Petr Paulczyňski: homepage

Volají odbory po diktatuře proletariátu?

Tak nám zase dneska zasedali nařvaní odboroví papaláši se stotisícovými platy kteří se vydávají za ochránce pracujících. A slíbili že přitvrdí, že budou dělat blokády a podobný bordel, pokud vláda neodstoupí. Další protesty budou bolet, hrozí vládě odboráři.

 já blbec myslel, že odbory mají zastupovat pracující ve sporech se zaměstnavateli. Protože k tomu aby vládli je nikdo nezvolil. Za zamyšlení stojí i fakt, že odbory prezentují pouhých 10% zaměstnanců v České republice, chovají se ale jako by zastupovali celý národ. Přinejmenším mne ale nezastupují.

Proč se tedy odbory montují do něčeho k čemu nejsou určeny? Nevíte? Odbory jsou totiž již delší dobu řízeny socialisty a tvoří nátlakovou skupinu ČSSD. Jsou to hoši co si udělali kšeft z nespokojenosti lidí (a lidi jsou věčně s něčím nespokojeni). A proto vykřikují po ulicích, že ty změny kterým se nevím proč říká reformy, dohánějí čím dál víc rodin na hranici živoření. No když na to nahlédnu očima narvaných nákupních center, tak jsem z toho "zmatenej jak pes Goro před Tokyem".

Nic proti odborům. Odbory podobně jako politické strany, patří k základním kamenům, z nichž se buduje svobodná společnost. A nic proti stávce. Je to legitimní nástroj, jímž brání své zájmy zaměstnanci proti zaměstnavatelům. Ale aby předáci hájící své bydlo, onen obludný aparát co zbyl po ROHatém hnutí, který nedělá pokud možno vůbec nic, vyháněl lidi do ulic a říkal že to není politika, tak to je teda síla. Tvrdím, že se odbory začínají stylizovat do role, která jim nenáleží. Odbory nemají žádný mandát k tomu, aby rozhodovaly o tom, kdy má nebo nemá vláda odstoupit. Vláda tu není od toho, aby plnila přání odborářských organizací.

A vyhrožovat blokádami? Co tak použít k zametení odborů metody které použila svého času baronka Thatcherová? Protože i přes výhrady k této vládě tvrdím, že to nejsou odbory, kdo tu má mandát k vládnutí. Protože žijeme v parlamentní demokracii nikoliv v odborářské demokracii či dokonce v "diktatuře proletariátu".

Doporučuji spolu s aTeem vládě dávat pozor na výstřel z Aurory.

Na dokumentačním snímku je řídící odborová centrála.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2385x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 23
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist