Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak nám hoši, co připravili vládní převrat, nachystali neuvěřitelný mišmaš. Místo rozhovorů o sestavování vlády jsme svědky neuvěřitelně zběsilých  eskapád.


Prezident upadl a svádí to na chudáka čokla, socani na sebe připravují podrazy, přičemž nejlepší je, když mezi podrazáky se najde superpodrazák, Bureš prý nic, prý muzikant, ale pak jeden herec praví, že teda tu vládu možná, málempremiér Hašek se pomalu chystá na zpáteční cestu do rodného Drásova, jistý Brňák řečený Jerry, který nevěděl, jestli bude ministr vnitra nebo spravedlnosti bude rád, když uhájí předsedu klubu a sluníčkově-kafíčkový Zdenda možná dokonce brzo zruší facebook, protože mu tam nadávají do sviní. Zatčený Vítek Bárta byl štandopede propuštěn, Ištván ještě nesedí, dokonce s nezaměnitelnou grimasou mudruje u Vašíka o ničem aby ho vzápětí rozcupoval soudce. Filozof Bělohradský co by nejraději zrušil demokracii je vyznamenán výjímečně střízlivou hlavou státu a vleze mu to do hlavy tak, odsoudí k zániku klasické dělení politické scény na pravé a levé křídlo, asi proto, že objevil křídlo kuřecí z Vodňan. Jeho blábol o mozaice ideí a postupů, ve které má role politických stran mizet a nastoupí "občanské aktivity" a "přímá demokracie"  snad může zaujmout jen Pitomia. Protože když tak pozoruji současný stav takzvaných občanských aktivit, tak vidím jen samou negaci. Nedovedu si představit, že tento stát budou řídit nějaké kytičkové dětičky či odpůrci čehokoliv co jiní považují za normální. Demokracie totiž nemá mít žádný přídomek. To, že se u nás v ní tak trochu plácáme neznamená, že to je něco určeného k zániku, pane vyznamenaný filozofe. To, že trošku hapruje je vinou těch co nás vedou a snaží se svázat přirozené postupy nepřirozenými regulacemi a nesmyslnými zákony. A bojím se, že po policejně-prokurátorském převratu a zoufalých volbách se tu někdo snaží demokracii zakroutit krkem, jak kdysi říkal syfilitik Kléma. A tvrdím, že cesta k nápravě nevede přes demokracii přímou, ale klasickou. A ta cesta je svobodný občan, svobodný trh a demokratické struktury klasických politických stran. Jinak půjdeme pomalu ale jistě k nějaké formě diktatury. A je jedno, jestli bude hnědá, rudá, nebo úsvitově-koblihová. A pojďme na titulky.

  • Pes shrnul koberec a prezident ve tmě zakopl, popsal ministr Zemanovu nehodu. Nehoda, při které si prezident Miloš Zeman poranil koleno, si vyžádá, aby zůstal alespoň šest týdnů v klidu a nehýbal se. Martin Holcát, ministr zdravotnictví a šéf lékařského konzilia, které o prezidenta pečuje, Právu popsal, jak k nehodě došlo. On v noci vstal, nerozsvítil si a zakopl o koberec shrnutý jeho psem (zlatý retrívr Darcy, pozn. red.). To se může stát každému z nás. Spadl na pravé koleno. Zeman absolvoval magnetickou rezonanci, sonografii, neurologické, ortopedické a interní vyšetření včetně laboratorního vyšetření. Mohu říci, že hladiny krevního cukru jsou v normálu a jeho cévy jsou jako cévy mladého chlapce.
    Tak pane ministře, houpat jak houpat, ale takhle s náma mlátit o zem nemusíte. Jsem o dva roky mladší, cukrovku mám taky a tudíž o cévách něco vím. Jo a asi vyhodím koberec, protože náš pes velikosti prezidentského by mi ho mohl v noci shrnout a já bych sebou v noci nerad flákl až půjdu na malou. Protože rozflákaný kolenou je fakt svinstvo. Také aTeo odhalil pravdu o naraženém koleni. Pohádka o tom, že se proti Zemanovi rozeběhla zeď a praštila ho do kolena, je méně reálná než třeba tvrzení, že do kolena ho uhodil kladívkem rozzuřený psychiatr z lékařského konzilia. Ve skutečnosti jde o snahu uklidit se z dosahu dotěrných novinářů po vlastizrádné schůzce, na níž se spiklenci dohodli, že na billboardový obraz s lídrem Sobotkou serou mouchy a tak jej uklidí na půdu.
  • A něco z Evropy. Evropská komise chystá revoluci ve splachování. Příští týden prý Evropská komise zveřejní nové standardy pro všechny druhy splachování na toaletách. Cílem pravidel, jež mají být doporučující, je omezit množství pitné vody, jež mizí ve splašcích. Průměrné evropské WC zatím při každém použití spotřebuje 11 litrů vody. A to by se mělo změnit. Ne víc než šest litrů na kompletní spláchnutí – to je podle předběžných informací představa Komise jako horní hranice. Pokud lze volit mezi plným a redukovaným spláchnutím, nemá omezená dávka činit více než tři litry vody. V pisoárech by se spotřeba vody měla omezit nejvýše na půl litru až litr. Paulu Nuttallovi, britskému europoslanci z euroskeptické strany UKIP, to dalo dostatek látky k nepříliš zdvořilým posměškům: „Bůh ví, kolik to stálo a kolik se přitom vyplýtvalo času a úsilí. Tihle eurokrati se skutečně zabývají chcankami,“ prohlásil.
    A nejlepší komentář k tomu dal na FB Anarchytect: probuděj se kreténi v Bruselu a daj vám takovou čočku, že vystřihnete tanec svatýho Víta úplně mimoděk a bez přípravy a já to úplně vidím, jak tam ti vysmažení tajtrlíci seděj a hulej a lejou a pak se jeden probere z rauše a zatřepe flaškou a vona je prázdná a von zařve na celej sál „todle je teda fakt na hovno“a probere se druhej a chytí to poslední slovo a povidá „jasně, hovno, vo tom ještě nemáme směrnici“..
  • Taky jsem si položil otázku, proč je naráz Bohouš lidem milován a Mihály zatracován. Ale tento titulek v Reflexu dává vysvětlení. Jde o zájmy lidí kolem Bakaly, kteří drží Sobotku.  Mediální prezentace událostí v ČSSD je kýč, který má zakrýt volební neúspěch a zkrachovalé renomé neúspěšného předsedy Bohuslava Sobotky nahradit obrazem mučedníka, kterému vrazili kudlu do zad. Ve skutečnosti prý za vším stojí jednak ekonomické zájmy lidí se Sobotkou spojených, a jednak snaha pomstít se přes Michala Haška prezidentu Zemanovi, uvedl komentátor Pečinka v televizních Událostech, komentářích. Na jedné straně jsou pučisté, na druhé mučedník, a úplně to zakrývá reálné politické problémy jak ve společnosti, tak v sociální demokracii,“ myslí si komentátor. Zakrývá se tím podstata - že ČSSD projela volby do Poslanecké sněmovny,“ uvedl Pečinka s tím, že onen kýčovitý humbuk absolutně nechápe. Michal Hašek podle něj udělal jedinou chybu - že lhal na veřejnosti o schůzce s prezidentem Zemanem. Všechny jeho předchozí kroky prý byly úplně standardní. Některá média chtějí přes pana Haška odehrát jakési třetí kolo prezidentské volby, rovněž chování některých politiků, třeba Jiřího Dienstbiera, nebo Miroslava Kalouska, ukazuje snahu opět nastolit podobně vypjatou atmosféru a skrze Haška zasáhnout především prezidenta Zemana. Pohádka "O hodném Sobotkovi" je mediální fraška roku!  Sice zatajovat schůzku s panem prezidentem Milošem Zemanem byla blbost. Ale takových politických schůzek je hafo. A Hašek na rozdíl od Sobotky a Dienstbiera, který prohučel u prezidentských voleb pro ČSSD něco dokázal. Přinejmenším to, že dal dohromady hejtmany. A nevím proč Bohuš Sobotků na jednu stranu křičí zachraňme demokracii a přitom na druhou neuznává a nerespektuje výzvu k odstoupení, kdy bylo demokraticky rozhodnuto 20ti hlasy vedení pro a 13 bylo proti. Takže demokracie podle Sobotky jsou jen taková rozhodnutí, která mu vyhovují? A stačil jeden zrádce, který porušil dohodu. Doufám. že pan hejtman Chovanec dostane od Bohouše nějaký pěkný ministerský křeslo. Jestli teda co nám slibovali že cosi bude stát vůbec budou vládnout. Jak to tak vidím, máme tu Ros noka and his boys na hodně dlouho. obr.5stat
  • A něco z našívaší, co jí měsíčně platíme výpalné za ty úžasný pořady. Komers a Drtinová z ČT si stěžují na vlastní zpravodajství. Adam Komers a Daniela Drtinová z ČT si stěžují na neobjektivnost politického zpravodajství veřejnoprávní televize. Ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal údajnou neobjektivnost odmítá a dodává, že nechápe, proč si Komers teď stěžuje na staré reportáže, když je sám ve vedení redakce a mohl je ovlivnit. O stížnosti se podle deníku Právo šuškalo asi měsíc jak mezi zaměstnanci veřejnoprávní televize, tak i mezi novináři. Mluvilo se zejména o tom, že šlo o reportáže týkající se prezidenta Miloše Zemana.
  • Pan Komers a paní Drtinová se probudili. V době televizní krize řval pan Komers, jak Klaus omezuje svobodu v televizi. Proč už teda nemají všichni redaktoři na klopách trikolóru a v redakci nestojí Betlém z významných osobností a Honza Ruml nebivakuje ve velínu televize, tak jak to bylo v roce 2000? A že se nebouřili, když před prezidentskými volbami bylo naopak všude plno Kchárla. Jestlipak už mají nachystaný spacáky. A kde je Ruml? A taky mi hlava nebere, proč třeba dění v ČSSD na ČT 24 celý den komentují jen Lukáš Jelínek a Patrik Eichler, oba z Masarykovy demokratické akademie, které předsedá Zaorálek a řídí ji Špidla, tedy z instituce svázané s ČSSD, a proto zcela jistě nikoli nestranné? Nebo platí, že pravda a láska už konečně musí zvítězit nad Zemanem a Haškem? A jak to, že na tohle si Komers a Drtinová nestěžují? Když katastrofou je skoro všecko to co se vysílá, skladba účinkujících, tendenční a účelové komentáře. Kdo vidí sice zkrotlou ale přesto domovnicovitou paní Drtinovou, která k tématu vždy skáče svým hostům po jedné větě do řeči aniž by je nechala dokončit souvislou myšlenku (a která jakoby sežrala všechnu moudrost světa),  mi musí dát za pravdu. A proto znovu volám. Zprivatizujte ČT. Protože veřejnoprávní rozhodně není. Nebo co tak ať platí poplatky jen ti, co se na ni dívají.
  • A trocha bulváru: Nebýt chudáka Petra Novotného a jeho mrtvičky, zůstal by víkend bulvárně téměř nepoznamenán. Tak mu popřejme hodně zdraví, bez něj by bylo smutno. Ale něco přece. Novým šéfem Barrandova se stal Vladimír Železný a  bude mít v sobotu ve 12.00 svůj pověstný pořad Volejte Železnému. Uvidíme, zda mu bude zase sekundovat zajíc Zaza.

A zprávy o počasí: Slibovali silné větry. Dokonce počasová aplikace mi pořád v telefonu vyskakovala s varováním. Tak by mne zajímalo, jak se dozvěděli, že k obědu byla kapusta a tudíž jediné větry byly interní. Pavouk se vzbudil a podivoval se nad mírně výbušným prostředím a trval na vyvětrání. Hned poté, co jsem otevřel podkrovní okno, začalo chcát. Měl z toho děsnou bžundu. Ovšem zima se nezadržitelně blíží. Doporučuji proto pro pány oteplovací soupravu od firmy oteplousch, a přikládám návod k použití. Vorschrift in echter tschechische Sprache. Vazena Pritele, Vy prave drzeti v ruka nase SPEZIAL SCHTRIKOVANA OCASNA OTEPLOUSCH. Pri pouziti Vy uchopiti do prava Ruka Vase Vogel a nasypati ho pomoci leva Ruka do uschi a delschi Roura od nase Spezial Oteplousch. Vase Kugeln potom pozvednouti a prava Ruka s krouzivym Griff nacpati do tlusty Sack od nase Spezial Oteplousch. Pri manipulace Vy zatajiti Dech! Na konec Vy zavazati oba Bambulka kol Vase Vogel. POSOR !!!!!! Neprehandlovati si Vase Vogel mit Kugeln! Pri cani Vy nazapometi Vase Vogel aus Spezial Oteplousch ausnehmen! Canka tuze skodi reine Mohair Wolle! Super uzitecna věc pro Horolezec und Skiläufer, nepostradatelna pri Frost ve velka vyska. Vysoka Teplota pro Vase Vogel a moc poteseni mit nase Spezial Oteplousch wünscht. A. Kugellecker & Tochter  
                                                                                                                                  
A z mého života:  Dnes mi přišel mail s nabídkou, abych vstoupil ke Svobodným, že mne už znají a že mám zdravé názory. A že bych byl použitelný i ve vyšší politice. Poděkoval jsem. Protože jestli to ódéeska povede dál jak to vede, bude muset někdo na konci zhasnout. Uklidnil mne kamarád až z Las Vegas z Nevady, že můžu být klidný, že to už budu po smrti. Já si z toho sdělení nic nedělám. Akorát mě to trochu sere. Horoskop praví, že bych dneska mohl mít štěstí v lásce. Ptal jsem se mamuš, co ona na to. Říkala, že mi raději udělá sulc. Vzal jsem to. Ale protože horoskop je horoskop, jdu to zkusit do parku.

A na Fejsbůku napsali - dnes výživné:

  • Obávám se, že na Chovance se používá špatná matematická operace: Zrádce zrádce nerovná se kladný hrdina, ale zrádce na druhou...
  • Policie dnes,pro změnu,vtrhla do sídla ODS a zjišťovala,zda se tam nenalézá celostátně hledaná pravice.Po krátké prohlídce odešla s prázdnou.
    Doufejme , že je jen dobře schovaná.
  • Víme, že pan Babiš si pro svou masivní předvolební kampaň najal americké poradce a byl úspěšný. Nám teď nezbývá, než doufat, že si pro případné sestavování vlády nenajme poradce sovětské.
  • Je mi 30 let, Hledám ženu k vážnému seznámení. Profese:11 let poslanec Českého parlamentu Vlastnosti: usilovnost, ochota těžce pracovat, spravedlivost, čestnost, neúplatnost, pravdomluvnost, boj za práva chudých.
    ODPOVĚĎ: Je mi 30 let. Profese: 15 let prostitutka. Vlastnosti: panna, věrná, oddaná, skromná, nezkušená, rodinně založená.
  • 'Odkud jsem měl vědět, že někdo nemůže studovat, že někdo nemůže cestovat. V televizi to nebylo, v novinách to nebylo, mně to nikdo neříkal, já jsem takové lidi neznal.' Z rozhovoru s Andrejem Babišem v sobotních LN.
    To si z nás dělá prdel, nebo mu to maminka neřekla...
  •  "Zažité rozdělení politiky na pravé a levé křídlo již neplatí. Dnes je třeba počítat i s křídlem kuřecím."
  • Letošní volby do parlamentu dopadly jak dopadly, také proto, že si voliči přáli změnu. Potud všechno v pořádku. Problém je ale v tom, že jim nikdo dostatečně nevysvětlil, že změna může být i k horšímu...
  • Úniky, za něž trhli Bártu, zveřejnila MF loni na jaře. Může mi někdo vysvětlit, proč ho zašili až letos na podzim? Že by proto, aby to přebilo krach stíhání trafikantů?
  •  Musím přiznat, že od doby, kdy mohu na FB průběžně sledovat vzájemnou komunikaci redaktorů, reportérů, komentátorů a šéfredaktorů českých elitních médií, začínám mít pochopení pro dikci, jakou o nich používá Miloš Zeman.
  • Pes, který zavinil Zemanův pád, byl dnes ráno obklíčen v Královské zahradě a po krátkém vyjednávání zastřelen hradním snajprem.
  • Myslíte, že poraněné koleno může mít vliv na mlčení prezidenta? Nebo nám tají, že upadl i na hubu?
  • ČSSD je nejprolhanější strana široko daleko, prolhanější než komunisti, protože ti se aspoň netváří moderně a západně.
  • V týhle grupě je Hašek menším lhářem, ne kvuli lásce k pravdě, ale protože je lhář amatér, obklopený profíky.
  • Mezi těmi slovními průjmy k vnitrostranickému soupeření o moc v ČSSD mě nejvíce pobavilo morální rozhořčení Štěcha, který s bravurou politického hochštaplera jako milicionář a komunista se stal druhým nejvyšším ústavním činitelem demokratického státu. Něco podobného, jako kdyby v Německu se stal předsedou senátu člen NSDAP a úderné pěsti nacismu.
  • Jiri X. Dolezal Prezident je zase o krok před ostatními politiky. Zatímco klasické politické strany se rozkládají mravně, Miloš Zeman se rozkládá fyzicky.
  • Slepý snadno uvěří barvoslepemu, ze svět je černobílý! Budeme-li i nadale slepí, zůstane pro nás svět černobílý!
  • „Bez speciální rozsáhlé mediální analýzy si dovoluji tvrdit, že člověk, který s vážnou tváří tvrdí, že předvolební předprezidentské vysílání ČT stranilo Zemanovi nepochybně postrádá intelektuální integritu. A totéž samozřejmě platí pro současnost.“
  • Doba se asi mění. Dnes jsou pučisté v ČSSD předmětem všeobecného opovržení. Ale vždy to tak nebylo. Vzpomenete si jak lid miloval Jana Rumla a Ivana Pilipa ?  Má to neochvějnou logiku. Nenávidět je přece třeba toho, koho určí Bratrstvo Pravdy a Lásk
  • My od Hooka už máme socanů plný zuby. Je to prostě tlupa oranžovejch idiotů. Aby ovšem nebyla mýlka, my takto nahlížíme na celou naši politickou scénu. To jako pozor.
  • Prostě Miuoš je celkem v pořádku. Odolnej organismus, kterej stoicky snáší všechny údery, jež mu Příroda a nábytek uštědřují.
  • Ústřední výbor ČSSD zasedne 10.11. Vypadá to, že primátor Onderka na své narozeniny 11.11. zahájí novou životní etapu..
  • Hele, taky ste slyšeli, že je právě v Antarktidě nejvíc ledu v historii, a že to není důkaz, že globální oteplování je nesmysl?
    Prej je v Antarktidě nízká salinita vody, tak se led vytváří snadněji. A teď bych potřeboval opravdu zasvěcenej názor: ta nízká salinita vzniká tím globálním oteplováním??? Ona tam mrcha před tím nebyla???
  • V tom rozhořčení nad hloupými a prolhanými politiky ČSSD by se nemělo zapomínat na jejich hostitele, který při objímání stromů na Vysočině nic starého nezapomněl (to jen my zapomněli na causu Bamberk a další, nemluvě o jeho patologické mstivosti) a nic nového se nenaučil.
  • Michal Hašek, Jeroným Tejc a Zdeněk Škromach vydali společné prohlášení, v němž podpořili mandát předsedy Bohuslava Sobotky pro vyjednávání o vládě. " To museli sežrat obvzlášť tlustou žábu:-)))
  • Petra Nečase lze podle vyjádření stíhat i za činy, kterých se případně dopustil po dobu výkonu svého mandátu. To by v tom byl čert, aby na něj Ištván něco nevymyslel
  • "Zástupci ANO a KDU-ČSL konstatovali, že jejich programy mají mnoho společných průnikových bodů. Do koaliční vlády vstoupí buď obě uskupení, nebo ani jedno z nich."
  • Stará známá věc. Lidovci se vlichotí do přízně komukoliv. Třeba i k podnikatelskému projektu starého STBáka. Že ale veřejně přiznají, že jejich program má průnikové body s ANO, která program nemá žádný....to už je přece jenom silné kafe, co říkáte?
  • Osobně se domnívám, že Mloše není možno obvinit z velezrady. Jedině, kdyby tak učinila soudružka Gajdůšková
  • Česká politika je fakt legrační. Takže díky Sobotkovi a Dienstbierovi se příznivci KS mohou pomstít MZ za porážku v prezidentských volbách. Pravá pravice se spojí s probolševickým křídlem ČSSD:-)
  • Omlouváme se našim divákům za včerejší špatně uvedenou informaci. Omylem jsme uvedli, ze Sobotka a Hašek jsou prasata. Správně mělo být: Sobotka a Hašek jsou ve při.
  • Solidarita povinná, tolerance povinná, špek a cigára na indexu, Bimbo prezidentem, vládu budou sestavovat agent StB a socan, Dvořáková politoložkou, Drtinová moderátorka, Štěch senátorem, Klaus u Bobo, Olympiáda v Rusku, Snowden hrdina, komouši posilují, Pelta šéfem fotbalistů, Škromach vrcholným politikem...Nežijeme v nějakém paralelním světě? Nedá se někde přestoupit do toho normálního?
  • "Není vyšetřovatel, který „odhalí“, že exposlanci ODS měli tajné schůzky v jednom brněnském hotelu, prostomyslný kašpar, když skutečností je, že se tam právě konal kongres jejich strany?"

A na konec něco veselého
Slepá cesta. Vsadil bych se, že Zeman se Sobotkou do čela vlády nepočítá. S čímž Sobotka asi nepočítá...

 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2851x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 33
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist