Petr Paulczyňski: homepage

Diagnóza zakomplexovaného závistivého čecháčka

Všichni podnikatelé jsou zloději, kteří rozkradli stát a brutálně utiskují své zaměstnance. Tak nějak se dá shrnout filozofie malého ubohého čecháčka, který totálně zblbnul pod nalejvárnou  marxistickými nesmysly

 a je z něho zlý nepřející ubožák. Takový nikdy nepochopí, že podnikání je ve skutečnosti trvalá dřina, tvrdá práce a riziko.

Potřebujeme podnikatele baťovského typu. Ač Miloše Zemana nemusím, pod tento jeho výrok se rád podepisuji. Myslím si, že takových je víc než dost, namátkou mezi ně patří třeba Stanislav Bernard, který v Humpolci obnovil pivovarskou tradici, z trosek vybudoval prosperující firmu a vyrábí dobré pivo nazvané po něm. Do této kategorie jistě také spadá Brňan Radim Jančura. Začínal od nuly, založil dopravní společnost a dokázal, že i cestování autobusem nebo vlakem může být pěkným zážitkem. Přidal bych dále Milana Teplého. Ten v Českých Budějovicích zprivatizoval mlékárenskou firmu Madeta, která si pod jeho vedením vede velmi zdatně. Přitom hodně riskoval, v jednom z novinových rozhovorů s nadsázkou dokonce prohlásil, že jeden čas měl tak velký úvěr u banky, že mu nepatřili doma snad ani ponožky.

Jenomže tohle náš ubohý a zakomplexovaný čecháček nechce slyšet. On je neschopný, flákač, v životě kvůli vlastní lenosti ničeho nedokázal a pro úspěchy druhých má jedno vysvětlení, oni si nakradli. Je to takový typický představitel tohoto čecháčkovského proudu, který se vzmůže akorát na nadávání v hospodě, užírá se závistí a přeje si, aby to pěkné sousedovic prase chcíplo. Takový člověk s neumí radovat ze života, nenávidí druhé lidi a pokud je někdo úspěšný, tak si musel nakrást, protože jinak to přece není možné. Prostě, když já jsem v žumpě, tak ať tam spadnou všichni.

Jistě, mezi majiteli firem nejsou samí beránci, to nikdo normální ani netvrdí. Jsou mezi nimi i takoví, kteří si zaslouží spíš označení podnikavci. Ale kvůli tomu nebudu urážet všechny podnikatele a nadávat jim do podvodníků a zlodějů. Když třeba soustružník někoho zavraždí, tak také mně nenapadne vyřvávat, že všichni soustružníci potažmo dělníci jsou vrazi.

Navíc hlavními viníky privatizačních problémů, o kterých se zdejší soudruzi rádi otírají, jsou ve skutečnosti komunisté a jejich příznivci. Pokud by lidem nerozkradli jejich majetky, nemusely se v devadesátých letech privatizovat podniky, z nichž mnohé rudí vládci přivedli ke krachu.

Takže diagnóza čecháčka je jasná. Jeho nemocemi jsou nenávist, neschopnost, závist a zakomplexovanost.

http://ziegler.blog.idnes.cz/c/327231/Diagnoza-zakomplexovaneho-zavistiveho-cechacka.html#t2

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2304x, známka: 2.8
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist