Petr Paulczyňski: homepage

Pomáhat a chránit, nebo Buzerovat a vybírat?

Pomáhat a chránit. Heslo které si vetkla do vínku prý nová policie. Alespoň tak nějak to představoval dnes už exministr Langer řečený Íčko.
Událost první: Není to tak dávno, co mi u auta vylomili okno a ukradli mi antiradar.

Ještě chvíli předtím mi ukradli služební Fabii. Byl jsem zvědav, jak mi budou pomáhat. Výsledek bylo úřední oznámení o uzavření pátrání. Pachatel neznámý. Zato když dělali Kryštofy, dokázali mne za jeden den zastavit i 15x. Zatímco okolo projížděly rozapdávající se žigulíky se železným šrotem na zahrádce.

Střih.

Událost druhá. Volá mi choť : "Tato, dávej si majzla. Na kulaťáku u Kaufecu číhá v křoví švestka a  o kus dál ti druhá dá flastr za nezapnutý pás." Zaplatila samozřejmě "tausend" a jeden bod byl ve pryč. Co dělat, nezapnula se, zaplatila. To bylo v pátek. V sobotu jsem byl v tom Kauflandu já, protože mám za úkol těžké věci. Minerálky, pivo a tak. Naložím, sednu a zazvoní mobil. Zatímco jsem telefonoval, samozřejmě, že jsem se nezapnul. A lup ho, ve stejném místě, stejná story. A rodinný rozpočet o dva litry lehčí. O to nejde. Nezapnul ses, zaplať.

Jde o něco jiného. Protože jako zastupitel dost často píši do městských novin, jsem dost známý. A policistka co mne "osolila" se se mnou dala do řeči. Tak jsem zjistil, že kontrola pásů je vyhlášená akce.

A tady je to, proč o tom píši. Asi někdo zapomněl co sliboval. Pomáhat a chránit mělo vyloučit  kontrolní akce, známé pod kódovým označením Kryštof, (většinou motoristů vnímané jako buzerace a hon na řidiče). Místo toho měly být  lokální kontrolní akce, při nichž  slušní řidiči měli přestat vnímat dopravní policii jako svého pronásledovatele - a naopak, se měli začít  bát opravdoví silniční piráti. Tak nevím, jestli nezapnutý pás ve městě je pirátský akt. Ale v křoví pokoutně číhající poliš vysílačkou dávající echo druhému mi jako nová pomáhající policie nepřipadne.

Tak bych chtěl panu policejnímu řediteli vzkázat: Pane plukovníku. Kontrolami pásů, dokladů, lékárniček a barevných vestiček se asi situace na silnicích nezlepší. Nebo ano? Nebo přežívá myšlení z nadpisu vytvořené lidovou tvořivostí? Buzerovat a vybírat?
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2578x, známka: 2.8
Kategorie: Z mého života
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist