Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak se nám zase zviditelnili Zelení. Zase se převlékli ze zeleného do pravdy a lásky protože prý musíme být všichni Václavem Havlem jak pravil mládeneček Liška.


Jo a taky si do batůžku přidali jednu oblíbenou menšinu. Rumla naštěstí zatím nevytáhli. Už čekám jen pozvání do nějakého pořadu o němž se příští týden nemluví i kdyby si jeho moderátor zalomil prst v....nose.  Už stačí jen těsně před volbami cinknout nějaký průzkum a pak šesti poslancům vrazit čtyři ministerstva. Deja vu. Akorát útok na Klause jak nedávno předvedl Liška je k ničemu.
Nemám v oblibě Jakuba Patočku, ale svého času napsal v Literárkách v článku Chtělo by to nějakou Zelenou stranu a platí to do dneška
*Strana zelených se zapíše do dějin především křivením zeleného politického ideálu
* všemi mastmi mazaný vzor bezzásadového kariérismu určitého segmentu nastupující generace mládenec jménem Ondřej Liška
* na Stranu zelených bude vzpomínat jako na politický objekt, který se do praxe české politiky pokusil uvést radikální bolševický ideál, podle nějž kdokoli může dělat cokoli
* nekonečně nekompetentní Dany Kuchtové do resortu školství i svěření ministerské funkce obdobně nedisponované Džamile Stehlíkové
* Proces, jímž se Dana Kuchtová měnila z Bursíkovy první zelené dámy v první černozelenou ovci
* prosadili do funkce ministra… Budulínka.
* Ondřej Liška je ukázkovým Budulínkem. Moc pěkně se směje, snaží se být s každým zadobře a kohokoli, spočítá-li si, že to prospěje jeho kariéře, bez váhání podrazí.
* Martina Andera, který byl ještě jen před rokem relativně čiperným šéfem Hnutí DUHA, zatímco dnes je takřka prototypem mdle flexibilního zeleného politika, neboť se účastní dvou zcela protichůdných koalic.
Kde jsou ty doby, kdy správný ekologický aktivista byl skromný, nejezdil autem, nepoužíval intimsprej, nejedl maso, chodil oblečen do režné haleny z přírodních materiálů, svítil  loučí, nemyl se, recykloval toaletní papír, choval kozy a jediným jeho úletem bylo hulení trávy. Jediným ideálem zeleného aktivisty zůstala snaha celou přírodu oplotit a pod pohrůžkou pokut hlídat, aby nikdo nepošlapal kytičky a nevylekal zvířátka a broučky. Kde jsou ty batikované dětičky co se přivazují ke kdečemu? Dnes vidíme pár kravaťáků, kteří tyto dětičky sofistikovaně manipulují a brání čemukoliv, co má společnost posunout kupředu. Jsou schopni zablokovat kdekterou stavbu, kdekterou silnici a jako prostředek jim poslouží tu chudinka ptáček, tu chudinka žabička. A pak je tu vrcholová vrstva pragmatiků moci, která se šesti poslanci obsadí čtyři minsterstva a jejichž rukama protékají tiše miliardy. Doufejme, že po odchodu pragmatika Bursíka zažijeme totální rozpad Zelených a návrat batikovaných blouznivců. A pojďme na titulky.

  • Všichni se musíme stát Václavem Havlem, burcují zelení k očištění politiky. křičí titulek jímž odstartovala kampaň Strana zelených. Hlavním heslem stany, která by se ráda vrátila do Sněmovny, je změna. Šéf strany Ondřej Liška připomněl v projevu, v němž představil hlavní programové body i zesnulého prezidenta Václava Havla a jeho podíl na změně režimu v roce 1989. „Nemůžeme čekat na to, až přijde nějaký nový zachránce, někdo s kým spojíme naděje, že se věci změní k lepšímu. Dnes, na podzim roku 2013, se tím Václavem Havlem musíme stát my všichni,” připomněl Liška bývalou hlavu státu.
    Josef Provazník z ePortálu mě přiměl k zamyšlení, když napsal: "Jo, jsem pravdoláskař, jo, jsem havlovec, ale podobná nekrofilie mi přijde už extremně idiotská. Tihleti Zelení, Pehe, Černý a spol by si měli najít nějakou živou modlu, která by je případně mohla poslat do pr*ele. To Havel už bohužel nemůže."
    A já dodávám. Když už se teda mám stát Havlem, to se mám dostavit do krematoria?
  • Pravice i ČSSD ztrácí dech, Babišovo ANO posiluje, ukázal výzkum. Napsali v listu patřícímu šéfovi onoho ANO. Nový výzkum agentury STEM zřejmě nepotěší politiky TOP 09 a ODS. Vůbec poprvé se v měření takzvaných stranických preferencí dostaly obě strany pod hranici 10 %. Poklesla i obliba ČSSD, ale ne tolik, aby strana nebyla jasným favoritem voleb. Do Sněmovny by se dostalo sedm stran včetně hnutí ANO.
    ANO posiluje? Tak to ten výzkum asi dělali v řadě Fitcenter v celé republice.Úplně to vidím v jasných barvách. Šéfredaktor:"šéfe, tohle nám lidi nesežerou". Jistý majitel jistých novin:"vraž to tam nebo ťa vyhodím"
  • Odbory vznášejí požadavky na budoucí vládu. Chtějí radit, koho volit. Zrušení některých reforem bývalé vlády, boj proti korupci, další růst minimální mzdy i výstavba 50 000 bytů. To jsou požadavky Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS), které její zástupci v pondělí vznesli na budoucí vládu, která vzejde z říjnových voleb. Nedlouho před nimi chtějí odbory dát voličům i své doporučení, komu dát hlas.
    Hele, odkdy dělá ROH politiku? Neměli byste starat o přesčasy, rekreace a kolekce pod stromeček? Nebo zas nějakej bafuňář směřuje na kandidátku ČSSD?
  • Schwarzenberg má obavy: Češi trpí zase předposraností, píší EuroZprávy.cz. Kníže, asi v okamžiku náhlého probuzení, pravil: "Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost" a té je potřeba se postavit," popsal své obavy Schwarzenberg.
    Jan Zahradil na FB k tomu pravil: "Já se tomu člověku fakt divím. Když je teda ten národ u něj takový "póvl", jak opakovaně zdůrazňuje, proč tady pořád kandiduje na nějakou funkci ? Proč se pořád cpe tu na senátora, tu na ministra, tu na prezidenta, ted´na premiéra (to poslední není nedostatek soudnosti, ale jen podvod na voliče) ? At´se už na to vykašle..." Není co dodat.
  • Policie vyšetřuje podezřelé zakázky Ostravy, razie byla na 20 místech. Velký policejní zátah vypukl v pondělí na Ostravsku a v Praze. Protikorupční útvar totiž vyšetřuje podezřelé zakázky Ostravy a jejích městských organizací. Protikorupční policie proto v pondělí spustila rozsáhlou operaci, jejímž cílem je získat důkazy.
    Tak jo, proč ne, že. Ale kde zůstali medvědi? Kde je teatrální zatýkáni? Proč není v článku ani jednou zmíněna ČSSD? Že by proto, že jde jen a jen o prachy a ne o žádné milenky?
  • A něco z obydlené zatáčky: V Brně vzniká nový plán pro fotbalový i hokejový stadion. Ani Lužánky, ani Srbská, ani Západní brána. Nové stadiony pro fotbalisty a hokejisty mohou už brzy vyrůst na brněnském výstavišti. Dominantami sportovního areálu mají být nový fotbalový stadion pro dvacet tisíc diváků a víceúčelová hala pro jedenáct tisíc lidí. „Vznikne přestavbou pavilonu Z, který mají veletrhy největší problém zaplnit. Ale jako víceúčelová hala je ideální. Přestavba navíc bude levnější, než stavba nového stadionu," podotkl architekt. Vznik hokejové haly má přijít na osm set milionů korun. Fotbalový stadion má stát téměř jeden a půl miliardy. Celý areál i s plánovaným hotelem, akvaparkem a dalšími sportovišti tři až čtyři miliardy.
    Tak mně se líbí, jak v tom mém rodném Brníčku umíme krásně snít. Naposledy jsme se takhle zasnili u nového nádraží a sníme takhle už pěknou řádku let. Řekl bych, že tenhle plán je ze stejného soudku. Ale před volbami je dobré něco slíbit. Jinak pro mimobrněnské obrázek současného stavu stadionu za Lužánkami.
  • A trocha bulváru: Proč nám padá chleba namazanou stranou dolů? Potravinový inspektor Láďa Hruška to objasnil v hlavním zpravodajství TV Hovna, kde vědí, že diváky nezajímá válka v Sýrii nebo politická situace v Česku. ale záhady každodenního bytí. Po dvou pokusech a dvaceti rozpláclých chlebech na zemi dochází Láďa ke skutečně překvapivému závěru, že chleba padá na zem namazanou stranou, neboť se na ni přetáčí, jelikož namazaná strana je těžší. Svým pokusem a vysvětlením v této reportáži se zapisuje na kandidátní listinu laureátů Nobelovy ceny za fyziku a definitivně překonává pokus se zmrzlou vodou v konvici, který Nova prezentovala loňskou zimu. Dopad Hruškovy reportáže na vědecký i laický svět se nedá vyčíslit, dokonce ani v počtu chlebů. A jako bonus dnes něco z klanu Štika bizár family. Máma Štiková pravila: Pornoherec Slávik v Talentu je humus! Tak od baby co nedávno publikovalo, že sní o sexu na záchodě, akorát že se smanželem se ale do kabinky nevejdou to pasuje jak dětská prcka na nočník.

A zprávy o počasí: S ohledem da globální ochlazení, byl jsem nucen po takřka 4 měsících začít opět nosit ponožky. Taky jsem vygooglil, že bude-li tuhá zima mi aapoví ptáci i houby. Ptal jsem se svýho ptáka, ale ten mlčel. Ovšem zjistil jsem, že mému sklípkanovi houstne ochlupení a taky nabírá sádlo. I houby nám prý mohou napovědět, jaké asi bude počasí. Když se prý "urodí" hodně hub na podzim, příchod zimy se prý trochu opozdí. Podle toho, kolik jich nosí domů z chaty manželka, to vypadá zatím dobře. I podle množství ponožek v sandálech, které jistě dělají radost Zdendovi. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Nasadil jsem zásadní léčbu. Výměnu krve. Nebojte, žádná infuze. Cestou domů se vždy zastavím ve vinařství Svoboda a zakoupím burčák. Protože se ho prý má vypít tolik co má člověk krve, měl bych s tím už přestat. Ale nepřestanu. Léčit se má člověk zodpovědně. Akorát musím Svobodovi říct, že by mi měl s ohledem na množství zakoupené tekutiny jako bonus přidat roli toaletního papíru. Protože to moudro, že je lepší se pos*at z burčáku jak oslepnout z kořalky je fakt pravdivé. A v noci se mi zdálo o podivné krajině s drnem. Musím se podívat, co to znamená.

A na Fejsbůku napsali:

  • @stary_mrzout: Nevděčná práce odboráře. Jdeš tym svojim haviřum vyjednat tu kolektivni smlouvu a oni ti daji kolektivně po čuni.
  • Místo seriózní žurnalistiky odvádějí při dávce nízké intelektuální úrovně ryze ideologickou práci. Politiku už nedělají politici, ale novináři. A politici naopak bezradně skáčou, jak mediální manipulátoři pískají. Proti tomu by se měly sepisovat výzvy…
  • Když tak sleduju aktuální kampaň své mateřské ODS - s heslem "první práce, první byt" (první sex a první rakev), pociťuju docela úlevu nad tím, že mě kolegové v primárkách opět zařízli a že se tím pádem nevyskytuji ani na kandidátce, ani na náměstích, kde bych tuto svézárnou "pravicovou" myšlenku musela vysvětlovat lidu... Všechno má svá pozitiva!
  • Vyzvednutí lodi Costa Concordia bude náročné. Na palubě je mj. 11 tun ryb, těstovin, dvě a půl tuny sýra, téměř tuna cibule a na můstku 5g kokainu.
  • Korupce, klientelismus, šedá ekonomika a hospodářská kriminalita jsou jen naprosto přirozenými reakcemi na mizerně fungující a vše regulující státní správu.
  • Ač mám datovou schránku, opět mi poslal jeden státní úřad dopi poštou. Naštěstí nebyl doporučený. Když jsme referentovi zavolali, dozvěděli jsme se, že ten dopis automaticky generuje systém a nelze ho tudíž poslat datovkou. Tak s tím systémem bežte soudruzi do p*dele.
  • Petr Uhl na blogu brání Annu Cenzorářku, tedy jsem mu přispěl do diskuse: "Nikoliv soudruhu Uhle. Svoboda je nedělitelná a svobodu slova nelze posuzovat po bolševicku. Kdo posoudí, který text je závadný či nikoliv? Kdo posoudí, která pravda je dobrá, a která už ne? Vy? Vaši soudruzi cenzoři? Vy to ale zřejmě bohužel nejste schopen pochopit."

A jeden nekorektní.

A na konec něco veselého:


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2886x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist