Petr Paulczyňski: homepage

Kdo patří na pranýř?

Dnešní MFD při popisování mé slovní přestřelky se zastupitelským  kolegou Zlatuškou, (popsanou zde http://www.paulczynski.cz/27106.html, když jmenovaný Zlatuška ve veřejném mediu mne nazval žumpou a sexistickým homofobem)

poptala o stanovisko arbitra eleganciarum, pana Ladislava Špačka, jehož knížka o etiketě je i v mé knihovně. Pan Špaček pravil, že patříme na pranýř.

Tak bych se rád pana Špačka zeptal. Když na mne někdo ve veřejném médiu takto bezostyšně zaútočí, mám křesťansky nastavit druhou tvář? Časy starozákonního "kdo do tebe kamenem, ty do něho chlebem" dle mne patří  do minulého času. Stejně jako časy, kdy urážky mezi muži se splácely v souboji muže proti muži. A pan Zlatuška se mne už pozurážel dost. A nemám-li k dispozici kord, pak mi zbývá jen pero(spíš klávesnice).

Opravdu nemá muž (byť politik i když jenom komunální) právo reagovat ve stylu "na hrubý pytel hrubá záplata"?

Navíc když tak neučiní ve veřejném mediu , ale pouze ve svém internetovém "deníčku", kterému se říká blog? Nemohu si pomoci, ale nejsem stavěn na to, abych kvůli některým krasoduchům a politologům nechal jedno individuum na sebe do nekonečna kydat co mu slina na jazyk přinese.

Kdybych totiž nezareagoval, nikdo z těch co teď pozvedají obočí či prst, by si jeho svinstev ani nevšiml a na mně by ulpěla další z jeho špinavostí. A to si nehodlám donekonečna nechat líbit. Protože já uplatňuji pravidlo "Jak vy k my, tak my k vy."

A tuhle situaci jste pane Špačku ve své příručce zapomněl popsat. Jestli si má kvůli bontonu či politické kultuře nechat chlap beztrestně na sebe nechat naplivat.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2540x, známka: 2.9
Kategorie: Z mého života
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist