Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak nám rozvířila virtuální prostor bývalá disidentka a zástupkyně ombudsmana Anička Šabatová. Signatářka a mluvčí Charty 77.  Za svou činnost obdržela řadu cen a vyznamenání. 


 Držitelka Ceny OSN za obranu lidských práv a ceny Alice Garrigue Masarykové.V současnosti působí jako předsedkyně Českého helsinského výboru a je členkou Evropského výboru pro zabránění mučení při Radě Evropy. Kromě tohoto popisu nemůžeme zapomenout zmínit, že její jméno se objevilo také v Kuřimské kauze, kde pomáhala s podivným získáváním FALEŠNÉ identity Aničky společně se Zeleným blouznivcem Jakubem Patočkou.  O případu  Aničky věděla  poté, co jí o něm řekl Patočka. Šabatová sestrám Mauerovým radila, jak Aničku získat do své péče. Sestry se podle Šabatové bály, že pokud o legalizaci Aničky zažádají oficiálně, bude jim automaticky odebrána do ústavu. O podílu Šabatové a Patočky v kauze  se nějak záhadně přestalo mluvit. Ale zpět k jejímu víkendovému výronu. Chartistka chce zavést cenzuru médií a diskusí. Zvláštní. Osoba s její historií chce regulovat média a veřejné diskuse či vychovávat děti na školách k rasové toleranci v reakci na protiromská shromáždění. K tomu lze říci jediné. Je to chucpe. Zaplavuje nás vlna politické korektnosti. Politická korektnost by se dala nejjednodušeji popsat jako myšlenková tyranie vůči normální většině, fungující tak, že předstírá ohleduplnost a soucitnou laskavost vůči všem možným nenormálním menšinám, které vnímá jako tak či onak znevýhodněné, a musí je proto zvýhodnit, píše například známý publicista Benjamin Kuras. „Těch si dokáže navymýšlet tolik, až z nich udělá privilegovanou většinu a z normální většiny znevýhodněnou menšinu". Nezbývá mi než říci: Neustále roste počet cenzorů, kteří nám mohou políbit šos. Ostatně, jak moc se liší paní Šabatová od paní Pohlové? A pojďme na titulky.

  • Regulujme média i diskuse, navrhuje po protiromských akcích Šabatová. Titulky na všech serverech. Ovšem z oficielních novinářů si nikdo nedovolil tuto zrůdnost zkritizovat. Teprve veřejnost, ta veřejnost které chce dáma zavřít hubu, se ozvala. Pravila: Ve jménu dobra (opět pachatelka dobra) je potřeba cenzurovat. No jo no. A jsme tam, kde jsme už byli. Problém zmizí, když se o něm nebude psát a mluvit. Nebo: Napřed zákaz psaní a pak i zákaz myšlení. A taky: Volá po cenzuře, nepřemýšlí. Svoboda slova buď je nebo není. Kde má jistotu, že nebude mezi prvními? A další:  My chartisti přesně víme co muže kdo říkat, a opěvovat toho Letiště...Ale to jsou právě ti "disidenti" a není jedinná. Za bolševika řvali po svobodě, ale jen ji dostanou, tak by ji úplně stejně jako kdysi komouši, těm kdo mají jiný názor, upírali. Názory které dotyčnou cenzorku přirovnávaly ke skotu jsem vynechal.
  • Skupina osob snědé pleti vtrhla v sobotu odpoledne do jednoho z přízemních bytů v Ostravě – Přívoze. Tak nás informuje policejní deník.  Muži zdemolovali zařízení bytu, jeho nájemnici – 14 letou dívku, poté měli vyhodit z okna.
    Myslím, že kdyby se přijalo opatření ala Anna, měli by v policejním deníku po žížalkách.
    http://policejnidenik.cz/2013/09/foto-skupina-osob-zdemolovala-prizemni-byt-divku-mela-vyhodit-z-okna/
  • A něco z volebního kvasu. Zelení se spojili s Romy. Do voleb jdou společně, píší Eurozprávy. Strana zelených se spojila s romskou Stranou rovných příležitostí v boji o hlasy voličů v předčasných volbách. Zelení se tak chtějí prezentovat jako strana, která klade důraz na problematiku pomoci sociálně slabším.
    Ti Zelení mne baví. Toto jejich rozhodnutí mi připomíná ruskou ruletu. Nebo je to hra na jistotu nezvolení. Tak mi připadá, že Zelení se vždy spojují s těmi menšinami, od nichž očekávají přísun hlasů. A ve výsledku nula od nuly pojde. Posledně to bylo s teplými.
  • Teď jsem díval na web ANO, píše se v něm, že pan Zlatuška kandiduje v Praze a ptám se proč ne tam, kde ho dobře znají? Bojí se Brna? Tak se zeptal Na FB Tomáš Cikrt.
    Pan Zlatuška mu odpověděl: TC: Strachy si nechte pro sebe. Kandiduji s tématem vzdělání a tam je centrem Praha. Nepotřebuji jistě volitelné místo, které bych jako 1 nebo 2 v Brně měl. Považuji dobré mít na čele pražské kandidátky trio podnikání-právo-vzdělání. Soudím také, že mne nejen v praze docela znají. Nebojte se. Není to také jistě Vaše starost, že ano.Z
    Přátelé, tak to je odpověď hodná politika. Jednak zapomněl, že Brno je městem univerzit, druhak opět zvolil jako obranu útok. My v Brně ovšem pana Z. známe. Taky si troufám tvrdit, že do Prahy šel kandidovat proto, že v Brně by si proti Petrovi Fialovi ani nepšoukl. My jsme totiž nezapomněli na jednu významnou vlastnost pana Zlatušky a tou je arogance. Jo a ještě lhavost až bájná. Proč mne to jen nepřekvapuje? Snad proto, že mu tady říkáme Zlá tužka.
  • Jednání hradecké SPOZ skončilo potyčkou. Senátor Dryml chtěl rozdávat facky. Už to nešlo vydržet, vysvětloval senátor Vladimír Dryml (dříve ČSSD, dnes SPOZ), proč se pustil do potyčky s předsedou královéhradecké pobočky zemanovců Miroslavem Matějkou. Toho Dryml chytil za kravatu. Následně senátor v prohlášení pro média uvedl, že by Matějka "zasloužil pár facek, aby se konečně probral".
    Uznávaný novinář Ondřej Kundra k tomu pravil: Holt, když skládáte stranu z mafiánů a korupčníků, co jiného čekat, že... Ještě, že známý střelec Dryml nestřílel, když chodí všude ozbrojen.
  • A jeden z Parlamentních listů, kde se vyzvrátil soudruh Křenek, zastupitel za KSČM: ..U paní Miroslavy Němcové, celostátního lídra ODS, jsem vždy pochyboval o jejím morálním kreditu,  ODS do voleb povede promiskuitní středoškolačka, která za lepší známky nabízela sex profesorům a kradením rohlíků v samoobsluze tak škodila bývalému režimu.
    Soudruhu, ty by jsi potřeboval z každé strany jednu a to nejen proto, že napadáš ženu. Styď se ty komunistické prase. Tak tenhle diskutér mi promluvil z duše. Doufejme, že nám ho Anička nezcenzuruje.
  • A trocha bulváru: Kromě zpravodajství z Vily, kde jsou prý Vyvolení, což snad může zajímat jen vyhulený, stojí za zmínku kauza z Anglie, kde se stal neuvěřitelný zločin. Mladík znásilnil stařenu, ta dostala srdeční záchvat, neboť byla ještě panna! Těžko uvěřitelný zločin se odehrál ve městě Hove v britském Sussexu. Daniel Hewett (23) se vloupal do domu dvaaosmdesátileté ženy, kterou chtěl vykrást, jenže to mu nestačilo a stařenu ještě znásilnil. Žena musela být po prodělaném šoku hospitalizována do nemocnice se srdečním záchvatem, protože navíc zůstávala po celý život pannou. Policie mladíka dopadla ihned po činu, když se schovával v domě v sousedství staré ženy. To mi připomíná ten vtip jak stará panna při tom povídá: tak hochu, buďto tam, nebo sem. To semtam, semtam mne děsně rozčiluje.

A zprávy o počasí: Podzim udeří naplno, babí léto nečekejte. Pozor na deprese, píší na ČMHÚ. Tak nevím. Ještě minulý týden nás připravovali na teplo a včil zas chčije. Pavouk když slyšel o depresích požaduje Lexaurin a vlněnou deku. Prý nejlepší prodávají na akcích pro důchodce. Nechce si nechat vysvětlit, že to jsou šmejdi. Ovšem přicházející chladno má výhodu. Budu si moct vypnout chlaďák na pivo a víno a poté co vyhodím manželce z balkonu truhlíky, využít přírodní chladnici. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Poté co jsem povečeřel chleba s Romadurem, dostal jsem chuť na indiánka. Tato zvláštní chuť mne přivedla k zamyšlení, zda nejsem těhotný. Poté co jsem se svěřil manželce, pravila tato, že se  mám uklidnit. Prý ta vana je z toho že jsem vyžranej. To mne uklidnilo. Protože jinak bych měl problém, kdo mne do toho přivedl. Poté co jsem se prohlédl, rozhodl jsem se přejít na krabičkovou dietu. Vlastně krabicovou.

A na Fejsbůku napsali:

  • @PetrHonzejk: ANO vede do voleb Slovák, Úsvit Japonec, TOP 09 Švýcar, ODS Němcová. Aspoň že ta levice je prostonárodní.
  • Je hezké, že i ve vypjaté době volební kampaně stále mohou vznikat taková upřímná a láskyplná vyznání, taková pohlazení na duši, jako je třeba to následující, doslovně převzaté z fb Martina Komárka : " Poznal jsem...Andreje Babiše osobně jako přímého, skromného, jemného a inteligentního člověka..." Ne, svět ještě není tak špatný.
  • Hledám volební program pro: Bílý muž, +- 40 let, malý podnikatel/živnostník, 2 zaměstnanci, plátce DPH, děti 5-14 let. Zn.: Nabídněte.
  • Vytahovat na Babiše dávno zveřejněný spisky StB šest týdnů před volbami je asi tak efektivní jako odstartovat maratón sprintem.
  • Podvody, úplatky, podpásovky a nově zřejmě i pokus o vraždu. Co nás ještě potká kvůli obnovitelným zdrojům energie?
  • Pokaždé, když spatřím předvolební billboard Bohuslava Sobotky s volebním heslem „ Prosadíme dobře fungující stát“, napadá mě hned otázka: A co jste dělal v parlamentu uplynulých 17 let?
  • via Martin Stropnický, jeden z lídrů Babišova ANO: "podstata věrohodnosti programů směrovaných do budoucnosti tkví v minulosti těch, kteří je formulují." Vzhledem k tomu, že Babiš byl několik let agentem XII. správy, tak to sedí.
  • Zemanovci na Vysočině do voleb nasazují paní Švíhlíkovou z ProAltu. Budeme mít ministerstvo švihlé chůze?
  • Smutným problémem politiky v české republice je fakt, že tu není žádná slušná pravicová strana. ODS není slušná, TOP09 pravicová a Svobodní strana
  • Na větu, že pokud by lidé museli platit za amalgámové plomby, tak by chodili se zkaženými zuby, mám jedinou odpověď. No tak ať chodí.

A na konec něco veselého:


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2849x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist