Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Zbytečná smrt.

Jméno: Norbert

Dotaz:


Dopis na rozloučenou odhalil motiv sebevraždy Jiřího Simona, který se oběsil na Silvestra nad vchodem nově vybudovaného obchodního centra City Park v Jihlavě (CPJ).
2. 1. 2009 17:28 - 2. 1. 2009 18:10 Aktualizováno - JIHLAVA

Jiří Simon byl zarytým odpůrcem stavby obchodního centra a s jeho existencí se nedokázal smířit. Od prvních příprav stavby City Parku až do slavnostního otevření bojoval proti výstavbě. Neúspěch nakonec muž neunesl a čtyři hodiny po půlnoci tak spáchal protestní sebevraždu.

V dopise Simon píše: „Já již nechci dál žít ve společnosti, kde se nemohu dovolat svých práv."

Simon se marně snažil zabránit vzniku City Parku, který vznikl jen deset metrů od jeho bydliště. Přesto se mu nepodařilo stavbu zastavit ani dosáhnout změny její podoby. „Odcházím znechucen životem a taky možnostmi pro obyčejné lidi, z kterých se ždímou peníze pro zloděje a darebáky, kteří se tím nejen chlubí, ale taky jsou veřejností obdivováni. Mám na mysli lidi, co prosadili CPJ za každou cenu," uvádí dále v dopise.

Zmiňuje, že za tři roky boje pouze přišel o peníze a před svým domem má nyní skládku a projíždí mu tudy jedno zásobovací nákladní auto za druhým.

V dopise se odkazuje na existencialistu Alberta Camuse, který uvedl, že v životě existuje jen jediná důležitá otázka - a to zda má člověk spáchat sebevraždu, či ne. Dodává, že nyní ho pochopil.

Současně vyjádřil naději, že náprava se stejně dostaví, i když v pozemském životě neuspěl.

Novinky

Norbert:
Před časem se upálili dva mladí lidé na protest proti tomuto systému.
Zdá se,že začíná vzrůstat lidská bezneděj,po dvaceti letech tzv.demokraticko-zlodějského systému!!!

V Masarykově čtvrtí se chystá tolik diskutovaná stavba obchodního centra.
I přes odpor tisíců obyvatel čtvrti si pár politiků a 2podnikatelé se smíchem na rtech dokáží prosadit stavbu.
Také jednomu člověku bude stát 30m od domu!!!

Norbert

P.S.: Je mi líto těch lidí,protože jejich smrt byla zbytečná! Ani náměstí,ani ulice po nich pojmenována nebude.
Odpověď:

Milý přispěvateli. Myslete si co chcete, ale ten pán co se pověsil musel býr úplný pako. Stejný pako jako ti, co brání jakémukoliv rozvoji tím že se k něčemu přivazují. Tento to ditáhl do konce. Přivázal se definitivně.


Co tím vyřešil nevím. Kromě jednoho fekálního výrazo mne nenapadá nic,.


 


P.S. Byl jste se podívat čemu brání v případě Wilson jiní přivazovači? Rozvoji příšerně zanedbaného koutu města.

2.1. 2009

Musí umírat děti...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Pane Ing.
Nerad bych od Vás slízl nějaký ten bonmot,rád se nechám poučit,ale nejde v této válce o něco jiného?
Možná se mýlím,nepatřílo toto území historicky Palestině?Není tam životně důležitý strateg.zdroj-voda? A v neposlední řadě spekulace: Dolar potřebuje zpevnit a ropa již díky této válce jde s cenou nahoru...
Je to hrozně smutné.

P.S.: Přeze vše toto Vám přeji do nového roku vše krásné a hodně síly.Norbert
Odpověď:

Pane Norberte. Se slušným diskutérem diskutuji slušně. Takže žádné bonmoty. Myslím že Váš odkaz na historické konotace není nejlepší. Historický vývoj tohoto území přesahuje tuto rubriku a myslím, že je dost jasný. Věřte, že Hamas nestřílí rakety kvůli historii území. Ostatně na webu je dost materiálu, abychom si utvořili jasné závěry, byť možná každý trochu jiný. Na jednom se však určitě shodneme. Pár politických darebáků těch či oněch si bere jako rukojmí obyčejné lidičky. To je na tom nejsmutnější. Přeji Vám vše nejlepší no roku 2009.

30.12. 2008

Tak jsem tady...

Jméno: Blbec

Dotaz:
Tak jsem tady abych Vás naučil,jak zbohatnout na brněnské kultuře,líp než na pražské.


Nejlépe,když máte někoho známého,vysoko postaveného,třeba něco jako „PRIMAS“.Potom,se správně politicky tváříte,na všechny strany,a penízky se jen sypou.
Tuhle třeba dostanete penízky na INFRASTRUKTURU (takové všeobjímající slovo)a šup,uděláte za ně FASÁDU s firmou,bez výběrového řízení.%%%
Tuhle zase rekonstrukce,se chystá od května,za ČTVRT MILIARDIČKY.Tam se dosadím jako STAVBY VEDOUCÍ,co na tom,že to není můj obor.8-15% to jistí.
Co na tom,že jsme PŘÍSPĚVKOVKA!!!
Cák, jsme jedna velká rodina a co je doma,to se počítá.Však si to my zaplatíme.A kvůli tomu jsem sem přiše! Vy MORAVÁCI!Přece si nemyslíte,že něco jako umění-rozuměj kultura-mě zajímá.Stejně nic nezjistíte!!!
OPOZIČŇÁCI jsou v riti a nebo s tou rití-rozuměj tu barevnou. MEDIA jsou v riti a nebo s tou rití - rozuměj tu barevnou. POLIŠI jsou v riti a nebo s tou rití-rozuměj tu barevnou.
No,my jsme taky v riti – rozuměj tu barevnou.


Blbec z Moravy
Odpověď:

Milý blbče z Moravy. M8-li to být politická analýza, tak se moc nepovedla. Vždycky je všechno trošku jinak, než si myslí nezávislí politologové a fotbaloví trenéři.


Těm zmínkám o barevné riti vážně nerozumím, asi si stojím na kabelu.


To s tou fasádou mne zaujalo a asi se na to pozeptám v rámci interpelací


 

30.12. 2008

tak co bude?

Jméno: lagorio

Dotaz:
Tak jsem se vztekal nad Drakem na draka a nic jsem se nedozvěděl, krom toho, že dle dnešní Mf, platila valnou část produkce jakási Landova firma, ale že Národní divadlo smlouvy stejně neukáže. Jakto že neukáže???!!!
Potřebuji první pomoc!! Jink je to totiž to stejné, jako když si koupím lístek na tramvaj, přičemž ta jezdí kolem mě a neotvírá dveře. Při dotazu na dopravním podniku mi ovšem oznámí, že? "Neřekneme!!"
Odpověď:

Promiňte, ale nemám na starosti jenom zjišťování Vašich podezření, byť mne Vaše sdělení zaujalo. Budu se tou věcí zabývat v čase, který uzám za vhodné já, nhodlám se Vámi nechat honit, taže si prosím vyprošuji váš tón. Zkuste se třeba zeptat pana primátora na jeho dotazně -odpovědně.

19.12. 2008

4 milióny za Draka...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Tak jsem slyšel,že po NDB chodí kriminálka.Že by ten Drak nebo těch 8 kapříků,co odpustil p.PRIMÁTOR p.Dvořákovi? A proč je odpustil nebo že by tlak od "lídra" KDU-ČSL ?
KDY UŽ TEN MONOPOL KDU-ČSL NA KULTURU SKONČÍ!!!

Asi nikdy,lásce těžko poručiti dá se...

Není to nic než pytlík pro jejich příspěvkový org.A odbory na Mag.si jdou na ruku.
23 vyprodaných Draku je cca 2mil.700tis.No to je fakt výdělek...

A taky by se měl někdo zajímat,co stála Liška.Hosté,scéna,režisér,apod.Zda-li si p.šéf nehraje jenom na šéfa a div.neřídí jeho zástupce a taj.Nejezdí si po Praze a zahraničí a plní časově své povinnosti!Ale vždyť tam vlastně ani nejde nic zkontrolovat!
To by se opozice(pan Ing.Paulczynski)musil ulítat a zbláznit. :-)
Odpověď:

No nevím, jaké máte informace, mně se podařilo získat z divadelních kruhů tento nezávislý názor:


sleduji tu debatu o financování Zlatého Draka a říkám si, že až lidi přijdou na to, jak výhodná byla smlouva s Danielem Landou pro NDB, tak začnou ještě povídat, že si Dan své účinkování v NDB zaplatil. ¨- Lidská drzost nezná mezí. Místo aby se lidi zajímali o podstatné věci, všímají si nesmyslů, typu, jestli NDB do svých nákladů v koprodukční smlouvě započítalo mzdy zaměstnanců, spotřebované energie, atd. Podstatné je ale to, že NDB má z této inscenace v rámci Mahenky největší zisk ze všech ostatních inscenací a také to, že bez koprodukčního vkladu Daniela Landy by tato inscenace nikdy nevznikla, protože by na ni NDB prostě nemělo peníze. Pokud by si DL zaúčtoval svůj skutečný vklad do této inscenace, neměla by to šanci zaplatit žádná divadelní příspěvková organizace.

14.12. 2008

Děkujem za on-line zprávy ze zastupitelstva.

Jméno: šmoulinka

Dotaz:
Děkujem za on-line zprávy ze zastupitelstva.
Odpověď:

Jeden rád poslouží

9.12. 2008

Je mi smutno, sjezd byl o fialových ptákách.

Jméno: sasha

Dotaz:
Divím se jak představitelé ODS pátrají po tom kde a jak se odchylují od podstaty na které byla ODS postavena, jak se diví že zmizeli voliči. Ale na co přišli? Podstata je v tom, že již nejsou modří, ale fialoví. Oni jsou napůl pro Lisabon, oni jsou napůl pro radar, oni jsou napůl pro náhrady církvím, oni jsou napůl v daňové reformě, atd. až už jsme napůl i my, voliči ODS.
Odpověď:

Vážený pisateli. Nějak nevím, co bych dodal. Asi není co. Zkuste si jít zahlasovat do Ankety.

8.12. 2008

4 miliony za Draka?..Na draka!!

Jméno: lagorio

Dotaz:
Dozvěděl jsem se, že Národní Zlatý drak stál 4 miliony korun. A teď mě teda zajímá: Jde-li o příspěvkovku, jakože jde,-jsou v této cifře snad započítány mzdy zaměstnanců, jejich odvody, zdravotní, sociální..daň? Je zde započítána energie ,- svícení, topení, voda za dobu nacvičování Draka? Jsou započítány náklady na výrobu scény? Když to vyrobily dílny ND? atd..atd..proč se ptám? Protože si myslím, že všechny zde jmenované náklady do sumy 4 miliony započíst, v případě příspěvkovky NELZE!!! Protože jsou prostě kryty z pravidelných provozních peněz a ty jak známo jsou pravidelně ročně uděleny zřizovatelem. Co tedy stálo 4 miliony? To co je nad rámec. Co to je? Například : Honoráře hostujících umělců (Landa Daniel scénář,spolurežie hudba, vystoupení) , zřejmě honoráře tvůrčího teamu (Plachý Zdeněk scénář, spolurežie..pozor!! zaměstnanec ND tedy nic ne?, Dvořáka Daniel scéna..pozor!! zaměstnanec ND,tedy také nic!)kostýmy pravda paní Dostálková..A kdo, nebo co tady figuruje dál? Já myslím že nic (dobře, musely se nakoupit materiály na výrobu..ale že by scéna byla vyrobena z masivního teaku??). Co vysvítá? Landa Daniel honorář 3 miliony, Dostálková honorář 1 milion. Protože vše ostatní je přece kryto příspěvkem zřizovatele na běžný, plánovaný roční rozpočet! Ptám se tedy: Co stálo na inscenaci Drak Zlatý 4 MILIONY??????!!! Není náhodou ze zákona nezbytno předkládat účetnictví příspěvkových organizací nejen k auditu, ale především ke kontrole daňovým poplatníkům..Kriste pane vždyť jsem to platil JÁÁ!!
Úplně jsem se opotil najednou. Obávám se že pane ředitel Dvořák bude muset ne na kobereček..ale za katr (což už se mu v Praze pravda málem stalo..tak ho máme tady - sláva,)to je panečku prdel!
Lagorio
Odpověď:

Omlouvám se za pozdní reakci, ale měl jsem tolik úkolů, že jsem Váš dotaz odložil. Položené otázky jsou zajímavé, ale odpověď na ně Vám dám až si zjistím detaily u odpovědných pracovníků, abych nevařil z čisté vody. Takže vydržať.

4.12. 2008

Drzý,nafoukaný fracek.

Jméno: Norbert

Dotaz:
Konečně to někdo tomu mladýmu h.......vi řekl.Takovou dobu bylo ticho,až jsem si říkal,že už ODS úplně ztratila rozum a hrdost a nechá beztrestně urážet Presidenta republiky.Bohužel cestu tomuto h.......vi a jemu podobných do politiky umožnila ODS na komunální úrovni,když dostali křeslo v RMB.
Bohužel.
Odpověď:

To máte Norberte těžký. Někteří našinci totiž dělají všechno pro to, aby se umožňoval postup všichni proti ODS. A taky je zajímavé, že ti co byli před dvěma roky v komunále proti velké koalici ji dnes v kraji v klidu uzavřou. Asi se poučili, že ta opozice není pro prosazení čehokoliv na nic. Jen na směšné výkřiky, které nikdo neposlouchá. Ani koalice, ani media, ani veřejnost. Navíc když to dělá jen pár jedinců a nikoliv celá partaj.

2.12. 2008

proč jsme tak sprostí

Jméno: sasha

Dotaz:
Nevím proč to píšu zrovna sem asi jsou lepší diskuzní fóra, ale je mi také už přes 60 a na PC se učím, a nějak jsem natrefil tento blog. Jakože jsem nováček v těchto diskuzích, mě strašně zaráží jak jsme sprostí, např. jak se pomlouvá prezident, těch vulgárních slov, proč to tak je? Copak jsme tak nevzdělaný národ? Používám Sasha protože jsem Alexandr a říkají mi Saša. No to na dovětek. Chápu, že přeci co člověk to názor, ale ty sprosťárny tam nemají být to by jsme se v hospodě pobili.To snad tak nemyslíme, ne? Mně to odrazuje od toho se naučit tady a jinde diskutovat. Ahojky.
Odpověď:

Diskuzní fóra v tom smyslu slova, kde se diskiuéři za chvíli zyčnou hádat a urážet mezi sebou, nebo anonamně nadávat autorovi rozhodneě za zajímavá nepovažuji. Proto jsem zvolil na svém webu tuto formu. Jinak s Vámi souhlasím a pokud budte potřebovat něco k věci říci, jsem k dispozici i na své přímé mailové adrese. Jenom mi to někdy chvíli trvá, protože toho mám dost. Tak zatím nashle Sasho.

27.11. 2008

Drahý Zlatý drak

Jméno: Norbert

Dotaz:
Pane Ing.
Vyjadřovat se k produkci Zlatého draka nehodlám neb jsem neviděl.Jen mě zarazila arogance vedení divadla na otázku tisku,ohledně financování tohoto opusů na scéně NDB,že to je předmětem obch.smluv apod.
NDB-NENÍ majetkem skupiny Střežený Parnass nebo osob z Prahy a jejich kamarádů z Brna!
V minulosti jsem zaznamenal skutečnost,že ZŘIZOVATEL-ŽIVITEL dostal začerněné smlouvy,když chtěl provést kontrolu financování NDB.
Před pár měsíci měl být proveden audit financ.opery Mai 68,Glagolské mše a Stabat Máter.
NIC SE NEKONALO !!!
Pan primátor odpustil p.Dvořákovi:8mil.Kč.Což neučinil nikdo předtím žádnému vedení !!!
Tak se mi zdá,že tady zůstává mnoho finančně tajuplného,nad kterým by se měl zřizovatel,zamýslet.Nebo,že by nechtěl?!
Koalice s lidovci by tomu nasvědčovala.
Co OPOZICE?
P.S.: Pane Ing.
Prosím,jistě se rodí ve Vaší hlavě nějaká peprná odpověď na moji stranu,nebo mi řeknete:Co je Vám po mé hlavě nebo něco jiného,ale odpusťte,někdy i opoziční souhlas se mi zdá poněkud podivným.
Ale podotýkám ,vůbec tomu problému nerozumím...
Asi jsem si odpověděl. :-)
Váš Norbert
Odpověď:

Proč peprná odpověď?  Váš diskuzní příspěvek nasvědčuje tomu, že víte něco co nevím. Zkusím zapátrat. Uvidíme.

26.11. 2008

Zlatý drak

Jméno: jirka

Dotaz:
Na Zlatého draka Vás nepustili? Čekám na adoratio, kluci národovecký..Jirka
Odpověď:

Tomuto říkám zásah v pravou chvíli. Právě jsem to pověsil.

25.11. 2008

Tak kde to vazne?

Jméno: Tom

Dotaz:
Vcera jste nejake/mu/ Sasha rikal neco, ze uz nebudete nic psat? Jasne, to chce na chvili vypnout. A dnes je nedelni vecer, toz i my Vas nebudeme zbytecne zatezovat. Dnes jsou zase na Nove Ztraceni /to je serial/,tak kouknem, jiny zas pujde spat.
Stejne na Vasem webu to mate mrtvo na diskuzi,tak co! Ale divali jsme se vcera na Vas blog na iDnesu a tam to teda frci, jen co je pravda. V tydnu se zase kouknem, co je noveho. Kde na to berete cas a nervy, tak to ani my nechapeme. V necem mate ale pravdu, cernoch nebo cigan, to neni nadavka. A z toho "krupana" od Tydlitatky si zas tak moc nedelejte, to casem prezijete. Clovek musi byt nekdy splachovaci /nebo porad?/.
/Tak hodne zdaru a pekny a klidny nedelni vecer a nekdy se zase ozveme.
b.t.
Odpověď:

A stejně jsem to nevydržel a "cosik" jsem vyrobil. Na seriály vůbec nekoukám. To je ztráta času. Pokud netvořím do zásoby(úpravy fotek, jejich výběr, surfování), mám velkou radost s naším štěňetem. Necelé tři měsíce a už jsem ho naučil na povel sednout a štěkat. To vydá za desítky přitroublých komentářů. Tydlifidlině toho křupana vrátím. Už to zraje. Díky za neskutečně pohodový nedělně večerní příspěvek neznámý b.t.

23.11. 2008

K Janovu

Jméno: sasha

Dotaz:
S těmi nepřizpůsobivými si to děláme sami. V každé takové situaci jako v Janově se ve skupině na té či oné straně najde silně agresivní jedinec, zde ten boss "Vilda" za kterého se ostatní schovávají a všichni se ho bojí. Nějak v té souvislosti jsem si vzpomněl na Kočkovi, kteří si taky dělají co chtějí a všichni se bojí. To jsme dopadli v tom našem státě.
Z příspěvku, resp. z videa je evidentní jak neschopná je policie, číší z nich strach na sto honů, nebo jsou nějak zkorumpovaní. Proč nezasáhnou a neseberou těm Romům ty zbraně a toho sprostého hajzla za sprostotu a urážky proč nesebrali? Když demonstrace byla povolená. Měl by dostat alespoň 30 dnů veřejných prací aby se zklidnil a naučil se chovat. Ale oni si dělají co chtějí a vyhrožují i policajtům? Ono se začít s nimi nějak musí, a nejjednodušší začátek je důsledně vyžadovat dodržování zásad slušného chování s vyvozováním odpovědnosti za činy které odporují těmto zásadám, narušují soužití slušných lidí, atd. atd., tak jak nakonec je to vyžadováno po všech ostatních. Na to nejsou potřeba miliony.
Odpověď:

Milý pane. To bude asi proto, že svět je naruby. Všichni víme jak to je, ale zatím nad námi vedou ti, kteří snad žijí v jiném světě. Pseudointelektuálové a příznivci taj zvané politické korektnosti, kteří místo černoch říkají afroameričan a místo cikán Rom. Když napíšete postřeh mimo jimi vymezené falešné hranice, napíše o vás paní Tydlidátová, že jste křupan. Kdyby jste jí ovšem nabídl bydlení v prostoru o něm to je, pochybuji, že by byla svolná. Já v takovém prostředí na hranici brněnského Bronxu vyrůstal, tak velmi dobře vím o čem píši. Ale dnes už raději nepíši. Nenechám si nadávat od lidiček, kteří nevědí o čem mluví.

22.11. 2008

Jak dopadly volby

Jméno: norbert

Dotaz:
Pane Ing.
Měl jsem tušit,že vyvolám Vaši hněvnou reakci.Je mi to líto a omlouvám se.
Ctím Vaši práci a neměl jsem se nechat unést a pustit se do této konfrontační roviny.Měl jsem si určité věci uvědomit.

S pozdravem Norbert.
Odpověď:

To je v pořádku. Prostě jste vyslovil, jak to v dané situaci cítíte. Já odpověděl. To je v demokracii v pořádku. V pořádku to nebude, až začneme usilovat o to, aby ten druhý svůj názor nemohl říct.


A taky si nemyslím, že musím mít za každou cenu pravdu. Jenom mne musí ten druhý "uargumentovat".


Příjemný prodloužený víkend.


 

14.11. 2008

< 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >
online: 54
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist