Petr Paulczyňski: homepage

Jak to vidí rebel.

Vlasta Tlustý. Muž s nálepkou rebela. Svého času oslavovaný tvůrce myšlenky rovné daně, ovšem zcela jiné, nežli je to torzo, co se za něj dnes vydává. Rozumím ústupkům vzniklým podivným slepencem zvaným koalice vzniklým šílenou povolební matematikou. Nerozumím však tomu, proč se kope do muže, který  v Brně na kongresu všechny překvapil a všichni mu aplaudovali ve stoje.

Proč neřekneme, že na prosazení toho, co nachystal jsme neměli buď sílu nebo chuť. A místo toho jsme začali denunciace. O milence se kterou přelomil postel a ještě jí sežral čokoládu, o jeho podivně financovaném baráku, o jeho bazénu a já nevím co ještě. Když kontroval vířivkou, byl zloduch on. To se mi nelíbí. Léta byl uznávaným předsedou klubu se schopností vyjednat s kýmkoliv cokoliv. A najednou rebel. Místo abychom využili jeho potenciálu, udělali jsme z něho vnitřního nepřítele. V době, kdy potřebujeme každý hlas. Ani jeho byť rebelský projev není nikde publikován. Považuji za fér, ho "zavěsit". Nehledě k tomu, že na kongresu zazněly i rebelštější projevy. Jsem jenom rád, že návrhy na vylučování neposlušných členů kongres nepřijal. Protože to bychom už byli jako někdejší komanči. A co ten arcirebel na kongresu vlastně říkal?

Dámy a pánové, vypadá to, že jediné o co tu jde, je kdo bude předsedou a  povede ODS. Tak jsem se musel přihlásit abych vám řekl: se mnou tentokrát nepočítejte.

Cítím, že se nám téměř podařilo vsugerovat,  že při volbě předsedy jde o osud našeho vládnutí  nebo dokonce, že pouze a jenom potvrzení Mirka Topolánka v křesle předsedy ODS zaručuje dovládnutí do roku 2010.

Ani  jedno z toho není pravda a Mirku ty to víš.

O co tedy jde nebo mělo by jít: o zachování dominantní pravicové ODS.
S Mirkem Topolánkem v čele však ODS už není a nebude ani dominantní ani pravicová.

Vysvětlím proč:

1) poslanci ODS jsou tlačeni aby proti svému svědomí a našemu programu poprvé v historii svým hlasováním prolomili princip presumpce neviny obsažený v tzv. antidiskriminačním zákoně (zkuste dokazovat, že nediskriminujete nebo nenahráváte)

2) naopak, podivným kličkováním Mirka Topolánka má být dosaženo schválení a to hlasy  ODS, Lisabonské smlouvy – která je konečným vítězstvím socialistické internacionály v celé Evropě

3) rovná daň zavedena byla na Slovensku u nás ne -  nefunguje voliči si všimli, že Kalouskovy polorovné sazby poslaly střední třídu od 16 do 33 tis měsíčně do mínusu což dokazuje graf, od  jehož zveřejnění jsem rebel.

4) Mirek za svou minulou chybu uvádí cituji volně: „stál jsem orosený a tleskal na kongresu v Brně nedopočítaným reformám a neměl jsem sílu se proti nim postavit.  Mirku to není minulá chyba, to je nová současná chyba, která poškozuje ODS. To, že si nenašel sílu přestat tleskat se dá stěží pochopit.
Proč jsi ale nenašel sílu:
-nevstoupit na 35 podií a nezískávat lidi pro to, čemu jsi nevěřil
-neoblepit zemi bilboardy s čísly rovné daně
-nerozdávat daňová kolečka
Ale hlavně proč jsi nenašel sílu a to do dneška přijít s něčím jiným. Nebo to snad je tak, že tomu sice nevěříš ale  platí to dál?

Tyto příklady jsou dostatečné na prokázání  tvrzení o konci pravicovosti. Současně se z nich dá učinit závěr, že Topolánek úspěšně proměňuje ODS v US.
Pokud byste chtěli další důkazy, porovnejte stovky komentářů bývalých mediálních fandů US a kritiků ODS. Dnes jsou z nich fandové Topolánkovy US.

Každý šéf má právo vést. Ale kam, to by nám měl říct alespoň dnes . Mirek nám sliboval soutěsku smrti a byl úspěšný, jsme v ní. Teď nás vede do údolí duchů.

Bez odvahy něco změnit, beze změny,  s Mirkem Topolánkem se dá jen utíkat.

Kariéra jednoho člověka je méně než osud dominantní pravicové strany.

Já si to uvědomuji a co Ty Mirku?


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2421x, známka: 2.8
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist