Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Při psaní dnešních hlodů jsem rozkolísaný jak malorolník. V diskuzi pod včerejšími mne několik diskutérů napadlo, někteří dokonce nevybíravými nadávkami, ba byl jsem dokonce označen za blogerskou ostudu. Psát či nepsat, říkal jsem si. Žere to čas, nic za to nemám a ještě mi doma nadávají že furt neboli porád dřepím u komplu.

 A pak, takhle nad ránem mi přistál diskuzní příspěvek jednoho z mých nejoblíbenějších kolegů blogerů, který mi nalil nový optimismus do žil. Ano, Vláďo řečený VTG, s blbostí je třeba bojovat, i když se ten boj nedá vyhrát. A tak navzdory internetovým trollům dáme další porci hlodů.

  • Klaus se ostře ohradil proti kritice amnestie a přirovnal její kritiku k sarajevskému atentátu.  Podle něj se média i politici uchylují k laciné, jednostranné a lživé kampani. "Není to kampaň proti samotné amnestii. Je to kampaň proti mně," uvedl Klaus v ČT. Spoléhám na všechny, kteří jsou schopni mediální manipulaci prohlédnout. Také oni se mohou spolehnout, že od svých názorů a postojů ani v budoucnu neustoupím a zastrašit se nenechám. Nic nekončí. Před 15 lety jsem v podobné situaci řekl větu "jedeme dál". Ta platí i dnes. Poté nastalo v médiích, najmě v našívaší hodnocení tohoto vystoupení "zločince tuneldědka z Hradu", strůjce rozkradení jakéhosi národního majetku, který nám zde prý zanechali přičinliví komunisté z dob budování rozvinuté socialistické společnosti. Vše, co dělník, rolník i pracující inteligent svým potem a mozoly vytvořil, Klaus nechal za špinavý peníz svým kamarádům a hlavně sobě. Zůstala spálená a zbídačená země, plná hladovějících důchodců, nezaměstnaných, bezdomovců a nyní i propuštěných trestanců. To je pane ptáček ten Klaus. Nejenom že to má popletené s tím oteplováním a užitečností bruselských byrokratů, dokonce nemá rád Gay pride. A určitě po večerech páše orgie woodoo při nichž propichuje figurku pana Pehe.
    Ale teď vážně. Jak napsal jeden pán: Zaplať pánbůh za Václava Klause, který měl a má vizi, konsistentní názory na vývoj společnosti, populisticky neuhýbá a nehledá zbytečné třetí cesty. Pokud by se totiž naplnily všechny cíle jeho odpůrců, máme zde znovu dávno zpátky onen “echtsocialismus” s tváří odkopnutých bolševiků z roku 1968 po stránce ekonomické a ultrautopické politické společenství “dobroserů” s presidentkou Táňou, kteří by nám ty lepší zítřky dali dobrosrdečným laskavým příkazem.
  • EPortál napsal:Josefe Kopecký z MF DNES, jste nesvéprávný čuník, který nikdy neměl dostat novinářskou legitimaci...Za takovou hloupou a hlavně lživou otázku jste měl dostat PN výchovný záhlavek: Václav Klaus na Hradě končí, ale vy předpokládám chcete dál vládnout a vést ODS do příštích voleb. Takováto tečka za minulostí, kdy lidem vlastně říkáte, že jsou hloupí ti, co si nenakradli, protože zločinci byli omilostněni, má devastující dopad na společnost, nemyslíte? Vaši ODS tu může v očích veřejnosti poslat ještě níže, než je.
    Tak to je první titulek, pod který se podepíši. Stejně by mě zajímalo, co ty kluky novinářský na těch humanitních fakultách učí. Myslet a psát asi ne.
  • Limonáda bude levnější než pivo, prosazuje Leoš Heger. Ministr pravicové vlády plánuje v novém návrhu zákona prosadit, aby byl v restauraci vždy alespoň jeden nealkoholický nápoj, který bude levnější než alkohol. Kromě toho se pokusí o úplný zákaz kouření v těchto zařízeních a další změny.
    Koukám na to jak poloslepý mravenečník na rozsypaný mák. Dofčil jsem si myslel, že cenotvorba je věcí trhu. Prý pravicový ministr nám ukazuje, že to má na starosti stát. Souhlasím s otázkou Mirka Macka: Co na tento direktivní socialismus říká členská základna ODS? Stále si namlouvá, že vláda alespoň trochu prosazuje pravicovou politiku? Za úplně nejvíc mimo mísu pak považuji argument, že mládež prý bude méně propadat alkoholu.
  • Kapela Nightwork: "Volíme Karla, protože mu jako jedinému rozumíme." praví text pod volebním klipem pana knížete na You Tube. Zdali u toho budou mít kule doprava jsem se nedozvěděl. Milá kapelo. Volte koho chcete, nic proti tomu. Že by ovšem Karlovi bylo zrovna moc rozumět bych neřekl. Podle mě tak trochu huhlá.
  • Totální výprodej Klause. Korupční cestovka pořádá túry na Hrad napsali na iDnes. Tak ten titulek musel dát editorovi těžkou makačku na bednu. Na poslední šanci vypravit se na Hrad za vlády Václava Klause láká korupční cestovka Corrupt Tour. Na túry dokonce nabízí zvláštní, padesátiprocentní slevu. Klaus je podle nich jedním z "ochránců korupčních památek". "Děkujeme než odejdete," vysvětluje zakladatel cestovky po pamětihodnostech spjatých s korupcí v Česku Petr Šourek.
    Svatá prostoto. Ten pán co tuhle krávovinu vymyslel, by se snad mohl jmenovat i jako ten kousek co tvoří příslušenství šourku. Ale reklamu té své ptákoviny si umí udělat dobrou, to zase jo. No a jestli mu nějací hlupáci dají své peníze, pak rozhodně nemůžeme být tak zbídačelí jak se s oblibou tvrdí.
  • Senátor Antl: Za amnestií může být zlý úmysl. To by bylo na velezradu hlásá titulek.No jestli fakt je senát plný takových lumenů, nebylo by lepší ho v rámci šetření rozpustit? Pro ty kdo nevědí o koho jde, si dovolím malý výtah z někdejšího článku Petra Štěpánka před Antlovou kandidaturou do senátu: je to muž, který má i takové úlety, jako že v opilosti ve vinárně mává nabitou pistolí. Antl prý gaunery nemá rád. Fajn. Často také ale bývá k vidění v restauraci pod Kunětickou horou. Ta má cosi společného s rodinným klanem Pavlíčkovců. V Hradci a Pardubicích vám každý řekne, o koho jde. Že by se tu povadlá prokurátorská hvězda ucházela o nějaký ten džob, jak tvrdí zlí jazykové, je jistojistě nehorázná pomluva. Senátorský kandidát ČSSD tu se starým Pavlíčkem nad jídlem jistě rozmlouvá pouze o tajích kulinářství. Antl je přece vzor ctnosti. Po své alkoholové automobilové nehodě rezignoval na post náměstka policejního prezidenta. Opakovaně se sám nad sebou dojímá, jak čestně se narozdíl od jiných zachoval. Že to byla ctnost z nouze, neboť by byl tak jako tak odvolán, už ale nedodává. Bourající ožralý náměstek policejního prezidenta, který odmítl zkoušku krve a moči, je poněkud silná káva i za svérázné personální politiky ministra Grosse.
  • Případ Roma zabitého kuší už je u soudu, obžaloba sebeobranu neuznává hlásá další titulek. Jedna strana žádá posouzení sebeobrany, druhá čin považuje za vraždu. Obžaloba volí střední cestu ublížení na zdraví s následkem smrti.
    Nu dobrá, to je seriozní zpráva popisující stav tak jak je. Kdybych já byl redaktorem tak bych se zeptal tak jako jeden kamarád. A jak dlouho budeme se trestat mezi sebou místo abychom zatočili s nima?
  • V ODS to bublá. Strana si prý uvědomuje průšvih jménem amnestie. O kritizovaném kroku Klause má dnes podle tvrzení serveru ČeskáPozice.cz hovořit stranické grémium.„Kdybych byl za amnestii odpovědný, vypadala by jinak. Je to ale hotová věc, těžko s tím můžeme něco udělat. Je na panu premiérovi, jestli bude chtít něco vysvětlovat," řekl serveru Českápozice.cz bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Podle informací serveru se v ODS začínají ozývat stále častěji nesouhlasné hlasy. V samotném vedení mají být čtyři lidé, kteří krok svého předsedy neschvalují, v poslaneckém klubu jich má být šest.
    Milá ODS, milý kolego Pospíšile, milý autore titulku. Běžte do zadele s bubláním. Klausovu amnestii nechte presstitutkám a ústavním znalcům ve které se změnili i návštěvníci IV.cenové skupiny. Zkuste se zamyslet nad tím, jak pomoci NAŠEMU kandidátovi v prezidentské volbě.  Chceme vlastně  Sobotku na Hradě? Kde je někdo z vedení ODS deklarující podporu  na otevřené scéně? Když do nás bušili kvůli kmotrům, tak se vedení zázračně semklo. Nyní jak se zdá se přidává jak čtu z vyjádření pana Pospíšila k mediální vlně a bude řešit Klause. Ostatně, jaký bublání. Čtu o deseti tam nahoře. Co kdybyste se zeptali členské základny?
  • Strana LIDEM zůstává ve vládě, chce vyjednávat o nové koaliční smlouvě, která by měla být hotova do konce ledna. Vedení strany v úterý zrušilo předvánoční usnesení o odchodu svých ministrů z vlády k 10. lednu, řekla předsedkyně LIDEM a vicepremiérka Karolína Peake.
    To je mi teda překvapení. Už jste někdy viděli kapry, kteří si vypustí rybník? Jak napsal Red Hook: "Bližší koryto než kabát" a pokud to někoho překvapilo, tak pouze blahoslaveného, neb ti jsou povětšinou chudí duchem. No nic. Počkáme,jaké posty dostanou trpaslíci, kteří by mohli mít sjezd v telefonní budce, za odměnu. Jen aby je zase pravda a Láska nežalovali.
  • Alena Gajdůšková, senátorka za ČSSD vystoupila v Hyde parku. To je ta dáma, která už před třemi lety hrozila prezidentu Klausovi žalobou pro velezradu kvůli Lisabonské smlouvě. A byl to opravdu duševní masakr. Jak mi napsal jeden neznámý čtenář mých blogů: Napřed jsem si myslel že je slepica,pak jsem tři písmena škrtl a nad jedno přidal háček. Milý neznámý příznivče, jestlipak víte, že za prozrazení státního tajemství můžete dostat dva roky natvrdo, jak už psal pan Škutina v  Prezidentově vězni? Když jsem postnul poznatek, že od té paní a a jejího parteigenosse Zaorálka bych si vzal párek mladých na chov, otázal se mne  ráno kamarád, jestli se mi o paní "G" zdálo. Milý Michale, teda o bodu G se mi zdá celý život, ale jestli to vypadá takhle, tak to si raději od zítřka nechám zdát o mukách pekelných.
  • Matěj Hollan, známý zakladatel FB stránek Žít Brno napsal v diskuzi tamtéž: "Jiří Dienstbier je agentem pravice v ČSSD. To ví snad každej." Jestli tu myšlenku má ze své hlavy, tak bych rád zvěděl, kde vzal tak dobrej matroš co musí hulit. A přidám jeho vlastní radu kterou rád poskytuje: Střel se do hlavy.
  • A trocha bulváru: Nehezká vada na kráse: Plesnivé nehty neschováte! Kandidát na prezidenta Vladimír Franz prý zřejmě trpí onychomykózou. To by mi zas tak nevadilo, to se dá vyléčit. Ale v tom volebním boji, zdá se,  je jakákoliv sviňárna vhodná. Pro milovníky Aguš mám překvapení. Hříšná Agáta byla v kostele: Nechala pokřtít svého syna Kryšpína. Iveta dneska nic neprovedla a také Žito se odmlčelo, možná mu utekl kohout za slepicema. Chuck Norris na prezidenta nekandiduje. A i kdyby, stejně by česká povaha byla první věc na světě, kterou by nezvládl.

A zprávy o počasí: Včera nasypaný bílý sajrajt se zvolna rozpouští. Umytý auto vypadá zas jako kdybych se účastnil řepný kampaně. Jak koukám, vypadá to že zase bude chcát, takže chodník co jsem nasolil se pěkně umyje a protože bude kolem nuly, zvýší se mi výdaje za novou sůl. Jak na to počasí koukám, nevím, nevím, jestli nám s tím oteplováním hoši nerazí klíny do palice. I když na druhé straně móda úpravy bobrů ukazuje, že by na tom něco mohlo být. Přikládám orientační obrázek.

A z mého života: Pomalu si zvykám na dlouhodobější pobyt v kuchyni. Nebýt toho, že manželku ta zlomená packa furt bolí, podezříval bych ji, že si to udělala schválně. Na Štědrý den prdlý svar na akvariu zataven a akvaristika mi přivezla přelepené akvarium, které jsme večer napustili. Doufejme, že k dalšímu vyplavení v důsledku otřesů nedojde, protože horoskop mi předpovídá úspěch v milostné oblasti. Kdybych ovšem neměl úspěch v lásce, prý mohu očekávat finanční úspěch. Že bych vsadil Sportku? Protože s tím Kalouskovým důchodem teda o finančním úspěchu mluvit nelze. Leda bych aplikoval nabídku ze spamu a zkusil si zvýšit kvalifikaci na vedoucí kanceláře a protokolu. Prý se naučím techniky jak skloubit asertivní jednání s příjemným vystupováním, efektivně a přitom přívětivě filtrovat příchozí hovory, osoby i poštu. Jestli taky učí co se u toho dělá s nohama, tak to není pro mne ale pro baby.

A na Fejsbůku napsali:

  • Protiklausovská hysterie opět odhalila slabost a nezralost naší demokracie. Zatímco řada "expertů" chce prezidenta hnát před soud a obvinit z velezrady a to jen proto, že využil svého ústavního práva, tak nám po svobodě a za nemalého potlesku (zejména té jednodušší) veřejnosti pobíhají stovky šílenců (Popelka, Ponert) či profesionálních zločinců (Zavadil, Dufek, Středula), kteří otevřeně usilují o odstranění demokraticky a z demokratických voleb vzešlé vlády a to naprosto neústavním způsobem nebo dokonce násilím.
  • Takže národ se už nepře kdo z kandidátů na prezidenta je lepší , ale hádá se, kdo je nejhorší.
  • Kdyby nebyla funkce prezidenta tak vážná věc, byly by ty volby docela veselá estráda jen o málo pitomější než volba Miss. Ty missky mají řeč taky připravenou (v tom se obě estrády shodují), ale aspoň se na ně dá koukat...
  • "...Stejně jako páteční střet na televizi Prima family mezi Janem Fischerem a Milošem Zemanem, tak i úterní klání organizované MF Dnes ukázalo, že to jde i bez Moravce...."
  • Líbilo se mi označení, které v našem loňském rozhovoru použil profesor Knížák, když charakterizoval tuzemská média: "Média nejsou HLÍDACÍ, ale HONÍCÍ psi demokracie" Jsem zvědavý, jestli se já jako třicátník dožiji doby, kdy budou zase jenom hlídat a nikoliv honit, soudit, vykonávat veřejné popravy nepohodlných...
  • "Kdyby byl býval žádnou amnestii neudělil (Klaus), co by se stalo?"  Tak to vám povím zcela přesně. Kritizovali by ho ti samí za to, že za dobu svého mandátu amnestii nedal, a zdůvodňovali by to jeho sebestředností, postrádající empatii a sociální rozměr.


A opět něco veselého :
Karel Jiří Schwarzenbier, nominován TOPSSD a Evropskou unií. Nominálně konzervativec, reálně eurosocialista. 3. místo

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2872x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 51
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist