Petr Paulczyňski: homepage

Vol nás a plať daně, stejně se tě nikdo nezastane. Tvoje LIDEM.

Za rok a půl (možná dříve) budou zase bilbordy a media plné předvolebních slibů, které nikdo nesplní, protože už při jejich vyslovení je nemyslí vážně. Bohužel, mnozí jim zase uvěří.

V tomto státě krachuje kde kdo. Stát však nezkrachuje nikdy, politici si navýší platy, pak schodkový rozpočet a jede se vesele dál. Aby ne, vždyť to všichni zaplatíme z našich daní. Zabezpečení na stáří? Občane šetři, jinak skončíš na ulici. Nemůžeš přece čekat, že tě stát ve všem bude vodit za ručičku. Jsi postižený nebo jinak handicapovaný? Koukej se uzdravit nebo rychle umřít, protože ti stát nic nedá. Za to, že jsi zestárl nebo skončil na vozíčku si můžeš sám.

Občane, byl jsi po celoroční poctivé práci unavený a objednal sis jako relax přes cestovku dovolenou a ona zkrachovala a nic jsi nedostal? Dobře ti tak, měl jsi jet na chalupu, protože na dovču například ve vile v Toskánsku mohou jen vyvolení. Tedy pardon, zvolení. Pan ministr Kamil Jankovský totiž zřejmě nepomáhá lidem, ale jen LIDEM, těm svým, protože ač o situaci kolem krachů cestovek roky ví, niajk ji neřeší. Evropská směrnice nařizuje členským EU zajistit takovou úpravu legislativy, které by zajišťovala stoprocentní ochranu klientů v případě krachu cestovní kanceláře. Český stát ale nezajistil nic a jen obviňuje zejména pojišťovnu Generali z neplnění pojistných smluv.

Roky krachují cestovní kanceláře. Malé, i ty velké. Stát schválil zákon, který měl při krachu cestovek zajistit 100 % náhradu škody. Jenže jak ukazuje praxe, zákon nezaručuje postiženým klientům nic, protože cestovkám umožňuje to, že se pojistí na nižší sumu, než odpovídá jejich obratu, ceně zájezdů a jejich počtu. Přestože jim to umožňuje nekvalitní zákon, podle ministra Jankovského za vše může zřejmě údajná zvůle pojišťoven. Pan ministr o nedokonalosti zákona velmi dobře ví a již skoro tři roky slibuje jeho novelu, ale pro nápravu věci neudělal nic.

LIDEM je zřejmě strana pro lidi, ale jen ty vyvolené, aspoň to tak vypadá při porovnání slov paní Peake či pana Jankovského s jejich činy. Je zajímavé, že Vláda stihla přejmenovat letiště v Praze během několika dní od podání návrhu, ale na to ochránit v souladu s normami EU daňového poplatníka si čas nenašla již téměř tři roky. Prostě, vol nás a plať daně, stejně se tě nikdo nezastane.

http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/320369/Vol-nas-a-plat-dane-stejne-se-te-nikdo-nezastane-Tvoje-LIDEM.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2249x, známka: 2.8
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 63
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist