tuneláře, mafiány a šejdíře, kasina a nevěstince!“ nechal vyvěsit na billboardu Václav Havel. Až na ty tunely – ty reálné - by mohl rozumný člověk sice souhlasit, ale od něj to brát nelze. Nelze přistoupit na jeho hru neadresného okopávání kotníků a hraběcích rad. Už jen proto, že jako čtyřnásobný prezident a hlavní činitel porevolučního vývoje je zodpovědný za veškerý marast, v němž se nadšení a očekávání lidí utopilo.

Kdo se to od počátku opíral o komunistické prominenty a agenty StB, jako byli Čalfa, Tošovský a Junek? Kdo pomohl neskutečně zbohatnou soudem uznanému bytovému „gaunerovi“ Bakalovi (Becherovka, Patria, OKD)? Na privatizaci Becherovky se podílel i jeho kumpán Schwarzenberg, taktéž na miliardových šlechtických restitucích, které Havel podporoval. Pamatoval i sám na sebe privatizací Lucerny a Barrandovských teras, kdy tak poprvé byla prolomena restituční hranice a zvráceny ve vší tichosti Benešovy dekrety. Neustále nám reinkarnuje známého spekulanta Kocába, který zbohatl na účet prodeje správy fondu Trend podvodníkovi.

Když se Havel vymezuje proti tunelování, je to trapné i kvůli jeho předchozí podpoře zelených. Neznám větší tunel než Bursíkovu fotovolvatiku a Liškovy tanečky kolem státních maturit. Když k tomu připočteme bionaftu, větší tunel na kapsu českého občana si není možné ani představit. Dobrý je k tomu jakýkoliv alarmismus, vč. zpátečnictví ve věci jaderné energetiky. Když nezapomeneme na tunel, vedoucí z Československých zbrojovek přímo ke konkurenci v zahraničí, měl by tento člověk aspoň kajícně mlčet.

Ostatně by mě zajímalo, kdo ten billboard Havlovi zaplatil. Dám krk za to, že jeho peníze – vládne-li jimi vůbec - by mu manželka Dagmar utrácet zbůhdarma nedovolila. Dělá se to tak, jak předvedl Janeček: Vezmou se cizí peníze a exprezidentovi se koupí hračka. Aby doma nezlobil. Že pak otravuje okolí, je jen zákonitý důsledek...

http://streit.blog.idnes.cz/c/158326/Havel-zase-zasmradil.html

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2066x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 33
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist