Petr Paulczyňski: homepage

Labužnicky se protáhla, roztomile si promnula svá zalepená očka a vyrazila na barikády...

Na malém českém písečku je opět o čem mluvit. Občanská společnost se po pár týdnech nečinnosti probudila, protáhla se, promnula si svá zalepená očka a vyrazila na barikády.

Zazněly první výstřely. Solidární petici z dílny iniciativy Za svobodné vysoké školy už podepsali důležití zástupci občanské společnosti (Matěj Stropnický, Michal Uhl, Olga Sommerová, Jan Ruml). Netrpělivě očekáváme, kdy se přidá Břetislav Rychlík a Ondřej Liška. Druhý jmenovaný si připsal vzhledem k příštím partajním volbám mínusové body. Matěj byl tentokrát rychlejší. Uvidíme, jak dopadne jejich příští souboj. Matěj by měl mít na paměti, že rychlejší neznamená být také úspěšnější. Na druhou stranu, Ondřej by se tímto heslem rozhodně neměl nechat ukolébat. Pokud chce být i napříště šéfem SZ, nesmí polevit a podceňovat petice. 

Kdo už dnes dokáže spočítat, pod jaké petice se podepsali naši notoričtí zástupci občanské společnosti? Bylo jich opravdu mnoho a bylo by plýtvaním času redakce i čtenářů, kdybychom je tady měli vyjmenovat a vy jste o všech těch pamfletech ještě museli číst.

Zdá se, že určitá část našich levicových intelektuálů bere podepisování peticí jako sběratelskou vášeň. Inu, proč ne. Někdo sbírá houby, jiný známky, další třeba pivní tácky. Naši petiční furianti se podepisují. Čím více petic, tím líp. Důležité je se, tak nějak pěkně po demokraticku, vyjádřit. Kdo se však nevyjádří, může být považován za ňoumu či rovnou zrádce. 

Pevně věříme, že pan Rychlík a další doposud pospávající aktivisté (Halík, Šiklová, Pehe...) nezůstanou dlouho mimo současnou petiční vlnu. Slušelo by se a patřilo, aby se do ulic vydali i studenti středních a vysokých škol. Vést by je mohl zkušený odborník přes komiksy Michal Uhl, točit by to mohl Břetislav Rychlík či Olga Sommerová, reportáž by sepsal Jiří Pehe a složit úderku o statečných ochráncích svobody a demokracie by určitě měl Tomáš Klus...

Nechť vzkvétá demokracie, svoboda a občanská společnost!

za redakci a všechny renegáty, kteří nejsou součástí občanský společnosti, vymyslel a procítěne sepsal

Josef Provazník, vážený šéfredaktor prestižního serveru ePortál.cz

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5854-labuznicky-se-protahla-roztomile-si-promnula-sva-zalepena-ocka-a-vyrazila-na-barikady-.as


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2677x, známka: 2.8
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist