Petr Paulczyňski: homepage

Z lejna bič neupleteš....

říká lidová moudrost. A když, tak nezapráskáš, říkám já. Zdá se, že některá media a někteří novináři to dokáží. To by nebylo zas tak strašné. Holt nějak se prodejnost listu zvyšovat musí.
Když ovšem někdo, ať už novinář, nebo editor dá článku nepravdivý titulek, stojí za to bavit se o novinářské etice.

Pokud ovšem v tom listu něco takového uznávají. Ptáte se o co jde? Dnešní Rovnost alias brněnský deník na titulní stránce vyjel s titulkem "ODS se sbližuje s extremisty". Z čeho tak usoudili? Z toho, že se mezi 300 podpisy našlo pár politiků ODS? A kde vzali informaci, že za výzvou stojí ultrapravice? Mé informace jsou jiné.
A celé to vrcholí prohlášením, že podepsaní politici ODS se přidali do  skupiny, kde jsou údajně extremisté, což se ovšem nedá poznat, protože pod výzvu se podpisy připojují s vyznačením profese. Sranda je, že těch podpisů je tam 313 a těch takzvaných extremistů je tam  3. ODSáků je tam snad 8. Tak kdo  se sakra kam připojil?

Celé toto mediální zabzdění vzniklé zřejmě nedostatkem jiných pseudokauz nejlépe vystihl na svém webu D-Fens :
D.O.S.T.  je občanská iniciativa, jejíž prohlášení mě zaujalo. O jejím výsledku si nedělám iluze - především proto, že její apel směřuje do míst, kde logicky nikdy nenalezne vyslyšení ani podporu. Je jaksi zbytečné obracet se na politiky s požadavkem, aby se přestali chovat jako politici, protože oni přece jsou politici. Nebo na novináře, aby se přestali chovat jako nájemní lháři, protože oni jsou přece nájemní lháři. Až potud je tedy koncept nereálný, ale je to první významnější pokus postavit se tomu, pro co jsme nikdo nehlasoval a co je přesto přes naši vůli, někdy proti naší vůli, uměle zaváděno - totiž multikulturní doktrínu ve společnosti.
Výzva má jiný význam - cosi se díky ní zformovalo a teď je to tady. Výzva je přesně to, co si novodobí sociální inženýři nepřejí - aby se lidé sdružovali mimo jimi schválené platformy. Na seznamu signatářů najdeme dost zajímavá jména a v následujících měsících se možná stane, že výzva pronikne mezi širší veřejnost natolik, že její existenci nebude možno zamaskovat urputným mlčením. Její autoři a možná i sympatizanti budou pak prohlášeni za extrémisty, ultrapravičáky, nacisty a co vím já ještě, prostě stanou se ze dne na den špatnými lidmi. Normální světa běh. Nicméně nepůjde už odčinit fakt, že vystoupili z řady a pozvedli svůj hlas proti mediální okupaci lidského myšlení.
Ani o výzvě D.O.S.T. toho na internetu mnoho nenajdete. Když nějakých pět pošuků uspořádá na náměstí okresního města Den bez aut, je z toho úvodník, fejeton a sloupek. Když dvěstě lidí podepíše petici s nepohodlným obsahem, jediná reakce "velkých" médií je mlčení. Rád bych věřil, že kruhy kolem D.O.S.T. budou jednou jádrem pro vznik skutečně pravicové strany.

A pro úplnost text z dnešní Rovnosti. Aby jste viděli, jak se ODS se sbližuje s extremisty:

 Brněnští občanští demokraté Petr Paulczyňski a Petr Pleva podepsali výzvu D.O.S.T, za níž stojí česká ultrapravice.
 Proti homosexuálním rodinám, emancipovaným ženám, multikulturní společnosti. Zato s radikální pravicí. Někteří členové ODS v minulých dnech podepsali výzvu D.O.S.T, kterou propagují lidé spojení s radikální pravicí. Z brněnských politiků svůj podpis připojili například poslanec Petr Pleva nebo zastupitel Petr Paulczyňski.

„Žádáme osobnosti kulturního a duchovního života, aby se tváří v tvář hrozbě nové ideologie mnohem výrazněji zasadili za rehabilitaci tradičních mravních hodnot,“ stojí mimo jiné ve výzvě, kterou podepsali také místopředseda ultrapravicového sdružení Právo a spravedlnost František Červenka nebo ultranacionalista Jan Kopal.

Podle antifašistů za vznikem iniciativy stojí i další pravicoví extremisté. „D.O.S.T vzešla z okruhu představitelů české klerofašistické ultrapravice. Naše organizace už delší dobu sleduje a na webových stránkách informuje o propojování parlamentní pravice s neofašisty z různých skupin,“ tvrdí Petr Křápek z brněnské Antifašistické akce.

Brněnský politolog a odborník na extremismus Miroslav Mareš v podpisu výzvy členy ODS velký problém nevidí. „Vazby mezi občanskou a krajní pravicí existují i jinde. Ve světě to není nic výjimečného. Signatáři se navíc mohou opřít o to, že podobné názory má například také konzervativní křídlo amerických republikánů,“ vzkázal Mareš.

Zastupitel a bývalý radní Petr Paulczyňski vysvětlil svůj podpis pod peticí tím, že se s ní ztotožňuje. „Současnou situaci ve společnosti ten text vyjadřuje velmi přesně. Jsme ve svobodné zemi, a kdyby se k tomu připojil třeba Belzebub, tak s tím nic nenadělám,“ řekl Paulczyňski. Pleva podle svého vyjádření o pravicových extremistech pod peticí nevěděl.

Politiky a neonacisty sblížila jedna výzva
Názory iniciativy D.O.S.T jsou nám blízké, o spojení s neonacisty jsme nevěděli. Tak reagovali brněnští politici z ODS na informaci, že výzvu podepsali i lidé spojení s extrémní pravicí.

„To jsem nevěděl. Text mi poslali lidé z Občanského institutu, což je seriózní organizace. Přečetl jsem si to a souhlasím s tím. Zdá se mi to vyvážené a vůbec ne extrémní,“ prohlásil člen Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny Petr Pleva.

V gay a lesbické komunitě mu nemohou odpustit to, že aktivně vystupoval proti přijetí zákona o registrovaném partnerství.

Zastupitel Petr Paulczyňski se mezi neonacisty už „proslavil“. Některé rasistické vtipy z jeho internetových stránek přebírala extremistická Národní strana. Poté, co na to loni začátkem listopadu upozornil brněnský Deník Rovnost, politik urážlivé texty stáhl. O článku tehdy informovala i německá tisková agentura Deutsche Presse-Agentur.

Aktivitu D.O.S.T za extrémněpravicovou brněnský zastupitel nepovažuje. „To, že se k iniciativě připojil nějaký extremista, věc neznevažuje. Vyjádřil jsem pouze svůj názor, protože je to velmi realistický text a souhlasím s ním,“ prohlásil Paulczyňski.

Z jeho stranických kolegů text podepsali také radní městské části Židenice Pavel Sáňka, poslankyně Eva Dundáčková a Alena Páralová a poslanci Juraj Raninec, Josef Ježek a Zdeněk Prosek.

Přidali se tak do skupiny, kde jsou například předseda Vlastenecké fronty David Macháček, zakladatel Národně sociálního bloku Jan Kopal nebo vedoucí radikální a násilnické Vlastenecké fronty Kladno Jiří Bunda.

Co je v D.O.S.T.

Signatáři iniciativy D.O.S.T (Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice) prohlašují mimo jiné, že:
- Uznávají rodinu, založenou na manželském svazku muže a ženy, za základní výraz lidské sounáležitosti a odmítají snahy o její demontáž.
- Uznávají rozdílnost muže a ženy a odmítají shora řízený program bezpohlavní společnosti.
- Uznávají hodnotu právního státu a principu presumpce neviny a odmítají jakékoli pokusy o porušení tohoto principu i snahy vnést do české legislativy vágní, právně irelevantní termíny, například „extremismus“.
- Uznávají hodnotu národa a vlasti jako konstitutivního prvku utváření osobnosti a odmítají rozplynout se v tavicím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu.
- Uznávají západní, anticko-křesťanské kořeny naší tradiční kultury a odmítají její účelové „úpravy“ v duchu tzv. politické korektnosti.
- Uznávají relativní hodnotu různých lidských kultur a odmítají snahy o umělé srovnávání rozdílů kvůli utvoření jediného multikulturního „světového názoru“.
 Filip Sušanka


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2218x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 50
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist