Petr Paulczyňski: homepage

Pane Sobotko nelžete

Na tiskové konferenci ČSSD před zasedáním parlamentu prohlásil pan Sobotka lidově přezívaný Dluhoslav Otík Laffer,  že zvýšení DPH se dotýká pouze zaměstnanců, neboť podnikatelé si svou "osobní spotřebu" promítnou do účetnictví a DPH odečtou.

Tak bezostyšnou lež a vrážení klínu mezi zaměstnance a ty co pro ně vytvářejí pracovní místa jsem už dlouho neslyšel.

Chtěl bych vidět živnostníka, který si do účetnictví dá vepřovou na nedělní řízek. Mám pocit, že by živnostníci měli vyjít do ulic a demonstrovat proti takovým oranžovým sprosťárnám.

Pan Sobotka si pod vlivem průzkumu veřejného mínění asi myslí, že už bude brzo premiérem a tak se rozhodl průzkumům trochu pomoci. Rozdmýcháváním typicky české závisti chce poštvat neuvěřitelnou lží pracující proti svým zaměstnavatelům.

Vážený pane Sobotko. Nelžete národu do očí. Jinak riskujete, že někomu rupnou nervy a zase budete nějakou dobu chodit ve zpevňovacím límci. Trpělivost živnostníků má také své meze a vyvolávání nenávisti či závisti by se mohlo obrátit proti Vám.

Protože závist je prvním předpokladem úpadku a neúspěchu. Oni socdem bojovníci za „právo a rovnost“ mohou snad mít pouze radost z toho, že úspěch je přesně tak mizerně placen jako neúspěch. V tom vidí jakési podvědomé zadostiučinění:Všichni dostáváme stejně. „Rovnost, svornost, bratrství!“

Mentalitou „rovnost i v chudobě“, resp. „raději budeme všichni žít v bídě, než abychom připustili, že by mohl někdo zbohatnout“, opravdu nelze ani v sociálním tržním hospodářství vybudovat blahobyt pro všechny, neboť závist je prokazatelně spolehlivým motorem neúspěchu jakéhokoliv demokratického předsevzetí.

Více se lze dočíst v knize Jana Berwida-Buquoye: „Otec německého hospodářského zázraku - Ludwig Erhard“, nakladatelství Professional Publishing , 2. vydání, České Budějovice 2006).

Zvedání marxistického tématu boje proti vykořisťovatelům. Vypouštění džina hašteřivosti a závisti. Filozofie průměrnosti a falešného rovnostářství. Proč  nemám to auto, co má soused? Proč  nemám vilu jako spolužák ze základky?

Pane Sobotko. Vypouštíte z láhve džina, který může sežrat i Vás. Doporučuji Vaší pozornosti  krédo "otce vlasti" z druhé kapitoly vlastního životopisu „Vita Caroli“:
"Budete-li nenávidět lakomství, poplyne Vám bohatství".

A pozor na choleriky.

Na demosnímku pan Sobotka  po útoku cholerika

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2303x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 43
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist