Petr Paulczyňski: homepage

Špatná zpráva (nejen) pro zdravotnictví: Vyděračům se ustupuje

Tak. Vláda vyměkla. Doktoři dostanou výhradně na platy dvě miliardy. Dostanou je z toho, že pacientům se zúží nemocniční síť.

Jakže nám to argumentuje Kalousek, když naříká nad zhoršováním věkové struktury obyvatelstva? Že průběžný důchodový systém nepřežije v důsledku stárnutí obyvatelstva. Hned mě napadlo, proč v nárocích na léčebné kapacity tomu má být naopak?!

Nakonec aby ti „reformátoři“ oněm doktorům děkovali, že jim poskytli záminku. Nebude tedy tlak na to, aby se neprodražovaly léky, nenakupovala předražená a kolikrát i nadbytečná technika, aby peníze nemizely v outsourcingu, ve zdravotních pojišťovnách a aby nebujela konferenční turistika. Prostě budou mít pacienti dál do nemocnice a budou déle čekat.

Doktoři si své tak vydupali na úkor celého zdravotnictví. Chudáci pacienti, ale taky ostatní zaměstnanci, zejména sestřičky, pomocný zdravotní a technický personál. K ním lékaři nebyli vůbec solidární. Mám větší úctu k sestřičkám, které za mizerný plat dělají nejhorší práci a přesto se chovaly zodpovědně, než k lékařům, kteří vydírali prostřednictvím novorozenců, a to dokonce těch nedonošených.

Nebýt našich tolerantních předpisů o nezaměstnanosti, nemohli by si to dovolit. Kdo kolektivisticky a samoúčelně podá výpověď, neměl by požívat žádné ochrany. A všem takto „nezaměstnaným“ by měli na úřadu práce přidělit práci v jiné lokalitě. Protože nevěřím, že blufování lékařů by vedlo k jejich masovému odchodu do ciziny.

Byla to jen válka nervů. Jakou může mít autoritu ministr, když stáhne ocas mezi nohy? Tato vláda tedy posílila odboráře. Jestli Heger zaručí návrat všem lékařům ve výpovědi, tak Kubek i Engel vyhráli. Pacienti ovšem prohráli v každém případě.

Thatcherovou na ně!

http://streit.blog.idnes.cz/c/174891/Spatna-zprava-nejen-pro-zdravotnictvi-Vyderacum-se-ustupuje.html

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2166x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist