Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

"Hlody" vznikly tak, že mne začalo štvát, kterak média manipulují veřejným míněním. Některé události jakoby nebyly, jiné jsou zveličovány  a navíc dezinterpretovány. A navíc média nastolují agendy.

Typickou ukázkou je sebestředná otázka krále mediálních manipulátorů Moravce " o čem se bude příští týden mluvit. Pravdou je, že se příští týden mluví o něčem jiném, než ten nedělní paňáca. Jeho (a nejen jeho) snaha vnucovat veřejnosti témata svědčí o tom, že média se stala součástí politiky, ba dá se říci dokonce jejím spolutvůrcem. Institut Václava Klause na dané téma uspořádal odborný seminář s otázkou: "Nahradila mediokracie média a politiku?" Podle Ladislava Jakla média manipulují veřejným míněním.  A to kampaněmi a nastolováním agendy, o čem se má mluvit. Lidé v hospodách si myslí, že na to přišli sami, ale témata, která kritizují, jim jako samozřejmá nahrála média. Dávno totiž neplatí, že se média pokoušejí pouze manipulovat tím, co se děje kolem nás, skutečnosti hodnotit, nálepkovat a překrucovat. To jim dávno nestačí. Jejich úkolem je nastolovat agendy, o čem se máme vůbec bavit. V tomto smyslu může mediokracie skutečně nahradit nejen politiku, ale i sebe samu. Podle dalšího účastníka Miloslava Bednáře média nejsou nic. Média jsou lidé v nich. Bylo konstatováno, že z 2200 agresivních článků psalo s opravdovou záští pouze 120 z nich a ty články napsalo 5 lidí. Moderátor Jan Skopeček uzavřel seminář slovy: "Média nejen ovlivňují veřejné mínění, ale nastolují bezvýznamná témata, která pak vytlačují ta důležitá." A to platí nejen o médiích veřejnoprávních. O podílu soukromých medií poplatných názoru svých majitelů nemluvě. A pojďme na titulky.

Zemřel Vasil Biľak.  Ve věku 96 let zemřel bývalý vysoký funkcionář Komunistické strany Československa Vasil Biľak, informovali nás všichni. Vyučený krejčí s dodatkem ve výučním listu " k sakům nepouštět", bastard, který podepsal tzv. zvací dopis pro vojska Varšavské smlouvy. Nikdy za to nebyl potrestán. V lednu 2011 slovenská speciální prokuratura zastavila trestní řízení. Odůvodnila to tím, že není možné sehnat důležité svědky z České republiky. Vlastizrádce k jehož úmrtí se vyjádřil šéf těch nových, demokratických komunistů Filip Falmer takto: "Co se týče historické role Vasila Bil’aka, je třeba konstatovat, že není možné měnit historii a je beze sporu faktem, že byl jedním z iniciátorů pozvání sovětských vojsk. Dnešní doba se na zvací akt dívá různými pohledy" . K tomu poznamenávám: Komunista zůstane komunistou. Jak říkal táta. Hodnýmu urvat nohu a toho zlýho s ní umlátit. Říká se "o mrtvých jen dobré". Ale tady mě nenapadá nic jiného, než smaž se v pekle na věky, ty svině komunistická, pravil k tomu přítel. Pokud by to v '89 skutečně byla revoluce, tak by tato svině nemohla v klidu domova dožít tolik let, napsal jiný. Představa, že bych si někdy v roce 1989 přečetl v novinách zprávu, že právě zemřel v rodinném kruhu Hermann Wilhelm Göring ve věku 96 je poněkud bizarní. S Vasilem a jemu podobnými to některým připadá normální, napsal třetí. A my, co nám takoví hajzlové zkazili život, říkáme. Zas o rudou bestii míň. obr2bilak

  • Vnitro už ví, jak poznat člověka, který si žije nad poměry. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nepočítá se samostatnou finanční policií nebo superúřadem pro boj s daňovou a finanční kriminalitou. Zatím se chce zaměřit na těsnější spolupráci složek, které mají k problematice blízko. Ministerstvo si podle vládní strategie má také došlápnout na nelegální příjmy a má návod, jak rozpoznat lidi s takovým nezdaněným bohatstvím. Vyplývá to z článku ze serveru Česká justice. Vládní strategie se chce zaměřit na lidi, jejichž životní úroveň zjevně neodpovídá jejich příjmům. Jak takového člověka rozpoznat? Podívejte se na seznam prvků, které životní úroveň zvyšují – např. existence domácích zaměstnanců, luxusní auta, lodě, letadla, účast v golfových klubech, loveckých společnostech apod.
    Tak už to začíná. Golf je buržoazní sport, tož súdruzi, pudem po golfistech....  Jak je vidět, socialistická mentalita je u nás hluboce, přehluboce zakořeněna: nejprve se za nesmyslné eurodotace vybudují desítky golfových hřišť (s patřičnými úplatky úředníkům, kteří rozhodují o dotacích) a pak se budou honit golfisté…Také Anna proletářka by se zaradovala: mít hospodyni či služku už bude konečně téměř zločin. Utrácet poslanecké cestovní náhrady za pořízení bytu však ne…Ukázka typicky buržoasního elementa hodného basy je na obrázku.
  • Lustrační zákon zpochybnil spolu s komunisty i ministr Zaorálek. "Stále existuje skupina lidí, kteří jsou vyloučeni z veřejného života ne proto, že něco provedli, ale že jsou někde zapsáni," řekla komunistická poslankyně Zuzka Bebarová Rujbrová, jedna z předkladatelek návrhu na zrušení lustračního zákona. Na stranu komunistů se přidal ministr zahraničí a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Lustrační zákon je podle něj nedokonalý proto, že se odvolává na záznamy StB. Je nebezpečné relativizovat minulost, řekl šéf ODS Fiala. "Není pravda, že nebezpečí, kvůli kterým jsme přijímali lustrační zákon, jsou dnes jiná. Jsou tu jednotlivci, kteří podlehli tlaku a v klíčovém okamžiku selhali. Je naší povinností lustrační zákon zachovat. Je nebezpečné relativizovat komunistickou minulost," ohradil se ve Sněmovně proti vystoupení Zaorálka. 
    Čím to je, že u toho absolventa marxismu-leninismu v oranžovém dresu mne to nepřekvapuje? Doktor Cvach české politiky se prostě nezapře. Pro mladší ročníky dodávám krátké vysvětlení. Uvedený doktor byl neuvěřitelný blb v seriálu  Nemocnice na kraji města.  Ten to mimochodem v seriálu taky dotáhl až na ministerstvo. Z čehož vyplývá, že blbec se může vypracovat pěkně vysoko.
  • A opět jeden z Brna. Doba štědrého Kajotu končí. Sportovci v Brně se bojí o sponzora. Velká reklamní plachta u hokejové haly je fuč. Dlouholetá spolupráce brněnského hokejového klubu Kometa a společnosti Kajot, která vydělává na hrách a hazardu, se pravděpodobně chýlí ke konci. Další sportovní kluby v Brně se už musí obejít bez peněz od štědrého sponzora. Nová vyhláška zakazující hazard na většině území města totiž znamená pro brněnský herní průmysl krizi, a s ní i možný konec sponzoringu sportovních klubů a neziskových organizací. Podle primátora Onderky není ukončení spolupráce překvapením. "Rozhodnutí společnosti Kajot se dalo logicky očekávat. Město Brno s touto reakcí počítalo, a proto mimo jiné navýšilo letošní rozpočet města v kapitole sport o 40 milionů korun," informoval primátor. Kromě hokeje Kajot poskytoval finance na činnost brněnského futsalu i baseballovému týmu Draci Brno.
    Skvělý výsledek snažení takzvaných občanských iniciativ a mediálního honu na hazard. Snaha zasahovat do života jedince regulací. Jak říkal starý dobrý Ronald Reagan:  "Když se to hýbe, zdaňte to. Když se to hýbe ještě dál, regulujte to. Když se to už nehýbe, dotujte to." A zbývá se otázat, co nám zakáží příště.
  • A trocha bulváru: Situace na bulvárním poli se normalisuje. Po dlouhé době se objevily stálice. Iveta Bartošová podstoupila operaci zubů již na začátku ledna, je ale začátek února a zpěvačka stále trpí bolestmi, které ji zabraňují jíst normální stravu! A kvůli tomu se začíná ztrácet úplně před očima. Dara Rolins versus Marta Jandová: První drsná hádka! Kvůli chlapovi! Ornella Štiková s rodinou příliš dobré vztahy nemá, jedinou výjimkou je její sestra Charlotta. A právě s ní vyrazila obohatit svůj už tak naditý šatník. A upozornily na sebe svými dekolty. Prsa číslo 5 předvedly pyšně všem na odiv. A jejich matka Monika Štiková žije a toulá se po Egyptě! A ta má taky pěkný melouny. Šmarjá a tohle hltají čtenáři nejčtenějších novin.

A zprávy o počasí:  Počasí u nás prý bude ovlivňovat svým okrajem tlaková níže se středem nad Britskými ostrovy což prý znamená oblačno až zataženo a ojediněle mrholení, i mrznoucí. Ojediněle mrznoucí mlhy. Rozptylové podmínky prý budou většinou dobré. Povídal pavouk, že bych se měl nechat rozptýlit na loučce. Je to blbec. To bych se musel nechat napřed zpopelnit. Taky říkali, že každý, kdo v tomhle počasí vyrazí na cesty by měl mít řetězy, lopatu, rozmrazovač, baterku a hever. Akorát budete v šalině vypadat jak idiot. A na to náledí bacha. o

A z mého života: V ostravské zoo vládne velké napětí, slůně se ještě nenapilo mléka, píše iDnes. To já už dlouho taky ne a jde to. Taky jsem se koukal na přenos ze sněmovny. Opakované hlasité výzvy předsedajícího k utišení Sněmovny neustále budily pana knížete. A na internetu jsem našel snímek ze zajímavé školy. Asi se do ní přihlásím. Zkusil jsem si cvičně nakreslit několik kosočtverců.

A na Fejsbůku napsali:

  • Ja bych do Rady CT navolil Jana Sinagla. Clovek, ktery podepsal Chartu 77 na jare 1990 a behem nekolika malo tydnu zvladl promenu ze zapaleneho antikomunisty na zapaleneho babisovce, je zarukou, ze v CT bude konecne poradek.
  • Zemřel Vasil Biľak, bylo mu 96 let a do poslední chvíle žil ve své vile. Nikdy nebyl odsouzen. Důkaz, že antikomunismus je fakt zvěrstvo.
  • "prostá krádež, ačkoli je zavrženíhodným skutkem, není důvodem k silnému rozrušení" tudíž ublížit pachateli "není polehčující okolnost". Tak včera rozhodl Nejvyšší soud... Tentokrát si vědomě přeju, aby se těm soudcům procházeli zloději po domě a potkali se...
  • Je mi na zvraceni z toho, ze takovy krysy jakou byl Vasil Bilak se dozivaj v klidu domova 96 let. Spravedlnost neni.
  • O kolika z 28 raket vystřelených v lednu na Izrael, jste se dozvěděli z mainstreamových médií?
    http://www.idfblog.com/2014/01/31/dramatic-increase-gaza-terror-january-2014-2/?sm=Blog&s_src=FB&s_subsrc=NFS1400XXEXXX
    Čekám, kdy se pro ostřelování Izraele z Gazy ve veřejnoprávních médiích konečně ujme termín "humanitární bombardování".
  • Starej děda kouká z balkonu: „Ty studenti jsou dneska tak chudý, kouřej jednu cigaretu v pěti lidech a ješte se tomu smějou…“
  • Přátelé, mám pro vás kalendář důležitých akcí na tento rok, jak jsem je našla na internetu.  Připravte si diáře a červený fix, abyste to snad, nedejbože, neprošvihli.
    6.3. Mezinárodní den jódu
    8.4. Mezinárodní den Romů
    4.4. Světový den laboratorních zvířat
    28.4. Mezinárodní den smutku
    29.4. Mezinárodní den mléka
    10.10. Světový den duševního zdraví
    16.10. Světový den páteře
    17.10. Světový den úrazů
    20.10. Mezinárodní den gastronomie a solidarity
    8.11. Mezinárodní den uklízeček
    Pokud nevíte, co si vybrat, tak ještě přidávám informaci, že na druhou sobotu v červnu připadá Mezinárodní den žonglování…
  • Zahada stoleti odhalena ostravskym badatelem Ladislavem Větvičkou. Muž, ktery se od padesatych let minuleho stoleti vydaval za slovenskeho bolševika Vasila Bilaka a kubanskeho vudce Fidela Castra (všimněte si tajneho zednařskeho znameni - obě jmena maji stejny počet pismen a konči na -l) zemřel minuly tyden v zapadoslovenskem městě Prešpork. Aby vše zustalo v utajeni, tajne služby oznamily smrt udajně 96 leteho Bilaka dnes. Smrt udajně 88 leteho Castra bude oznamena v nejbližšich dnech. Podobne manipulace se tajne služby dopustily v roce 1953, kdy zemřel muž, ktery hral jine dvě bolševicke postavy - mistniho bolševika Klementa Gottwalda a ruskeho vudce Džugašviliho. Bystrym Ostravakum ale nic nezustane utajeno, bo my vime všecko.

A na konec něco veselého:
 

A fór na konec: Gynekolog je u soudu pro brutální ublížení na zdraví a vypovídá: "Víte, já měl na středisku čtyřicet pacientek, pak jsem jel do nemocnice a měl jsem dalších dvacet, potom do dívčího učiliště na pravidelnou roční prohlídku, těch bylo pětadvacet, pak jsem měl ještě patnáct pacientek ve své privátní praxi, a když jsem šel večer unavenej parkem domů, oslovila mě poškozená a řekla mi, že mi ji za kilo ukáže."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3297x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist