Petr Paulczyňski: homepage

Brno, Brno, špíny je tam plno

Tak se nám schyluje k asi nejkontroverznější koalici po posledních komunálních volbách v zemi - v Brně vše spěje k velké koalici ODS a ČSSD. Kdo věří medovým slůvkům vrcholných představitelů obou stran, že se tak má stát hlavně v zájmu stability města Brna, je velký naivka nebo blázen.

Podíváte-li se do novodobé historie České republiky, jakákoliv velká koalice dříve či později vedla ke zrůdnostem a obrovskému pokřivení politické kultury a ekonomických vazeb. Koalice ODS a ČSSD na pražském magistrátu nám dala skvost české politiky jménem Jiří Paroubek a vedla k totálnímu morálnímu kolapsu pražské ODS. Jiná podoba velké koalice v podobě tzv. opoziční smlouvy uvrhla ODS na dlouhá léta do opozice, umožnila u nás vznik ekonomických mafií a sebrala spoustě občanů této země jakékoliv ideály o politice jako službě lidu.

Koalice ODS a ČSSD v Brně nemůže pro toto město znamenat nic dobrého. Nepůjde totiž o koalici ve formě spolupráce dvou stran, ale o vzájemné si krytí zad a tolerování si kšeftíků. A to je vždy úrodná půda pro korupci, machinace a staré známé kmotrování.

Velmi mne mrzí, že brněnská ODS asi jako jediná republiková organizace této strany nedokázala překročit svůj vlastní stín a ze svých chyb z minulosti se nepoučila. Robert Kotzián, kandidát ODS na primátora, se zdál být jako přijatelný člověk a nový nadějný vůdce. Bohužel to vypadá, že ho mašina starých struktur semlela a on je s partou svých mladých hrdinů a bojovníků osamocen.  A ještě smutnější je, že se to vše děje pod dohledem (a možná i velením) Pavla Blažka, místopředsedy ODS.

Jak moc by Brnu slušela politicky čistá pravo-středová koalice ODS, TOP 09 a KDU! Petře Nečasi, copak to nevidíš, co se to v Brně děje? Já osobně tu veřejně deklaruji, že pokud ona velká koalice ODS a ČSSD v Brně skutečně vznikne, byly to poslední volby, ve kterých jsem ODS volil. A myslím, že nás takových bude více.

http://pospichal.blog.idnes.cz/c/160092/Brno-Brno-spiny-je-tam-plno.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1931x, známka: 2.8
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 49
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist