Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Konec Zlatuskovy ery?

Jméno: gúgl

Dotaz:
Jakkoli jste volby celostatne prohrali, nelze nez Vam pane pohlahoprat k odvoleni Jiriho Zlatusky, individua z Masarykovy univerzity. Do budoucna si lze jen prat, ze ti zodpovedni se pouci, kdo do politiky vubec nepatri.
Odpověď:

Sice mne to těší, ale on nám ještě bude zapáchat na radnici.


Pokud však zklidní hormon, budu nadále postupovat podle přísloví " O mrtvých jen dobré".

20.10. 2008

Blazek natrel Bartika /?/

Jméno: Moralista

Dotaz:
Pane Paulczynski,
k Vasemu prispevku o udajnem vyroku pana Blazka z brnenske ODS -
/"Ukazujd se, ze udavaci,donaseci a mravokarci maji vzdycky pokleslejsi moralku a uctu k pravu nez ti, ktere udavaji a poucuji"/.
Toto ze ma byt Citat tydne na Pavoukovinach? No to snad ne!
At uz to pan Blazek vyslovil v jakekoliv souvislosti, tak nez jako citat to lze po strance doslovneho zneni hodnotit spise jako mirny ulet a blaf.
Podle Blazka maji tedy mravokarci vzdy pokleslejsi moralku a uctu k pravu nez ti,ktere.....? Vzdy pozor na to slovicko "vzdycky"!!
Spojovat totiz mravokarce /nebo moralisty/ primo s udavaci a donaseci je dozajista holym nesmyslem.
Ted nechme vsechny ty vylepovace a prelepovace plakatu stranou. Je vec jina, pokud chce o dobrych mravech, moralce a pravu kazat a poucovat ten, ktery je sam amoralni,bezcharakterni nebo i zkorumpovany. Pak to lze formulovat zcela jinak.
Tedy zadna Zlata slova a do kamene netesat !
Jakpak si s tim Pavouku poradite?
Skoncily volby, preji vsem pekny vikend.

Moralista
Odpověď:

1. Výrok není údajný, byl otištěn v MFD.


2. Na pana Blažka, vždy na výroky opatrného právníka  je to velmi silný výrok a jako takový zasluhuje ocenění.


3. Co si na svých stránkách ocením, je jen a jen můj problém, s tím nic nenaděláte. Akorát to můžete kritizovat, což jste udělal.


A to je všechno Moralisto.


 

18.10. 2008

Duchoň a Zlatuška

Jméno: gúgl

Dotaz:
Já to před lety někde četl, že Duchoň si jel z vlastních prostředků do USA ověřit, co jsou ti lidé stojící za Zlatuškou zač, ale nevím už kde to bylo. Tak jak tak jsem ale našel, že stipendium Duchoň obdržel když Zlatuška byl zrovna součástí nadace, která o udělení rozhodovala. Neříkám, že stipendium Duchoň dostal protekčně, ale zajisté si nadace musela o nějakém Duchoňovi z Brna udělat obrázek. Takže zase ten Zlatuška.

Ještě k Duchoňovi. Také jsem našel, že Duchoň zamýšlel svého času americkou základnu přímo v Brně. Pane jo, s tím by si neudělal dnes reklamu. A ještě k tomu ty jeho jedovaté poznámky o evropské unii. Víte jeden můj známý se divil, co že ten primátor vlastně v Bruselu hledá? Co si vlastně myslí, že tam pro Brno dosáhne? Tak nějak mi uspokojivá odpověď chybí dodnes. Řekneme-li, že nic, automaticky se tím otevírá prostor pro to individuum zvané Zlatuška. To je věru špatná politika od pana doktora.
Odpověď:

Milý gúglíku. Anžto mi kladete otázky, které neumím sám odpovědět, požádal jsem o odpověď přímo Petra Duchoně. Zde je jeho odpověď:


Ahoj Petře,

 

informace tazatele jsou přesné. Udělení stipendia Eisenhowerovou nadací ve Filadelfii předcházelo osobní doporučení J. Zlatušky třem finálovým uchazečům. Definitivní právo výběru náleželo vedení nadace. Já jsem byl vybrán jako číslo dvě. Číslem jedna byla tehdy Olga Girstlová, která se však nakonec rozhodla do USA nejet.

 

Podotýkám, že J. Zlatuška měl zřejmě o mé osobě dobré mínění. Není to tak tak dávno, kdy mne sám od sebe přizval k jednání s americkým investorem. Teprve když zjistil, že hodlám kandidovat v senátních volbách v obvodu č. 60, přišel na to, že jsem hlavou mafie, která po Brně inkasuje úplatky ve výši 1,5 % z ceny veřejné zakázky. 

 

Stejně tak je pravda, že jsem tehdejšímu velvyslanci USA C. Stapeltonovi nabídl v souvislosti s úvahami o redukci základen na území Německa, aby svou základnu měli v Brně. Brno tehdy opustila divize armády ČR. Tento návrh oficiálně přednesený panu velvyslanci při jeho návštěvě v Brně byl předem projednán a schválen v tehdejší koalici.

17.10. 2008

Nejak Vam to tady zvadlo !?

Jméno: Pepa

Dotaz:
Pane inzenyre!
Ta pani Vera Tydlitatova, ta Vam to tedy na svem blogu na iDnes dala ! Uz jste na to nejak reagoval?
Krupan v ODS, krupan na radnici a krupanstvi vubec. No, pochvala to dozajista neni. Delate ODS a politicke scene v Brne opravdu jen ostudu! Staci si projit prispevky na Vasem webu a Vase odpovedi v rubrice dikusni forum. To je tedy uroven ! Casto skutecny "humus". A ty Vase ulety do latiny nebo do brnenskyho hantecu Vam image urcite nevylepsi.
To "krupanstvi" je pro Vas snad jeste lichotka, protoze s Vami to bude urcite jeste horsi.
Nechcete to uz radeji zabalit? Poradcem byvaleho komance Vlastika Tlustyho uz asi nejste, namestkem ministra financi uz taky asi nebudete a svoje podivne ukoly jste snad z prevazne miry jiz splnil, ne?
Vase postkomunisticke a extremisticke smysleni je vseobecne znamo. A Vase medialni hvezda zapada ! Jste cim dal vice trapnejsi, treba ty vulgarni vypady proti panu Zlatuskovi.
A co Vase svedomi a minulost? ...jak to pripomel jeden ctenar. Jak budete asi reagovat?
Pepa
Odpověď:

Polibte mně Pepo šos.Vy jste tady scházel. Copak jste tak dlouho dělal? A co říkáte na vítězství pana doktora Peclav té při co Vás jistě zajímá? O moje uplatnění nemusíte mít obavy, to je můj problém. A o ODS už vůbec ne. To jestli jí dělám nebo nedělám ostudu, nechte  na ODS a na mně. A buď tesi jist, že až na pár blbečků, kteří jsou všude, se mnou ODS nemá problém. Naopak. Víte co je to muž pro špinavou práci? A Zlatuška si začal. Proto platí na hrubý pytel hrubá záplata nebo Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. A uvolnětě se prosím.


 


P.S. dodatek ze17.10


A už se prosím neunavujte psaním dalších blábolů. Považuji za ztrátu času odpovídat na stále stejné kokotiny

15.10. 2008

Repsot se ZMB

Jméno: Ben

Dotaz:
Dlouho jsem se tak nezasmál u vašeho on line repostu se ZMB, otázka je jestli to není spíš k pláči. Doufám že to tomu Zlatuškovi ve volbách lidi osladí. No já asi volit nepůjdu protože opravdu není koho
Odpověď:
Nemyslím. Nedejte se zhnusit. Mohlo by být i hůř.

14.10. 2008

Zlatuska

Jméno: gúgl

Dotaz:
Pane, kdyz tvrdite, ze se v politickych vodach tak vyznate, muzete jasne odpovedet proc jel pred lety tehdejsi primator Duchon do USA na vlastni naklady aby si tam na vlastni oci overil, co je ten Zlatuska vlastne zac a kdo za nim stoji? Zlatuska prece nespadl z brnenskeho nebe a nechcete rict, ze jste ho do politiky protlacili Vy?
Kazdy politik ma za sebou urcitou mocenskou skupinu. Vy ani Duchon to neskryvate, jsou to politicke strany, jenom Zlatuska se schovava za vselijake vlastni kreatury jako je Brno 2008, Lira ... Jednou lidem tvrdi, ze je pravicovy, pak je navenek liberalni a jindy je zcela zrejme soucasti levicoveho ksindlu z okraje spolecnosti.
Byvaly drive doby, kdy tajne pletichareni s mezinarodnim pozadim se povazovalo za statu krajne nebezpecne.

Jinak mi klidne rikejte gúgl (viz kolonka prijmeni).
Odpověď:

Milý gúgle. Nevím z kterého zdroje čerpáte své poznatky o Duchoňovi, ale bylo to takhle.
V roce 2000  se zúčastnil osmitýdenního studijního pobytu v USA, který byl hrazen z prostředků nadace Eisenhower Fellowships. Na toto místo byl vybrán ve výběrovém řízení jako zástupce za Českou republiku. Informace o Eisenhower Fellowships jsou uvedeny na stránkách: http://www.eisenhowerfellowships.org/

V ostatním co píšete máte stoprocentní pravdu. Přeji Vám příjemný den.

14.10. 2008

Volby

Jméno: Petr

Dotaz:
Jaký tipujete výsledek senátních a krajských voleb?

Letos poprvé nebudu v senátních volbách nebudu volit Vaši stranu, ale nesouvisí to úděsnou vládou Topolánka ani nedávnými aférami, ale zkrátka pan senátor Josef Kalbáč je dobrý senátor a i když je Miroslav Beneš jedním z nejlepších kandidátů ODS, rozhodl jsem se podpořit z těchto dvou dobrých kandidátů logicky toho, který obhajuje svůj post.

V krajských volbách pochopitelně máte jako strana můj hlas.
Odpověď:

Netipuji. Zásadně, nikdy v ničem. A k Vaší volbě - jak říkal Brežněv - éto váše děélo. Pana Kalbáče neznám, to samo o sobě něco vypovídá, protože si myslím, že v politice patřím k zorientovaným. Jediné co si vybavuji, je jeho úloha při volbě Klause, tam se myslím vzapřel stranickému diktátu a chtěl volit Klause. Pak mu na WC někdo vyhrožoval a skončil v nemocnici. To je dobrá vizitka.

Na druhé straně Mirka Beneše znám osobně, patří k té staré partě. Myslím, že jde o slušného člověka. Já bych dal hlas i přes Klausovské Kalbáčovo extempore jemu.

Za podporu ODS přes všechny voloviny, které v poslední době páše děkuji Když se však rozhlédnete kolem, pak platí výrok spisovatele Procházky na IV.sjezdu spisovatelů na podzim 1967: Když se podívám nad sebe, co nade mnou visí a pak pod sebe, co všechno by mne ještě mohlo pošlapat, vím co mám dělat.

Držme si palce. Může být hůř.

10.10. 2008

Zuzana Brázdová je omyl doby

Jméno: pan

Dotaz:
Vážený pane,

někde v tisku jsem se zpětně dočetl, že jste kritizoval podivné divadélko učitelky Zuzany Brázdové ohledně brněnského Landova vystoupení. Jakkoli Landu neznám a ani se nezajímám, znám zato onu učitelku z Masarykovy univerzity a musím Vám dodatečně vyjádřit poděkování za Vaše názory. Je s podivem, že někdo tak výstřední jako je Zuzana Brázdová, může mít v rukou pravomoce vysokoškolského profesora na lékařské fakultě. Lidé s chováním jako má ta paní, se na západě řadí vesměs k radikálním nesnášenlivým proudům radikálního ultralevicového spektra. Co má tohle společného s očekávaným rozvážným vystupováním lékaře-profesora? Má brněnská radnice město vskutku pod kontrolou? A je pravdou, že takoví lidé jako ta paní jsou pro své okolí opravdu neškodní? (nemám zájem zadávat do vyhledávače své jméno, pan radní Zlatuška umí vyhledávat. Děkuji. G.)
Odpověď:

Extempore paní profesorky na margo pana Landy mne překvapilo, poněvadž do té doby se nahlas nijak v ZMB neprojevovala. Pak jsem ovšem dostal (tak jako od Vás) informaci o jejím soukromém životě a jejím partnerovi, což uvedenou protiůandovskou averzi vysvětlilo. Nicméně jsem si od té doby začal více všímat jejích projevů a skutečně si myslím, že na Vašem zařazení na ose pravolevého politického spektra jsem si ji "šoupl" do leva. Ale to asi patří k dlouhodobému trendu tzv."akademických intelektuálů".

Jen tak na okraj. O jejím zájmu na dění zastupitelstva svědčí fakt, že si při jeho jednání dokáže i schrupnout, což jsem zaznamenal dokonce fotograficky.

O praktických otázkách z nichž pozůstavá řízení města a o rozhodovacích procesech zdá se většina těch co byli na Zlatuškově kandidátce včetně paní profesorky vědí tolik, jako já o vlivu vzdušné vlhkosti na rezavění osy zemské.

7.10. 2008

Nevděk světem vládne...

Jméno: Krásná

Dotaz:
Čtyřiatřicetiletý Dragan Jovanović je přesvědčen, že nevděk světem vládne. Bělehradský soud mu vyměřil čtyři roky vězení. Tvrdil o sobě, že je lékař a své pacientky léčil z domnělé neplodnosti. Jak to dělal? Jednoduše s nimi souložil. Nazýval to ovšem dávání injekcí.
6. 10. 2008 14:35 - BĚLEHRAD
Za dva roky falešný lékař přivedl asi dvě desítky svých klientek do jiného stavu. Všechny porodily zdravé děti, všechny byly šťastné.
"Přicházely ke mně ženy z celého Srbska a chtěly pořád to samé, abych jim umožnil mít děti. Myslely si, že jsou neplodné. Neplodní byli ale jejich manželé. Byly krásné, mladé, ale i staré a ošklivé. Všem jsem pomohl. Nic jsem nikomu neudělal, nikoho nezabil, nemůžete otěhotnět z čajů či bylinek, ale jedině od pořádné injekce," hájil se u soudu Jovanović.
Když vše přiznal, ztloukli ho a udali policii
Všechno by zřejmě prošlo a nikdo se nic nedozvěděl, nebýt trojice zhrzených manželů. Napili se na kuráž a vtrhli do Jovanovičovy ordinace. Chtěli vědět, jakou zázračnou léčbu aplikoval. Když jim vystrašený samozvaný lékař prozradil tajemství, ztloukli ho a udali policii.
Na Jovanovičovu obranu svědčilo u soudu množství žen. "Byla jsem vdaná deset let a neměli jsme děti. Doslechla jsem se o zázračném doktorovi a přišla k němu do ordinace. Když mi řekl, abych se svlékla, bylo mi všechno jasné. Nebránila jsem se. Byl něžný a bylo to krásné. Porodila jsem zdravou holčičku, je celá jako on. Jsem šťastná jako nikdy." Ani toto dojemné svědectví ale srdce soudců neobměkčilo.
Novinky cz.
Odpověď:

Vážená Krásná neznámá. Nevím jakou diskuzi si slibujete, ale tento Váš příspěvek mně hlava nebere. Buďto těm šťastným ženám závidíte Vy, nebo chcete abych tomu obšťastnovateli záviděl já. Ovšem nejlepší je ta zmínka o pořádných injekcích. Já to znal zatím jen jako Hoffmanské kapky co se dávají Hoffmanem. Nebo očekáváte nějaký sexistický komentář, protože za sexistu jsem ještě nebyl.

6.10. 2008

Litvínov-Janov

Jméno: Lukáš

Dotaz:
Dobrý den pane inženýre,co říkáte na reakci policie v Janově? Po shlédnutí videa kde rómští spoluobčané nadávají do českých ....,kde vyhrožují takřka celé společnosti,na žádost policie o předložení dokladů posílají policii do příslušných míst,jsem se docela zděsil nečinností policie! http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/cv_janov_radikalove_romove_20081005.html
To jsme v tomto státě druhořádými občany opravdu my,pracující a slušní občané? Můžeme tohle očekávat i u nás v Brně? Děkuji za odpověď.
Odpověď:

Milý pane. Začnu odzadu. Očekávat můžeme všechno a všude. Vládní injekce do nesmyslných projektů protékají jenom různými komisemi a občanskými sdruženími, která si z toho udělala kšeft. Mor politické korektnosti, která znemožňuje věci nazvat pravými jmény docela dobře vystihl Mudr.X.Crement v knize Spiknutí kokotů, kterou jsem teď na dovolené četl. Dovolím si z ní malou ukázku jako odpověď:
Všude kolem nás je samý kokot.
Dokonalým příkladem je náš smysl pro humor. Kdysi jsme se s chutí zasmáli rozdílům mezi lidmi, ať už to byly rozdíly sexuální, rasové, národnostní nebo náboženské. Během posledních dvaceti let nám kdosi pravidla humoru upravil.

Je povoleno:
Smát se bělochům, nikoliv však černochům, latinoameričanům, indiánům, asiatům a kreolům a u nás cikánům.
Smát se křesťanům, ale v žádném případě ne židům, muslimům nebo ateistům. V největším průšvihu se ocitne ten, kdo se směje židům.
Dělat si legraci z podnikatelů, nikoli však z dělnické třídy.
Posmívat se konzervaticům, nikoli však levičákům.
Pokud tato pravidla porušíte, přijdete o zaměstnání, donutí vás rezignovat z vládního úřadu. Jste-li student, vyhodí vás ze školy.

Ale možná se mýlím. Různí pisálci mne o tom přesvědčují pokaždé, když překročím tyto hranice. Přál bych jim, aby se hoši z ukázky nastěhovali do domu, kde tito kokoti bydlí. Já do 25 v jednom takovém na ulici Příční bydlel. Proto vím, o čem mluvím. A není to o rase, ale o ksindlu, který někdo tímto podporuje .

5.10. 2008

Slovíčka Na provázku.

Jméno: Persi

Dotaz:
Dobrý den. Děkuji Vám za odpověď na svůj dotaz. Bohužel, zatímco texty Národní strany a Altermedií citujete nezkráceně, citovanou část mého příspěvku jste nenápadně proškrtal. Škoda, ale chápu že některé pasáže možná nebyly politicky korektní.

Přeji hezký večer

P.S.: Pokud jde o právo na "politickou satiru", vzpomeňte si na Gogola.
Odpověď:

Dovolte mi, abych se svobodně rozhodl kdy, o čem a jak budu psát. Možná jsem využil svého práva deklarovaného v tiráži: Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Možná ne. Už vůbec nevím, kdy a na co jste se ptal a co jsem odpovídal a nemám ani čas ani chuť to zkoumat.

Tím Gogolem máte na mysli Břéťu a jeho slavný kus z léta 2006 objednaný jistými politickými "přáteli"? S tím jsem se jasně vypořádal.

27.9. 2008

Reakce na štvavou kampaň

Jméno: Redakce

Dotaz:
Dovolili jsme si pane inženýre publikovat reakci na štvavou kampaň vedenou proti české sekci serveru Altermedia v souvislosti se Slovníkem multikulturních výrazů a politické korektnosti.

http://cz.altermedia.info/uvahy-a-komentare/multikulturni-ikonoklasmus-kacirstvi-21-stoleti_4699.html

V dohledné době zveřejníme i naše komentáře k jednotlivým heslům, včetně objasnění pohnutek proč tento slovník vznikl.

S pozdravem "Papír a tužka, to je moje puška"

Redakce AM ČR
Odpověď:
Děkuji, přečtu si. Ale věřte, dokáži se hájit i sám. :-)

26.9. 2008

Váš pejsek-dodatek

Jméno: Zdeňka

Dotaz:
Vážený pane inženýre, s velkým potěšením jsem si přečetla o Vašem novém pejskovi.Udělali jste to nejlepší, co v dané chvíli šlo. A uvidíte, jak Vám to ten malý tvoreček vrátí. Mnohonásobná nezištná láska a věrnost toho malého bude tou hojící náplastí na Vaši bolest. Věřte mi. Vím to. Přeji Vám i celé Vaší rodině jen ty nejkrásnější chvilky v přítomnosti Vašeho roztomilého psího kamaráda. Zdraví Zd. Tůmová
Odpověď:
Máte zcela pravdu. Už se na něho těším. A rozhodně mu hodlám věnovat mnohem víc času nežli jeho předchůdci, pro kterého jsem kvůli blbé politice měl tak málo času.

26.9. 2008

Váš pejsek

Jméno: Zdeňka

Dotaz:
Vážený pane inženýre, nejsem sice pravidelná návštěvnice Vašich stránek,ale když jsem dnes "klikla" na Foto dne, nedalo mi, abych Vám nenapsala. Jsme spolu v ZMB již druhé volební období a já jsem vůbec netušila, že pod skořápkou nekompromisního a drsného muže se může skrývat i citlivý člověk.Já sama jsem majitelkou dvou pejsků /baset,pudlík/ a v situaci, ve které se nacházíte nyní Vy a Vaši blízcí, jsem byla již několikrát. Já jsem totiž svůj život spojila s pejsky. Chápu Vaši bolest a cítím s Vámi. Sama dobře vím, co to je. Před pěti lety odešla do psího nebíčka moje milovaná basetka, a i když ji nahradil neuvěřitelně slaďounký a milý basetí kluk a později čiperka pudlík, stále na ni myslí celá naše rodina.Sám dobře víte, že tito němí tvorečkové jsou úžasnou vzpruhou pro náš každodenní život a nikdy nezradí.Přeji Vám i celé Vaší rodině hodně sil k překonání toho, co již nikdo neumí vrátit zpátky. A Vašemu pejskovi v psím ráji přehršel dobrých kostiček a všechno to, co měl rád. Zdena Tůmová
Odpověď:

Milá kolegyně. Vy, ale i mnoho dalších toho o mně nevíte ještě mnohem víc :-). Proto jak často píši ve svých glosách, je snadné někomu přidělit zaškatulkování. Protože šedá je teorie, ale zelený je strom života. A jak psíčkařka budete jistě souhlasit, že jeden každý chlupytý příslušník rodiny je pořád lepší, než velká část dvounohých pánů tvorstva. A to jesřě pěstuji rybičky, ty tak krásně mlčí, sklípkany, ti mně učí jak zakousnout ty co mi lezou do teritoria a gekončíky noční, ti se mno ožívají v noci a jsou neuvěřitelně milí a přátelští.

Díky za slova útěchy.

26.9. 2008

pane,

Jméno: Lakatos

Dotaz:
svými bláboly urážíte většinu slušných lidí, nezapomínejte,že : Indická a židovská filozofie je zde na této zemičce starší než lidstvo samo. Přál bych vám i všem podobným - bejt v kůži Žida nebo Roma alespoň 24 hodin, pak snad by jste změnil názor.
Dharma čakra : Pativ des, pativ arakhes - dáš-li úctu,úcty se ti dostane . Khamoro andre tumari vodi .
Odpověď:

Rozlišujte laskavě bláboly moje a bláboly jiných. Protože já zatím nenapsal nic protižidovského, dokonce jsem se v jednom článku označil za sionistu, poté co jsem Izrael uviděl na vlastní oči. A letosm jsem tam jako v jediné zemi které jsem navštívil byl podruhé. A od článku jsem se distancoval, jediná chyba byla, že ne hned na začátku.

Vaše věta o filozofii, která je starší než lidstvo samo je úsměvná. Ani s cigány nemám problém. kromě těch, kteří se chovají tak, že si úcty nezasluhují. To ovšem není problém barvy kůže.

Ale to Vy asi nechcete chápat. Zkuste si u mne přečíst víc než jeden článek a ještě k tomu ne můj.

24.9. 2008

< 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist