Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Dalsi pokus o vysvetleni...

Jméno: Sandokan

Dotaz:
Zde nejde o slovickareni, ale o podstatu/smysl...tedy zde jsou diskutovany, normy, zvyky dobre mravy....chcete-li: "vlak vyjel z nadrazi, svoji povahou je to treba vlak osobni, ma svuj jizdni rad a stanice a neni mozne menit behem jizdy povahu vlaku, cenu za jizdenku a jizdni rad" protoze se to ČD hodi jelikož zrovna klesla nebo stoupla cena za ropu, či elektrickou energii nebo je ekonomicky momentalne vyhodnejsi jet jinudy....Tohle neni o zavisti a ulici, ale řádu, systemu normach, hodnotach apod. To bychom mohli z "lehkosti myslenek Čechům vlastní"(rozumej vycuranost=zneuzivat system) dělat podnikatelsky záměr v daném místě na soustavu kozích chlívků.... v zavislosti na to koupit pozemek za 1 kč a pak zmenit svuj zamer na vilovou ctvrt(tak jak je v Česku dobrym zvykem, normou viz Zgarba a plno kauz komunalnich politiku, pracovniku pozemkovych fondu, pracovniku stavebnich uradu, pracovniku magistratu, obci)...Investor udelal chybu ve svem podnikatelskem zameru, at zkrachuje! to je druha strana mince co rikate Vy. Vy rikate at s tim "vyjebe" a ja rikam tedy at zkrachuje! Situaci je mozne resit kompromisem....urcite vite jak nebo Vas to napadne v tomto pripade.
P.S. Tohle se zavisti, alespon v mem pripade, nema vubec nic spolecneho.
Odpověď:

Zdá se mi, že se točíme v kruhu. Nevidím nové argumenty. Každý z nách si tedy ponechme své vidění světa.

13.9. 2010

V tomhle nemáme rozpor!

Jméno: Sandokan

Dotaz:
Máme rozpor v tomto konkrétním případě, protože ti "a priori přivazovači se" mají tentokrát pravdu....Ten podnikatelský záměr byl špatný a ven z něj nevede cesta pres jeste větší zbohatnutí. To neni fér.
Odpověď:

Milý Sandokane, můžete mi říci, co je ulici po tom, co se svými penězi dělá investor, pokud se tak dohodl s tím, jemuž část kapacity domu poskytl? Ten dům tam stát bude tak jako tak a je přece úplně fuk, kdo v něm bydlí. Já v tom vidím docela obyčejnou českou závist a to mi zatím nikdo a při vší úctě ani Vy nevysvětlil.


P.S. Pojem zbohatnutí jako ekvivalent něčeho nepřípustného mi příliš zavání marxismem.


11.9. 2010

Ve Vašem posledním blogu nemáte pravdu!

Jméno: Sandokan

Dotaz:
ČEtl jsem Váš poslední blog a nemáte pravdu a to jsem člověk, který toho za své vlastní podnikání něco postavil...jako investor mám podnikatelský záměr a ten je jasný hned od začátku....takže pokud jsem stavěl byty pro pedagogy a studenty popř. zahraniční pedagogy a studenty, pak vycházím z nějakých ekonomických propočtů/tabulek....změnit to kvůli tomu, že jsem se netrefil...ok, ale to něco stojí ne?? Takže víme jaká je cena bytu pro studenta, pedagoga a jaká je pro třeba pro mě, u kterého je měsíční apanáž, co mu posílá celý Mompračem, 20x vyšší....dobře víte o co jde. Tohle není podnikání, tohle není ani využití systému, ale jeho zneužití!!! Rozdíl techto slov nechápe 99% čechů...tedy ani asi Vy a ani ti přivazovači!!!! Kdyz se ozvali v Ivanovicích kvůli Bauhausu nebo Hornabachu nebo co tam začali dělat, tak to jim fandím...protože debil kterej tohle povolil by měl jít sedět! Hodnota rodinného domu z výhledem na Bauhaus je nižší než na do krajiny....takže budto Vámi špatně pojmenovaná česká škodolibost nebo spíše zneužití, formou úplatku, českého (pa)systému..... Jsem rád, že jsem se odstěhoval do Mompračemu a s českem nemám nic společného.
Odpověď:

Nesouhlasím s Vámi. A použiji argumenty diskitérů pod mým blogem:


*Kdysi za I. republiky existovalo mnoho různých Spolků. Spolky většinou fungovaly tak, že lidé dali dohromady svoje síly nebo peníze aby něco vytvořili.Dnes máme občanská sdružení. Smyslem činnosti 95% těchto OS je, aby to co oni chtějí udělal nebo zaplatil někdo jiný.


*Říká se tomu občanská společnost ...a v ČR už to překračuje únosné meze. V běžné demokracii obvyklý názor většiny je masově nahrazován menšinovým názorem malých zájmových skupin jednotlivců, která drží většinu v absolutním patu. Není tak možno vybudovat množství veřejně prospěšných staveb, jako jsou komunikace (SOKP v Praze nebo bystrcká dálnice v Brně) a další infrastruktura.


*Přeborníky v oboru se stávají environmentalistické spolky (Děti Země, Ekologický právní servis, ... - dosti čast o právě z Brna), které postupně vypracovávají nesmírně účinnou legislativní strategii, kterou dokáží spolehlivě zablokovat jakoukoliv veřejnou stavbu. Ta je založena především na vyhledávání formálních chyb, nedodělků nebo překlepů v projektové dokumentaci, kterých nemůže být žádný rozsáhlý projekt prostý. Aktivitu těchto lidí lze bez újmy na obecnosti nazvat třídním bojem občanského proletariátu.


*Všiměte si, že tato OS nikdy nic sama nevytvoří. Smyslem činnosti je vydírat ty ostatní, případně společnost "pumpnout" o nějaké prostředky.


Ať se Vám v Mompračemu daří.

10.9. 2010

Ano ,myslim....

Jméno: Sandokan

Dotaz:
Urcite z casti ano. Venclici mimo jine jsou oba exterierove nesympaticti, skaredi. O moralnich kvalitach, charakterech jednotlivych politiku nema cenu debatovat....Kotzian vypada sympaticky, stejne tak i Karel Jarůšek...
Odpověď:

Je to Váš problém. Ale já nikdy nevolil podle ksichtu. Kvality politika jsou jinde, než v tělesných dispozicích či pěkné tvářičce.

7.9. 2010

Jaký je Váš názor?

Jméno: Sandokan

Dotaz:
Pokud ted sleduji bilboardovou kampan ODS, tak co se týče exterioveho vzezreni jednotlivych kandidatu, je to oproti Venclikum neporovnatelne lepsi.
Odpověď:

A Vy vážně myslíte, že úspěch politické strany spočívá v exteriérových přednostech?

6.9. 2010

WHO NOW (aneb koho volit)

Jméno: Bob

Dotaz:
Pane Paulczyňski,

vždy jsem volil jednu stranu (dle klasika:"vždy jsem Te prepral, Toníku), ale stále více váhám, i takovéto názory dovedou nalomit: http://neviditelnypes.lidovky.cz/necas-for-starosta-horni-dolni-dz2-/p_cirkus.asp?c=A100902_215810_p_cirkus_nef, prosím o názor a argumenty, s pozdravem Dokoupil
Odpověď:

Jako bytostný demokrat prohlašuji, že autor má na své subjektivní hodnocení právo. Ostatně, autor bývá mimo mísu čím dál tím častěji, což už ostatně nedávno někdo někde komentoval. Já to tak nevidím. Ne, že by vše bylo v pořádku. Ale mnoho problémů si žije svojí virtuální realitou. V Praze jako v Brně. Není třeba si nechat vytvářet názor mediokracií většinou píšící v německém žoldu, nebo panem Moravcem či paní Drtinovou a naší vaší ČT. Je třeba používat svůj zdravý rozum

3.9. 2010

i takhle to jde....

Jméno: Sandokan

Dotaz:
http://www.stream.cz/video/511474-sokujici-rom-ma-22-deti-nepamatuje-si-jejich-jmena
Odpověď:

No prosím, to je ale kanec.

2.9. 2010

Co to zkusit takhle

Jméno: Jiří

Dotaz:
Dobrý den.
Rád čtu Vaše článečky, většinou jsou moc šikovné. Líbí se mi, že neuráží, ale občas by se někdo měl chytat za palici. Vy, jako politik, se někdy chytáte čeho? Protože nejsem politik a nevlastním střelnou zbraň tak chytám ženský za všechno, co jde u toho stvoření chytit. To je moje cesta do další 60. Jestli jsem Vás namíchnul, tak si z toho nic nedělejte, stačí si představit další účty od ČEZu.
S přáním hezkého dne Váš věrný čtenář Jiří Volka
Odpověď:

Vlídně slovo potěší, většinou mi dávají (hlavně na blogu iDnes) co proto. Pokud se nedržím za palici, chytám se stropu. A politikem už taky dlouho nebudu. Mladí dravci se rozhodli odstranit dědka. Zatím vojíni hledají v tornistře maršálskou hůl a většina ještě dlouho bude. Ode dneška už můj web není webwm komunálního politika, nese v záhlaví web Modrého ptáka. Tím zůstanu až do doby, než mne vyloučí. Také mám připraveno nové motto - Pavoukova rada nastupujícím politikům: chuť do práce vede ke ztrátě veškerých funkcí.

2.9. 2010

Uz v roce 2005 s nima byly problemy....

Jméno: Sandokan

Dotaz:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-zahranici/141575/cast-slovaku-nechce-statni-smutek-za-vyvrazdene-romy.html
Odpověď:

Přečtěte si dnešní článek od pana Streita Co se od éry komunistů podělalo, že jsme dospěli až k masakru?

1.9. 2010

He!

Jméno: pozn

Dotaz:
:))))))) neblázni ty staré tróbo! :)))))
Odpověď:

....a bude hůř!!!!

30.8. 2010

Jak to ted u vas v tom Brne vypada?

Jméno: Sandokan

Dotaz:
Byl jsem ted doma v Mompračemu a tak se chci zeptat na novinky...Jak to vypada s vama(ODS) pred volbama? Jede se po staru nebo nejakej novej vitr, napad, strategie, tahak na lidi??
Odpověď:

Milý Sandokane. Nemám skleněnou kouli z níž bych něco vyvěštil. Ze staré kandidátky zůstalo pouhých 6 jmen. proběhl vnitrostranický převrat, máme neokoukaného lídra, Tak uvidíme. Většinu Vašich otázek neumím zodpovědět, protože o nich vím takový kulový jaky Vy. Tak se nechejme překvapit. Doufejme, že příjemně.

30.8. 2010

NIC

Jméno: pozn

Dotaz:
To je otřesné,jací lidé se mohli dostat do politiky....trapas.,hanba blít. Styl Miroslav Macek,žvanit hovna a hrát si na noblesáka. Naštěstí to vypadá na finito. A teď dotaz: Že pane NIC?
Odpověď:

Skutečně geniální příspěvek. To trapas, hanba, blít jste si napsal na margo svého příspěvku, že, pane NIKDO? Jste ubožák! Víte co, postavte se do fronty.

24.8. 2010

Foto dne

Jméno:

Dotaz:
Je povzbuzující, že jste dokázal určit rostlinu na fotografii jako ocún, ale je velice politováníhodný váš závěr, že jde o blbnutí přírody. Ocún je nejvýraznější rostlina, která kvete právě a jen na podzim. Tuto znalost se dovídají i děti na základní škole (alespoň v dřívějších dobách). Případně jste si mohl dobu kvetení ověřit na Wikipedii nebo obdobných informačních serverech.
Je smutné a odstrašující, když politik se prezentuje jako hlupák neschopný pracovat s informacemi.
PS: Na jaře kvete krokus :)
K.B.
Odpověď:

A co toto, taky z Wikipedie. Některé druhy kvetou na podzim a listy s plody vytvářejí na jaře, např ocún jesenní, jiné kvetou na jaře, např. Colchicum hungaricum.


Moje malá provokace zabírá.

11.9. 2009

takcopak

Jméno: Honza

Dotaz:
no prosím, už žadná odpověd',pavouku pavouku, takhle ne :)
Odpověď:

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. To jste v úvodu nečetl?

5.9. 2009

Voda

Jméno: Petr

Dotaz:
Kdepak šetřič ale když vidím, jak někdo po potopě zalévá a to za peníze daňových poplatníků a ještě stupidně lže, tak je to napár facek. Proč to nedělali v Troubkách? A po několika měsících udělá provokativně to stejný, je to jako by řekl "no tak vidíš vole já jsem tady pánem". Petr
Odpověď:

Přijď v úterý na ZMB a tam na konci můžeš vystoupit. Nebo mne pověř a já to zinterpeluji

4.9. 2009

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >
online: 46
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist