Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak jsem si početl spoustu moudra od renomovaných novinářů či kolegů  blogerů (plivni na Klause, karma zaručena) na téma amnestie. Tolik moudra se snad ani nedá pobrat.

Také naševaše, která ode mne vybírá měsíčně nemalé výpalné, nás téměř nepřetržitě zásobí obličeji šťastných příbuzných kteří čekají na své otce, syny či vnuky a dopřává sluchu výrokům typu: "Paní Čonková, na koho tady čekáte - koho tady máte?" "Bráchu, bratranca, všici só tady zavření..." "A za co jsou tady zavření?""Za čórky!" Ale docela si představuji pana prezidenta jak se tomu potutelně usmívá, protože holt je to jeho ústavou dané právo a všichni mudrlanti s tím nic nenadělají, kdyby si prst v pr...i zalomili.

  • ČSSD vyvolá kvůli amnestii ve sněmovně hlasování o nedůvěře vládě, oznámil na brífinku předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. "Je to jediný způsob, jak o tom otevřít širokou rozpravu," řekl poté místopředseda strany Lubomír Zablowjob. Podle něj je za toto rozhodnutí prezidenta a premiéra vláda zodpovědná. Podle Blažka ale vše kolem amnestie tradičně probíhá v režimu tajné. "Již potřetí premiér nepředkládá předem amnestii vládě, ale podepisuje ji sám a vládu s ní seznamuje ex post." dodal ministr spravedlnosti s tím, že před Nečasem se stejně zachovali i premiéři Klaus a Tošovský.
    Tak na to koukám jak cyklista co mu upadlo sedlo. Hlasovat o důvěře vládě kvůli prezidentské amnestii? A co tak kvůli tomu, že počasí stojí za hovno. To je asi tak stejně relevantní důvod. Vzhledem k tomu, že kapři si rybník nevypustí a hypotéky jsou sviňa, je tento další pokus přímo panoptikální. A teď si představte, že svrhávání vlády povede totok. 
  • Kalousek: Z důchodců, kteří si přerušili výplatu penzí, je mi ouzko. Ministr financí Miroslav Kalousek "politoval" pracující penzisty, kteří si ve snaze zajistit vyšší příjmy nechali na vlastní žádost přerušit výplatu důchodů. Podle ministra totiž čeká tyto lidi postih.  Neznám jejich motivy, ale tam, kde je motivem účelové obejití zákona, tak riskují doměření daně a penále," řekl Kalousek na tiskové konferenci věnované státnímu rozpočtu za loňský rok na otázku MF DNES, co říká faktu, že třetina pracujících seniorů požádala o přerušení penzí. Kalousek však řekl, že těm, kdo si o přerušení výplat požádali jen kvůli tomuto důvodu, to jen tak neprojde. Daňová správa totiž ve všech případech prověří, jak dlouho důchod pobírali, a lehce tak určí, jaký motiv mohli k přerušení mít. "Účelové obejití zákona s sebou nese rizika. Vyměřené penále nebude prominuto," uvedl ministr.
    Správně pane galaktický ministře.Dědeček a babička, ujídají chlebíčka. Zbrdi v parlamentu si zvednou prachy a tenhle chemik bude vyhrožovat důchodcům, který už jednou obral o valorizaci. Myslím že by mu měl někdo v podchodu dát po hubě jako on tomu klukovi, aby se mu to v té makovici srovnalo.
  • Premiér Nečas se „z vážných rodinných důvodů“ omluvil z tradičního novoročního oběda s prezidentem Klausem. Myslím, že odůvodnění rodinnými problémy je už od doby kdy paní premiérová svému manželovi nedovolila vzít post ministra obrany, docela zásadní.
    Anebo manželka prostě nechtěla a Jana Nagyová protokolárně nemohla…
  • Vládní TOP 09 odmítá nést odpovědnost za důsledky amnestie, kterou v novoročním projevu vyhlásil prezident Václav Klaus. Ve čtvrtečním usnesení předsednictva strany se uvádí, že vláda o amnestii nejednala, ministři za TOP 09 nebyli předem informováni a dozvěděli se o ní až z Klausova projevu.
    To, že prezident ani premiér nejsou povinni tuto věc s níkým projednávat jaksi nikomu nevadí. Pan Schwarzenberg napřed s amnestií souhlasí a následně, po všeobecném odporu, se zříká zodpovědnosti a nesouhlasí. Jojo, není nad to být zásadový a stát za svým názorem. To by byl panečku prezident. Takovej zásadově nebojácnej.
  • Propuštění z Valdic si amnestie dlouho neužili, hned šli krást. Jičínští policisté od noci řeší případ dvou 27letých mužů, kteří byli ve středu po 23. hodině propuštěni z valdické věznice na Jičínsku. Jejich první kroky směřovaly do jednoho z jičínských barů, kde odcizili peníze a pokusili se vloupat do automobilu.
    Myslím, že by se ani ty volné postele nemusely stěhovat do skladu, protože pravděpodobně brzo najdou své adresáty. A těch pár uklouznuvších, kteří tu aminu dostali taky a zůstanou venku za to stálo.
  • Jaroslav Plesl si prohlédl prosincový žebříček popularity prezidentských kandidátů a chvíli přemýšlel, kdo je tak asi volí. Nevzdělanej hňup, zhrzenej komunista, frustrovaná třicítka, napsal. A provedl typologii dle jednotlivých kandidátů. Uvádím ji zkráceně. Tak například:
    Miloš Zeman -  Zemanův volič má sklony k verbální agresi, ale nikdy to tak dobře nedokáže zformulovat, protože s četbou skončil u Malého Bobeše. Nemá rád Cikány, Němce a vůbec všechnu tu verbež, co se tu v poslední době roztahuje.
    Jan Fischer - Zuřivě gestikulující statistik je poslední nadějí jedné generace české střední třídy. Taky byl komunista, taky to dělal pro rodinu a taky se bál. Ale kdo se nebál! Všichni nebyli šílený a nenechali si zničit život kvůli tomu, aby se tu mohli začít roztahovat Američani.  Za nás za všechny, který jsme trpěli kvůli rudý knížce a neměli jsme koule dělat kariéru přes ODS.
    Karel Schwarzenberg - Volič knížete je žena. Je jí sice už přes třicet, ale má doma pejska. Má permici do DOX, na Fejsbooku zalajkovala skupinu Free Pussy Riot a v Sanu Babu si minulý týden koupila čepici s certifikátem Stop Child Labour. „Snad se jednou vdám,“ mumlá si každý večer, když usíná na polštáři s nápisem Spíme s Karlem.
    Vladimír Franz - Kdyby mohli všichni fanoušci Vladimíra Franze volit, s přehledem by vyhrál. Ale volební právo má jen asi třicet procent jeho příznivců. Těch, kterým už bylo osmnáct. Fuck the system. Anonymous. Globální revoluce. „Nakopat ty šmejdy do zadku. Dvacet let to maj’ v ruce a de to celý do prdele.
    Jiří Dienstbier - Není nad tradiční značku. A Jiří Dienstbier to měl vždycky dobrý u dam. Především těch starších. Svého času na tom býval v tomto ohledu lépe než Havel a Klaus dohromady. A zdá se, že synek se potatil. Jenom to víc než na playboye hraje na chudáka. Dobře, tak na slušňáka.
    A kde jsou ostatní? Prostě nestojí za řeč.
  • FB stránka Velká demonstrace za odstoupení vlády je opravdu, ale opravdu vyvedená taškařice.
    Nějak jim ušlo, že vláda pracuje, reformy začínají fungovat, Češi jsou v Evropě nejméně ohroženi chudobou, nejvíce si spoří na důchod, zloději jsou sice pomalu ale přesto chytáni a zavíráni, konečně stát navrátí, co ukradl a přestane platit církve z mých daní, a já mám proti tomu protestovat? Nekopl Vás kůň svatého Václava s rozběhem do hlavy?
  • Můj oblíbený glosátor Red Hook napsal: Paní Fischerová, kandidátka na prezidenta, je půvabná. Žije si ve svým světě, žížale by neublížila, je milá, empatická a tak jako kamsi do jiných Vesmírů zahleděná. Nedávno, vytržena z meditace řekla, že by lidi měli mít právo rozhodovat o životním prostředí a o počasí. A prezident by v tom měl stát za nima, neb z lidu vzešel a v lid se obrátí. Tak určitě.
    Už vidím, jak přijde uslzené léto a lidi začnou remcat, že by mělo bejt víc teplo a prezident, jejich starostlivý otec či matka či obojí je pozorně vyslechne a pak začne jezdit po republice a v místech znamenitých teplotních anomálií bude zákládat vatry, jež budou plát a u nich se budou choulit prokřehlí domorodci z kotliny české, což budou skvělý scény, asi takový, který jsem viděl ve filmu Nasranej Conan Nesmiřitelnej.
  • Prezident Václav Klaus poobědval s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedkyní Sněmovny Miroslavou Němcovou. Probírali mimo jiné i to, jak bude vypadat spolupráce během dvou měsíců, které zbývají do ukončení Klausova prezidentského mandátu.
    Nevím na čem se shodli, ale soudím, že se mnozí ještě budou divit.
  • Samozvaní dobrodějové představili výzvu za zvolení Schwarzenberga prezidentem. Dobrodějové z pražské pravdoláskovní kavárny posedlí představou mocenské politiky kdy menšina káže mravy většině a nutí všem své dobro sepsali tisící první petici. Ve světě se toto nazývá korporátním fašismem a u nás po vzoru Havla frontou lžinenávistníků (pravdoláska). Po zobíku poznáte je, ale kdo by nevěděl, zde je jejich část: Michael Kocáb, Jan Ruml, Ladislav Špaček, Ivan Havel, Vladimír Hanzel, Miloš Forman, Jan Tříska, Zdeněk Svěrák, David Koller, Ondřej Soukup, Michal Pavlíček, Věra Čáslavská, dirigent Libor Pešek, Václav Malý, Martin Palouš a další.
  • Jak se stát v ČR vysokoškolákem aneb Co se třeba učí na Fakultě sociálních studií. Je to k nevíře, ale u nás můžete studovat obor WRK036 Čistění kávovarů. kdo nevěří ať sem běží: http://ismuni.wz.cz/predmet/fss/jaro2010/WRK036/
    Proč já blbec raději nešel na Masaryčku a týral se na ekonomce v Praze! No ono zase mít statistiku u Segera za 1 je asi víc než umět opucovat logr.
  • Americká televizní stanice CNN zařadila východoslovenské Košice mezi sedm nejzajímavějších turistických cílů letošního roku. Svatá prostoto, ten reportér, co to posuzoval, musel byt tahem ožralej z borovičky od příletu az po odlet. Pro ty kdo byli v Košicích netřeba víc dodávat.
  • Předseda klubu poslanců TOP09 pan Petr Gazdík včera v ČT říkal, že VK napsal tu amnestii na míru "strukturám 90. let".
    Měl by udělat společný poslanecký klub se Zaorálkem protože vykazuje stejnou míru inteligence.
  • Soudruh Rychetský jako předseda soudcokratického tribunálu III. komory parlamentu by neměl nechávat národ v nejistotě s prezidentskou volbou komentoval průtahy Ústavního soudu Ladislav Jakl. Když už jsme si tak zavařili s přímou volbou, nedělejme z toho reality show, vzkazuje Ústavnímu soudu. Pan Rychetský by neměl národ napínat,“ uvedl Ladislav Jakl. Hrad dlouhodobě kritizuje činnost Ústavního soudu, zvláště poté, co soud zrušil parlamentní volby roku 2009. Podle prezidenta Václava Klause a jeho spolupracovníků se soud chová jako třetí komora parlamentu a demokracii tak postupně nahrazuje soudcokracie.
    Není co dodat, akorát snad jak říká jedna osoba blízká, že ten šišla už by měl vypadnout. Docela dobře to vystihl Petr Štěpánek v obrázku který je dnes v rubrice něco veselého.
  • A trocha bulváru: Dnes nic nového u Aguš, zato opět zazářila Iveta Bartošová, u které zasahovala policie kterou tam poslal její ctitel Zdeněk Macura. Ten ke své lásce poslal policii, protože se domníval, že jí hrozí smrt ze strany jejího partnera Josefa Rychtáře. Moje babička by řekla, že tam je to jak u blbejch na půdě.Deníček těhotné Ornelly: Na Silvestra pěkně pařila. Už tedy je zřejmé proč se rozhodla dát mu jméno Quentin. Asi musela být spařená, protože jmenovat se Quentin Štika nebo Quentin Kokta je skoro něco jako René Vocásek.Rudu z Ostravy rozlítily amnestie a napsal stupidní písničku. Něco tak blbýho nedal ani svého času Zlatý slavík Rudy Kovanda. Že neznáte Rudu? To je ten pán co se proslavil když svého času ukradl povídku pověstému Ostravakovi ostravskemu. A taky má na Frekvenci jedna dopoledne svůj pořad který mne vždy donutí přeladit.Blesk.cz: Šokovaná Lucie Vondráčková.  Pořádný šok čekal při sledování silvestrovského televizního programu na oblíbenou zpěvačku Lucii Vondráčkovou. Hodiny práce nakonec přišly vniveč. Vystoupení Lucie totiž z programu na poslední chvíli vystřihli. Možná by se měla poradit se svou fosilní tetou. Ta na nás jako diblík juká furt.

A zprávy o počasí: Při včerejším škrábání zamrzlých oken u auta jsem tato pěkně ošudlal. Zbytek dokončili špinavci jedoucí přede mnou v situaci kdy jemně chcalo. Tudíž auto se nachází ve stavu kterému se říká zas*aný jak klec od kanára. Nemluvě o střeše plné popílku a konfet které tam napadaly když si zbídačelý národ urval od huby a pálil ohňostroje od vietnamců několik hodin před silvestrovskou půlnocí. Pravděpodobně bych ho měl nechat umýt, ale vypadá to, že bude zase padat nějaký sajrajt. Také nás prý očekává teplotně nadprůměrný leden. Zřejmě pokračuje globální oteplování, jak dokládá fotografie.

A z mého života: Díky zlomené ruce mé ženy jsem se začal obávat zdali to nebude mít vliv na moji výbavu. Zevním ohledáním jsem zjistil, že zatím je vše tam, kde to má být. Ovšem pro jistotu jsem se rozhodl, že dnes nebudu v kuchyni dělat nic a raději jsem zakoupil kýbl křidýlek v KFC. Při jejich požívání jsem zjistil, že poněkud pálí a proto s hrůzou očekávám jejich výstup na druhé straně zažívacího traktu, kde by mohly pálit podruhé. Horoskop mi pro pátek říká, že mi bude nejlépe doma. A mám si pospat a vzít si  volno. Tož to asi nepůjde. Dnes jsem najat jako sanita k přesádrování ruky té paní co s ní už 44 roků bydlím. Proto ani nepřichází do úvahy, že by mě měla potěšit milenka, jak se dále předpovídá. Jednak žádnou nemám, druhak by jí mamuš vytrhala všechny vlasy o trestu pro mne si netroufám ani domyslet.

A na Fejsbůku napsali:

  • Neměl by Václavu Moravcovi někdo vysvětlit, že moderátor není hlavní postavou debaty?
  • Otázka: Myslíte, že se Jan Fischer díval na film Občanský průkaz?
  • Odpověď: Nejdřív si zjistí jakou měl pořad sledovanost, a pak se rozhodne.
  • Jedu autem a vidím záblesk kamery. Hned jsem pochopil, že mě fotí kvůli překročení rychlosti, i když jsem věděl, že rychlost jsem nepřekročil. Tak abych se ujistil, že mám pravdu, objel jsem ulici a projel znovu v tom samém místě na menší rychlost. Byla to pro mě zábava, tak jsem projel kolem té kamery ještě třikrát s rychlostí želvy a s úsměvem do kamery, která mě fotila po každém průjezdu. Za dva týdny jsem dostal dopis, kde bylo pět složenek za řízení vozidla bez zapnutého pásu.
  • Jaroslav Plesl napsal obsáhlý a velmi výstižný status, jehož interpretace je, že všichni prezidenští kandidáti jsou idioti. S tím se nelze než ztotožnit a vede mě to k myšlence, že všechny mnou absolvované volby spočívaly ne v hledání nejlepšího kandidáta nebo strany, ale ve výběru nejmenšího zla. Co je u nás špatně, že se pro jakoukoliv veřejnou funkci nedá najít nikdo, kdo se buď nečím historicky neznemožnil nebo není blbec hned od začátku?
  • The Zeitung: Následkem amnestie budou letos kolednické skupinky Tří králů tvořeny často třemi Baltazary.
  • Právě jsem dobrovolně shlédl všechny volební klipy všech kandidátů na prezidenta České republiky. Tento veskrze masochistický počin ve mně zanechal hluboké rány. Tak hluboké, že přes ně poprvé ve svém životě neuvidím volební místnost.
  • V Brně amnestovali výkalového fantoma. Kam nalije kýbl sraček příště? Na to si Petře stačí pustit ČT odpověděl mi přítel.

A opět něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3003x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 51
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist