Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Kometa

Jméno: Padme

Dotaz:
Ptám se na váš návrh jak podporovat hokej. A místo toho, abyste odpovídal, neustále se do někoho nevážíte :-D Což je ale obrázek celé ODS, takže se normální člověk už ani nediví. Váš všeobecný přehled je ochuzen o Hvězdné války, pak byste jméno Padme možná chápal.
Odpověď:
Omyl. Navážím se jen do těch, co se naváží do mne. Já jsem podle takových arogantní a po sobě jako by to nečetli. Každý z těchto tazatelů jako by měl patent na rozum.  A teď se do Vás opět jak říkáte navezu. Vážně myslíte, že znalost Hvězdných válek je něco co patří do všeobecného rozhledu? A teď k otázce. Zkuste pozorně číst mé příspěvky. Odpověď na Vaši otázku zaručeně obsahují.

20.12. 2006

Opět Kometa - volby

Jméno: Jiří

Dotaz:
Dobrý den, pane inženýre,
rád bych se ohledně Komety zeptal ještě na něco jiného. Je určitě vidět, že o hokej je v Brně mimořádný zájem. Hlavně z posledních událostí...Není Vám trochu líto, že vláda ODS v Brně nedokázala za posledních 10 let s hokejem v Brně neudělat vůbec nic. Ať již byla situace špatná v klubu nebo město nechtělo. Opomenu házení viny jednoho na druhého, jestli město chtělo, ale majitelé byli "prapodivní", nebo klub byl zadlužen apod. Když se oprostím ode všech možných důvodů, proč se tak nestalo a důvody určitě byly důležité, tak musím konstatovat, že z bývalého vedení města moc impulsů nevzešlo, neboť hokej skončil tam, kde skončil. I když to vina města není. Ale po volbách přijde p. Onderka, a ať to dopadne špatně či dobře, za posledních 10 let je to nejsilnější impuls ze strany města. Promiňte, že Vám netykám. :-)
Odpověď:

Váš dotaz pramení z určité neinformovanosti, za což asi nemůžete. Tak to tedy řeknu. Byl jsem jedním ze strůjců pokusu o pozvednutí Komety a to hned po minulých volbách. Jeden ze spolumajitelů z té doby to může potvrdit. Podívejte se do výpisu z OR a najděte si jména Cech a Kocour. Pan Kocour byl dokonce předsedou představenstva. V té době začal ozdravný proces Komety, v jehož pozadí jsem stál i já. Většina z těch co tu do mně ryjí o tom nemá ani potuchy. Bohužel se pak děly věci, které nepatří na světlo světa. Takže o dění jsem dost informován a to dodnes. Mně nikdo, ale opravdu nikdo nebude podezřívat, že nechci pro Kometu nic udělat. Ale všechno má své meze. Kdyby fandové tušili, co všechno se děje , možná by vyprášili kožich někomu jinému než mně. A dost. To jste mne z ulity vytáhl víc než dost. Ale protože z Vašich slov vyznívá, že o zákulisí buď také  něco víte, nebo alespoň tušíte, musel jsem to říci. Přejme Kometě štěstí a Brnu extraligu. Nechci ji o nic méně než nejskalnější fanda. A pak se možná vrátím na tribunu. Bez motivace sbírat politické body. Pro radost a požitek z hokeje.


P.S. Můj děda jistý Miloš Melecha byl předsedou zemské hokejové župy a k hokeji mne přitáhl. Obrazně a s nadsázkou řečeno,  jsem dříve bruslil než chodil. S aktivní prací pro hokej jsem přestal, až když manželka po třech letech manželství řekla: tak buď já nebo hokej- ale to už je více než 30 let. Ale stará láska nerezaví. Já jen abyste nemyslel, že jsem nějaký pomatený stranický funkcionář, který o hokeji nic neví.

20.12. 2006

Dotaz k citátu

Jméno: David

Dotaz:
Dobrý den,
chci se zeptat k Vašemu citátu "Zbabělci, kteří mlčí, když mají mluvit, způsobili více škod než lotři." zda se náhodou v tomto citátu nemluví o Vás jakožto o ODS, když zbaběle odešla ze sálu jako nesouhlas s projednávaným. Mám za to, že tímto mlčením jste způsobili právě tu škodu - Kometa, schválení rozpočtu, atd. Volič a člen ODS.
Odpověď:
Určitě se v tom citátu pane nemluví o ODS. Jestli jste nepostřehl, mluvili jsme až dost. A myslím že rozumně. Dokonce většina námi předkládaných návrhů byla jakoby opsaná z volebních programů koalice. Každý trochu znalý mechanizmů politiky ví, že když nám ani jeden návrh neprošel, byť byly seberozumnější, není odchod zbabělost, ale vyjádření postoje: Co jste si upekli, to si taky sami snězte. Mohl byste mi říci, čeho bychom dosáhli, kdybychom zůstali ? Asi neumíte počítat. 19 minus 3 omluvení = 16. Takže k tomu jak myslíte Vy se ten citát absolutně nehodí. Zkuste pátrat dál. Jste-li člen ODS, určitě Vás jiné řešení napadne.

20.12. 2006

taktika

Jméno: David

Dotaz:
Dobré ráno pane zastupiteli,

byť jsem příznivcem Vaší strany (nebo právě proto), tak včera po pročtení zprávy z jednání jsem se nestačil divit.
Při projednávání dotací sportu píšete něco o taktice ve smyslu, že by se jí mohl pan Onderka učit. Proč jste neměl vy ani Vaši kolegové tyto taktické nápady v okamžiku, kdy se sestavovovala brněnská koalice po vítězství ODS v Brně. Proč jste tak "takticky" promrhali nejvyšší počet mandátů?
Příště si myslím, že by bylo na místě trocha soudnosti.

S pozdravem
D.Zabadal
Odpověď:

Pane Zabadal.


Pletete hrušky s jablky. Já o koze a Vy o voze. Projednávání koalice - to je jiná a značně složitější záležitost než projednávání rozpočtu. Tím ovšem neříkám, že po volbách jsme asi něco neprokaučovali. Na svou obranu a toto je můj web, nikoliv web ODS , říkám, že jsem u těch jednání nebyl a taky jsem měl na  tuto situaci trochu jiný pohled. Ale jestli jste si nevšiml, o tom můj článek nebyl. Byl o konkrétní situaci v konkrétním čase. Proto co se týká včerejška, na svém stanovisku trvám. Kdyby se to odehrálo tak jak jsem napsal, mohl mít prospěch sport v Brně v širším měřítku, než je jenom jeden hokejový oddíl. A mohla se na tom shodnout jak ČSSD tak ODS. Možná to ale někdo nechtěl.

20.12. 2006

Kometa

Jméno: Padme

Dotaz:
Vaše argumenty zní přesvědčivě, ale přijde mi dost smutné, že jako brněnský milovník hokeje musím jezdit na extraligu do Prahy, Zlína nebo Liberce. Je samozřejmé, že peníze dané na hokej někomu mohou přijít vyhozené, ale copak každý stojí o nové nádraží? Copak každý se chce koupat v přehradě? Copak každý miluje rámus bouchajících rachejtlí při Ignis Brunnesis? Ne, ale přesto se peníze najdou. Mohu se tedy zeptat o jaký návrh se jedná? Děkuji
Odpověď:
Nerozumím.  A to hned dvakrát.. Jednak slovu padme v nadpisu. Máte na mysli dvě slabiky slova padmé z Buddhistické mantry Óm mani padmé húm, znamenající lotos, symbolizující moudrost ?
Druhé čemu nerozumím na jaký návrh se ptáte?

19.12. 2006

Kometa

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane inženýre, to jste jako chtěli, nebo udělali socani z ODS-ky luliny? Takový zkušení harcovníci jako jste Vy, páni a dámy z ODS, se přece nenechají tak jednoduše obalamutit. Copak jste za to dostali ? Šéfa vodáren, nebo Brkomu ?

Gratulji, děláte občanské demokracii reklamu jak podle Zlatuškova scénáře.
Odpověď:
Jestli jste si nevšiml, tak to bylo odhlasováno bez nás poté, co v prvním hlasování to neprošlo vůbec. Čtěte pozorněji, než začnete plácat svá obvinění.

19.12. 2006

Dotaz

Jméno: Jan

Dotaz:
Nechci se tu tvářit, jako nějaký všeználek. Ale i kdybych byl naprosto negramotnej idiot, tak pořád vydím:
Hc Slovan Ústečtí lvi - generální partner: Město Ústí nad Labem
BK Mladá Boleslav- hlavní partner: město Mladá Boleslav
A to mluvím pouze o týmech z 1. ligy, všechny extaligové týmy mají podporu města! Přece pro tak velké město jako je Brno, nějaká podpora hokejového klubu musí být naprostou samozřejmostí! Brno je město s největší hokejovou tradicí a vy tady řeknete: "Navrhovaný Styl podpory hokeje se mi nelíbí, to nemůžu podpořit. Město by mohlo o ty peníze přijít."...Promiňte, ale jak si představujete podporu hokeje? Jako že všichni radní si koupí permanentku? A největší výsměch řeknete: "když se předloží konstruktivní návrh podpory hokeje, budu první kdo bude hlasovat pro. Já mám zájem na tom, aby Brno podporovalo hokej"...Ale sám ten konstruktivní návrh nikdy nepředložíte a že ste byli u moci hodně dlouho! Ten kdo umí číst tak jasně vidí že si tu někdo SILNĚ protiřečí.

Takže dotaz zní: Proč není možné v Brně podporovat hokej jako ve SPOUSTĚ jiných městech?
Odpověď:
No, s tím negramotným idiotem jste tu sebekritiku  přehnal, i když hned poté jste napsal hrubku ve slově vidím. Také asi nic nevíte o tom, jak se taková podpora správně dělá. Uvidíte, že i z těch 45 milionů bude průser jako Brno. My jsme jasně řekli, jak si tu podporu představujeme . Že to nevíte, nebo nechcete vědět je Váš problém. Tak si laskavě nechte své filozofické úvahy, na něž jasně nemáte a volte si dál soc.dem. Takovým tónem jaký jste použil, si běžte diskutovat do hospody a mně dejte laskavě pokoj. Zjevně jste nepochopil o čem mluvím.

19.12. 2006

Socialistický experiment

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane inženýre, myslíte že mi pan primátor odpoví na následující příspěvek? "Vážený pane primátore, ujišťuji Vás jako sportovní fanoušek, že pan Petr (korespondent na jiném místě tohoto webu), nevyjadřuje můj názor a nehovoří za moji osobu. Domnívám se, že pokud chcete pomoci sportu v Brně, tak byste neměli rozhazovat veřejné peníze do krachujících soukromých "sportovních" podniků, ale věnovat je skutečně sportujícím brňanům. Pokud projde zastupitelstvem Váš návrh podpory akciové společnosti Kometa Group, tak možná (!) zachráníte hodně špatnou investici pana Zábranského, ale činíte tak za peníze daňových poplatníků. Pokud skutečně tolik toužíte přispět Kometě, UČIŇTE TAK Z VLASTNÍCH SOUKROMÝCH ZDROJŮ a na veřejné laskavě nesahejte.
Váš oddaný Beran."

Co si myslíte o cenzuře na portálu primátora ? Jak je možné, že odpovídá jen na dotazy, které se mu hodí ?
Odpověď:

Nemám, co bych dodal.. Jak je veden primátorův web se musíte zeptat jeho. Dotace dopadla nejhůř jak mohla. Dostala jen Kometa, náš návrh neprošel. Proto jsme ač neradi nehlasovali ani pro Kometu.

19.12. 2006

PODPORA HOKEJE

Jméno: Martin

Dotaz:
Neustale pisete, ze nejste proti podpore hokeje a sportu vubec, jen by jste to delali jinak a dokonce v jednom prispevku jste napsal,ze by jste hlasoval klidne i o vetsi penize nez "blbych 15mega"....Ptam se tedy:Jaka je Vase predstava reseni jak pomoci hokeji v Brne na vysluni a proc jste ji jako vladnouci strana v Brne za cela ta leta nikdy neuplatnily? Prosim o odpoved na otazku ne o nicnerikajici politickou odpoved.Prosim konkretne.Dekuji.
Odpověď:
A proč jenom hokej? Proč ne fotnal? Proč ne basket? Proč ne voliš? Proč ne gymnastika? Ti všichni si zaslouží totéž. A proč ne jiným soukromým firmám? Vidíte jak je to složité ? Navíc uvidíte velmi brzy, že zrovna tento oddíl bude velký problém. Pomáhat se pane má sportu a ne firmám které na sebe vzaly podobu oddílu.

18.12. 2006

Socialistický experiment KOMETA

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane Inženýre, co čekáte od lidí, jejichž jediným životním posláním je pořádně se opít, zařvat si na hokeji (na kometě), servat se s chuligány od soupeře, popřípadě kombinovat výše popsanou činnost s distribucí vlastních extrementů po veřejných prostranstvích ? Přece si nemyslíte, že tihle lidé budou podporovat transparetní financování mládeže ? Nemyslíte, že enormní zájem zachránit bankrotující akciovku Kometa Group je spojen s ochranou hejtmana Juránka za peníze daňových poplatníků? Na celé věci se přece velice angažují lidovci, konkrétně skoroprimátorka Javorová.
Díky za odpověď
Odpověď:
Ano, určitě tam takoví jsou. Nemyslím však, že je jich tam většina. A od lidí nečekám nic, tím méně vděk. S Kometou .a.s máte asi nějakou zkušenost., nebo informace. Očekávám, že je-li pravda co si zasvěcení vrabci povídají na střechách, bude ještě divení. I pana Juránka. Údajně jak on, tak pan Zundorf nejsou platnými členy představenstva. Také dosavadní dotace města jsou proti předpisům EU a budou se muset vracet s penálem 20%. A pan primátor tam cpe další na zalátání děr. To křiklounům ze stadionu nevysvětlíte. Myslíte, že počet příspěvků na toto téma zde je náhoda? To je poštvané. Většina těch pisatelů podle toho co píší, vůbec nečetli co jsem napsal já, nebo jim na to nestačí IQ. Vůbec nepostřehli, že fandou Komety jsem možná větším než oni. Ale to neznamená, že se podělám a budu kvůli tomu schvalovat nesmysly.

18.12. 2006

Peníze do Komety?

Jméno: Petr

Dotaz:
Na Kometu je podán návrh na vyhlášení konkurzu. Město by tak o své peníze mohlo přijít.

V Brně je také spousta jiných podobných firem, do kterých město nevstupuje: např. 1. FC Brno, a.s., Volejbal Brno, a.s., Basketbal sport, s.r.o., Pro Draci, s.r.o. Má město vstoupit i tam?

Podle mě je prioritní podporovat mládež a ne aby šli veřejné finance na platy hráčů soukromého klubu...
Odpověď:
Vážený pane. Nevím, co Vám mám odpovědět. Vy si vlastně odpovídáte za mne sám. Ale moc Vás takto uvažujících není.

18.12. 2006

Grant?

Jméno: Petr

Dotaz:
Dobrý den,
proč by mělo město podporovat soukromý subjekt jako je HC Kometa Brno? Město by mělo dotovat mládež, ne seniorské týmy. Od toho jsou sponzoři. Pokud je pan Zabranský tak dobrý, tak dovede kometu do ELH i bez pomoci města...
Nesouhlasím s takovým plýtváním peněz z veřejných rozpočtů do Komety.
Odpověď:
Děkuji za podporu mých názorů. Můj pohled na problematiku jsem vyjádřil dostatečně jasně, za což jsem ovšem sklidil jak v mailech, tak SMSkách nevděk.

18.12. 2006

sport

Jméno: achran

Dotaz:
>>Proč se nezměnily poměry v rozpočtu mezi kulturou a sportem ? Proč se prosazuje koncertní sál za miliardu pro pár hudebních fajnšmekrů, namísto stavby nových stadionů?
Odpověď:
Nevím. Ptejte se zítra na zasedání ZMB. Ostatně mám pocit, že jste překopíroval mé otázky.

18.12. 2006

Kometa

Jméno: Karel

Dotaz:
Pane inženýre,pracovně Vám budu říkat Peťane!:) Tam kde jsou dnes sportoviště a sport v Brně jste to nechali dojít Vy politici a zástupci nás voličů a především Vaše slavná ODS,tím že jste nic nedělali! Tak buď Peťane tak laskav a aspoň nehaž klacky pod nohy těm co chtějí pro Brno a jeho sport něco udělat!!!
Odpověď:
Božemůj, to já chci taky. Jenom metody a postup bych si myslel by měly být jiné. A že jsme nic nedělali nesouhlasím. Ale to je spíš na besedu než na písemnou debatu. Ti co chtějí něco udělat, jak píšete jenom plynule naváží na naši přípravu. A rozdávat hotové peníze jen tak, že jsem si někoho vybral, to budete vidět ten mazec od ostatních odvětví.

18.12. 2006

Kometa

Jméno: Luděk

Dotaz:
Ona si na slibech o Kometě ohřívala polívčičku i ODS a kdyby nezůstalo jen u slibů tak by těžko pan Ondrka tyto reklamní triky použil.On ten keklamní slogan mohl také znít vrátíme Brnu čistou přehradu a použijí to příště třeba komunisté, to bude důvod k pláči.Nebo slogan Brněnská riviéra zpět občanům..nebo.. Brňané konečně nebudete muset jezdit na bazén do Slavkova u brna..postavíme vlastní aquacentrum..ze všeho se dělá politika a skutky váznou.. jak to má vnímat občan když nyní čte nepodpoříme co jsme sami nedokázali.. to by měl Švejk radost.. s pozdravem volič ODS
Odpověď:
Když Vy to vidíte zatraceně jednoduše. ODS si žádnou polívčičku neohřívala, ale měla připraveno řešení. Rozhodně ne takové populistické a navíc právně nejasné. Čistá přehrada je problém přesahující hranice Brna a dílčí kroky jsou již konány. Že to nevíte, nebo zde zamlčujete je Váš problém. Riviéra pokud vím patří zpátky Brnu a dávají se do ní desítky milionů. a tak dále. Nejraději mám snůšky polopravd. Že jste volič ODS  - pochybuji.

18.12. 2006

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 53
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist