Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak dnes musíme bezesporu začít víkendovým kongresem ODS. Plní internet a všichni komentátoři zaručeně vědí, co má ODS dělat, či co dělat nemá.


 Tak přiložím polínko. Polínko, které jsem přikládal už nesčíslněkrát. Když jsem kdysi vstupoval do ODS bylo to pro její ideje. Především to byla idea svobody jednotlivce, svoboda a možnost volby kterou jednotlivec realizuje své představy aniž by mu nějaký zbytnělý stát diktoval co smí či nesmí. Krásná hesla o minimálním státu, svobodě, liberálním prostředí a volném trhu. Podpora podnikání. Ideje, které ODS cestou poněkud poztrácela. Ústupky koaličním partnerům pomalu ale jistě přivedly ODS na pokraj propasti. Personální boje, ztráta hlavního cíle zaměněná za osobní cíle některých jednotlivců a leckde i boj frakcí. Místo tvrdé zdi proti podvodům, zadlužování a demagogii jsme se začali věnovat osobním a koaličním válkám jedněch proti druhým a ideje jsme z reálného života přenesli akorát tak na papír. Přestali jsme vidět, že se na nás nabaluji šibalové jak říkal Paroubek, či chcete-li kmotři jak říkal Topolánek. Pořád jsme věřili na samočistící mechanizmy, které pomalu ale jistě přestaly fungovat. Klíčové resorty jsme nechali koaličním partnerům. Někde cestou jsme buď poztráceli nebo dokonce vyhnali své ekonomické experty. Pod heslem snižování propadu rozpočtu jsme navrhovali ptákoviny a namísto škrtů v mandatorních výdajích státu jsme podojili kdekoho, jen abychom naplnili díry v rozpočtu. Namísto snižování daní jsme je zvedali, což ekonomiku nejen že nezrychlilo, ale naopak. Však on už jistý Laffer o tom cosi věděl. Nechali jsme bujet podivné aparáty pro přerozdělování dotací, líheň to korupce. Tenčící se peněženky lidí jsme dráždili tloustnoucími peněženkami špiček státní správy. To není závist, to je jen upozornění na to, že všechno má své meze. Moje milá ODS. Myslím že stojíme v bodu zlomu. Buďto se vrátíme ke kořenům našich idejí, nebo ztratíme ty poslední zbytky našich voličů a s tím i jedinou stranu, která má hájit osobní svobodu a osobní zodpovědnost! A zbytkům voličů a řadových členů nakonec zbudou akorát oči pro pláč. Najde se někdo, kdo bouchne do stolu a udělá to na co všichni čekáme? Že vrátíme rozkolísané ODS její základy? Milá ODS. Je čas vrátit ODS zpět k jejím základům. Je čas na ofenzívu. Ale ne na takovou, jako předvedl úřadující předseda Kuba v Hyde Parku, jehož vystoupení se neslo v duchu že za všechno mohou všichni ostatní od Topolánka až po výstřel z Aurory. Jen on, Kuba prý nemůže za nic. Že seděl ve vládě která dopadla jak dopadla (řídil ji Kalousek) a že seděl v ODS jako místopředseda která i díky jeho politice dostala 7%, mu nějak uteklo. Takže milí delegáti, čekám na výsledky kongresu jak slípka na sopel. A standardních pár titulků.

  • Palestinci si stěžují EU na českého velvyslance v Izraeli. Hlavní palestinský mírový vyjednávač Saíb Irikát si v dopise unijní ministryni zahraničí Catherine Ashtonové stěžoval na českého velvyslance v Izraeli Tomáše Pojara. Informovala o tom palestinská agentura WAFA. Důvodem je, že Pojar minulý týden navštívil univerzitu v židovské osadě Ariel na západním břehu Jordánu, která leží hluboko na okupovaných územích. Prý to podkopává unijní úsilí o mírové vyřešení dlouhotrvajícího konfliktu mezi Izraelci a Palestinci. Prý  by se měla Evropská unie otevřeně distancovat od cesty českého velvyslance na nelegální univerzitu v Arieli.
    To je dobrý. Bastardi co tu skladují semtex a kalašnikovy asi přešli na tezi, že  nejlepší obranou je útok. Co kdybychom si tak na ně stěžovali my? Jak napsal Aston na Psu: "Vyjednavač neexistujícího státu si tedy osobuje právo diktovat skutečnému velvyslanci skutečného státu ve skutečném státu, kam smí a kam nesmí jezdit, a zároveň si osobuje právo navrhovat "opatření". Pak už by bylo možno bádat nad tím, kde je vlastně zdroj české politiky, zdali v Bruselu anebo někde v nějakém teroristickém bunkru. A to vše proto, že takzvaný velvyslanec neuměl zacházet se semtexem a že se našly ilegálně držené zbraně." P.S. A co tak poslat velvyslance neexistujícího státu do...domů?
  • Kandidátku ČSSD do eurovoleb má vést sociolog Keller.  Uvedl to zdroj Práva. Předseda strany Bohuslav Sobotka tuto variantu potvrdil. „Je to velmi silně zvažovaná varianta. Vzhledem k tomu, že Jan Keller je velmi výrazná osobnost s levicovými názory, jsem přesvědčen, že by nám pomohl během volební kampaně do Evropského parlamentu otevřít důležitou debatu na téma, jakou Evropu vlastně chceme a jaké národní zájmy bychom v Evropě měli a chtěli prosazovat,“ řekl Novinkám šéf ČSSD. „Bez toho, abychom do voleb poslali takto výrazné osobnosti, se v kampani na podstatná témata nedostane,“ dodal s tím, že Kellera coby lídra kandidátky vidí jako nejlepší variantu.
    Tak Keller místo Gajdůškové. To teda koukám jak zmatený pes Goro před Tokyem. Přijde mi to jak z bláta do louže. Na druhé straně Keller je sice komunistického smýšlení, ale není to blbec. Jak napsali na FB, teta Gajdůšková totiž mluví jen česky a rusky umí jen spasíbo a jolka... 
  • „Platforma Evropské paměti svědomí pozastavila ÚSTR členství. Byl podle ní infiltrován komunistickými spolupracovníky“.V Ústavu pro studium totalitních režimů to stále vře. Přitom se dění v této typicky porevoluční, antitotalitní instituci nápadně podobá dění v politice. Není divu. Tichý český převrat, nenápadný posun k autoritářskému systému, začal tím, že levice brutálně převzala moc v ÚSTR a vyházela část nepohodlných zaměstnanců. Teď ústav řídí Pavla Foglová (prosazená Petruškou Šustrovou). Založena byla Skupina pro odborný výzkum. Složení: Vojtěch Vlček, Karel Vodička, Petr Pithart, Jan Rataj. Všimněme si posledního „evaluátora". Doc. dr. Jan Rataj, CSc., působil v letech 1981-1990 v Ústavu marxismu-leninismu UK v Praze. Učil dějiny KSČ a mezinárodního dělnického hnutí. Svou kandidátskou disertační práci nazval Československá strana lidová v letech 1925-1929. K ideologii a politice českého katolicismu v období vlády „panské koalice" (1983). V práci byl veden Leninovými myšlenkami o „třídní úloze náboženství a klerikalismu v epoše imperialismu".
    Skupina pro odborný výzkum si jako jednoho z prvních zve na „evaluaci" Františka Čuňase Stárka. Bude muset bývalé komunisty (Rataj, Pithart) přesvědčit, že má na to, aby vůbec v ÚSTR dělal. JHodnocen bude zřejmě jeho projekt o undergroundu, který je mimochodem fascinující, mimořádně rozsáhlý a zaměřený mimo jiné na děti ve školách. V době, kdy Rataj psal o zlých klerikálech, Čuňas seděl v base za šíření Vokna.
    Vidíme zde typický střet, přesně to, oč jde v ÚSTR od letošního 4. dubna, kdy byla ředitelkou jmenována Pavla Foglová. Na jedné straně „akademici" (Jan Rataj je akademik). A s nimi několik exdisidentů (Pithart, Prečan), kteří nikdy zřejmě nepřestanou bránit „svůj" minulý režim. Lidé s tituly. Proti nim Čuňas. Před revolucí „androš", který neuvěřitelně statečně a aktivně vzdoroval totalitě. Svého druhu hrdina, který si to odskákal v bolševických kriminálech. O undergroundu ví tolik a má tam tolik kontaktů, že ho nikdy žádný doc. dr. Rataj, CSc., nepřekoná. I kdyby se ubádal k smrti. Ono není divu, Gottwald s Leninem toho o českém undergroundu moc nevěděli. Taky je vám na blití? Gottwaldovec kádruje Čuňase. Fuj.
  • A něco o konci lobistů a kmotrů. Noviny nachytaly Bělobrádka s Mládkem na schůzce s mocným podnikatelem. Lidové noviny odhalily nečekanou schůzku dvou kandidátů na ministry s jedním z nejvýznamnějších českých developerů. V luxusní italské restauraci Cantinetta Fiorentina se setkal budoucí ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) a šéf lidovců mířící na post ministra bez portfeje pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek s podnikatelem Luďkem Sekyrou. Sekyra patří  mezi velmi štědré sponzory lidovců. Právě proto podle LN vzbuzuje jeho schůzka s dvěma budoucími ministry otázky. Odpovědi účastníků, co bylo předmětem schůzky, se navíc poněkud rozcházejí. „Řešil jsem lidoveckého náměstka na Ministerstvu průmyslu a obchodu," řekl LN Mládek. Vysvětlil i to, proč se schůzky účastnil i známý developer: „Pan Sekyra je od KDU-ČSL. Je na předsedovi KDU-ČSL, koho s sebou na jednání vezme." Bělobrádek se Sekyrou ale mají na setkání jiný pohled. „S panem Mládkem jsem měl pracovní schůzku nad náměstky na Ministerstvu průmyslu a obchodu, nad spoluprací resortu a Rady pro vědu, výzkum a inovace a nad systémem vědy, výzkumu a inovací. Pan Sekyra nás později přišel pozdravit," napsal ve své odpovědi šéf křesťanských demokratů. Sekyra odpověděl stručně: „Nebylo to plánované, spíš náhodná schůzka. Co se týká kandidátů na ministry, ti se potkávají, to je zřejmé." Mládkovu verzi Bělobrádek přímo popřel. „Náměstka jsem řešil já s panem Mládkem. Pan Sekyra tam za KDU-ČSL nebyl a ani k tomu nemá mandát. Náměstky si umím vyjednat sám a opravdu k tomu nikoho nepotřebuju," uvedl.
    Dobrý, ne? Kluky nachytali na hruškách, ti se nedomluvili a teď máme několik verzí. To bude asi ta nová politika. Je vidět, že se kluci nic nového nenaučili a nic starého nezapomněli. A hlavně ten Jenda řečený Velká kapsa, autor termínu parazit je tam děsně důvěryhodný.
  • A trocha bulváru: Králem bulváru je dnes titulek: Transvestita dostal za anální sex falešnou bankovku. Policisté v Plzni projednávají delikátní případ. U dvou cizinců, které na zatím neznámém místě sexuálně obšťastňoval, si totiž prostitucí vydělal celkem slušnou částku, ze které mu ve výsledku nezbylo nic. Stoeurová bankovka, kterou od nich obdržel, byla totiž nepravá a jednalo se o napodobeninu. Muž v dámském oblečení si totiž nevšiml, že na nepravé bankovce je uveden nápis „suvenýr" a jsou na ní ještě další pochybné znaky, podle kterých pumpař vydedukoval, že se jedná o jasný podvrh, a peníze nepřijal. Když však obsluha transvestitovi oznámila, že peníze nejsou pravé, a přijela přivolaná hlídka policie, údajně pronesl: „To jsem dělal anální sex zadarmo?" Inu, je vidět, že Plzeň získala statut Evropské město kultury právem. Takovou šaškárnu aby pohledal. A navíc, je to takové multikulturní. Ne abyste se pohoršovali. To by na vás mohl přijít někdo z Brusele.

A zprávy o počasí: Pavouk povídal, že je mu kosa jak v Rusku. Netuší, že jsem mu vypnul topení. Uklidnil jsem ho, že se zase na víkend blíží globální oteplení. Jeho požadavek na kulicha a lyže jsem zamítl. Musel jsem mu vysvětlit, že lyžaři se modlí aby zasněžilo. Vysvětlil jsem mu, že spíš bude chcát. Nebo taky nebude. Ani meteorologové to neví přesně. Nevěřil. Asi mu koupím meteorologickou stanici. Ať si předpovídá počasí sám, když mi nevěří.

A z mého života: Přišel mi  mail jako reakce na minulý blog.  lhagthong@seznam.cz  By way of deception thou shalt do war.  Tohle 'heslo' určitě moc dobře znáš, viď, vole?  Myslím, že jsi ošklivý zlý hlupák, nejspíš páchnoucí impotent (a tudíž paroháč - máš-li partnerku), hňup, chodící v převleku za "odvážného" rozumbradu. Tvůj prožidovský text na Euportálu vykazuje všechny rysy aktivity sociopata, který uvěřil vlastním lžím. Snad se ti zbytek života nepovede. Krásný den.  Odepsal jsem mu: Kreténe. To jsem mu nenadával. To je totiž diagnóza. FB mi nabídl lajkovat stránku Na stojáka. Než jsem si všiml, že jde o výčep, lekl jsem se, že u toho budu muset stát jak za mlada.Taky nám s mamuš dodneska náš milý malý a efektivní stát neposlal důchody. Takže k večeři byly kalamáry po česku.

A na Fejsbůku napsali:

  • Tak jsem někde četla, že Filip Renč chtěl dát někomu z Respektu přes hubu? Nic o tom nevím, ale tak nějak instinktivně jsem na straně Renče.
  • Soudruh Sobotka mel dnes pohovor se třemi zájemkynemi o funkci ministryne práce a sociálních vecí. Všechny tři mely dve příjmení (asi jako soudružka Anežka Hodinová - Spurná). Pánbůh s námi.
  • Česká armáda pořídila čtyři tisíce výtisků speciálního vojenského provedení Bible. Cena zakázky činila necelých 1,8 milionu korun. Kniha kapesního formátu, s obalem z hrubého plátna v pískovém odstínu, má na obalu vlajku, domovenku a suchý zip například pro jmenovku vojáka.  Dodávám: Neměl by si každý svoji četbu hradit sám? Co na to ateisté se zálibou v jiné četbě? Nakoupí jim armáda za naše daně Playboye?
  • V Brně,kam přijede většina hejtmanů,uvidíte i expozici penisů (První zprávy)
  • "ochráncům přírody bude nejlépe v rezervaci. Samozřejmě zajištěné tak, aby z ní nemohli o vlastní vůli odejít"
  • Logika EU: Zákazem igelitových pytlíků ke šťastnému životu
  • Bože chraň malé a střední firmy - Evropská komise jim chce pomáhat!
  • Poslanec ANO Pavel Čihák za sebou zanechal po svém hospodaření s penězi daňových poplatníků ve Středočeském kraji (po boku Davida Ratha) pěknou spoušť, jak zjistil nedávný audit. Neměl by o tom poslanec ANO (a bývalý novinář) Martin Komárek něco jedovatého napsat a další poslanec ANO Andrej Babiš to otisknout ve svých denících?
  • Čekám, kdy vystoupí Zdeněk Svěrák a podpoří nějakou tou podpisovou akcí Věru Čáslavskou, neochotnou sdílet na Hradě negativní energii prýštící se Zemana. Přitom tam zůstaly židle a lampy po Bořkovi Šípkovi, takže pozitivní energie tam musí být habaděj!
  • Z dnešních LN už se mi fakt zvednul kufr. Kritizovat armádu, že si dovolila koupit vojákům bible za cenu odpovídající ceně románu, to už můžou fakt asi jen agromedia...
  • drtinovat - skákat někomu neustále do řeči, ptát se dokola na to samé, dokud nezazní odpověď, jakou chci slyšet - http://cestina20.cz/

A na konec něco veselého :
 

A fór na konec: Hajný postřelil Ferdu v lese. Celá kauza se dostala až k soudu.Předseda senátu vyslechl nejprve hajného.
Hajný: "Pane předsedo, bylo to jako normálně. Jdu po lese, slyším kukačku, tak jsem po ní bouch. No, jak jsem měl tušit, že je to koktavej Ferda?"
Ferda: "Ppapapane pppředseddo, tototo bbybylo ttak. Jájá jjsem šššššššel ddododo llleesa s tou Mamarruškkou. Zazaved ssem jiji dodo kkkřoví a susundal jsem jí kkakalhotky. Papakk jíjí popovíddám: Mamarušškko, tyty máš tatak krásssnou kukuku........  ... a fffffttom jsssem jíjí dodostal".

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2995x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist