Petr Paulczyňski: homepage

Sviňárničky na NPÚ pokračují?

Není to tak dávno, co jsem se zabýval situací na NPÚ a podivným chováním jeho generálního ředitele. Tento pán, který se i se svým předchůdcem zapsal v Brně nesnazatelnou stopou, pokračuje v podivnostech okolo pozice ředitele brněnské pobočky.

Ten byl v rámci oddělení pracoviště Telč odvolán, a na obě pozice v Telči i v Brně bylo vypsáno výběrové řízení. Brněnský ředitel nebyl vybrán, prý pro nemoc členů výběrové komise a dosavadní ředitel byl tudíž pouze pověřen dočasným řízením. Přitom ředitel expozitury v Telči byl jmenován. zřejmě to bylo tak náročné, že z toho komise ochořela.
Jakou to zase nečistou hru hrají někteří pánové? Že by ředitel Kroupa přišlápl kuří oko některým milcům některých pánů v Praze?
A kde jsem k tomu přišel? Prostým studiem veřejných zdrojů.

Zde je článek z LN:

Památkáři stále nemají jasného ředitele
3. ledna 2008


BRNO Ani po čtvrt roce není jasné, kdo povede brněnské krajské pracoviště Národního památkového ústavu, které spravuje majetek za stovky milionů korun a spolurozhoduje o nejvýznamnějších tuzemských památkách.

Ředitel Petr Kroupa přišel o místo s rozdělením jihomoravského pracoviště mezi dvě nová krajská se sídlem v Brně a v Telči. Jeho nástupce generální ředitel Pavel Jerie stále nejmenoval.

Jerie tvrdí, že chtěl mít ředitelskou funkci v Brně obsazenu do konce roku. Konkurz ale neskončil kvůli nemoci členů výběrové komise: „Výběrové řízení na tento post běží a pevně věřím, že bude co nejrychleji ukončeno. Je to potřebné.“

LN již v minulosti poukázaly na to, že Kroupa byl jedním ze dvou zbývajících nových ředitelů územních pracovišť vybraných ještě za bývalého ministra Vítězslava Jandáka. S Jeriem měl neshody mimo jiné při diskusích o hospodaření brněnského pracoviště. Nyní se Kroupa o místo ředitele uchází znova.

Do rozhodnutí o novém řediteli povede brněnské pracoviště Kroupa.

A zde je opis webových stránek NPÚ:

NPÚ
Nové územní odborné pracoviště NPÚ v Telči (tisková zpráva NPÚ)
03.01.2008 | tisková zprávaNPÚ, ústř. pracoviště, 03.01.2008 [Telč, NPÚ-ÚP, NPÚ-ÚOP Telč, organizace a řízení]
Na základě Statutu Národního památkového ústavu bylo k 1.1.2008 zřízeno nové územní odborné pracoviště NPÚ v Telči s působností pro kraj Vysočina. Vyvrcholilo tak několikaleté úsilí památkářů i kraje Vysočina o zřízení samostatného pracoviště NPÚ pro kraj Vysočina.
Dne 3.1.2008 v 11:30 hodin proběhlo v sídle kraje Krajského úřad kraje Vysočina oficiální zahájení činnosti nového ÚOP NPÚ v Telči.
Ing. Libor Karásek, ředitel nového územního odborného pracoviště, byl představen generálním ředitelem NPÚ Pavlem Jerie za účasti představitelů Ministerstva kultury ČR a kraje Vysočina.

Pracky pryč od Brna, pane generální. Hrajte si své hrátky v Praze, pokud Vám to bude pan ministr trpět. A mimochodem, když už je řeč o výběrových řízeních a kvalifikačních předpokladech. Jak jste na tom Vy?


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2485x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist