Petr Paulczyňski: homepage

Blbost a trestný čin

Tak rada pražského magistrátu má být trestně stíhaná kvůli hlasování o prodloužení jedné smlouvy ve věci Opencard. K tomu musím něco říct.

Už v roce 2006 jsem překládal návrh zákona na zrušení poslanecké imunity. Současně jsem prosazoval, že za hlasování v parlamentu nebo na obecních a městských zastupitelstvech by neměl být nikdo trestně stíhán. Ptáte se proč?

Jedna věc je, když někdo za úplatek zašmelí obecní nebo státní majetek. To ať sedí až zčerná. Jinou věcí jsou většinová politická rozhodnutí učiněná v dobré víře, která jsou z povahy věci sporná. Tak jako je sporná celá politika.

Vezměte si hlasování o zřízení aquaparku ve městě XY, na které musí toto město každoročně doplácet 30-50 miliónů korun. Podle mě je to ekonomická zhovadilost. Jiný v tom ovšem vidí rozumnou investici. A to je právě podstata politického konfliktu, který musí nakonec rozhodnout ve prospěch vlády nebo opozice volič. Ne policista a státní zástupce.

Nedávno jsem vtipkoval s teplickými fotbalovými funkcionáři, že kdybych jim měl koupit fotbalistu Messiho, musel bych zvednout stokrát daň z nemovitostí. Podobný krok bych nazval blbostí, ne trestným činem.

http://www.pravybreh.cz/2013/04/08/blbost-a-trestny-cin/


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2427x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 29
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist