Petr Paulczyňski: homepage

Obsese Klausem

Opakované a neustávající myšlenky které není jedinec schopen vytlačit ze své mysli se nazývají obsesivní poruchou. Obsesivní stav znamená, že se stejná myšlenka objevuje opakovaně den po dni, až 24 hodin denně.

Kompulzivní chování je vědomé a opakované; jedná se např. o počítání, kontrolování nebo vyhýbání se konkrétní myšlence s cílem neupadnout do obsesivního stavu. Dalšími příklady kompulzivního chování jsou opakované mytí rukou nebo sprchování, opakované kontrolování, zda člověk na něco nezapomněl, např. zavřít vodovodní kohoutek nebo zamknout dveře od bytu.

Zdá se, že uvedené diagnozy jsou jako ušité na politomluvku Peheho. Uvedený pán napsal "Přání k 70. narozeninám Václava Klause."
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=13367

Celým blogem se jako červená nit vine Peheho dlouhodobě neskrývaná averze k Václavu Klausovi. Ovšem korunu tomu Pehe nasazuje svým závěrem: "Klausovi lze k jeho sedmdesátinám přát opět jen to, co jsem napsal už v roce 2001. Klaus ale bohužel prohlašuje, že se z veřejného života nemíní stáhnout ani po skončení svého prezidentství, takže jeho politický a intelektuální úpadek bude pokračovat i po roce 2013. Jelikož už teď je postavou tragikomickou, lze jen konstatovat, že evidentně usilovně hledá cestu do pověstného propadliště dějin."

Milý pane Pehe. Stejně jako Klausovi mi vadí agresívní environmentalismus, eurohujerismus a eurošílenství, které ostatně vyprchává stále z většího množství lidi. Ale na rozdíl od Vaší prosté obsese umím u Klause ocenit jeho schopnost argumentace. A se mnou zdá se ještě dost těch, kteří jsou schopni vnímat jaké směšné eurosměrnice a nařízení musíme plnit. Lidí kteří začínají vidět kolik stojí ta bruselská taškařice. Nemluvě o stále více sílícím přesvědčení o pádu EURA, splasklé oteplovací bublině a dalších nesmyslných dotacích zemědělcům atd. atd.

Blahopřání, které jste jako jeden z lídrů antiklausí armády vyplodil je sprosté a vůči prezidentu republiky nekorektní. Vám prostě vadí jeden paličatý profesor shodou okolností sedící na Hradě co nesdílí Vaše "hodnoty" a děláte z něho škůdce republiky. Podle Vaší obsesivně - kompulzivní teorie škodí Klaus už od roku 1991. Doufám, že v tom, čemu Vy říkáte škodění bude pokračovat ještě dlouho.

I přes permanentní obsesivní antiklausovské výkřiky z nevětraného pravdoláskovního pelechu.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2476x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 56
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist