Petr Paulczyňski: homepage

Koho nominuje pravda-láska do čela místo „Karla“? Herce, zpěváka či jiného kejklíře?

Až se pravdoláskaři otřepou z neúspěšné prezidentské kampaně, budou se asi vážně muset zamyslet nad budoucností.

K. Schwarzenberg se ukázal být jen na jedno použití a po relativně úspěšných parlamentních volbách pod nálepkou TOP 09 následují samé neúspěchy. Krajské a senátní volby byly fiasko a teď i ta prezidentská kampaň. Ta navíc ukázala K. Schwarzenberga, jaký při vší úctě skutečně je, starý a nemocný člověk, který nedokáže ani správně odvolit…. Jeho reálná politická použitelnost tedy asi skončila a bude potřeba najít novou marketingovou tvář. Otázkou pro pravdoláskaře bude, kdo na jeho místo?

Jde totiž o hodně. Pravda-láska, jinými slovy pochybné, nikým nevolené skupiny levicových pseudointelektuálů s pochybnou multikulturní, protizápadní, antidemokratickou a politicky korektní agendou, totiž získaly s oslabením tradiční pravice v naší zemi docela solidní posice. Nejde přitom pouze o moc, ale mnoho pravdo-láskařů je na tom závislých i existenčně, nebo si z toho udělala výnosný business.

Jenže, kde brát, když mezi nimi žádná skutečná osobnost, která by dokázala díky charismatu a usilovné píli strhnout davy, asi není? Jistě, ovládaná média mohou udělat hodně, ale vždy se nakonec ukáže, když forma převyšuje obsah, jako to bylo v případě K. Schwarzenberga.

Mladý a úspěšný politik mezi pravdoláskaři není žádný. V úvahu nepřipadá ani nějaký neziskovkář-aktivista. Neboť neziskový sektor se (z velké části zcela oprávněně) těší u české veřejnosti značnému despektu.

Lovit se tedy asi bude mezi dvěma skupinami „osobností“. První možností je nějaký herec, zpěvák, či jiný kejklíř. Problém je, že většina z nich vypadá dobře na obrazovce v cizí roli, či na podiu, ale v osobním životě pak často selhává. Navíc ty skutečné osobnosti z oboru nechtějí mít s podobnými trapnostmi nic společného. Druhou možností je pak nějaký akademik, či vědec… nejlépe lékař. To je varianta mnohem zajímavější. Obě povolání se mezi českou veřejností těší slušnému respektu. Problém ale opět bude v otázce personální. Žádná skutečná osobnost ze světa vědy, či universit nebude chtít mít s podobnými samozvanými manipulátory nic společného. K čemu by je také nějaký skutečný odborník potřeboval a proč by si kazil svoji seriozní pověst…. Lehké to tedy mít nebudou…na druhou stranu si nedělejme iluze, že by to ona „občanská společnost“ chtěla zabalit a nechat nás a naší zemi na pokoji. Zápas o naší svobodu a demokracii určitě neskončil. Jen si můžeme na chvíli trochu oddechnout… a zamyslet se třeba nad tím, jak si od nich vezmeme naši zemi zpět. Česká republika je totiž naše země…!

Také využijme té doby k zamyšlením nad obnovou české pravice. ODS je podle všeho na cestě k marginalisaci a jestli si její předáci myslí, že voliče zpět získají zvyšováním daní, omezováním svobody projevu, podporou homosexuálních pochodů, či bojem o „vietnamského“ voliče, tak prorokuji, že se šeredně mýlí.

Stejně tam není odpovědí strana Svobodných, to jak kvůli čistě liberálnímu programu bez hodnotového ukotvení, tak personálnímu obsazení. Ani zoufalá oportunistka J. Bobošíková nepřináší nic nového. (TOP 09 za pravici nepovažuji, neb je to čistě marketingový produkt spojení části pravdo-lásky a politických businessnamů z KDU-ČSL a nikdy žádné pravicové hodnoty nezastávala)

Jak začít? Určitě je potřeba se vymanit z posedlosti V. Havlem a V. Klausem. Oba jsou z dlouhodobého hlediska muži minulosti. Ačkoliv současný president byl v posledních letech mnohdy oporou zdravého rozumu na naší politické scéně (ekologická politika atd.), tak minimálně s přihlédnutím k jeho věku je jasné, že v čele obnovy české pravice stát nemůže, bude to totiž práce na několik let. Stejně tak jsou zbytečné akademické „diskuse“ na téma, zda byl Masaryk zednář, či Jan Pavel II. „kacíř“. Ta témata nemají pro současnou českou společnost velkou relevanci… vraťme se k podstatě pravicové politiky. V ekonomické oblasti to znamená malé daně, omezování státních výdajů a regulace. V oblasti politické prosazování a podpora českých národních zájmů a tradičních (osvědčených a fungujících) hodnot! Nic složitého a nepochopitelného….. Například volební kampaň s vážně míněným sloganem „Snížíme DPH na původní úroveň“, či „Zrušíme daň z nemovitostí“ by určitě slavila voličský úspěch…

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5574-koho-nominuje-pravda-laska-do-cela-misto-karla-herce-zpevaka-ci-jineho-kejklire-.aspx


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2294x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 68
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist