Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

KSČM svolala na Výstaviště v pražských Holešovicích tradiční slavnosti svého deníku Haló noviny. Skupina přátel z hnutí ProtiAlt, se rozhodla účastníky přivítat.


Namalovali si pár transparentů a tiše postávali u vchodu na Výstaviště. Co se dělo pak, stojí za zmínku. Dovoluji si použít popis jednoho z účastníků. Mladých bylo na fontáně opravdu velmi málo. Důchodci pár let před výskokem hráli prim. To je asi jediná dobrá zpráva. Nevím, jestli se Semelová jen spletla, nebo jestli navázali úzkou spolupráci se Štěpánovo komunisty, ale na pódiu vítala člena "UV KSČ". Jsou agresivnější než dřív. Mnohem agresivnější. Nadávky do "Demokratů" opravdu potěšily. Beru to jako milou sebereflexi ze strany rudých s*áčů. Pořadatel přišel, vyhazoval nás a vyhrožoval, že přivolá policii. Na argument, že využíváme svého ústavního práva odpověděl, že ho nějaká ústava nezajímá. Pak na nás zavolali policii. Policie přišla poprvé, chtěli abychom sundali cedule, na kterých bylo vyobrazeno srovnání komunistických a nacistických symbolů. Když jsem policistovi (číslo 262 188) vysvětlil, že nejde o propagaci, nýbrž srovnání ideologií, odcitoval mu zákon o propagaci hnutí a vyzval a aby zakročil proti opravdivé propagaci všude kolem, odseknul mi, že mu nemam nařizovat co má dělat a že mam mezery ve vzdělání, vyfotil si nás a odešel pryč. Zhruba po půlhodině si přivolali posily z Prahy 6, ve třech autech, došlo k trochu vyhrocenější debatě, která skončila jasnou výhrou policie, protože další stupeň mělo být už použití donucovacích prostředků a zatčení. Na služebně skončila jen Veronika, která si zapomněla občanku a odmítla se vzdát cedule s hvězdou a svastikou. Na argumenty, že by mělo být přece nějak prokázáno, že propagujeme nacismus a že jen poukazujeme na dvojí metr a chybu, kterou policisté dělají (ano, tady sem byl nas*án a na policajty na služebně sem trochu hulákal) jsem se dozvěděl, že se mnou nebudou diskutovat o politice, že prostě propagujeme nacismus a že propagace komunismu neni trestná, protože jde o demokratickou parlamentní stranu (co na tenhle argument Klára Long Slámová a Jaromír Dinosaurus Štětina?). Mnou vytištěné zákony velitel tamní služebny odvětil, že ho nezajímají, že je zase popírají zákony jiné. Na jednu stranu trochu potěšila podpora policistů, které si na nás pozvali jako posilu, když jsme chvíli diskutovali před služebnou (asi trochu jiná, slušnější liga, než je osazenstvo služebny na Výstavišti), potěšilo i ranní pochopení ze strany Městských policistů, kteří pochopili, jak jsou svastika a rudá hvězda myšleny, na stranu druhou, po dnešku cítím neskutečnej pocit zklamání a nasrání na to, že pokud se člověk hodlá dovolávat dodržování zákonů, je některými příslušníky policie (opět zdravím číslo 262 188) pouze buzerován. Nu, myslím, že není co dodat. A pojďme na titulky.

  • Takto to co je v úvodníku popsaly První zprávy. Skupina aktivistů rozběsnila oslavující komunisty v Praze. KSČM svolala na výstaviště v pražských Holešovicích tradiční slavnosti svého deníku Haló noviny. Skupina antikomunistů využila příležitosti a několik hodin na poklidně prezentovala své názory před vchodem do výstaviště prostřednictvím transparentů a hesel. Klidní však nezůstali přicházející komunisté a jejich příznivci, převážně v důchodovém věku. Aktivisté už tradičně schytali smršť nadávek a urážek nejvulgárnějšího kalibru. Mimo jiné se dozvěděli, že si nemají na co stěžovat, protože zrovna jim komunisté nikoho nezabili a jsou placení provokatéři. Někteří zřejmě ztratili soudnost a začali antikomunistům hlasitě nadávat do demokratů. Zuřivost komunistů v jednom okamžiku vyvrcholila tím, že na demonstranty povolali příslušníky policie protože se prý dopustili  propagace fašismu. Policie v některých momentech připomínala svým jednáním své předchůdce z komunistické éry, když perlustrovala a předvedla na služebnu mladou dívku Veroniku Vaňkovou zato, že držela transparent s nápisem "Haló noviny lžou, jako když Rudé právo tisklo".
    Na policejní služebně nakonec skončilo aktivistů několik a podle svých slov se od policistů dozvěděli, že propagace symbolů komunismu - na rozdíl od symbolů nacistických -  není v rozporu s demokracií.
    Já k tomu jen dodám, že jestli propagace komunistických symbolů není v rozporu s demokracií, měl by někdo ty policisty poučit o zákoně o protiprávnosti komunistického režimu. Nebo zákony u nás vlastně neplatí a policie postihuje ty, kteří dbají na jejich dodržování ? Jak je možné, že v domokraticckém státě, kde máme Zákon o protiprávnosti komunismu, si policie dovolí zadržet a předvést na služebnu aktivisty, zatímco komunisty nechá dál v klidu slavit? obr.
  • Zeman naštval Palestince. Ambasáda v Jeruzalémě maří mír, tvrdí člen výkonného výboru Organizace pro osvobození Palestiny Saíb Irikát. Návrh Miloše Zemana přesunout českou ambasádu z Tel Avivu do Jeruzaléma narušuje mírový proces mezi Izraelem a Palestinou a ničí vynaložené úsilí o dosažení dohody. Irikát kvůli tomu vyzval Ligu arabských států a další organizace ke svolání mimořádných zasedání na úrovni ministrů. Zeman svůj návrh v minulých dnech uvedl na Dnech Izraele v Hradci Králové.
  • OOP, to je ta terorostická organisace co ji založil Arafat? Tak to potom jo. Ty ručníky by to chtělo namočit a obložit čela, milý Palestinci!, napsal někdo na FB.
  • Zato Mirka Němcová vidí tento návrh více než sporný. "Zcela mi uniká, v čem by to mohlo České republice pomoci", uvedla." Zatro jiným to neuniká. Celý svět se kdysi radoval, že podpisem papíru v Mnichově je zachován mír pro jejich generaci. Škoda. Kdyby tenkrát měli alespoň někteří vedoucí státníci odvahu jít "proti proudu" mohly dějiny vypadat jinak. V čem by mohlo uznání Jerusalema jako hlavního města Izraele pomoci nám? Při nejmenším v tom, že bychom zlomili seriál opatrnických a alibistických rozhodnutí, kterými se pořád snažíme být "v hlavním proudu", kde na nás stejně nikdo nebere zřetel a které z nás dělají předmět, do kterého si všichni rádi kopnou. Ukázali bychom, že přeci jenom máme něco mezi hlavou a zadnicí. Že je náš názor přeci jen musí zajímat. A na ukázku obrázek dětí Palestiny.
  • A skočíme domů. Letošní Velká pardubická se nepoběží v Synthesia Parku, ale v Agrofert Parku. V říjnu totiž areál dostihového závodiště přijal jméno významného koncernu, pod který spadá i dřívější partner Synthesia a.s. Nové jméno souvisí s rozšířením spolupráce mezi Dostihovým spolkem a.s. a skupinou Agrofert. Ke změně názvu se váže také změna designu. V nové grafice jsou nejen tiskoviny či webové stránky, ale také reklamní poutače vítající návštěvníky dostihů na pardubickém závodišti Agrofert Park. Tak vidíte. Ještě před volbami se poběží Velká pardubická pod hlavičkou ANOfert. Tak se dělá PR. Ovšem jestli bude Agrofert na VP dělat i catering, tak to pro účastníky může znamenat jídlo sebou, protožře ne každý má rád párky ze smrkových pilin. obr .babis
  • A jeden z východu. V Brně-Bystrci někdo rozhazuje salám se špendlíky.  Salám propíchaný špendlíky se našel už na několika místech. Místní strážníci jsou v pozoru a vyzývají obyvatele, aby při vycházkách dávali pozor na své mazlíčky.
    K tomu jen krátký komentář. Kdybych toho bastarda přistihl, urval bych mu kule.
  • A něco málo k faktu, že česká pošta ke svým službám přidala prodej investičního zlata. Nemohla by Česká pošta toho managora, co navrhuje věci jako prodej investičního zlata, někde za úplatu veřejně vystavit? Už si představuji babičku na poště, jak praví úřednici "Prosim potřebuju tohle poslat, obyčejně. A vemu si k tomu los, kus zlata, pišingr a čepici."  A umyjte mi botky! A koupila bych si i punčocháče.
  • A poznatek mého kamaráda, politického analytika. Dnes ráno jsem se podíval na ranní program ČT. a tam jsem viděl něco, co by se dalo popsat jako esence našeho života.
    Nějaký dvacetišestiletý floutek a jeho nevládní organizace dostal grant na bohulibou činnost. Televize nespecifikovala zda jde o peníze naší vlády, nebo o peníze které posíláme do EU, aby se nám pak na část financování podobných programů vrátily s požadavkem o doplnění z našeho státního rozpočtu. Televize je ovšem plná nadšení a ochoty pomoci.
    A tento mladík se zamaštěným copánkem bude za ty peníze učit venkovské důchodce, jak se zapojit do života naší vesnice. Jsem zvědav, co bude pražská organizace "odborníků na sociální aktivity" a dobrovolníků učit lidi, kteří na tom venkově žijí celý život. Být venkovským důchodcem, přerazil bych o ty nadšené mladíky a slečny hůl.
  • A něco o údajné krizi v kultuře. Myslí, že je to pravda. Mám pro to následující důkazy.
    1. Svěrák se definitivně zbláznil
    2. Menzel nenatočil již přes 20 let koukatelný film ( a zřejmě již nenatočí?)
    3. K. Gott již nechce soutěžit ve Slavíkovi (!)
    4. nejlepší film 2013 bude s největší pravděpodobností vyhlášen šílený dokument Šmejdi
    5. ministr kultury je stále pohřešovaný....
  • A trocha bulváru: Britský umělec odlévá ženské vagíny. Jeho rukama prošlo 400 dobrovolnic. The Great Wall of Vagina rozhodně nepatří mezi nesmělé umělecké projekty. Jeho autor sochař Jamie McCartney na něm pracoval ve svém ateliéru v anglickém Brightonu 5 dlouhých let, za které zvládl vytvořit 400 odlitků vagín vystavených na deseti panelech. Prý se nejedná se ryze o erotické umění či pornografii. Stejně jako lidské tváře i vagíny mají spoustu podob. Umělec aplikoval speciální hmotu přímo na vagínu a její okolí. Ze vzniklého otisku byla poté odlita samotná skulptura, se kterou autor dále pracoval. Výstavou ovšem McCartneyho zájem o tuto tématiku neskončil. Chce vytvořit nové série panelů. Hodlá se zaměřit na etnicitu a vytvořit dílo oslavující ženy z celého světa. Aktuálně hledá pro svá nová díla dobrovolnice ze všech koutů světa. Když jsem to četl manželce, říkala, že to není umělec, ale prasák. Tak nevím. obr great

A zprávy o počasí:  Namísto babího léta se blíží kosa, nízká oblačnost a ve dne hmlisto, v noci tak isto. Ojedinělě mrholení, což je měkčí forma chcaní. Pavouk se ptal, zda bude mrznout, protože se do baráku začali stahovat jeho tuzemští kámoši ze zahrady. Kromě těch, co v noci zmrzli. Taky prý budou rozptylové podmínky mírně nepříznivé, což určitě znervozní pracovníky krematoria. Taky prý bude inverze, což znamená, že bude smrad a prd vidět. Po této informaci požádal pavouk o přesun do teplých krajin. Asi ho strčím do trouby. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Dnes něco o jídle. Ráno nejím, protože myslím na sex. V poledne nejím, protože myslím na sex. Večer nejím, protože myslím na sex. V noci nespím, protože jsem hladový jako prase. Ovšem o víkendech snídám. Při té příležitosti jsem zjistil, že párky mohou být i z masa, nejen ze smrkových pilin. Ale nesmí být z Kostelce, ale od farmáře. Také jsem upekl v domácí pekárně chleba. Akorát že dole byl pěkně do hněda a nahoře byl bledej jak ódeesák po volbách.

A na Fejsbůku napsali:

  • Pomník Václava Havla ve Washingtonu? Dvě sesle na štěrku. To mně po*er prsa. Že by nový uměleský směr, pravdoláskovní minimalismus?
  • Když si tak prohlížím některé aspekty kampaně ANO 2011, tak si tak říkám, že místy působí jako Věci Veřejné 2.0
  • Tomio Okamura včera v Právu: " Sporné rozsudky by tedy měla přezkoumávat malá nezávislá instituce, podobná ombudsmanovi". Že se svět zbláznil, to vím už dlouho, ale že zrovna u nás bude epicentrum…
  • Také jste si ve vašem supermarketu všimli, že ceny potravin ve světě klesly na nejnižší úroveň za poslední tři roky?
  • Dusno, pískot, nadávky. To vše si ve čtvrtek večer musela vytrpět hrstka statečných, která přišla do Slovanského domu říct svůj názor Andreji Babišovi. Ten však odpůrce vypakoval jednoduchým, muže jeho postavení hodným: "Vypadněte!"
  • @SkutecnyBabis Rád se obklopuji nulami. To už je takový úděl nás, miliardářů
  • Abych si to ujasnil. Když na prezidenta pískáte, tak vás zašijou. Když po něm střílíte, tak stihnete ještě i rozhovory. Je to tak?
  • Jan Zahradil: Přátelé, kdybyste někdy chtěli plasticky sledovat, co přesně to znamená, když se o někom řekne, že je "užitečný idiot", doporučuji fb někoho z tria Komárek/Zlatuška/Stropnický. To je fascinující (tedy nikoliv příjemně).
  • Jiri X. Dolezal: Z tisku - listopad 2014: Gastrosoutěž MF Dnes
    1. místo: Vodňanské kuře na řepkovém oleji
    2. místo: Estébácký hamburger - 50 procent separátu, 50 procent masokostní moučky
    3. místo: Vídeňský párek na zelené naftě
    List se v nazávislém komentáři zamýšlí nad tím, že uvedené krajové speciality by měly dostat statut české národopisné památky a jejich výrobce na jejich udržení na trhu nějaké evropské dotace.
  • Vadí Vám bohaté bankovní domy? Ještě bohatší pojišťovny? Nadnárodní společnosti? Velkopodnikatelé, exportéři, burziáni, generální ředitelé, úspěšní spekulanti, rentiéři a vůbec bohatci a kapitalisté všeho druhu? Vzpamatujte se! Vždyť nebýt těchto kapitalistických peněz, nebylo by Vašich socialistických snů!
  • Něco o problémech naší mládeže

A na konec něco veselého

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2987x, známka: 1.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist