Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Mediální humbuk okolo Ukrajiny a Krymu nám tak trochu přehlušuje domácí dění. Mezitím Sobotkův vládní slepenec v tichosti aniž by si toho mediální scéna nějak výrazněji všímala, kuje pikle.

Daňové šachy, „bioplínky“, euroval, obrana Rumunska a okolí našimi Grippeny, za protektorátu se nic moc nedělo. Jedna perla střídá duhou a mainstreamová média pořád řeší těžký den Vladimíra Vladimíroviče s nefunkční kreditkou. Mezitím paní ministryně spravedlnosti  Válková pronesla pro server Echo24.cz výrok, který lze tesat. „Ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo“, pravila ta moudrá žena. Debility tohoto výroku si ještě jakž takž mainstream všiml. Co ovšem zapadlo, byla reakce jejiho stranického šéfa komplexně geniálního Andreje, který se neudržel a na tiskovce nechal cloumat zlost svým majestátem. Když se totiž zeptal novinář který tu dámu co bydlí v Deutschlandu zpovídal, co tomu říká, pan ministr financí vychrlil svojí kouzelnou husákovštinou snůšku vzteklých invektiv v nichž splácal Kalouska, Romana, ODS, novináře co od něho utekli a založili nový server (ano, ten co popletenou dámu zpovídal). Tuto eskapádu korunoval kouzelným úletem: "Doufám, že váš bílý kůň, ten Klenor, (myslel majitele serveru Echo24.cz) protože se povídá leccos, kdo to financuje, má dostatečně velké majetkové přiznání, aby prokázal ty vaše náklady." Jak pravil bloger Karel Kříž: "Tedy volně přeloženo. Pokud vy, novinářská hovada, budete šťourat do mých lidí, třeba když si oni myslí, že protektorát byla jen taková brnkačka, taková podobná srandička jako 50. léta za vlády naší státostrany, nebo už úplně legrační normalizace, kdy jsme se my se soudružkou ministryní učili životu ve společnosti a kariérnímu růstu, dostanete přes držku! Jak jinak než pomocí zákonů daňové džungle. Ty jsou tak „dobře zpracované“, že mohou dostat do kriminálu každého na koho prstem, my vrchnost, ukážeme!"
Fakt, že magnátův tisk o jeho úletu mlčí, jen celou situaci dokresluje. Ostatně až na pár výjímek o tom mlčí celý mainstream. Snad jen sloupek Kamberského a Šídlův komentář se vymykají z tohoto mlčení. Asi mají kluci v pořádku daňové přiznání. A tak nezbývá než zvolat: ANO, bude líp. No a včil pár titulků.
 

  • Sovětští okupanti z roku 1968 mají v Praze pomník. V Praze na Olšanských hřbitovech stojí od února pomník sovětským okupantům z roku 1968. Ruské středisko vědy a kultury v Praze tvrdí, že byl odhalen s podporou českého ministerstva obrany, Senátu a pražského magistrátu, ale ty se od podpory distancují. Stavbu památníku financovalo sdružení veteránů války v Afghánistánu Afganvet. Informaci přinesl server Echo24.cz. Na desce je nápis v azbuce "Na věčnou slávu a památku padlým vojínům internacionalistům a mírotvorcům". "Pod pojmem internacionalista se v Rusku rozumí voják, který poskytoval internacionální bratrskou pomoc v Československu v roce 1968, v Afghánistánu v 80. letech nebo nyní na Krymu," vysvětlil místopředseda rady pro národnostní menšiny při české vládě Igor Zolotarev. Na fotografiích z odhalení pomníku jsou podle Zolotareva vojáci v uniformách české armády, senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši) či někdejší poradce Miloše Zemana Zdeněk Zbytek.
    Nu, co dodat. Běžme s historickou pamětí do hajzlu, pokud dovolíme, aby se okupantům postavil na Olšanech pomník. Domácí quislingové klidně plivnou do ksichtu všem, kterým tato internacionální pomoc zmršila životy. Rudé svině stále výrazněji zvedají hlavy. Jak je možné, že příslušné orgány něco takového trpí?
    P.S. Naštěstí během pár dní se někdo vzbudil a pamětní deska byla z pomníku v tichosti odstraněna. 
  • A něco z krajů, které nás asi brzy začnou multikulturně obohacovat, protože v Bruseli se rozhodli, že je potřeba nad imigrací z těchto končin jásat. Vdávejme dívky už v devíti letech, zní z Iráku. Návrh zákona z pera šíitského imáma zapovídá ženám vycházet z domu bez povolení manžela a vezme jim právo po rozvodu pečovat o děti. Iráčtí zákonodárci také vypracovali návrh zákona, na jehož základě mají být provdávány i teprve devítileté dívky. Předpis legalizující dětské sňatky navíc počítá s tím, že by musely být malé nevěsty svým manželům po vůli, kdykoliv si to usmyslí. Dívky podle šíitů dosahují puberty už v devíti letech, a jsou tedy připraveny zakládat rodinu. Šíitů je v Iráku většina a podle toho vypadá politické i společenské směřování země. Od pádu Saddáma Husajna v roce 2003 do legislativy postupně implementují své náboženské právo, což v zemi vyvolává napětí a spory s menšinovými sunnity i zastánci sekulárního státu.
    No prosím. Další vymoženost v důsledku odstranění zlosyna Saddáma. A naši domácí muslimové hnedle oznámili svůj úmysl získat plná práva jako náboženská společnost. Muslimská obec je českým státem již uznaná, tímto krokem by navíc získala zároveň i výhody, ke kterým nemají všechny náboženské společnosti přístup. Muslimská obec ve spolupráci s Islámskou nadací v Praze například vydala knihu pod názvem „Základy tauhídu - Islámský koncept Boha“. Autorem této knihy je Bilal Philips, kanadsko-jamajský konvertita k islámu, který byl v Německu, Anglii, Austrálii a Keni uznán z šíření islámského extremismu, pročež mu byl do těchto zemí zakázán vstup. Taktéž sebevražedný atentátník, který měl v roce 2010 na svědomí útok ve švédském Stockholmu, navštěvoval mešitu propagující videopřednášku Bilala Philipse, v níž ospravedlňoval sebevražedné atentáty jako legitimní součást džihádu. Mezi další kontroverzní názory Philipse patří tvrzení, že podle islámského práva šaría není znásilněním, jestliže manžel vykoná sex s manželkou za pomoci fyzického násilí. Tento pán má mimo jiné zákaz vstupu do Austrálie, neboť obhajuje islámské právo šaría v oblastech fyzických trestů (bičování, kamenování, utínání rukou a nohou a podobně), podporuje manželství s nedospělými dívkami (pod 15 let věku), které považuje za legitimní po vzoru zakladatele islámu Mohameda. Jako blahodárný prostředek pro napravení zločinců propaguje Philips v knize na straně 44 mrzačení odsouzenců. „Podobně skutek může vypadat jako špatný, i když je ve skutečnosti dobrý. Například někdo může namítnout, že useknutí ruky za krádež je barbarské, nebo že zbičování za pití alkoholu je nelidské, a tak může takové tresty považovat za příliš tvrdé a tedy vůbec ne dobré, a přitom jde o tresty nařízené Alláhem a jeho prorokem, a jejich dobrý vliv na společnost mluví sám za sebe,“ píše Philips.Za Philipsovy názory a jeho podporu islámského fundamentalismu v Evropě mu byl také sousedním Německem zakázán vstup do země.
    Takže poděkujme osvícenému Bruselu, že nás hodlá obohacovat podobnými zvěrstvy. Budeme tyhle hochy živit halal hovězím, oni nás za to třeba nepodřežou...
  • "Řecké drama však dnes nikoho nezajímá. O slepé uličce, ve které se země ocitla, se mlčí stejně tak jako o srovnatelně tíživých problémech Portugalska, o obrovské míře nezaměstnanosti mladých ve Španělsku, o prohlubujících se finančních problémech Itálie. Tytéž politiky strany TOP 09, kteří v hrůze z vývoje v Řecku nemohli na jaře 2010 ani klidně spát, ponechává naprosto klidnými stejně zoufalé Řecko na jaře roku 2014. Vedou dnes totiž zcela jinou kampaň. Potřebují nafukovat přesvědčení, že Evropa je schopna řešit problémy Ukrajiny jejím přičleněním k Unii. Jakékoliv zmínky o malém Řecku, kterému nikdo pomoci nedokázal, jsou v této chvíli krajně nevhodné. Dnes se hraje s řeckou kartou tím způsobem, že je pečlivě zametána pod koberec. Při manipulaci s veřejným míněním je důležité, aby se o Řecku a evropských zemích, které jsou ve srovnatelných potížích, důsledně mlčelo. Když Karel Schwarzenberg chválí sociální demokraty za jejich moudrou politiku, mohli by se nad sebou aspoň trochu zamyslet. Není to přece poprvé, kdy se je pokusili řeckou kartou v co nejvyšší míře poškodit." Hádejte, kdo toto řekl. Nebudete tomu věřit, ale Jan Keller. Nikdo mne nemůže podezírat z náklonnosti k tomuto pánovi. Ale klobouk dolů, tohle je geniální. Ovšem jak pravila kolegyně KS. Samozřejmě, že Keller má pravdu. K tomu pravdivému A, však nedodává to podstatné B - tedy, že je stoupencem politiky, která takové problémy způsobila a chce je řešit způsobem, z jakého tento marasmus vzešel...
  • A něco ze zdravotních luhů. Parazit, který mění tvar vašeho obličeje. Má ho třetina Čechů hlásá titulek. Ovlivňuje naši psychiku, svádí k sebevraždě. To jsou jen dva z následků infekce parazitem toxoplazmózy. Infekce není léčitelná a neexistuje proti ní vakcína. "Dobrá zpráva" je, že mnoho jiných parazitů, které v sobě nosíme ovlivňují naše chování ještě víc. Jen to zatím nevíme. Až do nedávné doby se mělo za to, že jde o zcela neškodný následek soužití člověka s kočkou domácí. Pak ovšem tým pražských biologů z Přírodovědecké fakulty UK přišel s důležitými objevy: toxoplasma si nás nenápadně "předělává" ke svým záměrům, mění naše chování, psychiku a dokonce vzhled naší tváře. Tak je-li tohle pravda, pak pán na obrázku tu nemoc tutově chytil.
  • Na pondělní schůzi Vlády ČR je překvapivě v dodatku, tedy na poslední chvíli, navrženo projednávání naprosto klíčové smlouvy, dotýkající se suverenity České republiky. Smlouva o fiskálním paktu v případě přistoupení znamená, že ČR částečně ztratí kontrolu nad státním rozpočtem. Bohouš nadšeně hýká, že prý se konečně vracíme do hlavního proudu a nabízí klíče od státní kasy. Tak jistě. Hlavní proud ovšem vypadá asi takhle.
  • A trocha bulváru: Tak Nova představila divákům nové studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin. Moderátoři tak po řadě let dostali nové, moderní pracoviště. Nejvýraznějšími prvky nového interiéru je posuvný (otáčecí) moderátorský stůl a také obří projekční plocha. Hojně využívaná má být zakřivená projekční stěna o ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení ULTRA HD, a dálkově ovládaný digitální světelný horizont studia umocňují dojem z každé vysílané zprávy. Tak myslím, že zapomněli na zásadní prvek. Otočný stůl nebyl osazen sklokeramickou varnou deskou pro Láďu Hrušku. Ale možná Láďa přejde na krejčovinu. 

A zprávy o počasí: Po sněhovém přídělu prý nás čeká oteplení. Kdykoli slyším o oteplení, zmocní se mne multikulturní nadšení, protože očekávám že do ulic vyrazí veselé průvody kluků s klukama a holek s holkama. Pavouk se ptal, proč chodí kluci s klukama. To mne zaskočil. Asi proto, že je to multikulturně správné, řekl jsem mu. Čuměl na mne jak půl zadnice z ruksaku. Asi je homofob. Neví, jak má vypadat správné teplé jaro.

A z mého života: Kontrolou jarního šatníku jsem zjistil, že do některých kalhot se přes zimu pustil nějaký cizopasník, který zmenšil jejich objem v pase. Zkontroloval jsem proto svoji váhu a dosadil ji do vzorce pro výpočet BMI . Protože moje váha ve vzorci pro výpočet BMI ukazovala  že bych měl měřit 4,5 metru, rozhodl jsem se pro dietu. Jako nejlepší se ukázal následující nápad vhodný na každý stůl v  mé blízkosti.

A na Fejsbůku napsali:

  • Příslušníci URNA před chvílí vystříleli hřebčín v Kladrubech. Pokyn z MF přišel po odhalení, že za většinou daňových úniků mohou bílí koně.
  • Kdy už konečně českým rádobypolitikům a rádobykomentátorům dojde, že o Ukrajině a Krymu už je velmocensky rozhodnuto? Krym se opětovně stane součástí Ruska, které má spolu se západní Evropou (a zvláště s Německem) velmi společný zájem: politický a sociální klid na Ukrajině, která bude tvořit typický cordon sanitaire mezi zájmovým prostorem Ruska a Evropy.
    K tomu je zapotřebí dvou prostředků: peněz k sanování ekonomicky rozvrácené Ukrajiny a vnucení federativního uspořádání státu se silnou ochranou menšin horkým kyjevským hlavám (pochopitelně prostřednictvím výše zmíněných peněz), což je úkol v toku času řešitelný, byť to pro EU bude znamenat další tisknutí peněz.
    Ba možná v toku času dojde i americkým jestřábům, že je zbytečné dělat silná ramena a bububu, neboť toto uspořádání je i v zájmu USA.
  • Obávám se (při pohledu na násilné protivládní demonstrace ve Španělsku, na výsledky prvního kola komunálních voleb ve Francii či referenda o odtržení Benátska od Italie a další evropské jevy), že EU a Německo čekají záhy zatraceně větší problémy, než je Krym.
  • Když pozoruji stav veřejné diskuze k Ukrajině či k výroku Válkové a Babiše, přicházím k závěru, že Hubálek se s těmi 30% idiotů asi sekl.
  • Finanční úřad jako klacek a pohoda za protektorátu. ANO, bude líp!
  • Chtěl bych vidět tu smršť, kdyby Zeman nebo Klaus někomu na tiskovce vyhrožovali finančákem.
  • K Ukrajině máme blíž než si myslíme. Včera to pan AB předvedl v plné parádě, útokem na noviny, které jen odhalily hloupost ministryně za ANO. To tu nebylo od roku 89. Starého psa novým kouskům nenaučíš. 
  • Dosud se podoba v Bruseli (jako v prdeli) používala pouze v řeči eurofobů. Dnes se na vládní tiskovce přidal Babiš.
  • Nějak se nemohu zbavit dojmu, že při fotbalovém zápasu v Ostravě bylo zraněno více lidí, než při obsazování krymských základen a úřadů.
  • Pan primátor Mladé Boleslavi Nwelati se na FB chlubí tím, že se stali městem fairtrade. Tak nevím, co to má společného s pravicovou politikou, podle mě jde o čirý populismus.. Nebo si fakt myslí, že tím nějak prospěl chudým lidem a dětem v Africe?
  • A nejvíc mě štve, jak to matláctví Západu kolem Ukrajiny posiluje bolševiky všech barev. Reagane a Churchille vzbuďte se, Obama a Rompuy se zbláznili...
  • Chudák Andrej. Sliboval že najde a zachrání 150 miliard a teď mu chybí pitomý 2 miliardy ze zrušených poplatků v nemocnicích. Srážka s realitou.
  • S velkým pobavením sleduji, jak se 500 milionů Evropanů dožaduje od 300 milionů Američanů vojenské ochrany před 150 miliony Rusů. Úžasná tragikomedie!
  • Komplexně Geniální Babiš: „Zrušení poplatků v nemocnicích byla chyba.“ Dodávám: Tak ať si ANO dupne a obnoví je - socialisti kvůli tomu od válu nepůjdou. Kňourání nic neřeší.

A něco veselého nakonec:
 

A fór na konec:  V porodnici: Nebojte se, maminko, jak to šlo dovnitř, tak to půjde ven! Proboha, to budu zase muset mít jednu nohu na volantu a druhou pod sedačkou?

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2881x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 64
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist