Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Zelení káží...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Podobnost celkem náhodná?
Konkurz na ředitele ND Brno.Plná media objetí ONDERKA+DVOŘÁK.Pár dní před konkurzem!
"Dvořák můj favorit".
No,kdo by jiný mohl zvítězit....
Jo,jo.Co jsme si,to jsme si.Říkavala maminka.
Odpověď:

Doufám, že nechcete naznačit, že ti dva patří k té komunitě co půjde Brnem. To určitě není pravda. Protože skutečnost, že Onderka je heteráč je víc než zjevná. Dokonce tak, že porušil zásadu kde vytahuji šuplík, nevytahuji pytlík.

Leda že byste naznačoval, že něco podivného bylo na tom výběrovém řízení

26.6. 2008

ZMB

Jméno: Norbert

Dotaz:
Sledoval jsem se zájmem Vaše on line ZMB.Teda Vás musí bolet sedínka...Zdravím.N.J.
Odpověď:
Kdyby jenom ta. Z toho bolí i hlava. Ale kdo se dal na vojnu, musí bojovat. A to za chvíli pokračujeme!

24.6. 2008

Jak řeknu tři, tak ...

Jméno: LN

Dotaz:
Pane Paulczyňski, nevíte, čím to, že po přečtení Vašeho článku, jsem si připadal jako u nás v Božicích? Že by to bylo tím, že u nás vládne nobdobná koala jako v Brně? Nešíří se nám tady po Moravě nějaká "růžová nemoc"?
Odpověď:
Co mám na to odpovědět? Asi jo. Při tom stupidním volebním systému si stoupne sobě na ramena několik trpajzlíků a myslí, že vytvořili obra. Ale je třba do nich trochu strčit, on se ten jejich obr sesype sám.

24.6. 2008

Ledy se pohly... ale zřejmě špatným směrem

Jméno: Romana

Dotaz:
Pane inženýre, před pár lety jste zde napsal, jak jste zatrhli klimatizaci u Bolka Polívky. A ono to najednou jde...ale proč z veřejných peněz? Jak to že zastupitelé mají rozhodovat o penězích na tuto akci až měsíc po schválení zakázky, nemá to dle zákona být naopak?
Odpověď:
To je trochu jinak. Tehdy chtěl klimatizaci do ředitelny pan ředitel. Dnes jde o celé divadlo. A ty podpisy - tro je trochu jinak. To se schvaluje záměr (za nás v ZMB, nové vedení si to schválí v radě, pak se schválí rozpočtové opatření, pokud to není v plánu, pak se schválí výběrovka, její výsledky a nakonec smlouva) Šílený, co?

23.6. 2008

ano,ano

Jméno: Luboš

Dotaz:
ano..přesně tohle jsem očekával.Pindy, pindy.Obhajovat a vysvětlovat, popisovat umělecké dílo, před jeho uvedením. Co jiného zbývá, když nejistota tvůrcem kývá.
Děkuji za účast. Luboš
Odpověď:

Mně se to naopak zdálo vyargumentované. Ale dočkejme času jako husa posvícení.

Napsal mi jiný čtenář mého webu:

Bude to mít těžké protože se opravdu prosazuje hlavně Plachý,Šimáček a Landa a to  jim závistivci neodpustí, ale s Národním konečně někdo hnul a umí se ozvat nenechává věci plavat, myslím, že se ještě budeme divit.

19.6. 2008

Poměřovat kvalitu?

Jméno: Luboš

Dotaz:
Dovolte abych se vyjádřil k Vaší diskusi. Kvalitu umění, nikdy nelze jakkoli poměřovat množstvím. Tedy návštěvností. Určitě je uměním udělat dobrou sochu z vosku, potvrzuje to snad návštěvnost muzea Mme Tussaud. I Warhol to věděl, proto tolikrát cykloval svoje síta. Divadlo je však jediné umění živé, stále živé. Jeho kvalitu může prověřit pouze čas a odstup. Divák je schopen absorbovat (tudíž plácat) neuvěřitelné ptákoviny. A pak se na ně naštěstí zapomene. Pokud to ovšem pitomosti nejsou..nezapomene se na ně nikdy. Klasickým úkazem úplné blbosti jsou momentální Furianti 2008 v ND. Člověk po útrpném shlédnutí nejenže zapomene rád, ale dokonce si to úpěnlivě přeje a snaží se to, seč mu mozkovna stačí. Jako třeba já. A sebeprezentace třeba i skandálem? Obávám se že moudrý nic takového nepotřebuje. Umělce totiž charakterizuje jeho tvorba, její trvalost, kontinuita, vývoj..nikoli plky o tom jaká je, nebo by být měla. A to se v ND Brno právě děje. Pindypindy, blbé pindy.Luboš
Odpověď:
Odpověď na Váš dotaz jsem dal do rubriky Aktuálně.

18.6. 2008

reakce

Jméno: petr

Dotaz:
Vážený pane, k dopisu a situaci v ND. Nikdo se dlouhodobě nikdy nezabýval reálnou kvalitou práce pánů Šimáčka a Plachého. Při bližším a možná ani nijak moc "odborném" ohledání lze totiž zjistit následovné. Jedná se především o velmi sebestřednou sebeprezentaci obou pánů bez jakékoli reálné konsekvence s čímkoli co by jen vzdáleně mohlo připomínat náplň dramaturgie něčeho takového jako je Národní divadlo. Prostě se pánové doškrábali na pomyslný vrchol a teď si dělají a bohužel i dělat budou co budou chtít. Zoufalý hlas z prostředí operáků je oprávněný víc než by se zdálo..Ale pozor pozor..Vedení sedí pevně, velmi rádo a je zatraceně mocné..Čeká nás tedy mnoho lecjakých hokusů pokusů..a koupil sis diváku předplatné?..Bravo (čili běda) budeš se grilovat na nabubřelých nožích Parnassistů. Kondoluji. Petr
Odpověď:

Děkuji za další podnět. Trošku si zapátrám a určitě vbrzku poskytnu adekvátní reakci k Vašemu podnětu. Asi z toho udělám samostatnou glosu.

Vydržať

17.6. 2008

Vzpoura v divadle, aneb...?

Jméno: Martin

Dotaz:
Pane Paulczynski, nemyslíte si, že zveřejňování dopisů, které jsou očividně adresovány někomu jinému, než Vám, je v rozporu přinejmenším se slušným chováním? Zajímalo by mě, zda jste k vystavení dopisu ve vašem článku měl souhlas jak od jeho tvůrců, tak adresáta. Martin Kotulan
Odpověď:

Nemyslím. To nebyl osobní dopis, ale výzva - petice. Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl mít nějaký souhlas. Onen dokument, který nazýváte dopisem mi navíc přišel anonymně. Před uveřejněním jsem si jeho autentičnost ověřil přímo u ředitele divadla, který mi pravost potvrdil.

Vy si myslíte, že něco takového co zavání  vzpourou proti vedení je pouze vnitřní věcí divadla? Já jako zastupitel si myslím opak. A Vaše reakce mi napovídá, že jsem trefil hřebíček na hlavičku.

Nevím, komu fandíte v této při, že mne káráte. Ale ať jste na straně pisatelů, či vedení divadla, určitě to není jen vnitřní věcí divadla.

16.6. 2008

Obrana Jiřího Suchého

Jméno: Mirka

Dotaz:
Předesílám, že nejsem odborník ani na divadlo ani na ekonomiku, ale přesto se donquichotovsky musím zastat Pana Suchého proti článku pana Pokorného. Trochu mě nadzvedly autorovy názory (budiž, na ty má každý právo) a zejména autorův slovník. Podprůměrné divadlo! To snad ne! Že nemá Semafor tah kritiky? Např. poslední číslo Divadelních novin – Osobnost měsíce: Jiří Suchý. Zájem diváka? Dojíždím do Semaforu 200 km průměrně 1x měsíčně a my hoši a děvčata, co spolu chodíme, si libujeme, jaký svět nám Jiří Suchý svým nastavováním zrcadla ukazuje. O nápady není nouze (každý obraz, téměř každé slovo je neotřelým nápadem, ale to chce se do toho Semaforu alespoň 1x podívat) a výkonnost by mohl závidět kdejaký třicátník. Úspěšnější se nerovná kvalitnější, jasně, pokud se má hrát pro prázdný sál, tak asi někde chyba je, ale to není případ Semaforu, myslím, že pan Suchý už teď hodně slevuje z toho, co by divákovi říct chtěl a uměl, ale ví, že by to dnešní divák slyšet nechtěl. Jistě by Jiří Suchý uměl být i dneska úspěšný, ale byl by to smutný pohled. Domnívám se, že civilizovaný národ by měl podporovat kvalitní kulturu, ta však většinou nebývá středem pozornosti a prostředkem dobývání zisku, její podstata je jinde, to by snad právě mělo být smyslem grantů. Jestli je společnost tak „moudrá“, pak je to její škoda, ale o morálce bych raději nemluvila.
Odpověď:

Milá čtenářko. Nějak nevím, proč bych měl odpovídat za autora, bylo by snad asi lepší obrátit se rovnou na něj.

Ale když už jste tak učinila, přičiním pár poznámek, protože přejímám články, které mne něčím oslovily, nebo které jsou kontroverzní.

I já mám pana Suchého docela rád. Což ovšem neznamená, že jeho divadlu se musí dávat nějaké peníze. A pokud je slušné, rozdělit nějaké peníze, kdo jiný by o tom měl rozhodovat, než ten, kdo je dává? Vy byste chtěla dávat Semaforu, někdo jiný Ta Fantastice.

Píšete o podpoře "kvalitní kultury". Máte nápad jak ji rozlišit? Vždyť se o tom nemohou domluvit ani sami umělci.

Já sám jsem majitelem promo agentury, která pořádá kulturní akce s charitativním podtextem. Myslíte, že bych taky mohl dostat nějaké veřejné peníze?

4.6. 2008

"Tlustý vs.Topolánek"

Jméno: Bob

Dotaz:
Vážený pane Paulczyňski,

jaký máte názor na situaci "Tlustý vs.Topolánek", a nejen z hlediska Vaší dřívější oficiální podpory p.Tlustého, budu se těšit na Vaše mínění, s pozdravem Dokoupil
Odpověď:

Milý pane. Na nějaké zasvěcené soudy mám dnes málo informací. Jak znám VT, na rozdíl od MT nemůže být jeho jednání impulzivní, tudíž musí mít něco rozmyšleno na pár tahů dopředu. Vzhledem k tomu, že jsem byl členem týmu VT, je mi nesmírně líto, že se nerealizovaly naše náměty k reformě. Na druhé straně chápu, že poměrný systém umožní hrát jen to, co dovolí koaliční vyděrači.

Upřímně řečeno, jsem zmaten jak Goro před Tokiem. Co je však jasné, je že ODS jako takové asi nepomáhá ani jedno, ani druhé.

Na dané téma jsem pověsil novou anketu, tak uvidíme, jak to vidí čtenáři. Protože platí Vox populi, vox Dei.

Pokud Vás zajímá, já zaškrtl za C.

3.6. 2008

šílenec

Jméno: rk

Dotaz:
ty bláho..vy jste šílenec!!!
Odpověď:
No to je úžasný diskuzní příspěvek. To jste vymyslel přímo hlavou, nebo to máte dohromady s volem? Odpověď nečekám, nehodlám ztrácet více času s takovouto logikou.

2.6. 2008

Pro bojovníka ODS za tranzitní dopravu přes Brno

Jméno: Jaroslav

Dotaz:
Chápu, že se Vám k tomu psychiatrovi nechce, a to i když by to mohlo věcem pomoci.

Nicméně, napsal jste, že to vezmete bod po bodu, ale pak jste "přeskakoval".

Možná je to proto, že nevíte co odpovědět, možná že o tom přemýšlíte, i když si nejsem jist, jestli Vám tato náročná činnost není někdy cizí.

Takže k věci a očísluji Vám to:

1) Jinak asi vůbec nevíte o čem mluvíte, když tak horlíte pro R43 na Svitavy. Víte, ona tam ta silnice vůbec nemá vést, protože má vést na Jevíčko a Moravskou Třebovou.


2) Jinak pro Vás ze Židenic by využití R43 přes Bystrc, a to i v tom kousku po Boskovice, byla pěkná zajížďka. Už jste se někdy podíval na mapu?


P.S. A neinterpretujte si moji poznámku o tom, zda by se Vás ODS neměla zbavit, jako péči o Vás, ale berte to tak jak to je. Vaše hvězda zapadá, pokud někdy vůbec byla nad horizontem a je třeba si to uvědomit, a to i když se Vám k tomu psychiatrovi moc nechce a máte pocit, že jsou to ti okolo Vás, kdo se vztekají a komu se bouří žluč. Nedomnívejte se, že si někdo bude kvůli Vám dráždit žluč. Ujišťuji Vás, že Váš WEB beru jako zábavu, protože jste někdy dokonce i vtipný, pokud nejste zrovna vulgární. Pokud byste zapnul mozkovnu a zůstal vtipný a nehonil si žluč kvůli věcem, kterým zjevně nerozumíte, např. R43, asi by to bylo lepší.

P.P.S A kdo podle Vás je ten EKOZMRD. Když je vidíte všude okolo sebe, tak se vyjádřete konkrétně. Je to pan náměstek Ander?
Odpověď:

Poprvé jsem chvíli přemýšlel, jestli toto Vaše "pokračování" nehodit do koše. Už jenom pro jeho anonymitu, protože neobsahuje ani odkaz na mailovou adresu. Ale odpovím Vám ještě jednou a naposledy.

K psychiatrovi si běžte Jardo z Bystrce sám, rady tohoto typu si strčte však víte kam. Pokud bych Vás poslechl, pak jenom proto aby mi předepsal nějaké prášky proti srážce s blbcem.

Abych postupoval popořadě, že přemýšlím nepochybujte.  Spíš zaměřte svoji pozornost v tomto směru sám na sebe.

Hnidopišské trasování  - asi Vám uniklo, že se zásadně mluví o směrování dopravy na SVITAVY. Co to melete o Židenicích už mi úplně uniká. Židenicím jde o vyloučení 40 000 aut denně ze svého středu. A nejenom Židenicím. Žideničák tím směrem pojede pořád stejně. Mluvíme přece o vyloučení tranzitu, nebo ne? Takže kdo něco nechápe jste spíš Vy.

O obsah mého webu nemějte starost. Ani o jeho dopad na ODS. Ani o mou hvězdu. To je jen a jen moje starost. A ujišťuji Vás, že žluč si nepěním. Nebudete tomu věřit, ale pro mne je to zábava. Včetně toho, že občas ti které brnknu do brňavky mají pěnu u huby. Proto to přece dělám, ne?

Kdo je ekozmrd(podotýkám, že tento terminus technicus není z mé autorské dílny) nechť si přiřadí laskavý čtenář podle jednotlivých kauz které popisuji, necítím potřebu tento termín personifikovat.

Jo a ten nadpis co jste dotazu dal, je zcela mimo mísu. Ta doprava jde přes Brno teď. Bystrckou trasu nazývat "přes město" může jen člověk ignorující veškerá fakta.

17.5. 2008

Nepotřebujete vyšetření u psychiatra?

Jméno: Jaroslav

Dotaz:
Co jste to zase vyplodil, když jste zveřejnil článek opět na téma Ekozmrdi

http://www.paulczynski.cz/nekdo-se-podelal-v-kine.html

nazvaný KDO SE PODĚLAL V KINĚ ... a vzal si do vaší nevymáchané h... jméno slušného člověka, náměstka primátora.

Jak vás mohou napadat souvislosti jako "KDO SE PODĚLAL V KINĚ" a náměstek primátora? Už jste uvažoval o tom, nechat se vyšetřit u psychiatra a požádat jej o dobrou radu, abyste s vašimi asociacemi neskončil někde, kde nechcete?

Jinak asi vůbec nevíte o čem mluvíte, když tak horlíte pro R43 na Svitavy. Víte, ona tam ta silnice vůbec nemá vést, protože má vést na Jevíčko a Moravskou Třebovou.

Jinak pro Vás ze Židenic by využití R43 přes Bystrc, a to i v tom kousku po Boskovice, byla pěkná zajížďka. Už jste se někdy podíval na mapu?

Nebo máte hlavu plnou těch ekozmrdů, že vám to z lebky vytlačí vše ostatní, ... a možná ne jen z lebky, když vás napadají nadpisy jako "KDO se podělal v kině". Máte s tím nějakou osobní zkušenost?

Jen se tiše ptám, jak dlouho vás ta ODS bude snášet. Možná by se nad tím mělo vedení ODS zamyslet. Lidé jako vy ODS popularitu nepřidávaji.
Odpověď:

Milý Bystrčane.

Protože jste splácal páté přes deváté, pokusím se Vám odpovědět popořadě.

1. Nevymáchanou hubu určitě mám. A co je Vám po tom. Já sděluji svůj pohled na věci veřejné, což je mé právo. Vám se líbit nemusí, to je zase Vaše právo. Můžete mi to sdělit, což jste udělal. Já to mohl hodit do koše, což jsem neudělal. Já se vykecal, vy jste se vztekl. A to je všechno. Ať Vám nepraskne žluč.

2. Proboha, náměstek je nedoknutelný? Nebo tak geniální, že je nekritizovatelný? Můj pohled na kauzu je takový, že pan náměstek, proti němuž kromě jeho škodění rozvoji města jinak nemám vůbec nic, svými mediálními výstupy na téma R43 je přesně v pozici toho "kdo se podělal v kině. Jak vidno, takový kontroverzní titulek je zásah do černého, soudě alespoň podle Vaší reakce. Psychiatra nepotřebuji, zkuste ho navštívit sám, protože Vase zlostná reakce nesvědčí o Vaší psychické vyrovnanosti.

3.Vaše starost o popularitu ODS je dojímající. Člověk by Vám málem uvěřil Vaši starostlivost o její image. Mně zase zajímá, jak dlouho bude společnost snášet ekozmrdy, kteří nic nevytvářejí, kteří jen věci blokují a škodí.

A na závěr malou radu. V rámci duševní hygieny Vám doporučuji můj web nečíst, pokud Vás tak vytáčí. Jak vidíte na počitadlech, je stále dost těch, které baví. Můžete věřit nebo ne, Vaše reakce je ojedinělá. Více mám těch pozitivních.

16.5. 2008

Madr

Jméno: Vladimir

Dotaz:
Vážený pane,
jak mi mužete vysvětlit, že pan Madr ziskal nemovitost kousek od vily Tugendhat s obrovským pozemkem pouze za 2.8 milionu Kč. Cena takove parcely a nemovitosti je dnes několik desitek milionu. Orientovaným lidem je jasné, co jste si mezi sebou "upekli". Jste podrazáci pánové a obíráte svoje město. fuj.
Odpověď:
Vážený pane. Nemůžu Vám to vysvětlit, nejsem znalec cen nemovitostí a pozemků. Rovněž nevím o kterém konkrétním místě hovoříte. Doufám také, že jste své rozhořčení sdělil ostatním zastupitelům a primátorovi, který v konečné fázi smlouvy podepisuje. Jsem rád, že jste jak píšete orientován. Vaše fuj na sebe vztahuji 1/55 a to přesto, že nevite jak jsem hlasoval. Co když jsem hlasoval proti ? Miluji orientované, kteří mají jasno. Musím se přiznat, že já ho mnohdy nemám. Doporučuji Vám kandidovat, protože osvícenců není nikdy dost.

13.5. 2008

Hokejový stadion

Jméno: Miroslav

Dotaz:
Dobrý den,
chci se zeptat,
1. nevíte náhodou v které "chytré" hlavě se zrodil nápad postavit nový hokejový stadion v St. Lískovci ?
2. jak je možné, že po roce a půl slibů a "keců" p. Onderky o novém hokejovém stadionu ve St. Lískovci ještě nebyla provedena ani změna územního plánu v dané lokalitě ? Nebyl ten stadion náhodou pouze zástěrka k povolení obchodního centra v dané lokalitě ?
3. co mohou občané města Brna udělat, když s navrhovanou lokalitou hokejového stadionu absolutně nesouhlasí ?
4. bude brněnská ODS po komunálních volbách znovu podporovat projekt Ponava a dotáhne ho do konce ?

děkuji za odpovědi
pan Miroslav
Odpověď:

Milý pane Miroslave.

ad 1) Nevím, čí konkrétní hlava to byla,  ale ty hlavy, které v současnosti řídí město jsou až na čestné výjimky zařaditelné pod pojem jeden za 18 a druhý bez dvou za 20. A spojuje je jedno jediné. Vše co dělala ODS je třeba zapomenout a vymyslet něco úplně jiného. I kdyba to měla být ptákovina. Jako třeba ta hala v Lískovci, která ostatně je už v propadle dějin. Takže místo nové haly, prý za 300 mega opravíme Rondo.

ad2) Odpověděl jste si pane sám.

ad 3)Bohužel nic. A zvláště poté, co si slepenec co si nechá říkat Rada města stáhl veškeré rozhodovací pravmoce na sebe.Kdyby byl středověk, doporučil bych  defenestraci.

ad 4)Budeme se snažit, nenechávat to na "až po volbách". Ten projekt totiž měl hlavu i patu a navíc stál pokud mne paměť neklame okolo 10 milionů

24.4. 2008

< 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >
online: 49
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist