Petr Paulczyňski: homepage

Vyšší daně kuřákům? A proč ne tlouštíkům?

Nováček naší politické scény lidově zvaný Veverky, které se zviditelňují především vlastními průšvihy, přišel s návrhy za které by se nemusle stydět ani Kocáb nebo Džamila.

Veverky totiž vymyslely, že kuřáci by měli platit vyšší pojistné na zdravotní pojištění. A jak je u nich žertovným zvykem, chtějí o tom zase hlasovat v referendu svých příznivců a to do 21.7 t.r. Pravdou je, že jako první s touto pitomostí přišel člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Miroslav Zámečník. Zdá se, že NERV se začal zabývat podobnými ptákovinami jako OSN u babyboxů či pár fackami rozjívenému potomkovi.

Podle zpravodaje zdravotní komise VV Jan Dobeše by nekuřáci  měli dokazovat, že nekouří pravidelným lékařským testem. Systém by měl podle VV fungovat tak, že se zájemci o slevu na pojistném podrobí testu u praktického lékaře. Na základě něj lékař a pojišťovna stanoví, zda dotyčný splňuje podmínky, aby platil jako nekuřák nižší pojistné než kuřák. Sleva by trvala půl roku, poté by se musel zájemce opět podrobit zdravotnímu testu.

Podotýkám, že jsem nekuřák, pouze výjímečně při slavnostní příležitosti si dám jeden doutníček, takže nemohu být podezírán z nadržováním kuřákům. Takovou populistickou blbost jsem však už dlouho neslyšel. kromě toho, že návrh zasahuje do soukromí každého člověka, jsou zde i důsledky ekonomické. Návrh by zvedl počet návštěv u lékaře. A kdo by hradil všechny ty prohlídky? Zdravotní pojišťovny?

A když už připustím, že zdravotnictví má vyšší náklady spojené s fenoménem kouření, proč do zdravotnictví nejde část nemalé spotřební daně jíž jsou cigarety zatíženy?

A proč by vyšší pojistné měli platit "ausgerechnet" kuřáci, kteří ohrožují své zdraví  nikotinem? Pročby si neměli připlatit pijáci alkoholu, feťáci, přežírající se jedlíci, piráti silnic a další kteří vědomě své zdraví?

Na demosnímku je potenciální plátce vyšší pojištění.

K včerejšímu blogu o propalestinkých pomatencích- http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/200191/Propalestinsti-aktiviste-Uzitecni-idioti.html
jsem vložil anketu zde : http://www.paulczynski.cz/anketa.html

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2520x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist