Petr Paulczyňski: homepage

Píchni ho, řízni ho, pusť mu krev

Tak jsme kdysi skandovali na zimáku když rozhodčí blbě pískal. Vzpomněl jsem si na to, když jsem si početl, co se chystá na živnostníky. Blahé paměti pravil jeden rudý gauner a vrah, že se učí jezdit do Moskvy zakroutit demokracii krkem.

Nu, zatím tak daleko nejsme, ale někteří současní vládní experti pomalu ale jistě kroutí krkem živnostníkům kterým se říká moderním ptydepe OSVČ. Kdo je to ten podezřelý OSVČ kterého je třeba podojit? Je to ten nešťastník, kterého vidíte na demonstračním obrázku. Je to osoba, která se živí sama svou prací, v lepším případě zaměstnává pár lidí. Za své podnikání ručí vždy celým svým majetkem. Jeho činost je nejistá stejně jako balancování na laně. Věčně je sžírán obavami: prodám zboží, službu ? budou o ni zájemci ? vydělám na spácení úvěrů , sociálního / zdravotního, na živobytí ? nepřeválcuje mě konkurence ? atd., atd. A ti krokodýli dole? To jsou leasingy, splátky, odvody, finančák, výhružky exekutorů ....Nemluvě o tom, že neznají pojem placená dovolená, stravenky, a další benefity které musí naopak vyplácet svým zaměstnancům.

A k tomu přicházejí šílené nápady na sjednocení odvodů pojistného na důchodové zabezpečení se zaměstnanci a výrazný nárůst daní OSVČ cestou snížení výdajových paušálů. Co je na tom špatného? Nejde o nic jiného než o státní ekonomickou likvidaci živnostníků a podstatné části ostatních OSVČ, tedy těch, kteří paradoxně po státu nechtějí žádné sociální dávky a nestojí fronty před úřady práce. A také nečekají, až jim někdo přinese práci až pod nos ale sami se o ni postarají. A že to je nějaká dřina. A stát pod vedením "pravicového" ministra financí chystá sadu opatření, které ze všech skupin obyvatelstva nejvíce odnesou právě živnostníci, kteří jinde tvoří pilíř ekonomiky.

Jako daňový poradce slyším dnes a denně postesky svých klientů, jak pomalu ale jistě je jejich podnikání místo podpory pronásledováno dnes a denně hordou státních či městských úředníků. A že není vyloučeno, že se nechají zaměstnat aby později odešli na "pracák" a přitom se živili načerno. Nebo jste se ještě nesetkali s otázkou řemeslníka, chcete na to doklad? Když nechcete, máte to levnější. Opravdu je třeba těch pár miliard vybrat za tuto cenu, která ve skutečnosti znamená, že stát namísto toho co dosud vybral vybere úplný....nic?

Nebylo by to jednodušší tak jak napsal kolega Karel Kříž?

"Pan ministr Kalousek by se tedy měl rozvzpomenout na svoji předvolební rétoriku a opravdu seškrtat na straně výdajů nikoliv jednotky miliard, ale stovky. Může se třeba zasadit o ukončení zbytečných “musímepenízeutratitkdyžjsouzeu” projektů, několikrát předražených staveb a ostatních státních zakázek, propustit ze státní správy houfy nabraných kámošů, rodinných příslušníků, milenek a jiných nepotřebných úředníků, prověřit činnost a výdaje samozvaných multikulturních, náboženských či dalších spolků žijících z grantů, zredukovat finanční tok na nespravedlivé investiční pobídky, dotace a další, podnikatelské prostředí deformující, ve své podstatě Jidášovy dary ekonomice."

Protože přidušení střední třídy bude znamenat víc škody jak užitku. Myslím, že by živnostníci měli zaplnit Václavské náměstí, protože je-li tu někdo připravovanými změnami bit, jsou to především oni.

A jak to vidí živnostníci očima aTea?

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2529x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 38
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist