Petr Paulczyňski: homepage

Ústavní soud za všechny prachy

Bez jakékoliv odpovědnosti za rozpočtový průšvih, prolongoval Ústavní soud jedno z reziduí rozptýleného socialismu u nás. Svým rozhodnutím přidal 6 miliard státních peněz těm, co si spoří na autíčka a pěkné dovolené.

Nebo si vážně někdo myslí, že to co se nazývá "stavební spoření" si střádalové vyberou k deklarovaným účelům? V mém okolí nikdo. A velká většina spořilů má těchto spoření několik, protože "stavebně" spoří táta, máma, dětičky i pes. Protože tolik peněz co k normálnímu spoření erár přidává vám  jinde nedají.

Proto se nedivím páně Kalouskově reakci že je třeba stavebního spoření zrušt úplně. To bude jekot. Tak co teď s tím fantem. Odpovědný člověk si spoří. Nenažrané banky mu dají úrok, který je pro srandu králíkům. Je ale úlohou státu, dorovnávat nenažranost bank a lákání střadatelů? A už taky slyším kravál, který spouští stavební spořitelny, protože po zrušení státní podpory přijdou o kšeft.

Kdyby ale pánové ve vládě nenašli odvahu stavební spoření zrušit, pak ať  je ho možno  použít skutečně pouze k účelu podle jeho názvu. Uvidíme, co to udělá s počtem "stavebních" střádalů.

A kde vzít těch chybějících 6 miliard, které budou chybět díky zpolitizovanému rozhodnutí ÚS? Navrhuji je škrtnout na tom nejcitlivějším a nejbolestivějším místě s patřičným komentářem, že tyto peníze budou dotyčným chybět, protože se socani spolu s  Ústavním soudem rozhodli umožnit i nadále rozhazovat tyto prachy ve prospěch těch, kteří mají na to, aby si společně se státem naspořili třeba na hodinky s vodotryskem.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2203x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 57
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist