Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak včera byla teplá tiskovka. Pozor, nemluvím o počasí. Teplé léto se totiž týká další akce LGBT komunity, která opět uspořádá svůj zviditelňovací festival, jakoby tuto komunitu u nás někdo pronásledoval.


Bude prý zas Prague Pride a půjdou rozjásaní, barevní a veselí. A prý budou dělat coming out. Tak to já ho udělám taky. Přiznávám se dobrovolně a bez nátlaku, že jsem na baby. Tudíž asi nemám nárok. Jsem hetero a podle randálu který se zase okolo této homoakce rozvíjí asi nejsem normální. Dokonce naše vaše veřejnoprávní ČT nás nezapoměla o této akci informovat. A vsadím se, že ještě bude.
Národ se rozdělí na ty politicky korektní, kteří pouliční jásání barevné skupiny lidí s jinou sexuální orientací než je většinová považuje za normální, na ty co je jim to fuk a naposledy na ty co sám fakt homosexuality považují za zvrhlost. Já patřím k těm, co je jim to fuk, ovšem s výhradou. Sexualita je dle mne výsostně intimní záležitost, kterou by si podle své orientace měl provozovat každý doma. Nechápu, proč je potřeba ji deklarovat na ulicích. Rovněž mi uniká zběsilý atak na všechny kdo nesdílí povinné nadšení nad touto akcí. Zaštiťování takovýchto akcí politiky a veřejnoprávním médiem je už pak zcela nad rámec mého chápání. Tak mne napadlo, proč podobné akce nepořádají heterosexuálové? Proč nechodí po ulici polonazí, nestrkají si jazyky do huby a nevyzývají nikoho aby si naleštil prdelku nebo jinou část těla. Když jsem tuto větu napsal do jedné diskuze, byl jsem vyzván, abych takovou akci uspořádal. Uspořádal bych, ale bojím se, že bych polonahou manželku na ulici nedostal. A v tom asi je jádro pudla. Heteráči si své libido uspokojují v soukromí aniž by museli dráždit okolí. Takže co na závěr? Opakovaně říkám že gayové a lesby si klidně teplí mohou být, aniž by mi to vadilo. V okruhu mých přátel a známých se několik takových jedinců vyskytuje a nemám s nimi nejmenší problém. Ani jeden z nich však do potrhlých průvodů nechodí a potrhlých festivalů se nezúčastňuje. Jsou sice teplí, ale považují to za svoji soukromou věc, stejně jako já nelezu na pódium bojovat za právo vztahu on-ona. No a pojďme na titulky.

Jdeme s barvou ven, hlásá Prague Pride a slibuje průvod 15 tisíc lidí, píše iDnes. Hlavním tématem se tentokrát stal coming out, tedy zveřejnění a přijetí odlišné sexuální orientace. Na to odkazuje i slogan: Jdeme s barvou ven.
Jen abyste kluci a holky nešli ven i s něčím jiným. Říkal kamarád, že se půjde podívat, ale že si vezme plechový trenky.

Špičky ČSSD, včetně Sobotky, jsou pro podporu Rusnokovy vlády, hlásí Lidovky.  Nejužší vedení sociální demokracie jednomyslně doporučilo svým poslancům, aby vyjádřili důvěru vládě Jiřího Rusnoka. S návrhem přišel předseda strany Bohuslav Sobotka, který přitom úřednický kabinet dosud odmítal podpořit a opakovaně jej kritizoval.
Nejlepší komentář měl Jindřich Šídlo: Pokud dnes po předsednictvu strany Sobotka oznámí, že sociální demokraté hlasují pro důvěru, nezbude mu nic jiného než v další větě dodat, že to bylo jeho poslední vystoupení v roli předsedy ČSSD.

A v našívaší vyzpovídali jistého profesora, známého cedulí v níž sám sebe označil za katolickou buznu. Hovořil v pořadu Před půlnocí. "Milošovi Zemanovi nevěřím jediné slovo," mimo jiné pravil. To řekl dobře profesor, to je nás víc. Ale nevím, proč zrovna tohoto pána nám naševaše servíruje. Žeby proto, že to je správně vytuněný coming outový týpek s multikulturním přesahem, jehož veselá videa a skotačení na obskurních průvodech brzy budou plnit obrazovky?

Rusnok: Ultimáta od zaměstnanců? Takto nemůžeme fungovat, Balvína neodvolám. Tolik titulek. Premiér Jiří Rusnok nevyhoví žádosti šéfů baletu a činohry Národního divadla, kteří žádají Balvínův konec ve funkci. Rusnok to dnes řekl v Českém rozhlasu Radiožurnálu. Podle předsedy úřednické vlády si umělci nemohou klást ultimáta a podmínky, za nichž budou pracovat.  Podle něj by mohli v budoucnu protestovat i zaměstnanci jiných státních složek a požadovat pád členů vlády, kteří se jim znelíbí.
Ovšem obávám se, že umělcům se stýská. Kde jsou ty časy kdy promlouvali k masám a měnili dějiny. Myslím, kluci herečtí, že nepolitická politika kdy o věcech rozhodují nevolené elity je dávno v čudu. Nechcete hrát ve zlaté kapličce? Tak si pronajměte nějaký divadlo a hrajte. Bez grantů a dotací. Uvidíme. Jak napsal přítel na FB: Kdyby po odvolání Žaludy dalo výpověď několik třeba přednostů stanic a požadovalo odvolání Žáka, myslíte, že by tomu média věnovala stejnou pozornost?

Soud se bude znovu zabývat střelbou na Klause. Uvedla to dnešní liberecká příloha MF Dnes. Prý se odvolal státní zástupce. Změna trestu Vondroušovi nehrozí, státní zástupce ale požaduje přísnější právní kvalifikaci, než je výtržnictví.
Vondrouš dostal u okresního soudu půlroční podmínku. Tu navrhoval ve své závěrečné řeči i státní zástupce. V případu teď bude rozhodovat krajský soud.
Přatelé, nechte Vondrouše Vondroušem. Vážně máme zapotřebí vyrábět zase z cvoka lidového hrdinu?

Zdeněk Škromach nám na FB dnes sdělil: Bez ranního kafíčka na cestě do Prahy. Vládní koalice v chaosu organizovaném Mirkou Němcovou. Očekávám od pravicových bojovníků za parlament jasné oznámení, že budou respektovat výsledek a vůli občanů vyjádřenou v minulých volbách a umožní vznik menšinové Sobotkovy vlády ČSSD, která volby vyhrála. V opačném případě je povinností ČSSD podpořit vládu Jirky Rusnoka a zabránit návratu vlády Kalouska a Schwarzenberga v čele s Němcovou. Ostatně právě avizovaná vláda Němcové alias Nečase, dělala tři roky vše pro to, aby zpochybnila parlamentní systém a svými kroky podporovala nárůst extrémismu v naší společnosti. Teď se snaží odvést pozornost od napáchaných zvěrstvech na vlastním národě na pseudoboj o parlamentní demokracii. Lidé chtějí změnu a tou změnou není Nečas v sukních. Hezký den.
Tak asi tolik. O bazénku dnes ani slovo. To snad nevyžaduje komentář. Akorát k tomu chaosu. Zdenda nějak přehlédl, že chaos právě nastává u nich.

A trocha bulváru: U Džambulky nic nového, akorát nějaká pomatená stará vydra z Italie halekala u Ivety před barákem aby vylezla, ovšem slavice zůstala vevnitř, čímž jsme možná přišli o rambajs nevídanej. Zajímavější ovšem je sex jako turistická atrakce! Když už souložíte na veřejnosti, nedělejte to na hradbách, vybízí nás titulek. Středověké hradby v centru Newcastlu kdysi chránily jeho obyvatele před nájezdy skotských útočníků jsou zjevně také dobrým místem na sex. Své o tom ví jeden zvídavý pár, který v tom nejlepším zachytil fotoaparát. Jeden pár v tom Newcastlu prý  "na to skočil " na ruinách městských hradeb v samém centru metropole. Povídal jsem ženě, že bychom mohli na procházku na Špilas. Pravila pevným hlasem, že nikam nejde, protože by nám do toho lidi asi kecali.

A zprávy o počasí: Čeká nás nejstudenější léto za 200 let!, hlásá titulek. Letos si sluníčka a teplého počasí prý moc neužijeme. Nadcházející léto má totiž být nejstudenějším v Evropě od roku 1816! Tvrdí to alespoň francouzský meteorologický kanál Météo. Teda, že já se nedal na meteorologa. To musí být zaměstnání. O stupidnosti této předpovědi svědčí, že je takové vedro, že už prý  i Češi přestali nosit ponožky do sandálů ( kromě Zdendy ovšem). O situaci nejlépe vypovídá pohled do synoptické mapy, kde se izobary natáhly do přímky. Pavouk dnes neříkal nic. Leží na zádech a požaduje namočený plavky cedulkou dopředu, prý je to moderní.

A z mého života: Prý hrozí silné větry, hlásí v telce. To je možný. K večeři jsem měl totiž čočkovou polívku. Taky jsem musel na zahradě ostříhat přerostlé křoviny a jiné byliny jako psí víno, břečťan a vistárii. Povídala manželka, že si mám vzít něco na hlavu ať nedostanu úžeh. Poté, co jsem si vzal na hlavu síto abych šel s duchem doby, pravila, že už ten úžeh asi mám. Taky říkala, že vypadám jako debil. při pozorné prohlídce musím uznat, že to tak zvonku vyzerá.

A na Fejsbůku napsali:

  • O Bohoušovi: Prohrát se v politice dá. Jenom si u toho člověk nesmí nechat nas*at na hlavu. To už je lepší bouchnout dveřmi a předtím říct: tak mně polibte p*del.
  • Nic nového pod sluncem. Kdysi se socani sloučili s komunisty, dneska se SPOZ. Je na tom něco nejasného?
  • Kdysi homosexuály popravovali. Pak je deportovali. Potom prostě ignorovali. Teď je z toho něco jako zásluha. Je mi 75 let, ale doufám, že se už nedožiji toho, kdy to bude povinné.
  • Kdyby byl prý ve funkci, jako prvního by neodvolal nejvyššího státního zástupce, ale šéfa BIS. "Pokud zpravodajská služba, která chrání stabilitu a ekonomické zájmy státu, neví, že na Úřadu vlády jsou prostorové odposlechy, tak se má ředitel té služby druhý den zastřelit," myslí si Topolánek.
  • Průmyslová výroba klesla v červnu meziročně o 5,3 %. Ale nevadí! Umělci z Národního začnou hrát, zlý Balvín odejde a vše bude dobré!
  • Zemanovi kamarádi mají nejpozději po příštích volbách koryta jistá. Přeměna na moderní sociální demokracii západního typu se odkládá na rok 2018.
  • Na ČSSD si vážím toho, že se nestydí pozvat na tiskovku i řidiče traktoru, který přitáhl valník s předsednictvem do Prahy.

A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2604x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 54
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist