Petr Paulczyňski: homepage

Většina českých neziskovek žádnou charitu nedělá

Jen parazitují na české společnosti. Udělejme si malou anketu. Co je podle Vás charita?

A) Mít nějaké (někdy možná nevalně, jindy zase luxusně) placené zaměstnání v organizaci, která dělá naprosté zbytečnosti, nebo dokonce působí proti vlastní zemi a jejím obyvatelům? B) Pracovat zdarma a ve svém volném čase nezištně pro dobro skutečně potřebných?

Pokud jste si odpověděli A, tak jste nejspíš součástí systému nového fenoménu zvaného neziskový sektor a o žádnou charitu vám nejde. Pokud jste si odpověděli B, tak vám jde o upřímnou a nezištnou pomoc druhým.

Není vůbec přehnané tvrdit, že většina dnešního tzv. neziskového sektoru de facto pouze parazituje na většinové společnosti a žádnou užitečnou práci nedělá. Obecně je můžeme rozdělit do několika skupin:

1) Agresivní ideologické neziskovky – tyhle organizace přitahují typy novodobých „svazáků a konsomolců“. Většinou zastávají nějaký velmi extremistický levicový názor na svět a svoji „práci“ berou jako boj za nový svět. Většinou se jedná o absolventy nějakých pochybných humanitárních oborů (gender studies, soc. politika apod), kteří propadli obdivu k totalitárním společnostem a ideologiím. Jejich cílem je zničení tradiční západní svobodné společnosti a nahrazení nějakým novým uspořádáním. Někdy je to jen obyčejná touha po možnosti peskovat ostatní a ideologicky se nad ně povyšovat. Jejich činnost je pro naši zemi zcela kontraproduktivní a škodlivá. Sem lze zařadit všechny multikulturní organizace. Organizace, které se zabývají „pomocí“ přistěhovalcům. Různé gender organizace, či organizace bojující „za práva“ žen, homosexuálů, či osob třetího pohlaví (ladymanů). Či radikální ekologické organizace. Ačkoliv vědomě provozují aktivity českému státu zcela nepřátelskou, tak se vůbec neostýchají žádat na to prostředky z peněz daňových poplatníků. Bohužel je často dostávají… dalším zdrojem peněz pro ně jsou granty EU. To není díky politické a zcela protizápadní orientaci současné EU překvapivé a některých velmi podivných nadací.

2) Etno neziskovky – to je sice podskupina budu 1, ale zaslouží si v českých podmínkách mimořádnou pozornost. Díky jejich snaze o rozdělování většinové společnosti a problematických menšin. Ve většině případů jsou to neziskovky orientované na Cikány. Cikáni jsou jimi neustále líčeni jako „oběti“ většinové společnosti, které si zasluhují mimořádná privilegia. Případné negativní reakce ze strany etnických Čechů jsou vždy nafukovány a prezentovány jako projev hlubokého českého rasismu, fašismu a xenofobie. Jakékoliv prohřešky ze strany těchto menšin jsou naopak bagatelizovány, či zamlčovány. Když Čech nazve Cikána „černá huba“, tak se prý jedná o rasismus. Když Cikán označí Čecha za „bílou svini“, tak je to nepatrná maličkost, kterou jistě onen Čech vyprovokoval. Cikánský recidivista je líčen jako chudák. Stejně jako muslimský násilník - ekonomický imigrant. Vietnamský drogový dealer pak jako výlupek všech možných a nemožných ctností. Stejně jako v bodu jedna ale nemají nejmenší skrupule chtít peníze na svojí činnost od té údajně rasistické a xenofobní české většiny. Když je náhodou nedostanou, tropí hned mezinárodní povyk a dělají naší zemi ostudu.

3) Neziskovky business – tohle je zcela neideologická a asi největší část neziskového sektoru. Prostě někteří chytráci zjistili, že neziskovky jsou velmi příjemný a často výnosný business bez nejmenšího podnikatelského rizika. Typickým příkladem mohou být cikánské organizace. Dostávají často desítky milionů ročně a zkuste po nich chtít skutečnou kontrolu hospodaření… to budete hned rasista a xenofob…. Řada jejich předáků se stala díky tomu na těchto penězích plně závislá a svého snadného příjmu se logicky nechce vzdát.

Často jsme také svědky propojení ideologie a businessu a to jsou pak úplně nejhorší případy. Ve většině případů totiž produkují skupiny lidí, kteří nejsou schopni normálně pracovat a živit sebe a rodinu. Mít skutečnou odpovědnost za sebe a svoji zemi..prostě jsou to skuteční parazité.

Co je skutečná charita – prostě pomoc bližnímu a potřebnému, kdy do toho investujete vlastní prostředky a čas. Obvykle se jedná o nějaké církevní spolky. (Armáda spásy, Arcidiecésní charita), nebo ad hoc sdružení, třeba proti násilí menšin, korupci ze strany státní moci atd... Jedná se o skutečné idealisty, kteří obětují peníze, majetek a čas na pomoc druhým. Většinou to dělají z vnitřního přesvědčení a jejich práce má většinou dobré výsledky a je přínosem pro celou společnost a naši zemi.

Proč o tom všem píši? Bující neziskový sektor je pro budoucnost naší země velmi nezdravý jev. V zájmu naší země není mít tu nějaké divoké Maroko, Afganistán, či Vietnam díky nepřizpůsobivým imigrantům a jejich podivným kulturám. V zájmu naší země není omezování svobody slova kvůli nesmyslným tender teoriím a politické korektnosti. V zájmu naší země nejsou statisíce Cikánů navyklých žít na dávkách na úkor české společnosti, které jim vykřičely agresivní neziskovky. V zájmu naší země nejsou nesmyslné pohlavní a ekologické regulace….

Jak se tomu bránit?! V první řadě o tom musíme začít mluvit. Jistě, ony neziskovky se kritiky budou pokoušet umlčet a očernit za trapné pomoci politicky korektních médií. To ale prostě k boji proti špatnosti patří a musíme to podstoupit a vydržet. Dále začít požadovat po politických stranách řešení tohoto problému. Stále nechápu, jak může „pravicová“ vláda vydávat 4 miliardy ročně na „rozvojovou pomoc“ a 10 miliard ročně na „neziskový sektor“… Pokud stávající strany ne problém nereflektují, tak je nevolme.

Nejlepší cesta k eliminaci škodlivého „neziskového“ sektoru (on je to občas pěkný business) totiž vede právě přes veřejné rozpočty. Jsem si jist, že bez dotací většina těchto spolků okamžitě zanikne. Žádný cikánský, či gender aktivista zadarmo „neziskovou“ práci dělat nebude… Bude to i vhodné pro celou společnost. Zaměstnanci těchto podivných spolků si prostě najdou práci v soukromém sektoru, což prospěje jak jim, tak celé české společnosti. Ta se zbaví zbytečného dusna a napětí, které v ní vytvářejí. Tak jen s chutí do toho a půl je hotovo!

P.S. Pokud chce někdo pomáhat druhým a brát za to plat. Pak by měl jít pracovat do zdravotnictví! Práce jedné zdravotní sestry vydá z hlediska užitečnosti víc než většina placených (etno, eko, multikulti, gender..) neziskovkářů dohromady…! A jistě by si i zasloužila vyšší plat. Na ten by třeba po zrušení dotacím všem neziskovkám byly prostředky! Je to deset miliard ročně!!!

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5425-vetsina-ceskych-neziskovek-zadnou-charitu-nedela-jen-parazituji-na-ceske-spolecnosti.aspx


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2464x, známka: 3
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 49
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist