Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Kometa...

Jméno: Jiri

Dotaz:
Dobrý den, mate skoro ve vsem pravdu, co jste napsal. Ale clovek se na tento problem musi opravdu divat spise ocima p. Zabranskeho. Vubec se nebavim o "pivnim" problemu Starezu. Za dobu, co v Komete Libor Z. je, tedy 5 - 6 let zpet, s ni udelal nemale zazraky,prosel si radou auditu,soudnich navrhu atd.Za celou dobu vzdy opakovene vsude uvadel, ze by rad ziskal podporu mesta, a celou dobu se o to snazil.Jak za vlady ODS, tak za vlady CSSD se poradne podpory vzhledem k narokum, ktere splnil, niceho nedockal. Narozdil napr. od 1.FC Brno-travnik, stadion atd.Brnu dela Kometa jenom cest a to ne malou.Nedokazu si predstavit, ze by Kometa padla. V tom pripade by to byla chyba ne p. Zabranskeho, ale celeho politickeho spektra mesta Brna.Nevidim po auditech problem vstupu mesta do klubu, nebo jine podpory.To se na te radnici neumite dohodnout...Chapu rozlicenost p. Zabranskeho, ktery neobvinuje p. Onderku, ale nybrz celou brnenskou politickou scenu. p. Onderka zrejme udelal, co mohl, tech 15 mil. slibovat ale nemel:-)).Nechapu, jak si p. Zlatuska muze dovolit rici, ze p. Zabransky sleduje sve osobni podnikatelske cile..Takovou prasecinu muze rict jenom brnensky sportovni analfabet jezdici nekde na koni po Jizni Morave:-)))je to skoda, opravdu jsme v cirkuse...
Odpověď:
Vážený pane. Nemeru vaši výtku k minulému vedení. Stál jsem dost blízko snahám ba dokonce jsem patřil k užšímu kruhu, který své plány jak pomoci měl. Proto také město obsadilo post předsedy omety panem Kocourem, který jako bývalý ligový hráč o tom něco věděl. Bohužel, zákulisí bylo plné intrik, takže ten pokus nedopadl slavně. Já Zábranskému docela fandím, určitě víc, než koaličním politikům. Ale myslím, že teď přestřelil. A Zlatuška? Má před volbami, ne? Ukazuje svaly jak je zásadový a jak bojuje za čistotu čehokoliv. Ale asi mu pro přehršli funkcí moc času na skutečné řešení problémů nezbývá. On je typická ukázka docela geniálního univerzitního mozku neschopného praktického života.

29.8. 2008

Ještě jednou Starez vs Kometa

Jméno: Kamil

Dotaz:
Dobrý den,
jsem také fanoušek Komety a necítím se jako rukojmí, protože ať už se na záležitost dívám jakýmkoliv pohledem, musím stát za p. Zábranským ať už přehání, či ne (mimochodem kritizoval politiky jako takové, nemyslím, že přímo pana primátora).
Mimo pokrytectví p Zlatušky a řady dalších věcí mě fascinuje hlavně fakt, že sám Starez se nechal slyšet, že v případě porušování smlouvy tuto vypoví, nicméně pak stejně vypíše výběrové řízení ... to, že na sportovních akcích se prodává 11 stupňové pivo a prodávají se PET lahve (což ze zákona nelze), Vám dosvědčí každý návštěvník zápasu. Vtip je v tom, že ať už p. Zábranský nabídne snad jakoukoliv částku za pronájem, Starez se mu tam pokaždé bude snažit nasáčkovat nějakého kamarádšafta, aby se oba na jeho úspěchu přiživili. Příjde Vám toto normální? Jaktože v Brně nemá politika páky na vlastní firmu? Teď ještě vezměte v potaz fakt, že jiná města si své kluby hýčkají, dávají dotace na "A" mužstvo, nebo dávají minimálně led za symbolickou korunu. V Brně funguje "A" tým komety naprosto soběstačně a ještě naopak město de facto sponzoruje on placením nájmu v hale, kterou město vlastní a vodí tam spoustu lidí, díky kterým může firma Starez uzavírat smlouvy s firmami Starobrno apod.
Přijdete si také jako v Kocourkově, když takovémuto úspěšnému samostatnému subjektu je odpíráno uzavřít smlouvu na pronájem větších prostor za větší peníze s řečmi, že "to néé, to nemůžeme, on by na tom vydělával!"? Já tedy ano
Odpověď:

Milý pane tazateli.

Máte v mnohém pravdu, místy mám ale názor jiný. Faktem ale zůstává, že tady někdo cosi před volbami i po nich sliboval co nemohl splnit a o čem když si na mých stránkách zadáte ve vyhledávači Kometa jistě najdete všelicos.

Pan primátor sice své sliby nesplnil protože byly nereálné, ale snažil se jinak, což ve svých glosách píši. Není třeba dělat z městských šéfů lumpy a z pana Zábranského pánaboha. Pravda je jako obvykle někde uprostřed.

To však oboje není nejhorší. nejhorší je, že zdá se chybí vůle k dohodě. Doufejme, že dostanou rozum a Kometa zůstane Kometou Brno.

29.8. 2008

Kometa a Bistro

Jméno: Jirka

Dotaz:
Dobrý den, Pítře,
opet se rozvlnila debata ohledne smlouvy Komety a Starezu-zrejme p. Zlatuska opet kadi na svoji funkci, kdyz to necha zajit tak daleko, ted uz nejde ani o to, co rika p. Zabransky a p. Urbanec. Zase z toho ma Brno pytel poradne ostudy, zvlaste po vcerejsi vyhre v TP nad BK MLada Boleslav.Zvlaste, pokud je pravda, ze strany jiz byly dohodnuty viz http://zpravy.idnes.cz/kometa-opousti-halu-rondo-na-jak-dlouho-to-se-nevi-f79-/brno.asp?c=A080827_155050_brno_taj hezky den
Odpověď:

Jak to vidím já, Zábranský si řeže větev. Zlatuška před chvílí řekl na ČT 24, že si bere diváky jako rukojmí svých obchodních zájmů a to je asi pravda. Starez má smlouvu se Starobrnem a Zábranský chce aby se tam točil Radegast, protože si to přeje  jeho sponzor

Ale to, že kopl do Onderky, který pro Kometu dělá co může, to mu asi nebude odpuštěno. To, že těch 3 x 15 mio tam jít nemůže jsem psal hned jak mu je slíbili. Ale podívejte se na seznam sponzorů, jak se rozrostl. Čí myslíte , že je to práce?

Co mne stolicuje je fakt, že jsme zbytku republiky zase za kašpary. Žabomyší válka kvůli nějakým pár korunám za škopky.

Jo a drb: v pondělí prý bude před radnicí demonstrace fandů proti Onderkovi a Zlatuškovi. To bude mela.

28.8. 2008

Pavouku co rýpeš do domova pro bezdomovce.

Jméno: Josef

Dotaz:
Až tě vyhodí žena z domu že se chodíš domů jenom najíst protože pořád někde pobíháš, dcera tě zavrhne jako krkavčího otce co nemá na rodinu pro samou politiku čas, vnoučata budou dělat, že tě neznají, protože tě opravdu skoro neznají, ODS tě zavrhne, že máš na svědomí prohrané krajské volby (na někoho se to bude muset svést), kamarádi se ti budou pro jistotu vyhýbat a Stanislaw zavře krabici s doutníky, street artisti nechají nálepekchtivým národem podepsat petici Paučinský na smetiště dějin, Břéťa Šnelcuk se Svobodou a Zlatuškou vytvoří politickou stranu s názvem Za likvidaci Paučinského a Havel s Dášenkou nebo Onderka s Bárou vytvoří NGO spolek pod jménem"Pravdivě a zamilovaně - nebuďme jako on", uvidíš jak Ti přijde domov pro bezdomovce vhod.
Odpověď:

Člověče Josefe, tys vylíčil mou budoucnost tak černě barvitě, že jsem si šel málem uvázat na lustr lano. Protože jsem však neabsolvoval Duchoňův příměstský tábor na vázání uzlů, takže bych se pravděpodobně utrhl, šel jsem poprosit vzpomínanou manželku, aby mi ho uvázala. To jsem si dal. Okamžitě jsem se dozvěděl, že ještě musím posekat zahradu, spravit dvířka od kredence, vyčistit akvárium, uklidit kufry od dovolené a asi 120 podobných úkolů. Takže tady asi nebezpečí zatím nehrozí, pokud si s tím dám pořádně na čas.
Dcera a vnoučata jsou v pohodě, jako dědeček náhodou funguji na výbornou, především při nákupu Barbín  a tak.
Prohraných voleb bych se ani tak nebál, jedině že by zase nějací bastardi vymysleli nějakou neuvěřitelnou habaďůru. Ale myslím, že ten Grál už prokaučovali.
Ti co se mi budou vyhýbat to nejsou kamarádí, takže to mně mrzet nebude. Mimochodem, to by ses divil, kolik jich ubylo co jsem přestal být radním.
Ty doutníky, to by mně mrzelo, ale zatím jich mám dost, takže taky vydržím ještě nějaký čásek. Lepiči plakátů a nálepek asi budou brzo mít dost starostí sami se sebou, takže na mně nebudou mít čas.
Pendolíno má asi teď jiné starosti, splnil objednávku jednoho spolustraníka a zdá se, že už ho nezajímám. Dokonce jsme si kdesi po premiéře spolu štrnkli skleničkou.
Zlatuška prohraje volby s Duchoněm a bude po něm jak po žabě. Prý se sice pokusí ohřát starou polévku Jalta a podá nějaké trestní oznámení, ale na volební kampaň senátora je to sakra dost málo.
Takže jsem vlastně to lano zahodil a budu si užívat podle hesla je lepší se umilovat k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.
A domov pro bezdomovce ponechám těm chudákům, kteří si se sebou  neporadí sami.

18.8. 2008

Zdar cernym le-picum

Jméno: obdivovatel

Dotaz:
Tesi me Vás zajem o cerny vylep, ale mi co lepili za, Benese, fasounu a komunistu, vime, ze nas nedostanou, alespon strizlive, a to jsme si plakatky tiskli doma, jaky to byl pane adrenalin, macet stetku do klihu a lepit a lepit.
Cernym le-picum zdar.

Myslim cernym ne dle barvy kuze.

Vas obdivovatel
Odpověď:
Milý obdivovateli. Vy jste jiný případ. Vy jste lepič-disident a to z profese. Ti le-piči( málem jsem na konci napsal e) jsou z jiné bečky. Dnes to je docela slušný  byznys. Agentura zkasíruje promotéra a šup s tím všude kde to nic nestojí. Tomu se říká úspora nákladů. A kkromě toho jsou propojeni dalšími společnými zájmy jako je třeba láska ke stejnému hudebnímu žánru a dalším požitkům, které se na těchto techno-akcích vyskytují. Dnes to není o adrenalinu ale o kšeftu.

15.8. 2008

Zkazena mladez

Jméno: Viktor

Dotaz:
Vas boj, proti znecistovatelum mesta je uzasny, nepripadate si pri tom, jako pri boji s vetrnymi mlyny, nebo spise jako Blanicky rytir. Musime vymytit, vsechny nesvary, teto spolecnosti, zacal bych plivanim na zem. Nebot uz na vojne nam rikali, dnes nezapnuty knoflik, zitra mimoradna udalost. Co zvykacky, papíry, komunisti a jiné svinstvo na ulici.Cerny vylep, je jen jeden z ukazatelu celkove, moralni zkazenosti nasi spolecnosti a mladeze.

Vas spojenec Viktor cistic
Odpověď:
Dle Wikipedie má boj s větrnými mlýny dva významy, a to boj s pomyslným nepřítelem, s přeludem vlastní fantazie, či jako utkání - souboj nerovných sil, tedy jistě předem prohraný.
A protože do prohraných bitev zásadně nechodím, zní moje odpověď - nepřipadám.
Ostatní Vámi popisované znečištění veřejného prostoru nechám jiným. Nechcete se toho ujmout? I když podle podpisu asi uklízíte jiné svinstvo. Možná byste se mi vlastně mohl hodit.

15.8. 2008

subejektivni nazor

Jméno: Pitomeček

Dotaz:
Dobrý den chtěl bych reagovat na vas nazor, kterým ostře kritizujete brněnský streetArt... Nemyslím si, že jsme jen banda pitomečků kteři hyzdí město. Je to jen vas úhel pohledu. Mě osobně např. vadí všudy přítomné reklamy a nizká kreativita některých urbanistických rešení. Narážím tim na Náměstí svobody a jiné. Někdo to Brno zkrášlovat musí. Umění v ulicích bude tedy i nadále pokračovat:D Než vzejde nový den pár kousků šibalských ještě vám provedem!!!!
Odpověď:
A já jen doufám, že se Vám dostane zasloužené odměny.

14.8. 2008

Lež na radnici

Jméno: ben

Dotaz:
Dobrý den,
reaguji na Váš článek, kde jste popisoval Váš vstup do rozhovoru mezi p.Mackem a novinářkou. Nemyslím si teda, že člověka ve vaší pozici je tohle zrovna hodno at už pravda je na vaší straně či ne, ovšem 1:0 pro paní novinářku :-)
Ale oceňuji, že jste se o tom aspoň zmínil jak jste dopadl
Odpověď:

Vy myslíte, že když slyšíte očividné vykrucování, protože o tom něco víte, že se má mlčet? To já si teda nemyslím. Proto jsem svoji uštěpačnou otázku položil. Ostatně stejně byl  vrámci špičkování, které se jmenovaným spolu provozujeme.

Pro paní novinářku to není 1:0, ale faux pas, ta jsa z veřejnoprávního media má být zticha, naopak se mne zeptat, jestli ot om vím něco víc. Svým postojem dala najevo, že fandí Mackovi. Jak má potom to nezávislé zpravodajství vypadat?

Tak se měl právo hájit kolega Macek. A nemyslím si, že jsem nějak dopadl. Slovní přestřelky na vtipné úrovni miluji. Já si rýpl(byť právem) a na"hrubou díru přišla hrubá záplata". Ale opakuji. Měla přijít od Macka.

13.8. 2008

Hodinky,ale...

Jméno: Norbi

Dotaz:
Myš mi ve window lítá,jako by měla křídla...
Nic.
Možná to je ta legrace?
Odpověď:
Naklikl jste na slovíčko Hodinky a otevřel ten soubor? S tou myší se přece pohybují i ty hodinky. Já to teď zkoušel a funguje. Že vy jeden lišáku užíváte nějaký anonymizer, ty některé soubory blokují.

12.8. 2008

Paulczynski na Wikipedii

Jméno: Jitka

Dotaz:
Dobrý den, víte že se o Vás píše na Wikipedii v článku o homofobii? http://cs.wikipedia.org/wiki/Homofobie

Jen pro informaci podotýkám, že tam ten text přidal Filip Sklenář. O něm například zde: http://www.divokevino.cz/1605/index.php, ale podobné texty šíří po celém internetu.
Odpověď:
No vidíte jak jsem "slavný". Díky za info, myslím, že vím, z kterého hnízda autor vypadl. Zdá se, že nepochopil nic z toho o čem jsem psal.. Ale to je jeho problém. Mně to ponechává vcelku klidným. Mějte pěkný den.

9.8. 2008

Kometa

Jméno: Jiri

Dotaz:
Hlledne dotaci se zatim ukazuje, ze p.Onderka jako pekny alibista, kdyby je Kometa skutecne dostala na A" normalnim zpusobem, kolik by bylo clanku v tisku.Kazdopadne na obranu Libora Zabranskeho, klobouk dolu, co s Kometou za ty roky udelal jako jediny po dlouhych letech.Akorat by mu chtelo vice pomoci ze strany mesta.Kometa prosla radou ruznych zalob, auditu, pochybuji, ze by se napr. BVV poustelo po zkusenostech s Kometou znovu do nejakych akci, kdyby vse nebylo v poradku.
Odpověď:

Já audit viděl. Musel jsem ale podepsat mlčenlivost, takže : hrdinové mlčí.

A jinak to je prostě naše zaprděné pardon, zabrněné (jak říká Vláďa Koudelka) Brno. Jak někdo vykoukne z davu, "dostane do dózny" řečeno s Frantou Kocourkem.

A rivalita mezi subjekty které by měly spolupracovat se mění v malé, ukoptěné soukromé války. Vím o čem mluvím. Sám několik takových vedu. Nebo oni se mnou.

A myslíte, že vztahy Technika vs. Kometa věci brněnského hokeje prospívají? Kulový.

8.8. 2008

A zase ta Kometa...

Jméno: Jiri

Dotaz:
Ahoj Pítře,
po precteni clanku o Komete, ve kterem se pan Zabransky domaha nove smlouvy po firme Starez, kauza obcerstveni atd. jsem se nemohl ubranit domneni, ze byste se nemel zlobit ani tak na p. Zabranskeho jako spise na primo jen na p. Zlatusku, ktery zrejme nema na Starez cas. Jedna vec je, ze si p. Zabransky stezuje na obcerstveni v Rondu, ktere je opravdu predrazene a nevalne urovne. Ale s tim nic asi p. Zabransky neudela. Pokud ale p. Zlatuska nebude delat vubec nic-ze se ani nevyjadri k tomuto problemu,nevytvori mantinely mezi tim, co se smi a nesmi, pak je chyba zrejme na jeho strane.A je to skoda. Doufam, nedojde k tomu, ze Kometa bude hrat zapasy jinde mimo mesto-to by byla ostuda, ale at si sami provozovatele obcerstveni diktuji sve podminky. Ja jejich pivo pit nemusim...Hezky vikend
Odpověď:
No vidíte. A já málem Zlatušku pochválil. Až se mi utoho zkroutila klávesnice. Kometě fandím, ale pořád mám pocit silně upatlaného zákulisí. Počínaje slíbenými dotacemi, které jak ukázal můj prorocký hlas se nemohou tak jak si leckdo představoval realizovat, ž po tuto štrapáci skrzevá pivo. To ovšem není o tom pivu, ale o dalších penězích od sponzorů. proč se to ale neřekne? Proč takové odporné mediální vlnky. A nakonec ani ten Jágr s nimi nebude hrát. Ať mně nikdo neříká, že je to normální.

8.8. 2008

Primátor se brání.

Jméno: norbert

Dotaz:
S usměvem musím konstatovat skutečnost,že pan primátor není PRIMÁT-or,ale opravdu lišák,viz. odp.paulczynski.cz neboť na vlas stejně to bylo s konkurzem na ředitele Národního divadla Brno.
Tehdy se pan primátor mediálně zviditelňoval s panem Dvořákem těsně před konkurzem,čímž odradil jiné uchazeče.
No,uznejte,kdo by z členů konkurzní komise šel proti svému chlebodárci,že!!!
Konkurz tehdy nemohl dopadnou jinak a populist.tvrzení v médiích,že v konkurz.komisi sedí nejmenovaný KONKURENČNÍ ředitel nejmenovaného brněns.divadla je jen oblbování diváků této komedie!
Ne jinak bychom mohli "spekulovat"o současné situaci s panem Kaplickým.
Ale ony každé ŽELEZNIČNÍ STAVBY přece potřebují svého VÝPRAVČÍHO!!!
Odpověď:
Čím srdce přeplněno, tím ústa zpívají, chtělo by se milý Norberte říci. Vyplivněte tu hořkost, co Vás tíží. Myslím, že opakujete stále totéž a já už nemám nové argumenty, protože tímto problémem nežiji  Já bych na hodnocení pana Dvořáka ještě počkal. Ten konec je ovšem dobrý. Asi máte na mysli onu slovutnou firmu Železniční spasitelství.

6.8. 2008

Stařík Havel - nejlepší manipulátor

Jméno: Josef

Dotaz:
Chceš-li vládnout zemi prvně musíš předsunutou armádou obsadit media, což zbožní uctívatele a tvůrci kultu Václava Havla už dávno udělali, jsme prostě v rukou toho staříka a co si usmyslí to se stane, tak dokonalý manipulátor v našich dějinách asi ještě nebyl. Je smutné že se intelekt vždy nakonec obrátí do leva, ale to je dané tím, že podnikatelé by po všech chtěli práci, kdežto pupíci ala Husák si intelektuály raději koupí a uplatí.

Odpověď:
Milý Josefe. Nejsem si jist, jestli je  vliv toho staříka tak vysoký, jak mu přikládáte, ale pravda je, že ze skupinových pokusů mu vlastně nevyšel žádný. Nevidím tudíž, proč by jinak mně sympatický Kocáb měl jako jedinec cokoliv ovlivnit. Spíš mi to připadá jako takové plácání do vody, aby byly vlny. A za postřeh Vám jako odměnu přikládám obrázek staříka.

4.8. 2008

A co děti? Mají si kde hrát?

Jméno: Norbert

Dotaz:
Kdysi,když jsem byval ještě žideničákem,bývala tu rodina Čunkovích nebo Čonkovích?Tohle by mohlo být auti jejich strýčka.
Odpověď:

2.8. 2008

< 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >
online: 38
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist