Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Po malé pauze způsobené chřipkou opět po týdnu. A o čem asi tak začít. Myslím, že událostí týdne je pracovní úraz na velvyslanectví neexistujícího státu. Sledoval jsem, kterak nás naše média celý týden krmila nesmyslnými vysvětleními události,


 při níž snad vybuchlo zajišťující zařízení trezoru v bytě Palestinského velvyslance. Toto tvrzení postupně naši opinionmakeři různě upravovali, aniž by vzali na vědomí, že trezory nejsou budovány jako booby-traps pro zabití někoho kdo se jich dotkne.  Pokud mají zápalné nebo výbušné zařízení, jedná se o malé množství výbušnin, určené ke zničení dokumentů umístěných v trezoru při jeho neautorizovaném otevření. Plánovaná exploze je totiž určená ke zničení obsahu trezoru, tedy směrovaná dovnitř na chráněné papírové dokumety a není určena k zabití majitele trezoru. O to zajímavější byly následné kroky. Evakuace obyvatel, uniklé počty nalezených zbraní, jejichž počet značně kolísal. Taky se hoši filištínští nějak nedomluvili, jak to bylo s používáním trezoru. Jeden tvrdil, že se 20 let nepoužíval, druhý tvrdil, že se používal denně. Velvyslancova dcera dokonce tvrdila, že tatík byl zavražděn. A naše orgány u flagrantního porušení zákonů mezinárodního práva našlapují jako by se nic nedělo. Nelze než souhlasit se závěry kolegy blogera Polaneckého. Palestinci se rádi staví do role obětí, které byly vyhnány z domova. Jenže oni mohli mít svůj stát už v roce 1948. Tehdy ale sami o své vůli z území, které jim mělo patřit, odešli. Od té doby jsou s nimi všude potíže. Jordánsko je muselo vykázat, protože plánovali svrhnutí jordánského krále. Krásně se odvděčili za pohostinnost. Libanonci je rovněž nechtějí. Palestinci bývají označováni jako "arabští cikáni". Nakolik je toto označení pravdivé, nechť každý usoudí sám. Nevidím ale důvod, proč bychom měli poskytovat možnost diplomatického zastoupení neexistujícímu státu, který navíc pašuje nelegální zbraně jako diplomatickou poštu. Měli by do svých pasů obdržet razítko "persona non grata" a být doživotně vyhoštěni. Akorát nevím, proč tohle nenapíší naše média. A taky nevím, co dělá naše policie, když se nám tu houfují teroristi. Asi honí Nagyovou. A pojďme na titulky.

  • Sobotka: Pokud Zeman odmítne ministra, resort povedu sám. Pokud by prezident Miloš Zeman odmítl některého kandidáta na ministra, resort by dočasně vedl z pozice premiéra Bohuslav Sobotka. Sobotka v Otázkách Václava Moravce v České televizi řekl, že by takový postup byl možný. Sobotka také uvedl, že již chystá personální změny ve vedení Úřadu vlády. Na jeho ředitele má dva kandidáty. Jména říct nechtěl, s dosavadním šéfem úřadu Radkem Augustinem (SPOZ) nepočítá. Chce i nového státního tajemníka pro evropské záležitosti, kterým se má stát někdejší Sobotkův náměstek na ministerstvu financí Tomáš Prouza.
    Tak schválně, kolik ministerstev zvládne. Jak pravil kamarád. Ten by to dělal klidně všechno sám, jen aby tam mohl být. Sobotka totiž trpí psychopatogenním karierismem. Schválně, až tam bude, jak bude dlouho trvat než bude "prášit" nejakou svou "asistentku" a rozvede se jako ti všichni umělci před ním!
  • Andrej Babiš: Klaus je největší polistopadové zlo. Měl by se lidem omluvit. Václav Klaus ve svém novoročním rozhovoru na TV Prima řekl, že pro dnešní dobu víceméně platí teze Václava Havla „naše země nevzkvétá“ a je možné pozorovat určité „zahnívání“, ale určitě jsme na tom lépe než před listopadem 1989 a nejsme na tom tak špatně, jak se tváříme, a měli bychom též opustit závist a vzájemné podezřívání. Na což reagoval majitel ANOfertu AB. „Největší polistopadové zlo by mělo poprosit český národ o odpuštění za to zlo, co tady vykonalo za 24 let své politiky. Určitě na tom jsme lépe než před listopadem ´89, ale ne všichni a určitě ne díky němu, ale díky tradičním schopnostem našeho národa. Nicméně jsme na tom mohli být podstatně lépe, kdyby v politice nebyli ti, kteří tam šli kvůli vlastnímu egu,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda hnutí ANO Andrej Babiš.
    Tak to sedí. Já si pana AB vybavuji, kterak hopkoval v zákulisí ODS v době kdy ještě nevlastnil takové imperium. Na takovém golfovém turnaji, sám golf nehraje, poskakoval za Topolánkem tak, až mu málem z jeho zadnice koukaly jen botky. A co se ega týče, někdo jde do politiky pro uspokojení ega, jiný pro zachování svých obchodních zájmů, s podezřením na spolupráci s STB k tomu. Fakt nevím, co je horší.
  • Stavbu za stamiliony narušil člen ČSSD, skoupil pozemky. Plán Ústeckého kraje, v němž společně vládnou komunisté a sociální demokraté, na stamilionovou výstavbu obchvatu se zkomplikoval. Hejtmanství přišlo o poslední pozemky, které nutně k jedné ze svých největších investic pro rok 2014 potřebuje. V dražbě nabídku kraje přeplatil člen vedení ústecké ČSSD a krajské komise pro dopravu Ladislav Čurda. Jenže právě bez zmíněných pozemků nemůže s výstavbou začít. Zástupci vedení Ústeckého kraje vidí za nákupem spekulativní důvody. Schopný sociální demokrat k tomu pravil. "...Je to můj chléb, já se tím živím... Chodím na dražby, kupuji pozemky, tohle byla náhoda, že jsme se tam potkali..."
    Tak jistě, náhodou šel kolem a něco koupil v rámci hesla Prosadíme dobře fungující stát! K tomu vtipně aTeo. Balíme...
    Z Dluhoslavovy zvrácené koncepce "dobře fungujícího státu" zbyly jenom potrhané billboardy. A to ještě ani netuší, že v nejlepším případě zůstane pouze stínovým premiérem. O všem podstatném bude rozhodovat pozitivně vylustrovaný Babiš alias Bureš. ANO, tak jste to chtěli...
  • Sobotka vystoupil proti Haškovi. Chce, aby složil jednu funkci. Sobotka trvá na tom, že by se hejtmani, primátoři či jejich náměstkové zvolení do Poslanecké sněmovny měli jedné ze svých funkcí vzdát. Jako příklad pro takové rozhodnutí uvedl Sobotka hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška. A Michal Hašek neprodleně reagoval na svém Facebooku. A servítky si nebral.
    Nu což, ta strana je tak konsolidovaná, že se čeká jenom až někdo řekne teď a začnou se mazat. Vážně si ten Bohouš myslí, že je tak silnej, že si vyskakuje na kdekoho, prezidentem počínaje? Jen aby si neukousl moc velký sousto.
  • A trocha bulváru: Vytočená Doleželová vyhodila nevěrného Janečka z hotelu. Pseudospasitel a autor termínu zlojed trpí po vzoru Ratha mnohoženstvím. Akorát dopadl hůř. Teda s těma babama.18 hodin po osudném prohlášení Karla Janečka, že má kromě Jany Doleželové ještě přítelkyni, přišel rozchod. Exmodelka mu sbalila kufry a vypakovala ho z hotelu, kde spolu byli na dovolené. No vida. Pozitivní evoluce, nasazování operativní techniky na názorové odpůrce, očerňování cizích lidí a hele: zlojeda proflákne ženská. A to jsou oni, pseudospasitelé. Plná huba hezkých řečí a pak s námi vyjebou jak Janeček s Doležalovou. Zase kdyby byl Karel Janeček prezidentem, mohli bychom mít najednou první, druhou i třetí dámu.

A zprávy o počasí: Pavouk se ptal, jak je možný, že venku je teplo jak na jaře. Vysvětlil jsem mu, že to je proto, že na jaře bylo naopak  nasněženo. Vysvětlil jsem mu, že to je pro radost klimaaalrmistům, protože to potvrzuje teorii oteplování. Povídal, že je něco špatně, poněvadž slyšel, že čím víc oteplování, tím víc zamrzlých ledoborců. Potěšil jsem ho, že brzy nasněží, že si půjdeme zaplavat. Koukal jak blázen. Musel jsem mu ukázat, jak se to dělá.

A z mého života: Chřipka kterou jsem chytil na silvestra mne skolila do postele. Tam jsem setrval a divil se, jak dlouho vydrželo našemu občanstvu nadšení dělat bordel se zábavnou pyrotechnikou. Myslím, že by návod k použití měl obsahovat větu:  Žádám efektuchtivé občany, aby si zábavní pyrotechniku laskavě strčili do prdele. Dále již mohou postupovat dle pokynů v příbalovém letáku.

A na Fejsbůku napsali:

  • "Kdyby se u nás tolik nekradlo a netunelovalo, mohli jsme na sociálních dávkách pohodlně žít všichni." - Jan Keller. A tohleto hovado učí naše děti.
  • Vědci zkoumající globální oteplování byli evakuováni z lodi zamrzlé v ledu. Editor si dělá ze zelené ideologie asi srandu, když připustil takový titulek...
  • Živnostníci možná neodvedou na daních příliš. Zaměstnávají ale v této zemi kolem 2.400.000 lidí. Minimální podpora se přitom pohybuje průměrně kolem 2300 Kč. Odhlédnu-li od dalších dávek, pokud svou živnost položí, bude to státní kasu stát přes 5,5 mld měsíčně, ročně přes 66 mld. to je o 10 mld více, jak samotný úrok z veřejného dluhu ČR!
  • Čtenáři ke smrti palestinského velvyslance, kterého prý zabil výbuch trezoru: "Zítra nám oznámí,že ho zabil novoroční puding" ... "Příčinou exploze byla údajně neopatrná manipulace s plynovým sporákem. Velvyslanec chtěl překvapit rodinu vepřovým gulášem, Alláh jej však pohotově potrestal."
  • Práce některých novinářů se nápadně podobá práci brouka hovnivála, a to jak tvarem výsledku, tak i použitými materiály.
  •  Z Událostí jsem se dozvěděl, že lidé nechtějí mít svatbu v květnu a v pátek 13. Hodnotná informace. Zase rád pošlu svých 145.
  • Andrej Babiš se na každém rohu chlubí tím, že tu platí daně, a používá to jako argument proti ostatním. Sám státu na daních odvádí 23 milionů korun ročně, jeho holding zhruba 800 milionů korun ročně. Jinými slovy odvádí na daních každý rok násobně méně, než kolik dostane dotací, a novinářům to není divný, stejně jako jeho voličům. A tohle chce skrze ministra financí řídit stát jako firmu. No to by jeden zvracel.
  • A tuhle znáte? Ze zdi na mě tupě zírá po trezoru velká díra....
  • Já jsem až dodnes jakž takž respektoval Schwarzenberga. Ale ten jeho dnešní projev byl tak neskutečně divný, že s tím asi přestanu. Vykládat tady po pěti letech hospodářské krize, přičemž většinu z těch let byl on u moci, že "musíme jít do toho", "musíme se uskromnit" a ještě vytahovat jakési filosoficko-esoterické citáty Václava Havla, to si lidé v téhle zemi fakt nezaslouží.
  • A ukázka toho, co taky má volební právo.

A nakonec něco veselého :
 

A fór na konec: Žena si večer v ložnici kape do očí kapky, nejdřív do jednoho oka, potom  do druhého a nakonec i mezi nohy.  Muž na to kouká, kroutí hlavou a ptá se jí, proč si aplikuje  kapky i  mezi nohy? Žena zvedne oči v sloup a tiše mu odpoví: "Ta chuděrka taky už dlouho  nic neviděla."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3110x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 33
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist