Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak se nám zase vzbudil jeden aktivista přissátý na cecík státních dotací a zděšeně varoval před konfliktem mezi jednou menšinou a majoritou. Onen aktivista, pocházející ze země kde kráva má větší cenu než člověk,


 kde jsou lidi rozkastovaní tak, že některé kasty jsou zcela vyloučeny, nás trvale poučuje jak se máme k menšině chovat. Možná kdyby řekl menšině jak se má chovat ona, žádné problémy by nebyly. A co že pravil onen etnobyznysmen, placený z dotací vytvořených našich daní? Prý u nás klíčí nacismus. Panenko skákavá. Copak lidi, kteří bydlí v prostoru, kde co není uvázaný nebo potopený zmizí, kde se do noci zpívá protože se ráno nejde do práce a co se proti tomu ozvou, jsou nějací nacisti pane Vyšmátráne? Samozvaný indický obhájce s nevyslovitelným jménem, etnobyznysman, se vynoří z neznáma vždy, když někde propukne krize s nepřizpůsobivými jak se eufemisticky říká romským, sociálně vyloučeným rozebíračům vlastních obydlí.  A za tučný příspěvek ze státního rozpočtu nám sdělí, jak škaredě zacházíme s těmi, kteří vlastně nám vlastně nic nedělají. Jenom většinou nedělají opravdu nic, protože dávkové systémy jsou nastaveny docela štědře. Ovšem výše zmíněné nicnedělání má i svou odvrácenou stránku. Ono jde tak daleko, že zasahuje i nicnedělání v oblasti hygienických návyků. Jaký div, že se potom začne šířit úplavice, protože umýt se je asi nepředstavitelně vzdálený úkon. Vždyť to není dávno co psal tisk: každý den přibývá v Ostravě nejméně jeden nový pacient nakažený bacilární úplavicí. Nákazu, která se šíří už druhý měsíc v romských rodinách, se stále nedaří zastavit. Nakažlivá choroba postihla už více než padesát lidí. Úplavice je nemoc špinavých rukou, která se šíří tam, kde nejsou dodržována základní pravidla hygieny, především časté a důkladné mytí rukou, pravil tehdy mluvčí Krajské hygienické stanice Radim Mudra. A tak mne napadlo, že moudrý indický guru by místo hloupých pindů do kamer všech možných štábů co se motají v Přednádražní a jinde o tom, jak ubližujeme těm hrdým Romům s velkou kulturní tradicí,  mohl zahájit kursy základní hygieny, jako je používání toaletního papíru a mytí rukou. To bych viděl smysluplné. Za utržené dotace by mohl nakoupit toaleťák, mýdlo a ručníky a školit a školit a školit. Do té doby ať drží hubu a nenadává nas*aným občanům do nácků. A pojďme na titulky.

  • Romové jsou jen záminka. Ve vás bílých klíčí nacismus, křičí titulek.  Ostravský aktivista Sri Kumar Vishwanathan varuje před sílícím konfliktem mezi romskou menšinou a majoritní společností. Považuje jej za známku klíčícího nacismu v Česku.  "Děje se tu něco podobného jako ve 30. letech v Německu. Extremisté se snaží k tažení proti Romům získat majoritu. Ve skutečnosti se tu ale vůbec nejedná o Romy, ti slouží jen jako záminka. Určité politické síly tuší, že právě tudy vede cesta k moci," tvrdí Vishwanathan.
    Problémy v soužití mezi Romy a majoritou  vidí na straně státu a obcí. Řešení je podle něj v rukou samotných Romů, kteří musí získat sebevědomí, důvěru ve vlastní schopnosti a vůli vybřednout ze dna společnosti. "Musí projít něčím podobným, jako bylo české národní obrození," soudí.
    Milý Kumare. Seber se a běž si školit domů. My tu máme svých lidskoprávních multikulturních aktivistů dost. Třeba to co na tobě ušetříme se může dát na něco smysluplnějšího v této oblasti. 
  • Zelená energie vede Evropu k "průmyslovému masakru", tvrdí eurokomisař Antonio Tajani. Dluhovou krizi v Evropě prý střídá energetická. Ve srovnání s americkými konkurenty platí evropský průmysl dvakrát víc za elektřinu a čtyřikrát víc za plyn. Evropská zelená politika je neúnosná, tvrdí evropský komisař pro průmysl a podnikání. Kvůli přemrštěným nákladům na obnovitelné zdroje energie stojí Evropská unie před "průmyslovým masakrem". Krizi evropského průmyslu ještě podle něj zhoršuje nadhodnocené euro.
    Sakra, neříkal to už dávno ten český politik, jehož názory prý nikoho nezajímají a který měl v drtivé většině pravdu?
  • Andrej Babiš řádil v Plzni. Zničil Marka Bendu a pravil: Mě nikdo neuplatí, já mám dost. Celý den pobýval Andrej Babiš se svým týmem v Plzni. Kde se zastavil – ať již to byla obchodní komora, škola, veřejnost – všude se vymezoval proti stávajícím stranám a především horlil proti Vítu Bártovi, kterého si „bral do úst“ snad při každém setkání.  Zaměstnávám 34 tisíc lidí – 6000 v Německu, stejný počet na Slovensku a tisícovku v Maďarsku. Dávám jim práci a tím zabezpečuji jejich rodiny. Odvádím daně a pomáhám, kde se dá. Co udělal třeba takový Marek Benda? Ten žije jen z keců!“ Nezapomněl  si také „rýpnout“ do předsedy Věcí veřejných a lídra „Okamurovců“ Na Plzeňsku: „Ten by měl být zavřený, protože je to psychopat!“
    Tak trochu mne děsí, jak snadno se lepí různé osobnosti na tohoto pána který nás krmí separátovými srajdami v párcích, má podle průzkumu nejhorší chleba a teď nás bude ještě krmit propagandou z novin které koupil. Mám pocit, že výsledný projekt bude stejně nejedlý jako ty párky.
  • V diskuzích pana Babiše s občany se jeden z diskutujících se ptal i na minimální mzdu, za kterou se podle něj nedá žít. Chtěl vědět, jak ji ANO bude chtít zvýšit. Babiš ale vůbec nevěděl, co minimální mzda je. "Nechápu, kdo by mohl brát osm tisíc, to jsem ještě neslyšel. To je nějak ze zákona? Nechápu, jak by mi někdo mohl nařídit, kolik mám platit zaměstnancům?" kroutil hlavou. Poté se tazatele zeptal, kolik by podle něj měla minimální mzda být. Muž mu odpověděl, že alespoň 15 tisíc. "Tak bude 15 tisíc," reagoval na to Babiš.
    Tak 15 tisíc? No prosím. Tak se podívejte jak skvěle ten pán platí.
  • Změna klimatu? Čekáme dobu ledovou, tvrdí vědci tentokrát, hlásá titulek. Svět prý se dostává do fáze ochlazování, která bude trvat minimálně do poloviny tohoto století, domnívají se vědci, kteří se seznámili s expertní zprávou určenou pro Mezivládní panel pro změnu klimatu (IPCC). Ta popisuje zvýšení množství ledu v Arktidě a minulý týden unikla do britských médií.
    To se musí Klaus smát až se za břicho popadá. Leda by ochlazení bylo dalším z produktů zlosyna Klause.Taky by mne zajímalo, zda oteplovací guru Al Gore vrátí tu Nobelovku co za to dostal. Ale prý už vědci z IPCC našli řešení. Jejich nová definice zní: Doba ledová je takové období globálního oteplování způsobeného člověkem, kdy se prudce na dlouho ochladí. Mezivládní panel pro změnu klimatu je z "95%" přesvědčen, že člověk může za globální oteplování. Ale příroda si na 100% dělá co chce a začala se globálně ochlazovat...
  • Marcel Chládek: Na školky dáme dvě miliardy, vykřikl expert na školství z ČSSD. K čemu je dům v satelitním městečku bez mateřské školy? Ke vzteku. A k čemu velká škola v malé obci, které kvůli nedostatku dětí hrozí zavření? K pláči. Aby neplatilo ani jedno, přichází sociální demokracie s ambiciózním plánem. „Do nových budov mateřských škol či rekonstrukce těch stávajících budeme investovat dvě miliardy korun ročně, půlku pošle stát, půlku obce," řekl včera novinářům stínový ministr školství Marcel Chládek.
    Akorát nám zapomněl říct, kde na to hoši vezmou. Zřejmě v našich kapsách. A tak je to s nimi se vším. To se jim to slibuje, když to lidi zaplatí.
  • A zásadní zpráva hodná deníku s Křišťálovou lupou. Kuna zakousla nejstaršího poštovního holuba u nás. Létal už za Husáka, napsali na iDnes. Nad Československem létal už tenkrát, když seděl na Pražském hradě prezident Gustáv Husák. Teď nejstaršího českého poštovního holuba zakousla kuna. Byla to smůla. Ze šedesáti holubů v holubníku si vybrala mimo jiné právě seniora. Chovatel Miloš Nevrkla za to chce kunám vyhlásit válku.
    Vítězný komentář z Fejsbůčku je: Tak já myslím, že je dobře, že pan Babiš kupuje ty noviny a časopisy... Člověk je rád, když se na homepage tzv. "nejserioznějšího" deníku dočte něco zajímavého...Doufám, že teď už i Česká televize z toho udělá nějakou pěknou tklivou reportáž, když ne do Událostí, ani do Hyde parku, tak alespoň do Reportérů ČT...
  • Zemědělství chce Toman. Co s Haškem? Sugestivní titulek.
    No coby, pravím. Bude premiér.
  • A dnes něco ze stránek KSČM, abyste věděli, co mezi námi žije.
  • A trocha bulváru: Sobotka se prý zranil při natáčení volebního klipu. Dostal při natáčení volebního spotu do hlavy pečeným holubem. Po nárazu upadl nejdřív do bezvědomí, a pak i ze židle. Jeho život visel na vlásku, už kvůli tomu, že mu jeho stranická kolegyně Marie Benešová poskytla první pomoc v podobě umělého dýchání. Probral ho až Lubomír Zaorálek, který mu zašeptal do ucha, co všechno získá, když vstane ze země a vyhraje volby. Sociálně demokratický předseda vyvázl ze střetu s ptákem jen s pohmožděnou krční páteří. V klipu si nakonec místo Bohuslava Sobotky zahrál Michal Hašek, který zblajzl pečeného holuba hned na první pokus. „Vsadil bych se, že za Sobotkovým fiaskem stojí opět právě Hašek,“ nechal se slyšet Jiří Dienstbier a hned všem zrádcům ve straně vzkázal: „Kdo seje vítr, sklízí větry!“

A zprávy o počasí: Dnes jsem s počasím zmatenej jak pes Goro před Tokyem. Sklípkan sedí na horní poličce a divně kouká. Prej čeká na slunko. Venku zatím jemně mží. Ajpedový počasí hlásí Clear a maluje k tomu mraky ze kterých chčije. Tak si vyberte. Asi to bude jak v tý písničce. Nebude-li pršet, nezmoknem. 
                                                                                                                                                                                                               
A z mého života: Tak hledám v Romlandu dia sušenky a hovnohovno zlatá rybko. Tak jsem si koupil pralinky a těšil se jak si osladím večerní hořkost z fotbalu. Nakonec jsem nechal pralinky pralinkami a dal si burčák. Protože když už ta hra byla na pos*ání, tak aby to bylo stylové. Co se fotbalu týče, podělím se s vámi o jedno moudro. Fotbal je zajímavý hlavně tím, že pár tisíc příslušníků chudé lůzy na tribunách řve na 22 milionářů: Makej hajzle. Nakonec to dopadlo dobře. Sice jsme prohráli ale zase jsme se konečně zbavili Bílka. A to se vyplatí.

A na Fejsbůku napsali:

  • to je opravdu zásadní. Myslíte, že ten, kdo je schopen koupit hrnce za sto tisíc na dluh, je schopen svéprávně volit?
  • 8 stran ve sněmovně? To ani nebudem ty volební místnosti uklízet, protože do tři měsíců budou volby znovu .  František Urbanec Proč, Pitomio - vnitro, Babiš - zemědělství, Zelení - životní prostředí, Sosani - premiéra a finance, Zeman - průmysl a zahraničí, Komanči - spravedlnost a školství :) však oni se podělí. A my po...... :)
  • Opět čtu na billboardech, jak se o nás všichni postarají. Sociální stát nás připraví o schopnost starat se sami o sebe a učiní nás závislými. A jakákoliv závislost dříve či později bude muset být léčena. Myslím, že tato léčba bude pro celou Evropu dost bolestná.
  • Pevně doufam, že se vstupem heliového Vítka k Pitomiovi jim solidně klesnou preference
  • Zasaď strom, zploď syna a přiznej dům. Dežo a Fero ti ho přijdou vybílit... Bohouš Sobotka
  • Budu volit socany. Bohouš mi právě slíbil, že mi bude stát. Nevím jak to bude dělat, ale slib je to úžasnej. Ještě hodinky s vodotryskem bysem chtěl.
  • Proboha... Jak někoho může napadnout stavět národní fotbalový stadion v zemi, jejíž reprezentace s bídou porazí Maltu 1:0
  • Vítek Bárta a jeho sponzoři si koupili další partaj.
  • Socialisté ti slibují střechu nad hlavou, slibují tě nakrmit slaninou a fazolemi, slibují tě léčit, když onemocníš. To vše jsou věci, které se dostanou každému vězni nebo otroku.
  • (Ronald Reagan)
  • Okamura: "Naše průzkumy nám dávají preference nad dvacet procent." To není Úsvit, to je Úžeh přímé demokracie.
  • A něco o předsedovi Zelených


A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2926x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist