Petr Paulczyňski: homepage

Hlody úterní aneb miluji naše média

Celý víkend žila česká mediální scéna kauzou přesunu moderátorky České televize Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře do podvečerního Interview ČT. Prý politické tlaky.



V hysterických debatách o politických tlacích či úsměvných sporech, který z diskusních pořadů ČT má „větší váhu“ poněkud zanikla zásadní otázka - kvality a schopnosti moderátorky Daniely Drtinové. Za moderátorku jako za starých časů televizní rebelie zabojovaly odbory. Už se zdálo, že opět někteří jurodiví jedinci sbalí spacáky a půjdou obsadit velín. Ještěže ODS už není ve vládě, protože se vsadím, že by za to jistě mohla. Hlas pozvedla také ředitelka nových medií Kvapilová a moderátor Veselovský. Překvapivě mlčely  televizní hvězdy profesorka Dvořáková i Václav Moravec. Zajímavé bylo, když v ten samý čas byl stažen také pan Klepetko, nikdo ani nehlesl. Tam to asi politické tlaky nebyly.Tak za sebe říkám, že jsem za přemístění rád. Jsem totiž zvědav na názory pozvaných a ne na uštěkanou, hosty grilující fúrii, která tvoří závěry. A když se do nich host nevleze, je třeba ho utnout. A proto je dobře, že naše televizní hvězdy zjistily, že svou židli nemají usurpovanou nafurt, protože když je někdo přesadí, povstane celé televizní ROH. Tak doufejme, že se paní Drtinová poučí a nechá normálně hosty odpovídat a nebude neustále skákat do řeči. No a my můžeme po úvodu na titulky.

  • Drtinová se dohodla s vedením ČT, bude moderovat Interview píší iDnes. "Dohoda tam je. Mohu vám potvrdit informaci z Twitteru, že výsledkem schůzky je, že budu moderovat pořad Interview," řekla iDNES.cz Drtinová s tím, že angažmá vzala za určitých podmínek. "Ty nyní nebudu komentovat. Čekám, až změnu oficiálně oznámí generální ředitel. Poté vydám vlastní prohlášení," dodala
    Tak třeba si paní Drtinová uvědomila, že odbory ji nezaměstnávají.
  • Klausova kritika na adresu ODS mě mrzí, hlásá titulek na Deníku.  Místopředsedkyni ODS Miroslavu Němcovou mrzí výroky exprezidenta Václava Klause na adresu občanských demokratů, překvapily ji a trvá na správnosti vyloučení tří členů ODS včetně dvou rebelů, kteří se nezúčastnili hlasování o úřednické vládě.
    Tak holt paní místopředsedkyni uniklo, že to byla první ona, kdo pravila, že ODS Klause nepotřebuje. A co čekala? Že se Klaus bude silou drát do čela partaje, kterou přivedli tam kde je?
  • Schwarzenberg odpálkoval Němcovou: Pozdě se bojí o panenství. ParlamentníListy.cz se dotázaly Karla Schwarzenberga co myslí o tom, jak Němcová varovala před absolutní mocí prezidenta Zemana a zda by ještě nestálo za to rozpuštění sněmovny ještě zvážit. „Miloš Zeman už absolutní moc má,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz Schwarzenberg a o Němcové dodal: „Zdá se, že se obává o panenství dívky v pátém měsíci těhotenství.“
    Je to vtipálek. Asi se zrovna vzbudil. Už se těším, jak bude zase perlit v kampani. Pravda, ani já nemívám slovník vybraný, ale já taky nejsem předsedou nějaké partaje navíc s  modrou krví.
  • Zemanův pitný režim: Panák na Sněžce. JXD na Reflexu pravil, že pan prezident Miloš Zeman chlastá. Chlastá tak, až mu z toho hnije palec - neuritida. A k tomu má z chlastu cukrovku. Pan prezident se vydal sportovat autem na Sněžku - a jak tam vyjel, hned to zapil. Kořalkou. Zcela v souladu s předpokládaným chováním chronického pijana či alkoholika. Pan doktor Holcát se ale zlobí, a novinářům z MF Dnes poskytl na téma sněžkové panákování toto vyjádření: „Já jsem to viděl. A zlobil jsem se. Volal jsem lidem z jeho nejbližšího okolí a vyčinil jsem jim. Musí ho víc hlídat.“
    To je divný. Pan doktor Holcát, který stanovil 6x2 dcl a 3 panáky jako únosnou normu najednou výská kvůli jednomu panáku? Opravdu si myslel, že po jeho stanovené normě normality bude Milošovi připadat jeden panák moc? Napřed měkká norma a pak mu vyčítají jednoho panáka? Vždyť je to vlastně hrdina! A to mu ještě nepočítali retka.
  • A něco z Moderního Brna: "Pánové Zlatuška a Babiš zamořili celou zemi billboardy se svými fotografiemi s nápisem: „Aby se za nás děti nestyděly.“ Ano, tato obava je u obou jmenovaných zcela na místě!", napsali.
    Tak pana Babiše neznám, ale co se toho druhého, Zlá tužka přezdívaného týče, jeho politické CV je zajímavé. V roce 1996 kandidoval neúspěšně ve sněmovních volbách za SD-LSNS. Do Senátu Parlamentu ČR byl zvolen roku 2002 jako nezávislý za stranu LiRA, ve volbách v roce 2008 svůj mandát neúspěšně obhajoval, vypadl již v prvním kole. V roce 2006 byl zvolen do zastupitelstva města Brna, kde byl za uskupení Brno 2006 - Tým Jiřího Zlatušky. Od roku 2013 se angažuje v ANO 2011. Jsem zvědav, kam zamíří příště.
  • A trocha bulváru: Na tuzemské bulvární frontě klid. Akorát v Praze si jakási nadržená obtloustlá Polka, co chtěla sex se stovkami mužů, skoro nevrzla. Prý dorazil jen jeden a tak prý šel dvakrát. Prý už osouložila už 389 mužů a v Praze chtěla pokořit tisícovku. A nic. Bodejť. Když jsem na ni koukal, tak mi tak trochu připomínala Ornellinu matinku a to teda sorry, Vypadá to, že čeští chlapi mají docela srovnaný estetický kriteria.

A zprávy o počasí: Vypadá to, že nám to kleslo. Teda teplota aby bylo jasno. Poznal to i sklípkan, který slezl z opalovacího lehátka a sežral holátko, se kterým si dosud užíval družné zábavy. Rovněž se dožaduje pláštěnky, protože zítra bude prý močit. On teda říkal chcát, ale některým diskutérům se toto slovo nelíbí, tak ho pro dnešek překládám. Meteopres hlásí, že se bude oblačnost protrhávat. Takže je to jasný. Jak se protrhá, tak to bude po kusech padat dolů.

A z mého života: Nerozumím tomu, proč mne veřejnoprávní naševaše informuje, že v Praze začal teplý festival. Tak jestli se jim chce, tak ať klidně skotačí v barevných oblečcích z nichž vykukují různé holé části, na to  bezpochyby mají právo, ačkoliv to nic nemění na tom, že je to zhruba stejně důstojné a estetické, jako nosit tričko s nápisem Tento měsíc menstruuji. Odmítám však, aby mi ČT vnucovala názor, že homosexualita je cosi "víc", cosi hodné obdivu a hrdosti až pýchy (pride),cosi, co je záhodno halasně dávat najevo. A už se těším, až se zase dozvím, že jsem homofob. Tak se stanu utiskovanou menšinou. 

A na Fejsbůku napsali:

  • Proč mi ta Marie Benešová připomíná čím dál více Ženu za pultem
  • Žádám pana Kuberu, aby vylezl z ilegality a vzal toho lídra. Už je čas.
  • Vašík dnes jakoby medu ukrajoval. Asi nechce za Drtinovou.
  • Česká televize je taková firma naruby: ředitel se má zpovídat zaměstnancům, zisk není podstatný a zákazníci povinně platí.
  • Svět napjatě očekává, zda se ke kauze Drtinová vyjádří papež, Barack Obama a Kim Čong-un. Podatelna ČT dosud jejich dopisy neobdržela.
  • ...je stejně obdivuhodný, kam ti naši sněmovní idioti došli, jak za čtvrt století dokázali udělat z Parlamentu totál žumpu, kde když se hlasuje, tak máte na světelný tabuli „Hlasoval pro“, Hlasoval proti“, „Zdržel se“, „Ve vazbě“, „Ve výkonu trestu“, „V pasťáku“, „Na hajzlu“ a „Někde v p*deli“...
  • A jedno srovnání

A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2819x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist