Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Pozoruji to už dlouho. V tisku i okolo sebe. Současný politický marasmus je prý způsoben tím, že politici kradou. Mnohé bohulibé spolky rostoucí jak houby po dešti si z toho udělaly byznys.


 A leniví novináři to přebírají jak zdivočelí. Nakonec se k tomu přidali opoziční politici z nichž jinak nic rozumného nevypadlo. V hospodě po pěti pivech nebo na inet diskuzích zní:Klaus je zloděj. Nečas je zloděj. Bárta je zloděj. John je hlupák. Jen ten obyčejný český člověk je pracovitý a čestný. A přitom měděné okapy mizí dřív, než je někdo instaluje. Zloděj ukradne destičky z náhrobků v Terezíně. Není to tak dlouho a rozebrali halu tak důkladně až jich pár pozabíjela. Mizí silniční svodidla. Mizí kolejnice i kabeláže. Mizí dráty vysokého napětí. Mizí kanálové vpustě. Co není přivázáno, přibito nebo potopeno zmizí. A na menšinu bych to nesváděl. Tuhle jsem viděl táhnout kárku se šrotem nemenšinu. Začínám mít dojem, že slova korupce a kradou se pomalu ale jistě stávají módním hitem a pokud snad někdo ještě nemůže potvrdit, že viděl, slyšel, ví,  potom rozhodně není in.  Obzvláště vítané je spojení,  kdy mezi slova politik a korupce dáte rovnítko. Ta devalvace slova korupce nahrává chaosu ve kterém se daří především  zlodějnám menšího typu. Přesvědčují nás o tom dennodenně nejen „investigativní „ novináři, ale dokonce politici samotní, kteří se předhánějí, kdo vysloví více šokující obvinění. Publicistické pořady se jen hemží údajně předraženými zakázkami,  zprávy ve všech televizích nás denně šokují naléhavým sdělením, že se kradou veřejné peníze.  Že této atmosféry zneužijí všechny profesní a zájmové skupiny nalepené na státní rozpočet, o tom nemůže pochybovat ani malé dítě. Asi na tom něco bude, mnohé symptomy tomu napovídají. A pak najdete článek, že zaměstnanci kradou jako straky. No prosím. Ten rozhořčený obyčejný člověk krade vlastně taky. Akorát že krade v rozsahu na který dosáhne. A čím se teda liší od zloděje v bílém límečku? Čeští zaměstnanci podle odhadů prý ukradnou ročně majetek za miliardy korun. Jen v supermarketech mají prý zaměstnanci na svědomí až 75 procent všech krádeží. A stejné je to i v továrnách, kancelářích nebo dokonce školách. Kdo nekrade, okrádá sebe a rodinu. To jsme si zapamatovali ze socíku na který tak nostalgicky vzpomínáme. Takže vlastně z toho co má ručičky nekradou jen hodinky. A to kdoví jestli. A půjdeme na titulky.

  • Pašovaná šunka na holém těle. Zaměstnanci kradou jako straky informují Lidovky.cz. A může to prý vypadat i jinak. Třeba i tak, že se po setmění ve škole naproti rozsvítí jediné světlo. Děje se to se železnou pravidelností. A vždycky jen v koupelně. Uklízečka pustí kohoutek. Svlékne šaty a vleze do vany. Když vyleze, ošplouchne se manžel a po něm i děti. „Krade se všude a pořád. Říkám to všem. Určitě se krade i ve vaší firmě,“ říká Pavel Polok, obchodní ředitel firmy Viavis, která radí, jak na nepoctivé zaměstnance. „Je to ale trochu takové tabu, protože většina firem se stydí, že si své lidi nedokáže uhlídat.
    Pane Poloku, zkuste si své lidi hlídat. Vím o případu, kdy zaměstnavatel vyhodil uklízečku co si odlívala tekuté mýdlo a to byste koukal, jak si ho podal pracák.
  • A přeskočíme k sousedům. Učit se německy? Nikdy, trvá na svém turecký imigrant, jenž se soudí o sociální dávky. Německá justice neví může stát nutit přistěhovalce, aby se naučili německy? A když ne, může je k větší snaze motivovat snížením sociálních dávek? 
    Nu nevím. Nechceš se naučit jazyk země, která tě přijala? Tak si mazej domů. Ovšem vsadím se, že v tu chvíli by spustili ryk multikulturní pomatenci.
  • A něco o volbách. Dnes z FB stránek pražského kandidáta ANO, jak to popsal jeden z diskutérů. Ctihodný pan brněnský exrektor Zlatuška, kandidující u nás v Praze za Bureše mě začíná bavit: on je při veřejné debatě s občany (a co jiného je komunikace politika na FB) tak neuvěřitelně arogantní a ještě k tomu sprosťák až se zdráhám uvěřit, že je to skutečně profesorem. Jak mohl vést univerzitu?
    Z debaty na FB o tom co si myslí pan Zlatuška o odstoupení lídra kandidátky ANO ve Středočeském kraji:
    Jakub Janda To je opravdu zoufalé, jak se snažíte utíkat z tak jasné otázky na základní princip chování zodpovědné politické strany....
    Jiří Zlatuška TTF.
    Lukáš Konečný Pane Zlatuško, mohu se zeptat, co znamená TTF?
    Jiří Zlatuška Lk: "That´s the fuck."
    Já k tomu dodávám volební heslo ANO. Aby se za nás děti nemusely stydět. Fakt?
  • A z luhů jiné strany: Začnu mluvit víc, vyhrožuje Dryml po svém vyloučení ze SPOZ. Vyhazov ze Strany práv občanů - zemanovci vyvedl senátora Vladimíra Drymla přinejmenším z míry. Zemanovce z Královéhradeckého kraje, kteří 22. září prosadili Drymlovo vyloučení, podpořilo ve čtvrtek pražské ústředí SPOZ. Dryml tvrdí, že začne mluvit.
    Tak na to se vážně těším. Vzhledem k tomu, co už všechno pan senátor v minulosti nakecal to může být dost zajímavý. A té partaji to určitě pomůže.
  • A jeden z Brna. Známý hledač ukradeného státu Břetislav Rychlík se v Mladé frontě k tématu pojmenování bezejmenné uličky po Václavu Havlovi vyjádřil na margo někoho nejmenovaného, který navrhuje pojmenovat uličku po Frantovi Kocourkovi, že je to celoživotní nula. Silný výrok od světoznámého umělce.
    Náš brněnský celoživotní velikán Břéťa to zase rozbalil. Že nevíte, co je to za velikána? To je příležitostný mluvčí kulturní fronty a umělec který si vydobyl řečeno slovy Járy Cimrmana světový věhlas převážně na Brněnsku. Ač ve věku, kdy muž většinou moudří, jemu se to nedaří a tak nadále organizuje úderné skupiny, které mají za úkol proměnit naši politickou scénu v něco skutečně citlivého, čestného, pravdomluvného a nezávadného, jak napsal blahé paměti zástupce šéfredaktora MFD pan Hasoň. A proto neustále implantuje něčí politické objednávky a vsugerované nápady do svých projevů. A k tomu ještě pořád hledá stát co mu ukradli. Jako celoživotní nula prohlašuji, že těch 2000 podpisů lidí pod peticí, kteří chtějí uctít Frantu Kocourka, je pro mne víc, než těch několik umělců, kteří na jménu Václava Havla parazitují aby se zviditelnili.
  • Nenapíšete-li to hezky, vypořádají se s vámi mí čtenáři, varoval Okamura redaktorku. Stovky e-mailů plných nehezkých označení a vulgarit ve schránkách novinářů. Takovým způsobem se brání Tomio Okamura prostřednictvím svých příznivců článkům žurnalistů, kteří o straně Úsvit nepíší podle jeho představ. "Když o mně nenapíše něco hezkého, zveřejním na Facebooku její mailovou adresu a 70 tisíc fanoušků se s ní vypořádá," řekl k davu na mítinku lídr Úsvitu na adresu Silvie Lauder.
    Nejlepší fór je, jak napsal Erik Tabery: Okamura vyzval stoupence, ať se do nás pustí, protože ho kritizujeme. Nikdy jsme nebyli zaplaveni tolika podpůrnými maily. Díky všem, i TO.
  • Profesorka Dvořáková prozradila, co Babiše zřejmě srazí dolů. Prý se ukazuje, že černým koněm předčasných sněmovních voleb by mohlo být politické hnutí ANO Andreje Babiše, které posiluje, podle některých průzkumů by se čtrnácti procenty dokonce přeskočilo pravicové strany – TOP 09 a ODS.  Podle politoložky profesorky Vladimíry Dvořákové bychom měli být k průzkumům veřejného mínění velmi opatrní. „Záleží velmi na tom, kolik a jaké respondenty osloví,“ vysvětlila ParlamentnímListům.cz, že velmi záleží na tom, jestli průzkum počítá jen s těmi, kteří jsou rozhodnuti jít k volbám, nebo se prostě ptá na to, komu by oslovení dali ve volbách svůj hlas, bez ohledu na to, jestli se jich vůbec zúčastní.
    Tý woe, ta je tááák chytrá! Podle paní profesorky Dvořákové byl chytrým tahem nákup významných českých deníků, čímž si Babiš zajistil, že proti němu nebudou média vystupovat. Teda to kdyby nám neřekla, tak bychom úplně tápali. Ještě že ji máme! obr.
  • A musíme dát taky něco multikulturního. Radikálové při útoku na školu v Nigérii zabili až 50 lidí. Zřejmě až padesát mrtvých si vyžádal noční útok islámské extrémistické skupiny Boko Haram na zemědělskou školu na severovýchodě Nigérie. Útočníci podle agentury AP pozabíjeli studenty ve spánku.
    Holt není nad to mírumilovné náboženství. Útočej ještě muslimové na něco jiného než na dětský dny, školy a nemocnice? A co na to EU? Neměli bychom je podpořit?
  • A trocha bulváru: Tak nějak nikde nic. Nebýt pomatené ženské co měla právo sedět, úplně zapadla svatba Džambulky. Byla přebita faktem, že Vladko odešel z Vily. Štika bizár family zmizela, Agáta nikde nikomu nic neukázala, pomalu to vypadá, že tuhle rubriku zruším.

A zprávy o počasí: Vypadá to na kosu. Možná bude i něco padat ráno rosa, později se uvidí. Pavouk říkal, že si mám vyměnit kapalinu v ostřikovači. Kde na to přišel netuším. Zkontroloval jsem, jestli v terárku nemá nějakou káru. Nemá. Měl tam akorát zakousnutou myš. Ale počasí prý bude na čiču. To není překlep. To říkala sousedovic kočka co špacírovala zahradou. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Zase jsem podlehl. V noci jsem vstal a šel nakouknout do ledničky. Při té příležitosti jsem zjistil, že v ní zase zase někdo nezhasl. Když jsem ji otevřel, svítilo se tam. Už vím, proč jsou ty účty za elektriku tak vysoké. Při víkendovém čtení různých plátků jsem zjistil, že prý sex utužuje zdraví. Kvalitní milostný život rovná se být zdravý jako řípa. Tvrdí to alespoň nejnovější lékařské studie. Prý sex posiluje srdce nebo snižuje krevní tlak. Taky je dobrý pro pleť:Tím, že dochází k prokrvení kůže, pleť je čerstvější a netvoří se vrásky. Taky chrání srdce. Srdíčko je silnější a ochrání před infarktem. Když jsem to říkal manželce, pravila, že je to volovina. Jak to tak vidí, spíš by mne prý jeblo. No to je fakt. Tuhle jsem nevěděl, jestli je to poslední orgasmus, nebo první infarkt. Že já ty vědce čtu. Pak jsem z toho zmatenej jak pes Goro před Tokyem.

A na Fejsbůku napsali:

  • To heslo Strany přátel organizovaného zločinu "Zastavili jsme Kalouska", má znamenat, že s Ištvánem na tom byli fakt domluvení?
  • Už dlouho si neumím vysvětlit, proč pravice, jako revanš na soustavné útoky levice nezvedne ten obušek ležící volně na ulici v podobě adresné viny ČSSD za celkové zdražení elektřiny fotovoltaikou, v podobě Sobotkova podílu na podivné privatizaci OKD, jeho získání financí na výstavbu vily atd. Taková tolerance lumpáren není adekvátní.
  • To, co každý den můžeme okolo nás pozorovat svědčí o tom, že v Česku neexistuje klasická parlamentní demokracie, ale jakási zpotvořenina mezi socialismem a kapitalismem. To můžeme sledovat i na tom, co všechno se účastní voleb do sněmovny. Doufám, že lidé neztratí zdravý rozum a nebudou volit estébáka nebo populistu Okamuru
  • Prosím stranu Zelených, aby stáhla svoji reklamu "Spoření s Liškou". Je to naprosto nekorektní vůči ostatním účastníkům politického klání
  • @PetrHonzejk Prohlasuji, ze policejni organ, ktery navrhl obzalovat duo Plesl JXD, je organ.

A na konec něco veselého:
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2952x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist