Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

K dnešnímu úvodníku mne přivedla čerstvá zkušenost s naší státní poštou. Ač mám zřízenou datovou schránku, někteří úředníci zamrzlí v socialismu mi opakovaně posílají snail mailovou poštu.



A protože dopoledne nejsem doma, musel jsem pěkně odpoledne do fronty jak za bolševika na mandarinky. Nerozumím tomu, proč pošťačky chodí s doporučenou poštou dopoledne, kdy nikdo není doma a pak vypisují lísteček, aby si nevolník pro poštu přišel sám, namísto aby takovou poštu nosili odpoledne.
Tak pošta je to pěkná, modernizovaná, se šesti okénky. Akorát že fungovaly jen dvě. Třetí dáma  kouřila před poštou. Pošta byla plná nabídek takových služeb, že jsem se lekl, že jsem vešel do nějakého vetešnictví. Nejlépe popsal na FB stav naší pošty na své stránce Red Hook:"nedávno jsem byl na poště a řeknu vám, že se tam toho změnilo dost, protože nejen že jsem moh poslat dopis, ale paní za přepážkou mi nabídla, že mi sestaví jídelníček, naučí anglicky, poradí, kudy je nejblíž na nádraží, vyjedná levnější elektriku, sjednotí všechny mé drobné půjčky do jedné obří, která mne pohřbí, pak mi doporučila stinné místo v urnovém háji blízko mého bydliště a nabídla se, že pokud mám děti, mohla by je odpo vyzvedávat ze školky a já jsem rád, jak se ta doba posunula, že už to není jen to tupé bouchání razítek na rekomanda, ale že se pošta přiblížila lidem a je fakt, že než to ta úřednice ze sebe vysype, uplyne několik dlouhých hodin, tedy že se momentálně na poštu dostanete jen po telefonickém objednání a v současnosti je čekačka asi tři až čtyři měsíce, podle pobočky a výřečnosti pracovnic, ale co, dyť tohle je pokrok a vedení pošty zvažuje, že by se na poštovní služby tak jako nějak vysralo, ať si každej svůj dopis odnese sám, a že by se pošta věnovala jen těmhle volnočasovejm aktivitám".
Česká pošta stejně jako zbylé státní  podniky patří mezi spolky, které nejen  mne, ale i další, dlouhodobě rozčilují svojí bohorovností v přístupu k občanům a firmám a těží z toho, že tyto se bez jejich monopolu neobejdou. Přitom z  jejich chování čiší atmosféra reálného socialismu s jeho pomalostí, do očí bijící neefektivitou a nezájmem o klienty. O podivných zakázkách spojených právě s těmito státními molochy přitom slyšíme hotové Písně kosmické. Zřizovatelem České pošty je Ministerstvo vnitra České republiky. Nová Milošova vláda by mohla navrhnout privatizaci státního podniku Česká pošta a posunout ji tak do dvacátého prvního století. Zkušenosti zemí, které to udělaly, jsou výrazně pozitivní. Došlo by k výraznému poklesu počtu zaměstnanců a celkovému zefektivnění činnosti. Objeví se konkurenti jak přímí, tak i nabídky úplně nových služeb.
Místo drahých poštoven v nichž je stejně otevřeno minimum přepážek bych služby přesunul za zákazníky do nákupních center. A výnos z prodeje tohoto státního podniku bych využil  na důchodovou reformu. Tak co na to pane Rusnoku? A pojďme na pár titulků.

  • Salačová u soudu s Rathem vypadá jako zrádce, míní režisér Kačer.  Dorazil již první den soudu s Davidem Rathem a skoro žádný nevynechal. Režisér a herec Jan Kačer letos na jaře stíhaného poslance podpořil, když se za něj zaručil při žádosti o propuštění z vazby a sympatie k němu zjevně neztratil ani během hlavního líčení. "Stát sám v řetízcích proti tomuto obrovskému aparátu, to musí podlomit každého," říká Kačer v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
    Nejlepší komentář napsal na FB jeden z mých přátel, jinak novinář: Jana Kačera jsem měl jako herce ve filmech hlavně od Vláčila v oblibě. Ale na stará kolena zblbnul. Nejdříve podporoval v prezidentské kandidatuře ovčí babičku Táňu Fischerovou a teď bude zachraňovat Ratha...ale kdo ví, co budu ke stáru dělat za blbosti já, že ano....
  • Jiří X. Doležal byl obviněn z šíření toxikomanie: Za anekdotu mu hrozí až 5 let vězení. Redaktor Jiří X. Doležal byl obviněn spolu s bývalým zástupcem šéfredaktora Reflexu Jaroslavem Pleslem z šíření toxikomanie. Důvod k vznesení obvinění proti JXD má být anekdota, která byla k článku 15 gramů trávy publikovaná v březnovém vydání Reflexu.  Za podobný přečin hrozí obviněnému odnětí svobody od jednoho až do pěti let, případně vysoká peněžní pokuta.
    Tak JXDéčko mi občas přijde tak trochu střelený. Ale trestní stíhání za toto mi přijde střelenější. Jak praví lidoá slovesnost na sítích. To má za to, že si dělal prču z pana Ištvána. Myslím, že zase nastává doba, kdy bude lepší držet hubu, krok a zákryt.
  • Muhammad je druhým nejčastěji udělovaným jménem v Anglii a Walesu. Populárnější už je pouze Harry, uvedl britský bulvární deník Daily Express. Muhammad, Mohammed či Mohammad se za posledních deset let v britském žebříčku nejoblíbenějších křestních jmen posunul o desítky příček nahoru. Je dokonce populárnější než tradiční domácí křestní jména jako Oliver, Jacob, Peter nebo John. V roce 2012 dostalo jméno po prorokovi muslimů 7 139 chlapců narozených v Anglii či Walesu. Harryů se narodilo jen o 29 více.
    Stará dobrá Anglie se řítí do řiti. Nakonec bude mít pravdu nebožtík Kaddáfí se svým výrokem, že Evropu dobudeme dělohami našich žen. A mezitím se budou na ulicích řezat hlavy a poblblí multikulturalisté se budou divit, že někdo monitotuje telefony v zájmu odvrácení potencionálního rozlézání teroristických buněk, jejichž podhoubí je právě mezi těmito Muhamady.
  • V Ořechově-Ronově se hasičky svlékly, aby vydělaly na nové hadice. Pro nové hadice se osmičlenné družstvo hasiček z Ořechova-Ronova rozhodlo nafotit odvážný kalendář. "Staré hadice už byly v tak špatném stavu, že s nimi nešlo jet ani na cvičení, ani na zásah," popsala dobrovolná hasička Petra Říhová. Prodejem kalendáře chtěly sehnat alespoň část sumy a zbytek doplatit ze svého.
    Co na to ministr Pecina pod něhož hasiči spadají není známo. Možná by se mohl nechat vyfotit se svou hadicí, to by určitě šlo na odbyt a v Ořechově by měli o hadici víc.
  • O Prague Pride není téměř slyšet. Chybí nám odpůrce typu Václav Klaus, říká šéf festivalu. Zatímco prvnímu a druhému ročníku Prague Pride věnovala média velkou pozornost, letos je zájem o akci mnohem menší. Podle ředitele festivalu Czeslawa Waleka za to může i výměna prezidentů. "Myslím, že to je tím, že nemáme jasného odpůrce," říká v rozhovoru pro IHNED.cz.
    Tak se podívejme, za co ten Klaus všechno nemůže. Když promluvil o homosexualismu, byl bit. Když nechá bukvice svému osudu, je bit taky. Asi už nerozumím ničemu. Ještě že se vyjádřil ten aTeo.  
  • Neznámý pachatel poškodil výstavu návrhů česko-romských vlajek.  V noci z 11. na 12. srpna byla poškozena výstava dokumentující výběrové řízení na česko-romskou vlajku která je umístěna na vltavském nábřeží v pražské venkovní galerii Artwall. Projekt slovenského umělce Tomáše Rafy měl přispět k diskusi o soužití většinové společnosti s menšinami. Všech sedm návrhů někdo v noci z 11. na 12. srpna polil barvou. Anonymní útok považuje autor za jednostranné agresivní vyjádření názoru.
    Nemám rád vandalismus a čmárání po zdech, které mnozí vydávají za umění. Ale aby Slovák zmršil českou vlajku a jiné pako to vyvěsilo na veřejnost si o pocákání barvou přímo říkalo.
  • Kuba nechce být volebním lídrem ODS, podporuje Němcovou. Úřadující šéf ODS Martin Kuba nemá ambice být volebním lídrem občanských demokratů. Kuba to ve středu prohlásil ve vysílání Radiožurnálu. ODS by mohla do voleb vést místopředsedkyně strany a šéfka Sněmovny Miroslava Němcová, která může počítat s Kubovou podporou.
    Tak moji milí spolustraníci. Jen houšť. Perte si dál své špinavé prádlo veřejně. Už vidím, jak to s takovou přivedete pod 5%.
  • A trocha bulváru: Dnes vynecháme Džambulku (s výjímkou obrázku) i Štika bizár family. Dáme něco o rybě. Kvůli nebezpečné rybě prý by se muži na severu Evropy neměli koupat nazí. V průlivu Öresund mezi Švédskem a Dánskem ulovil místní rybář 21centimetrový exemplář ryby příbuzné s piraňou. Živí se převážně rostlinnou stravou, ale občas zaútočí i na člověka. Jsou zaznamenány případy, kdy tato ryba mužům ukousla varlata. Odborníci říkají, že není důvod k panice, ale skandinávští plavci by teď podle nich přece jenom neměli chodit do vody bez plavek. Tak zaplať pánbůh za naše rybníky. Tam jsou akorát tak kapři a o těch je známo, že akorát žužlou.

A zprávy o počasí: Tropy mizí, léto zůstává. Musí, protože mi reklamní sloupec Fejsbůku nabízí plavky. Proč ovšem dvoudílné nevím. Slípkan který má terarium hned vedle monitoru hodil jedním z osmi očí čučku a hned se jich dožadoval. Tím mne znejistěl, doteď jsem si myslel, že je to on. Uvidíme co se z toho vyvine, jestli jen není inspirován pražskou taškařicí a neprovádí nějaký coming out.

A z mého života: Ptala se mne ráno manželka, co chci k dnešním narozeninám. Touto otázkou mne zaskočila. Tak možná bych věděl, ale raději jsem to neřekl, protože bych se dozvěděl buď že jsem čuně, nebo že by mě v tom horku jeblo. Nakonec jsem říkal, kup mi u vietkonga nějaký tričko. Jen né růžový. 90 % žen totiž má prý na mužích rádo růžová trička. Akorát 90 % mužů v růžových tričkách nemá rádo ženy. Nakonec z toho vylezlo, že půjdeme společně na oběd. Tak to je dobrej dárek, když to stejně budu lepit já. Prostě ideální žena.

A na Fejsbůku napsali:

  • @AndrejBabis  Akčnost vetšinového systému: Kdyby Nečas chtěl zmenit odvolání ředitele ND, Kalousek mu ukáže prostredník. Rusnok blbost opilce napravil hned
  • Jde Hašek se Sobotkou na oběd. Přijde číšník a ptá se: "Co si dáte?" Hašek: "Já si dám řízek." "A co salát?" "Salát si dá taky řízek."
  • Po zrušení pořadu Nikdo není dokonalý nám už zbývají jen Zdendovy statusy.
  • Na obrazovce Rychetský...nevíte někdo, jak se čistí monitor zaprskaný zevnitř?
  • Od statisticky vedených občanů produkující reálné hodnoty je třeba odečíst OSVČ pracující pro stát (např. asistenti poslanců), poradenské firmy živící se zpracováním dotací, nesmyslně komplikovaných stavebních řízení, povinných energetických aj. auditů pro podnikatelské subjekty, zaměstnance ve firmách, kteří se zabývají povinnými výkazy pro stát (statistika, nakládání s odpady...), SW firmy na účetnictví, jež je třeba neustále měnit kvůli nové legislativě, právní poradce pro ministerstva, státní a veřejnou správu....
  • Zajímalo by mne, kolik by po odečtení těchto nepravých podnikatelů zůstalo občanů produkujících reálné hodnoty.
  • A jeden o Babišce

A na konec něco veselého:
 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2620x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 58
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist