Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Začíná kampaň ČSSD. Začíná oranžové peklo slibů.  Zvednou prý platy, zvednou prý minimální mzdu, zastaví exekutory, upraví poplatky ve zdravotnictví, odstraní DPH na léky, zvednou daně, zejména bohatým firmám a bohatým lidem.


Jako vždycky, slibů plno. To se asi bude líbit. Český střádal co je schopen čepovat benzin do vany na zahradě , když zaslechne o jeho zdražení, nebo jet 100 km za lékárnou bez poplatků půjde volit oranžově. Zvítězí oranžové slibování, protože  u nás jsou Bonny a Clyde hrdinové a začíná to  už u Jánošíka, nikdo si nepřipustí, že oranžoví neokrádají žádné bohaté a rozdávají chudým, ale že kradou z kapes nás všech. Bohatí či chudí, všichni jsou jen daňoví poplatníci a do jejich kapes bezostyšně hrabou.  Možná bohatým víc. A v zákrytu za nimi samá nová, vládnutím nepoznamenaná strana. Blíží se  další zkouška inteligence voličů. V minulých volbách skočili voliči na špek VV. No a teď je takových straniček mnohem víc. Okamurovci, Babišovci, Zemanovci. Všichni slibují až se jim od huby práší.
Tak uvidíme, koho nám tam zas vystřelí agentury pro vytváření veřejného mínění. Zatím jsem na internetu objevil zajímavý návrh volebních hesel o který se s vámi rozdělím a pak skočíme na titulky.
ODS: To je jenom škrábnutí... Zlé, zlovolné škrábnutí!
ČSSD: Stojíme jednotně proti asociální Nečasově vládě! Hezký den.
KSČM: Pan prezident je sice menševik, ale dialekticky náš.
SPOZ: Jak říká Miloš Zeman: nejsme stranou jednoho muže.
TOP09: Nejsme ODS, koukejte na knížete!
KDU-ČSL: Nejsme TOP-09.
Svobodní: Už jsem vám říkal, že EU jsou komunisti? Radši v...ám to řeknu znovu i v tomhle vláknu o pěstování rebarbory.
Piráti: Vydali jsme prohlášení, vidíš, mami?
SZ: Pořád jsme tu. Haló? No nic...
Suverenita: Sem s Klausem, pryč s Němčoury. Also, Bobo ist sexy.
ANO: Komunikujeme úsměv!
Úsvit: S Japoncem proti Cikánům.
DSSS: Sy tě podám, židocikáne.
VV: Vítek je s váma a nic mu nedokázali.
LIDEM: Kampaň? Copak jsme US-DEU?

  • Minimální mzda 12 tisíc korun, slibuje ČSSD před volbami. Sociální demokraté vyrukují v předvolební kampani se slibem zvýšení minimální mzdy ze současných 8 tisíc korun na 12 tisíc hrubého v roce 2018.
    Jen do toho volové. To bude nárůst nezaměstnanosti.  Čekají nás oranžové zítřky a šťavnatá pastva pro Ovčany. Autor této blbosti prý vypadl porodní bábě na podlahu na hlavičku asi. Zvýšení minimální mzdy z 8 na 12 tisíc neznamená, že ti, co berou 8 budou brát 12. Znamená to, že 2/3 bude brát 12 a 1/3 bude bez práce.
    A zvýšení daní boháčům? To komentoval Reflex  jedním z mnoha Murphyho zákonů: Steelmannovo národohospodářské pravidlo: Stát utratí daňové příjmy v jakékoli výši. Fredyho upřesnění Steelmannova pravidla: Stát utratí více, než činí jeho daňové příjmy. Bernyho shrnutí: Stát zbytečně utrácí. U nás v Brně máme zajímavý artefakt, který lidová tvořivost pojmenovala názvem jednoho pro pány důležitého orgánu. Když tak čtu ten program, řekl bych, že tady je těch orgánů pět.
  • Bývalý šéf Zelených Bursík odchází po osmi letech ze strany.  Odchod zdůvodnil tím, že v poslední době několikrát neúspěšně protestoval proti posunu strany doleva. K tomu pravili Zelení: Odchod Martina Bursíka a Kateřiny Jacques ocení všichni, kdo v nich viděli důkaz neschopnosti poučit se z chyb koaliční spolupráce s ODS ve vládě Mirka Topolánka. Martin Bursík odchází, protože nepřesvědčil ve straně dostatek lidí o svém konceptu úzce ekologické strany. Strana zelených nestojí na Martinu Bursíkovi, ale na bezmála čtyřstech místních zastupitelích a starostech a je zastoupena v Senátu Eliškou Wagnerovou a Liborem Michálkem. Strana zelených pokračuje v přípravách na předčasné volby a v nejbližších dnech zveřejní jména osobností, které v nich budou v barvách zelených usilovat o důvěru voličů.
    Opravdu si myslí Zelení, že tu ještě někoho zajímají? Nejlépe se k tomu hodí aTeův fórek.
  • Už si dám pozor na pusu, slibuje Kočí. A chce lobbovat. Bývalá šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí, která byla jednou z hlavních postav politické krize v roce 2011 a postupného rozpadu VV, Právu řekla, že po skončení Sněmovny se chce živit jako lobbistka. Založila si už se společníkem PR firmu 2k communication, ve které vlastní dvoutřetinový obchodní podíl.
    Miloš Čermák k tomu na Twitteru: Chudák holka, zase se jí v hlavě popletla cizí slovíčka, lobování a lobotomie jsou přece dvě odlišné věci. Ups! To je ale roztomilé trdýlko, ta naše Kristýna!
  • Sobotka předběhl Haška. Na jižní Moravě povede ČSSD do voleb.  Českou stranu sociálně demokratickou (ČSSD) povede na jižní Moravě do předčasných voleb do Poslanecké sněmovny předseda strany Bohuslav Sobotka. Rozhodlo o tom jednání představitelů krajské organizace ČSSD.  Podle předpokladů jsou na dalších dvou místech místopředseda a jihomoravský hejtman Michal Hašek a třetím je dosavadní poslanec Jeroným Tejc.
    Tak jen aby to po volbách nebylo naopak. Stačí se kouknout jak minule Hašek vyskákal z pomalu nevolitelného místa. Nehledě k tomu, že Haškovo křídlo dosud neřeklo své poslední slovo.
  • Poslanec Šťastný končí v ODS. Chce založit novou stranu pod vedením Klause. Zda se bude chtít Klaus do čela strany postavit, neví. Vyzval "slušné lidi nelevicového smýšlení", aby ho následovali. Šťastný to v pátek sdělil v prohlášení, které zaslal ČTK.
    Tak pravicový Boris, který chtěl regulovat na co se podíval, se lísá k VK. Tak nevím, jestli zrovna z tohodle pána by si Václav ucvrkl štěstím do textilu.
  • A na FB se objevila ve skupině Prezidentka Táňa Fischerová zásadní zpráva: Klíčové hnutí, které zakládala TF, jde do předčasných voleb! V současnosti probíhají jednání o možné spolupráci s dalšími blízkými politickými subjekty a nezávislými osobnostmi. Bude třeba oživit nadšení z prezidentské
    kampaně. Je to nutné, protože v sázce jsou další čtyři roky.
  • Tak to se mi líbí. Jen houšť. Jakoby nestačil jeden průšvih. Už vidím, jak ti zmatení voliči, kteří budou házet hlasy každému kdo se přihlásí budou brát hlasy lídrům levice. A to se vyplatí. Táňo, do toho.
  • Milionářská daň i právo na první práci, to slibuje voličům KSČM. Lidé s příjmem nad milion korun ročně se musí připravit na radikální zvýšení daní v případě, že ve volbách uspěje KSČM. Komunisté, kteří ve čtvrtek schválili volební program, počítají podle předsedy strany Vojtěcha Filipa s tím, že by se mělo vrátit více daňových pásem. "Pro příjmy nad milion, případně nad dva, by to bylo 35 procent," řekl Filip.
    Právo na první práci? Už chybí jen právo první noci. To je asi tak stejná pitomost.
  • A trocha bulváru: Dneska to dáme odjinud. Helenka Vondráčočková prý se už nemůže opalovat nahoře bez, protože by ji prý fotili paparazzi. Prý jí to zakázal manžel Marin. Naposledy takhle vyfotili jiný národní klenot Jiřinku a jaký z toho byl poprask. No a máme po ptákách. Na druhé straně, myslím, že zas tak o moc jsme nepřišli. Bitku Macury s Rychtářem o to, kdo zaplatí fakturu za léčení Džambulky v Rakousku si dáme až si zase ti dva dají do řepy. Štika bizár family dnes neprovedla nic, takže v bulváru ticho. Myslím, že to máma Štiková neskousne.

A zprávy o počasí: Sklípkan se dožaduje pláštěnky nebo deštníku. Prý bude několik dní padat voda. Asi má pravdu, protože už přijeli s vodou. Taky se dožaduje abych mu přitopil, protože prý mu klesla teplota v domečku. Nevím jak to ví, když displej teploměru. nic neukazuje protože klekla baterka. Přitopit? Tůdle, povídám mu.  On však nehodlá vzít na vědomí, že elektrika je v důsledku obnovitelných zdrojů tak drahá, že musí ještě vydržet než pochytají ty solárníky. Nechce tomu rozumět, prý ho zebe všech osm noh. Ani se mu nedivím. Mě taky. Skočím mu pro gumáky.

A z mého života: Dejte si pivo, nabádá mne reklama. Na ledviny, na zažívání i na spaní. Tak jsem poslechl a dal si tři. Poté se dostavil  močopudný efekt, takže jsem se změnil v průtokový ohřívač. Pak jsem se začetl a prý výzkumný tým vedený profesorem Dietmarem Fuchsem z Innsbrucké lékařské univerzity dokázal, že pivo zpomaluje biochemické procesy v krvi, které by jinak vedly k zánětům, takže pivo vyléčí nachlazení, chřipku i počínající angínu. Taky prý  po pivu rostou prsa? Je to kvůli rostlinným estrogenům, jež pivo obsahuje. Tak nevím. Já bych řekl, že po něm spíš roste břicho. Až na konci jsem dozvěděl, že jsem neměl pít tři ale jen jedno. Závidím těm vědátorům co zkoumají tyhle krávoviny. Ti určitě všichni přispívají k růstu HDP.

A na Fejsbůku napsali:

  • Po lékařském zákazu alkoholu přešel prezident Zeman na zdravější stimulační drogy. Uvedl to ve včerejších Hovorech z lajn.
  • Že prej si Václav Klaus coby prezident dělal co chce a nerespektoval ústavu. Hm, zjišťuju, že slzu už občas zatlačej i přesvědčený pravdoláskaři při vzpomínce na lehce podivínského, ale poměrně předvídatelného pana profesora.
  • A musím se ptát znova. Proč ČT zveřejňuje stanoviska jakéhosi Bárty, když se jej záležitosti týkající povolebních procedůr absolutně netýkají.
  • Předvolební Zemův slib a kandidatura jeho kancléře: "Dost Jaklů, dost Hájků, dost politiků na Pražském hradě. Tam mají být byrokrati..."
  • Zdá se, že Boris Šťastný je jediným členem ODS, který se straně opravdu snaží pomoci.
  • Libanon vystřelí na Izrael. Čeští levicoví bardi na sociálních sítích mlčí. Izrael to Libanonu vrátí. Čeští levicoví bardi se na sociálních sítích mohou posrat.
  • Myslím, že pan Komárek by měl nahlásit Facebooku svůj falešný účet. Ta osoba, která se za něho na fcb vydává, je hrozně trapná.
  • Baví se dva vysokoškoláci: "Ty vole, když si uvědomím, jakej já jsem inženýr, tak mám normálně strach jít k doktorovi..."

A jeden prezidentský

A na konec něco veselého:

Senátor Škromach s charizmatem nasosané Džambulky spustil šibalský projekt Hovory od bazénku, v nichž chce jednosměrně komunikovat s voliči. Nafukovací bazének s obézním strýčkem, třímajícím sklenici červeného vína, se stal internetovým "fenomenem". No a tak jsem přispěl tímto veřejným příslibem, vědom si faktu, že je to na notorického tlemiče a Zemanova oblbíbence Zděndu nesplnitelný závazek.
A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3135x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 48
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist