Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Pelán a komentář Rovnosti

Jméno: Petr

Dotaz:
Překvapilo mě, jak Pavel Pečínka z Rovnosti okomentoval Pelánovu brusičskou akci.
Pavel Pečínka v komentáři Rovnosti "Pelánův hrdinný boj" poněkud přestřelil. Ze srpu a kladiva totiž krev kape dodnes, proto jeho věta: "Jistě, že ze srpu a kladiva od třicátých do padesátých let kapala krev." je polopravdou, které by se, jako novinář,dopouštět neměl.
René Pelán zamýšlel něco úplně jiného než co mu pan komentátor podsouvá. Smyslem akce bylo upozornit na dvojí metr, který se u nás praktikuje. Pana Pečínku neznepokojuje fakt, že je pod rozlišovací schopnost policistů poznat, kdy jde o protest a kdy o propagaci. Proto také předvedení účastníků protestu za "propagaci nacismu" mělo být rozšířeno i o "propagaci komunismu" (přestože všichni dobře ví, že o žádnou propagaci jakékoli totality nešlo).
Pomníky symbolizují dobu, ale - je nemyslitelné, aby třeba v Německu stály dodnes sochy Adolfa Hitlera nebo pomníky se svastikami. Pečínkovi odstranění svastiky z pomníku nevadilo, odstranění srpu a kladiva mu vadí. Pozoruhodné.
A přitom stačí jediné: měřit stejně. Buď všechny symboly povolit, nebo všechny zakázané postihovat. Tohle dodnes platí jen "papírově" ve znění zákonů, realitu ukázal včerejší protest.
Jo, holt novináři, lidé od péra. Čtvrtníček by jim řekl svoje.
Odpověď:
Já skoro nemám co dodat. Komentáře mladých mistrů pera jsou skutečně někdy pozoruhodné. Myslím, že těm hochům chybí trochu víc životních zkušeností. Možná, že část Vašeho komentáře přenesu do nějakého svého článečku. Ale budu se muset zamyslet přímo hlavou.  Přeji Vám příjemný den

28.6. 2007

Mimořádné zasedání

Jméno: Jiri

Dotaz:
Dobrý den, pane inženýre,

podáte nám nějaké info z mimořádného zasedání Rady města Brna. Jinak jsem chtěl připomenout, že p. Onderka slíbil grant hokejovému klubu Kometa, coz se na Vasem webu dlouho probiralo.Ale kde nic, tu nic??:-)hezky den
Odpověď:
Já ani ODS v Radě nejsou, takže těžko. Jediné co dělám je on-line přenos ze ZMB a ten od rána běží. Co se Komety týká,ppan primátor z neznalosti slíbil cosi co nemohl a teď asi neví jak z toho. Já to ale předvídal. Splnil jsem jenom oč mne osobně požádal, abych se mu do té Komety nepletl. Svůj dotaz směřujte proto jemu.

26.6. 2007

Brněnská riviéra

Jméno: Vlasta

Dotaz:
Dobrý den, mrzí mne, že není nikde informace o rozměrech (délka) bazénů na Riviéřa. Můžete mi poradit, kde bych to mohla najít? Děkuji.
Odpověď:

Moje milá neznámá. Nevím, kde jste vzala jistotu, že zrovna já Vám budu něco platný, ale Vaši důvěru nezklamu. Délka bazénů je 390 metrů Jako bonus přidávám pár foteček areálu.





22.6. 2007

p.Patočka

Jméno: Debie

Dotaz:
Šéfredaktor Lidových novin Jakub Patočka 1. 3. 2005 oznámil redakci, že se redakce Literárních novin s největší pravděpodobností přesune do Brna.To je zajímavé,Brno se svou sektou,a Literární noviny se svojí redakcí složenou z členů Strany zelených.Jak do toho zapadá sebevražda paní Patočkové,a podpora paní Šabatové?
Odpověď:
O sebevraždě paní Patočkové nic nevím a ani se nehodlám šťárat ani panu Patočkovi v tomto sdoukromí. Také stěhování redakce do Brna má dle mé úrovně znalostí jinou motivaci, i když je to do určité míry o jeho osobních vazbách. Ale když už kladete tyto investigativní otázky, mám pro Vás v té souvislosti další. Bude vyvozena odpovědnost za marné pátrání po Aničce? Podle dnešních LN snad ano. A další. Kdo zajišťuje panu Patočkovi na tyto noviny dotaci a proč? Zelení to nejsou, těm vadí jak osina v ....řekněme kožiše.

19.6. 2007

Kuřimská lauza

Jméno: Edita

Dotaz:
velice hezky jste to popsal.Ale už je pokračování,B.Š. (snad) je v Kodani a Vy jste taky slíbil pokračovat v psaní.Co víte o p.Patočkovi a jeho rodině?Byl přeci jeden z kompliců,kteří vědomě lhali.
Odpověď:
Na moje případné další komentáře mám proklatě málo nových informací. Snad jen že Ivana Svobodová se s Aničkou dostala až do pořadu ke Krausovi a  Kodani byl Miloš Šenkýř z brněnských Lidovek. Že by LN přebíraly iniciativu. To, že vstupů pana Patočky si nikdo nevšímá je dle mne také podivmné, ale to je asi tak všechno, co k tomu mohu říci. Ale dle mne ten mišmaš nekončí. Uvidíme, kam se to vrtne dál. Jak něco bubu vědět, určitě to okomentuji

16.6. 2007

Pan Zlatuska ma pravdu

Jméno: stransky

Dotaz:
Je moc dobre, kdyz je nekdo tak unioverzalne vzdelany, jako Vy pane inzenyre, ale o skolstvi vite starou belu.
Je totiz dnes dobre znamo, ze trh prace , tio by Vam jako ODSakovi melo bty blizke, nejlepe absorbuje lidi se strednim vseobecnym vzdelanim. je tedy nanejvys zadouci rusit stredni odborne skoly a rozsirovat gymnazia. Pokud tak kraje necini, prispivaji k retardaci nasi populace. To je zhruba to, co chtel preof.Zlatuska sdelit.
Vite, prosim, co je to funkcni gramotnost? To je porozumeni psanemui textu.
Odpověď:

Milý pane Stránský. Již naše předchozí přímé mailové diskuze mne přesvědčily, že Vám vadím tak nějak programově. Nemohu se zbavit pocitu, že největší radost Vám dělá mne setřít. Ale to už je prostě tak, že si říkám to, co se mi zdá správné. A jVy si zase  říkejte svoje. Zatím mne však nikterak nepřesvědčujete o své pravdě.
K tématu školství jsem sice předznamenal, že to není můj šálek kávy, to ovšem neznamená, že jsem svoji odpověď předem nekonzultoval s odborníkem na školství, který je za to placen. Vaše expozé vzhledem k tomu co sděloval prof.Zlatuška a co já na mne působí dojmem že mluvíme každý o něčem jiném.


P.S. Množství překlepů svědčí o tom, že jste do diskuzního příspěvku vložil pěknou dávku emoce. Mějte příjemný den. Bez ironie.

5.6. 2007

ČAS

Jméno: Zvědavec

Dotaz:
Dobrý den pane Paulczyňski, zajímalo by mě jen, kolik času Vám denně zabere aktualizace Vašeho webu? :o)
Odpověď:
Dost. V řádu několika hodin. Jiní je třeba prolrlkují u TV. Ale mně to baví. Protože mi stačí spát tak 4 hoďky, bavím se tím v nočních hodinách, kdy jiní chodí třeba na pivo. Já projíždím web a sepisuji svůj blog. A to je všechno. Víc času než psaní mi zabere focení a výběr fotek. 

23.5. 2007

Dotaz

Jméno: Lukáš

Dotaz:
Jak zjistíte kdo Vám posílá dotaz?
Odpověď:
Nijak. Ani mne skutečná identita nezajímá. O tom to přece není. Buď je dotaz slušný a pak odpovím i neznámému, nebo neslušný a pak se rozhoduji. Zatím jsem odpověděl na všechny. Sice mne dráždí webová anonymita skrytá za nicky, ale tak to prostě je. Když se někdo stydí podepsat Lukáši Neznámý, pak asi ví proč to dělá.

17.5. 2007

Zla tuška

Jméno: Josef

Dotaz:
Pane inženýre, v jakém stavu je Vaše trestní oznámení na JZ, o kterém jste před časem psal. Stále ho hledám na Vašem webu (jak jste uvedl) a nemohu ho stále najít. Mohl by jste uvést třeba adresu... S pozdravem N.
Odpověď:
Situace je abych tak řekl zvláštní. Policie vyhodnotila čin jako trestní a poslala věc na zastupitelství. Tam někdo napsal osmistránkové slohové cvičení na téma Zlatuška je sice ....(dosaďte dle vlastní úvahy), poškodil mne, ale míra nebezpečnosti nedosáhla hranice trestného činu. Takže jsme se odvolali ( ono se to jmenuje jinak) a teď úřední šiml někde žvýká. Myslím si, že si s tím asi nevědí rady. Tak uvidíme. Doufám, že se někdo vzbudí, protože dle mne je případ více než jasný. Protože nechci zasahovat do probíhajících-neprobíhajících jevů, nic o tom nesděluji. Ubezpečuji Vás, že až se něco pohne, ať tak či tak, určitě o tom budu informovat. Přeji příjemný den.

17.4. 2007

Dotaz

Jméno: Tomáš

Dotaz:
Dobrý den.Byl jste členem Komunistické strany Československa?
Odpověď:
Odpověď na tuto otázku najdete v mém životopise.

6.4. 2007

LK na Masarykově ulici

Jméno: Přemysl

Dotaz:
Dobrý den. Rád nakupuji na Masaryčce v Levných knihách, ale nedávno mne překvapil krok, který udělali; během víkendu došlo k výměně původního, historického vybavení obchodu (police, regály) za nové, moderní. Přitom jsem od bývalého pronajímatele slyšel, že regály ad. jsou památkově chráněny, protože je to poslední obchod v Brně, kde zůstalo zachováno prvorepublikové vybavení. Můžete se prosím zeptat brněnských památkářů, co je na tom pravdy, a pokud tu tezi o památkově chráněném vybavení potvrdí, kde byli?
Také mne zajímá Váš názor na přestavbu Avionu na České.
Odpověď:

Vážený tazateli.
Obdržel jsem konečně odpověď. Zde je.


Dům Masarykova 37/39 je evidován v seznamu kulturních památek,režimu památkové ochrany však nepodléhá vybavení interiéru prodejny, není součástí nemovitosti. 



Ing. arch. Martin Zedníček
vedoucí Odboru památkové péče MMB


K Vašemu dotazu na Avion nejsem schopen se zatím vyjádřit, protože o této kauze nic nevím.. Až něco zjistím, odpovím.

5.4. 2007

Sdělení

Jméno: Lukáš

Dotaz:
Pane Paulczyňski, Vaše stránky jsou plné hrubek. Je opravdu smutné, když si jedinec, který neumí pořádně psát, utahuje z tak vzdělaného člověka, jako je prof. Halík. Jste opravdu klasickým představitelem své strany: přihlouplý narcista s nulovým vkusem. Přeji hezký den.
Odpověď:

Budu rád, když mne na ty hrubky upozorníte. Říkáte-li hrubky špatné interpunkci, pak Vaši výtku k pravopisu přijímám. Tam jsem si slabiny vědom. Navíc když píši dost rychle a nechce se mi ztrácet čas zpětnou četbou po sobě.


Proti panu profesorovi Halíkovi a jeho vzdělanosti nemám nejmenší výhradu. Ať ji uplatňuje tam, kde je možná nenahraditelný. Jako prezidenta, zvláště při porovnání s prof.Klausem mi však nezbývá než použít nadsázku, abych upozornil na rozdíl v kvalitách potenciálních kandidátů jak je vidím já. Všiml jste si také v té anketě hlasování? To se vaše hodnocení vztahuje na všechny cohlasovali pro můj fórek? Asi je nás s tímto názorem víc.  Nemusí se Vám lto íbit. To je ovšem asi tak všechno co s tím můžete dělat. Nebo mne sprdnout a doufat, že to otisknu. To víte že ano. O můj vkus strach nemějte. Já o Váš taky nemám. Někdo holt má rád holky, jiný zase vdolky. I Vám přeji pěkný den

5.4. 2007

k velikonocům

Jméno: jan

Dotaz:
mě totiž notně zarazilo vysvětlení některých obyčejů, konkrétně hrkání. Nedávno jsem o hrkání četl článek od odborníka, ale už se mi ho nepodařilo znovu najít. Hrkání se koná třikrát denně namísto zvonění Anděl Páně (tzv. klekání), protože jak známo na Zelený čtvrtek odlétají zvony do Říma a vrací se až na vigilii na Bílou sobotu. Hrkání tedy rozhodně není na vyhánění Jidáše, nebo co.
Odpověď:

Milý Jene.


Přísahám, že to není z mé hlavy, že bych chtěl ohlupovat veřejnost. Jsem ve stejné situaci jako Vy. Dal jsem dohromady své znalosti a vypomohl jsem si na webu, buhužel už taky nevím adresu. Ale je to poučení tuto věc si poznamenat. Jinak k tomu hrkání. Předpokládám, že jde o hrkání toto.

Protože kdyby šlo o hrkání jiné, už bych to třikrát denně nezvládl.

29.3. 2007

velikonoce - článek

Jméno: jan

Dotaz:
http://tisk.cirkev.cz/z-domova/svaty-tyden-2007.html
možná by bylo lépe čerpat z věrohodných zdrojů.
Odpověď:

Promiňte člověku nepraktikujícímu, ale jak mám poznat věrohodný zdroj? Nahlédl jsem na Vámi doporučenou adresu a na první pohled jsem rozdíl nepoznal. Já si to budu muset vytisknout a  porovnat. Abych pravdu děl, moc se mi do toho nechce, tolik času přece jen nemá. Snad kdybyste mi napověděl podle hesla Moudrému napověz.

29.3. 2007

Betonové skruže u nádraží

Jméno: Honza

Dotaz:
Píštet o krásných "květináčích" u nádraží. Pochvalovali si ty obludy kamarádi opilci, že se do nich po večerech dobře
blije a ještě se o ně můžeš opřít.
Nechal bych je tam!
Odpověď:

Pokusím se parafrázovat známou sprostou básničku z Husovic. Vytvoříme pro opilce marketingový produkt k vyššímu využití této neskonalé ozdoby.


Na refýži u nádraží mají krásné koryto,
je tam ještě kousek místa na němž není nablito.


Kromě toho to tam asi doopravdy zůstane. Nám tady architekti za děsný prachy projektují kde, co, ale nejfrekventovanější prostor města zdobí jak píšete obludy.

29.3. 2007

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 59
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist