Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

 A už to začíná. Agentury na nás začínají chrlit odhady volebních výsledků. Vždycky když se na to kouknu, vzpomenu si na dvě věci. Jednak na údajný výrok sira Winstona, že jediné statistiky kterým věří jsou ty, co zfalšoval sám


 a za druhé na to, jak agentury takto stvořily napřed Zelené kteří se šesti poslanci dostali čtyři ministerstva a pak se to samé opakovalo s VV-ABL. Vidím, že historie se opakuje, protože nám začínají vytahovat na světlo boží páně Babišovo ANO a páně Okamurův Úsvit. Sice o nich kromě krásných řečí nic nevíme, ale mediálně zblblé ovce určitě půjdou za vábivou píšťalkou novodobých krysařů a jiných pábitelů. Se slepou vírou, že bude líp. Přitom mandatorní výdaje jsou zákony nastaveny tak, že jediné co můžou všichni slíbit, že nám šáhnou do kapsy, protože z něčeho se to mrhání zaplatit musí. A dát si do programu snižování si asi málokdo troufne. Nejdál je zatím pan Babiš, který dokonce rozeslal psaní, kde slibuje, že Bude líp. V něm se pochlubil,  že v naší zemi vybudoval bez privatizace a bez korupce největší tuzemskou soukromou firmu. Nějak se zapomněl zmínit, jaký je podíl dotací na chodu té úspěšné firmy. A někteří z nás, co mají ekonomické minimum vědí, že dotace jsou jenom peníze, které stát sebral napřed z kapes nám. A kde jsou dotace, je korupce. I když se nám zaklíná tím, že není žádný korupčník. Ale to dneska říká každý, protože slovo korupce je taková moderní mantra, skoro sprosté slovo. Také jsem se dočetl,  že „Češi jsou šikovný a perspektivní národ, ale řídí je neschopní politici“. Já myslím, že Paretovo pravděpodobnostní rozdělení platí i na politiky. Někteří neschopní jsou, jiní nejsou. A to stejné platí pro ty, co už vytahují z tornistry maršálskou hůl. Ostatně když se rozhlédnu po spektru lídrů ANO, nejméně o jednom bych si troufl říct, že neschopný nebo spíš všehoschopný  je. Protože pod jeho vedením zůstala v jednom obecním rozpočtu díra nejméně 100 milionů. A tak doufám, že voliči snad nenaletí na populistické sliby nových zachránců a nenechají se napálit znovu jako už u zmíněných Zelených či VeVerek. I když některé tváře zdánlivě vypadají "jedle". Tak to je na úvod vše a pojďme na titulky.

  • Jágr mi vyjádřil sympatie, říká Babiš. Natočil s ním reklamu na kuřata. Jágr se zůčastnil natáčení spotu firmy Vodňanské kuře, kterou vlastní Babišův Agrofert. O svých politických ambicích a získávání známých tváří se Babiš rozpovídal v rozhovoru pro MF DNES kterou náhodou vlastní. Taky si zatweetoval: @AndrejBabis: Včerejší fotka s Jaromírem Jágrem nebyl volební trik s celebritou. S JJ se znám od roku 97. Agrofert je partner Jágr týmu.
    Tak pane Babiši, babička říkala, že lepší blbá výmluva jak drátem do oka.
  • A ještě jedno babišovské téma: Řepka zabije ročně stovky srnců, myslivci jsou bezmocní. Kvůli řepkovým lánům totiž zemřou stovky kusů srnčí zvěře. Ozimá řepka je na jaře první zelenou potravou, ale zvířatům neprospívá. Rostlina totiž obsahuje látky, které srncům ničí játra, plíce nebo nervovou soustavu. Zvěř pak hromadně umírá. "Je to každoroční problém, který roste s plochou, kde se řepka olejka vysévá" říká mluvčí Českomoravské myslivecké jednoty Josef Pubal.
    Tak to je na heslo Babiš, srnek se zbavíš. Už jsem konečně pochopila, odkud se rekrutují voliči A.B. Jsou to lidé, kteří bydlí blízko lesa a už mají plné zuby toho, jak jim srnky chodí ožrat tulipány a ředkvičky, napsala jedna moje přítelkyně.
  • A něco z médií: Vedení ČT odvolalo šéfku Nových médií Kvapilovou, hájila Drtinovou. Pavlína Kvapilová byla odvolána z funkce výkonné ředitelky Nových médií ČT. Ve vyjádření chybí jakékoliv vysvětlení, proč se vedení ČT rozhodlo Kvapilovou odvolat. Ta se v srpnu postavila za Danielu Drtinovou, kterou šéfové televize stáhli z pořadu Událostí, komentářů. Drtinová to komentovala slovy, že neodchází dobrovolně. Sama Kvapilová vydala krátké prohlášení, ve kterém uvedla, že ji Dvořák osobně řekl, že v ní "ztratil důvěru".
    Tak jasně. Dávno říkám, že demokracie končí před bránou firmy. Časy spacákových odborářských televizních rebelií snad už jsou za námi. Všechno ostatní jsou intelektuální kecy.
  • Vyšetřování úplatků v Přerově přerostlo v boj státních zástupců, píše server ČT24.  Už skoro dva roky je stíhán primátor Přerova a senátor Jiří Lajtoch, spolu s ním policie obvinila dalších pět zástupců města. Podezírá je, že přihrávali městské zakázky místní firmě, která poté buď nabízela zakázky jejich firmám, nebo za výhodných podmínek pracovala na jejich soukromých domech. Jenže do kauzy vstoupila státní zástupkyně. Už třikrát stíhání zastavila a odmítá podat obžalobu, přestože jí to nařizuje i nejvyšší státní zástupce. Nejvyšší státní zastupitelství trvá na tom, že přerovští představitelé mají kvůli obvinění z manipulací se zakázkami na rekonstrukci zimního stadionu a domova důchodců stanout před soudem, neobjeví-li se nové důkazy. Kauzu popsal Dalibor Bártek v pořadu Reportéři ČT. Policie a státní zastupitelství se pře, zda podezřelí spáchali zločin, či nikoliv. Zatímco kriminalisté protikorupčního útvaru jsou o vině Lajtocha a dalších komunálních politiků přesvědčeni, a navrhují proto obviněné obžalovat a poslat před nezávislý soud, dozorující olomoucká státní zástupkyně Marie Kodytková zastává názor zcela opačný. Vinu obviněných odmítá připustit a případ opakovaně zastavuje.
    Tak to mě teda vomejte. Jak má mít člověk důvěru v systém policie-státní zastupitelství-soudy, když se tu perou jak malí synci?
  • Ruce pryč od Sýrie, volala odpoledne soudružka Semelová před syrským velvyslanectvím. Je to pěkný, silný slogan. Zrovna vidíte ty svalnaté pařáty umatlané krví, jak se napřahují na nevinnou zemi, a je tu naštěstí soudružka Semelová. Maně si pamatuji, že když jsem byl malý, vykřikovali Semelové předchůdci Ruce pryč od Koreje. Ne že bych byl harašením zbraní nadšen, ale že by to musela odsuzovat zrovna stalinistka Marta, tak to nemusím. Nejlépe tu bábu zachytil aTeo. Kontrolní otázka, vy šmejdi: Jestlipak víte, kde má soudržka posrankyně a obdivovatelka Klementa Gottwalda řitní otvor?
  • A fantom fejsbůku Zdenda: Asi si dělá kozy, komentoval Škromach nápad ministra zdravotnictví na snížení poplatku za pobyt v nemocnici a předběhl dobu. „Čtu tady, že ministr zdravotnictví chce poslat do Senátu zákonné opatření na „snížení“ poplatku v nemocnici ze 100 na 60 korun. A tak mi vrtá hlavou, proč bych pro takový návrh měl hlasovat, když dík rozhodnutí Ústavního soudu bude tento nesmyslný poplatek k Novému roku 2014 zrušen zcela a nebude se platit nic? A dodal: jen škoda, že Novinky nejsou schopny stejně promptně aktualizovat i moji fotografii. Tato je o dvacet kilo starší.  Aby mě vůbec lidi poznali.
    Milý Zdendo. Lidi tě mají zafixovaného jako sluníčkového (či slunečnicového) takto. Lidi jsou holt potvory a Zoner je mrcha. obr4yde
  • Pan prezident navrhuje nového ústavního soudce a dokonce si ho nechal předschválit panem Rychetským. Jmenuje se JUDr Radovan Suchánek.
    Tak mám pár otázek: 
    - to je stejný Suchánek, který přeběhl od Zelených do Zemanovy ČSSD, a hned se tam stal členem Ústředního výkonného výboru?
    - to je stejný Suchánek, který u Ústavního soudu neúspěšně prosazoval socialistické návrhy?
    - to je stejný Suchánek, který dělal náměstka ministru Rathovi?
    - to je stejný Suchánek, který byl na Rathovo doporučení dosazen do správní rady VZP?
    - to je stejný Suchánek, který dělal hejtmanu Rathovi poradce a inkasoval za to přes půl miliónu z veřejných peněz?
    Jestli ano, tak to je určitě ten správný muž a sociálně demokratický Senát určitě bude mručet blahem.
  • Ministr práce a sociálních věcí v demisi František Koníček oznámil, že od ledna by měly důchody vzrůst o 65 korun. Je to směšná částka. Za tuto sumu si důchodce přilepší měsíčně o jedno větší kuře. A tak nevím, jestli ti mám státe za těch pár korunek důchodu poníženě poděkovat, nebo vyvolat důchodcovskou revoluci. Protože těch několik kaček, které mi milostivě přidá můj milý malý, skromný, levný a efektivní stát není žádná  finanční prda. Protože jestli se potvrdí předpoklady na zdražení potravin, elektřtiny, plynu a dalších komodit, bude mi pořádných pár kaček chybět. Asi bych potřeboval vysvětlit pojem valorizace a zjistit který chuj ji počítá. Protože tohle není valorizace ale almužnizace. Rozumím tomu, že se má šetřit. Nerozumím tomu, proč se má šetřit na důchodcích, když všude vidím jak právě stát rozhazuje plnými hrstmi. Až uvidím, že šetří i stát, sklapnu a smířím se s tím, že se uskrovním i já. Takhle to spíš vypadá, že najíždíme znovu na staré komančské heslo "dědeček a babička, ujídají chlebíčka". P.S. Víte proč mají potkani 4 nohy? Aby byli u popelnic dřív než důchodci. Jako tato důchodkyně.
  • A trocha bulváru: Sláva. Iveta mediálně ožila. Podle informací se Macura spolčil s člověkem ze zpěvaččina okolí a snažil se ho přemluvit, aby do jejího domu v Uhříněvsi nainstaloval odposlech! Chtěl se přesvědčit, zda Josef Rychtář neubližuje Ivetě. A  Yvetta Blanarovičová prý ukázala ve 49 letech rozkrok! A ruští exekutoři „zabavili” ženicha přímo na svatbě. Tak řekněte, nejsou tyhle srágory fakt lepší než si číst o Bobo, Pitomiovi či Andreji Burešovi? Aspoň je nějaká sranda.

A zprávy o počasí: Tak nevím. Zoncna sice rumpluje, ale teploměr se netváří letně. Mate mě, že sklípkan požaduje vypnout topení, takže snad se zahřejeme. Ovšem časy sandálů naboso a triček bez rukávů jsou asi definitivně ve pryč. Asi vytáhnu Conversky a mikinu. Sklípkan chce taky, ale dostane kulový. Na čtvery nemám, protože mi nechcou přidat na důchodě. Nebo myslíte, že mám nasadit model ala Zdenda? 
                                                                                                                                                                                                               
A z mého života: Za 22 let co jsem parazit jak říká soudruh Mládek, jsem nevlezl konkurenci do kšeftu, protože si myslím, že se to nedělá. Asi jsem blbej. Dělá. Firma s jejímž majitelem se samozřejmě známe, mi teď tuto sviňárnu udělala na zakázce kterou dělám 20 let. Naštěstí odběratel je tak solidní, že ho zmetka práskl. Tak co teď s tím fantem? Mám mu oplatit stejnou mincí, nebo ho ubožáka nechat a myslet si o něm svoje? Ještě se rozmyslím. Ale musím dát za pravdu jednomu mému životnímu učiteli, který říkal: Neopláca sa byt výtečníkom.

A na Fejsbůku napsali:

  • Tak v JMK nasadili Babišovci místo Zlatušky Stropnickýho. Že by se náš brněnský politický turista nepohodl s velkým Andrejem?  Nebo ho strčej někam, kde ho neznají. To má jedinou šanci. Tady by ho volil jen blbec.
  • @krasomil na Twitteru: Souboj o záchranu demokracie svede pitomio s veverkama proti bývalému agentu STB s nezávislým tiskem za zády.
  • S nesmírným potěšením jsem dnes vstřebal zprávu, že šmírovací agentura ABL uzavřela svoji politickou divizi
  • volební kampaň nabírá na obrátkách a já projížděl net, jestli tam neobjevím něco, že by třeba nějakej spolek šel do voleb s tím, že fotovoltaický uhlobarony sundá, že těch sto tisíc týpků, chystajících se bydlet na vyasfaltovaných ulicích, nějak pošetří, že si aspoň první den v měsíci někdo vzpomene, že tu máme cosi jako důchodce, že se třeba udělá nějaká norma, že jeden nemajetnej živí pouze jednoho exekutora, že třeba někdo půjde do voleb s tím, že nám, plebsu nečesanýmu, o5 povolí třeba skleněný žárovky, že se znova vrátí do slovníků slovo marmeláda, akorát že jsem debil, neb se točím na věcech bezvýznamnejch, marginálních, recesivních a nepodstatnejch, protože jak mi třeba vysvětlil znamenitý chemik Mirda Kalousků, který například modrou skalici pozná na druhý, maximálně třetí pohled
  • mizerní Saudi ....... tlačí na pilu aby někdo zaútočil na Asada, ale sami se zapojit nehodlají ...... ti šmejdi opět cíleně vyvolávají konflikt mezi Islámem a zbytkem světa, a ten idiot Obama jim to žere i s navijákem !!!
  • A něco o zlém Putinovi.

A na konec něco veselého:
Kterak pan prezident zahajoval školní rok.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2950x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 61
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist