Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

O Klausovi a jedné americké medaili jsem psal již v pátek. Tam jsem se zabýval spíš reakcemi ve virtuálním prostoru. Ale protože akce má pokračování, ještě u tématu zůstanu.


Tak jakési iniciativě, která si říká Vraťte nám stát (teda nevím, kdo jim ho sebral), vadí, že si Američané dovolili dát Klausovi medaili. Zajímavé je, že když kouknete na jejich FB, jestli jim taky vadí, že estébák Babiš kandiduje, nebo že ČSSD chce vládnout s komunisty, zjistíte, že nevadí. A taky zjistíte, že všechna média, která se barvitě rozepsala si ani nezjistila, co že to vlastně Klaus dostal. Klaus podle našich médií převzal medaili za "boj proti komunismu"což bylo komentováno tak, že Klaus nebyl disident a že by měl medaili vrátit. Victims of communism memorial Foundation je podle českého tisku jakési obskurní sdružení podivínů, kteří si někde ve washingtonské kavárně přečetli cosi o komunismu a teď oceňují bez ohledu na skutečnost. Čeští pisálci opisovali jako hlupáci jeden od druhého. A přitom stačilo "zagooglit" a zjistit, že v tom spolku  jsou experti v mezinárodní politice a přední světové osobnosti boje za lidská a občanská práva jako Sali Berisha, Vladimir Bukovsky, Emil Constantinescu, Árpád Göncz, Mart Laar, Vytautas Landsbergis, Guntis Ulmanis, Lech Wałęsa, Armando Valladares a Harry Wu. A taky by zjistili, že Klaus to nedostal za protikomunistický odboj, ale za  službu svobodě a demokracii. A pár českých exotů si troufá poslat neinformovaný dopis těmto lidem a žádat je, aby Klausovi tu medaili odňali. Místní sepisovači petic diktují by Američané měli. Klasičtí čeští kádrováci. Jak napsal analytik Tomáš Haas: " Autoři udavačského dopisu, „Iniciativa Vraťte nám stát“, jsou zvyklí demokraticky vydírat. Na nás před časem chtěli abychom jim vrátili stát, na který zřejmě mají právo jen oni. Na Victims of communism chtějí, aby Václavu Klausovi odebrali Medaili Svobody, kterou mu neprávem udělili a která zřejmě rovněž patří jim a jen oni s ní mohou disponovat. Pokud tak neučiní, vyhrožuje jim Hana Marvanová, Jiřina Dienstbierová, Petr Havlík a Václav Němec, ztratí prestiž. Co se stane potom, nevíme. Zřejmě svůj podpis připojí ještě Břetislav Rychlík, další signatář Iniciativy, aby ta ztráta prestiže byla dokonaná. Sali Berisha, Vladimir Bukovsky, Emil Constantinescu, Árpád Göncz, Mart Laar, Vytautas Landsbergis, Guntis Ulmanis, Lech Wałęsa, Armando Valladares a Harry Wu se roztřesou strachem, zastydí se, poprosí naše kádrováky o odpuštění a o vrácení ztracené prestiže a aby byla Medaile Svobody ve správných rukou, vrátí ji na revanš jim. Svoboda? Demokracie? Tolerance? Pravda? Láska? To jsou přeci jen slogany a nálepky. Co ve skutečnosti znamenají, nevíme - a ani nás to nezajímá. A hrozně nás štve, že nám svým oceněním našeho oblíbeného terče dává lekce nějaká hloupá nevládní organizace ve Washingtonu." A vrchol tomu dodal nafoukaný zelený fracek Liška výrokem že Václav Klaus byl šedivou normalizační myší. Blbec. A pojďme na titulky.

  • Liška: Václav Klaus byl šedivou normalizační myší. Kdyby se odvážní lidé nepostavili v naší zemi proti komunismu a kdyby nevybojovali svobodu zůstal by Václav Klaus šedou normalizační myší a neviditelným úředníčkem v Prognostickém úřadu,
    pravil tento duševní gigant. Prý v Klausově světě bez pravidel se svoboda mění v pustinu a klausismus ohrožuje svobodu.
    Jak je u Zelených zvykem, zase se nám jeden z nich zviditelňuje. Nedosahuje však kvalit ani Katušky Jaujau ani nedosahuje kvality někdejších žertovných nápadů své kolegyně Džamily. Setrvává u své obsese VK. Však už kdysi ho chtěl odvolávat za jeho vystoupení v Irsku proti Lisabonské smlouvě. Takže zase drzý a nafoukaný zviditelňovací výkřik od mladíčka, který v době kdy Klaus zakládal OF tahal za sebou kačera. Dle mne si lišák zase jenom nabil hubu.
  • A pozor, bude akce dobrý den, kozy ven. Ačkoliv je podíl žen na pražských kandidátkách politických stran stále ani ne třetinový, mají tu oproti minulým volbám mnohem vyšší šanci uspět a v nové sněmovně zasednout. Vyplývá to z analýzy Fóra 50 %, které se věnuje se problematice rovnoprávnosti žen a mužů. Nějaká Smiggels Kavková se rozhodla za vyšší počet žen na kandidátkách bojovat nahotou. Dnes v podvečer - po vzoru feministické skupiny Femen - uspořádá radikálnější formu protestu - happeningem "NAHOŘE BEZ", který se uskuteční jen na dosah ruky od sídla Poslanecké sněmovny na Malostranském náměstí.
    Profesionální feministka, paní Smiggels Kavková, to je případ. Nějak nemůže rozdýchat Mirku Němcovou jako volebního lídra ODS, ani to, že právě ODS má nejvíc žen na volitelných místech. To všechno bez jejích nesmyslných KVÓT. Takže opakuje, že je to příznakem naší "krize". Kdyby tam ODS ženy neměla, řekne paní Kavková pro změnu, že je to příznakem naší "krize". Lze jen popřát paní Kavkové, aby před magistrátem nenastydla, až si v nevlídném počasí sundá tričko. Asi na protest proti ženám na kandidátkách. Kolega to komentoval slovy: Jen aby chudery protestující nedostaly chřipku. Ale potom, co jsem se kouknul na obrázky těch našich bojovnic za kvóty, půjdu raději na Schwarzenberga. Ten má alespoň smysl pro humor a bude s ním legrace. Nehledě k tomu, že i lépe vypadá.
  • A teď malé překvapení. Zásadní zvrat v kauze Nagyová: obvinění tajné služby jde do ztracena. Místo další „senzace a odhalení“ jak sliboval Zeman po setkání s Ištvanem nevidíme dodnes žádné výsledky ve stíhání kmotrů, kvůli kterým aféra vypukla. Generál Milan Kovanda Právu řekl, že na rozdíl od prvotních informací se k ničemu nepřiznal. Konstrukce Ivo Ištvana a vyšetřovatelů tak opět narazila. Vyšetřování ukazuje, že to, s čím zástupce Ištvan vyrukoval na začátku kauzy, má zjevné trhliny.
    Nenastává čas klást si otázky co se stane s Ivo Ištvanem a ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertem Šlachtou, když se podstatná obvinění v kauze Nagyová zhroutí?  Kde jsou sakra už nějaké výsledky, když už padla vláda?
  • Starostka Prahy 2 Jana Černochová dostala velmi vulgární e-mail, v němž jí pisatel nadává do „fašistických kurev“.Starostka ale neváhala a obsah mailu zveřejnila na svém facebookovém profilu. A nestačila se divit. Lidé ji totiž odepisují, že není rozhodně sama, kdo od tohoto autora dostal někdy takto obhroublý vzkaz. Pisatelem má podle nich údajně být jistý mladý komunista z Prostějova. „Nazdar ty fašistická kurvo ještě jednou na nás zavoláš policajty...,“ zní začátek tohoto velmi hrubého mailu. Jeho celé znění pak starostka vyvěsila na svém facebookovém profilu. Když ale prý e-mail vyvěsila na svém profilu, tak ji údajně překvapily reakce jiných lidí. Jeden pán prý dokonce připsal, že autorem psaní je jistý Aleš Rozsíval z Prostějova a to vzhledem k podobné stylistice a podobným hrubkám, neboť prý i jemu kdysi chodily podobné reakce. Díky nim dokonce na pisatele podal trestní oznámení a následně se zjistilo, že jde právě o Rozsívala.
    Ano, od toho Rozsívala který psal i mně. Nazdar ty pravicová špíno ty chceš tady moralizovat o komunistech jací to byli zločinci a sám byls jedním z nich atedka seš nácek stejně jako tvojí kamarádi s PROTIALTU Makovský SSM dnes nácek jak prase taky ho chtějí zavřít za propagaci nacismu viz. jeho bývalé stránky Hitlerjugent.cz které ze strachu před kriminálem smazal jenom doufám že tam to prase stejně jak ty a spol. s PROTIALTU skončíte. A máte tam i bývalé estébáky v idnesu. Proto mi komunisté říkáme všechny pravičáky s celou zkurvenou vládou pověsit.
    On bude chlapec asi duševně trochu slabší, když rozesílá anonymy ze stejné adresy, jakou používá v propagaci svých kouzelnických vystoupení, při hledání zakázek a prodeji bazarových kouzelnických rekvizit. Takže, kdyby se někdo chtěl pobavit, kdo je ten drsý rossini, autor češtinského skvostu: http://www.topky.sk/cl/15/807842/Vyhodeny-Rezac-z-Talentu--Podozrivy-navrat-do-sou-
    P.S. Trestní oznámení na toho exota však policie zásadně odkládá. Asi mu pomáhá a chrání ho.obr3
  • Babiš nasadil do kampaně balíky slámy, informují nás v Právu. Balíky slámy nasadilo do předvolební kampaně hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše. Po celé republice jich bude 46. „Neděláme negativní kampaň, budeme ale dělat postavičky ze slámy a na nich bude napsáno, že nás řídí balíci,” řekl Právu Babiš.
    Tak mne napadlo. Babiš odstupuje z voleb ?!?
  • Sobotka nepočítá s hnutím ANO. Měl by jít do práce, opáčil mu Babiš. Bohuslav Sobotka se před volbami ostře vymezil proti hnutí ANO Andreje Babiše a varoval voliče, kteří nechtějí pokračování pravicové vlády. "Nepočítáme se stranou ANO a vidíme riziko, že se může po volbách domluvit s ODS a TOP 09," řekl Sobotka při setkání s novináři. "Měl by jít do práce, on totiž nikdy nepracoval," reagoval Babiš. Po TOP 09 a ODS se jasně odmítavě ke spolupráci s hnutím ANO postavila i sociální demokracie. "Asi mají kluci strach," řekl k tomu v pátek šéf ANO Babiš. Sobotka za přijatelné partnery pro spolupráci naopak označil komunisty a lidovce.
    Tak nevím, jestli se ten Bohouš nezbláznil. Říkat, že chce alianci s komanči navzdory bohumínskému usnesení nahlas, to musí vyvolat rozpolcení partaje už před volbami. Doufám, že tato pravdomluvnost bude stát socana aspoň 5%.
  • No a nakonec něco z naší obydlené zatáčky mezi Prahou a Vídní. Už nějaký týden zuří boj, jestli se bezejmenná a bezvýznamná ulička bude jmenovat po Václavu Havlovi či jinak. Pravdoláskaři se honosí tím, že ve veřejném lístkovém hlasování zvítězil Václav Havel. Sranda na tom je, že těch hlasujících bylo považte celých 300 a z toho bylo pro 178 hlasů. Proti tomu je na internetu petice, kde pro pojmenování uličky po Frantovi Kocourkovi je nějakých 2400 lidí. Petice je ZDE. Uvidíme, co s tímto početním rozdílem udělá středeční zastupitelstvo. Kdo si chce ověřit, může zde. Legrační je, že brněnské deníky o tom apsaly. Jen ČT zarytě mlčí. Tak tomu říkám vyvážené zpravodajství.
    Jak napsal jeden vážený brněnský občan: možná by panu prezidentovi Václavu Havlovi (byl to milý chlapík) mohli postavit sochu na letné, nebo jezdeckou sochu na Malostranském náměstí, případně přejmenovat Náměstí Svobody na náměstí Václava Havla, ale uličku za Divadlem na provázku nechte Františkovi, opravdu byl nekorunovaným králem štatlu a neznám člověka, který by ho neměl rád. V případě pana prezidenta Václava Havla si tím v Brně nejsem tak jist.
  • A trocha bulváru: Dnes vynecháme kdo ukázal rozkrok, ba dokonce že je mezinárodní den chození bez podprsenky. Dnes se seznámíme s názorem, který nemůže být normální, ale bulvární. Je to názor komunistky Vostré. Prosperitu jednotlivců na úkor chudých je třeba zastavit, řekla soudružka. V České republice se zhruba 22 % rodin s více dětmi přiblížilo na hranici chudoby. Každým dnem přibývají rodiny, které pečlivě zvažují každou korunu. Lidé ztrácejí střechu nad hlavou a objevuje se nový podnikatelský záměr. A právě tento obchod s chudobou prostřednictvím různých spekulantů, kteří nabízejí ubytovny, by měl být urychleně zastaven. Komerce a zisk budovaný na bídě ostatních je opravdu hrozivým a varovným mementem současné doby. Každá z politických stran v současné volební kampani slibuje, co vše zlepší a právě tímto bych chtěla apelovat na všechny: odložme spory, řevnivost a dokazování, kdo je lepší, a pojďme se zamyslet, jak pomoci dřív, nežli nás tato situace zcela zahltí.
    Naprosto chápu paní Miloslavo vaši beznaděj. Za vás bylo na hranici chudoby rodin 99%, žily pěkně tři generace ve dvoupokojovém bytě, ti vzpurnější pak v celách s péčí úchylných bachařů, leukemické děti, ač v okolních státech úspěšně léčené, jste nechali umírat poměrně rychle. Prostě za vás se to žilo zvesela až do průměrného věku dožití 62 let. Jen na důchodech co se ušetřilo! Jestlipak dnešním voličům KSČm dochází, že za vlády jejich vůdců by již dávno byli pohřbení?

A zprávy o počasí: Na Indii se valí cyklon velký jak Francie, prchají statisíce lidí. Přinese s sebou silné deště a a zvednout by mohla třímetrovou přílivovou vlnu, která může ohrozit hliněné domky na pobřeží. V nich proto nesmí nikdo zůstat, úřady zakázaly i vyplouvání rybářských lodí. Cyklon je velký zhruba jako Francie. Když jsem to ukázal pavoukovi, zcela se vyděsil a abych ho uklidnil, musel jsem mu z okna ukázat, že u nás je babí léto. Nevím proč babí, protože žádný baby nevidět, ale pavouk se uklidnil a přestal žádat stavbu protipovodňové hráze. Předpověď říká, že u nás chcát nebude. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Rok jsem čekal na Velkou Pardubickou. Pak to pan Váňa podělal. Nejde o to, že nevyhrál. Jde o to, co po svém pádu řekl. "Nevyhrál jsem, ale kdyby volby vyhrál pan Babiš, aby vymetl ten sajrajt, tak budu spokojen." Omlouvá ho, že asi upadl na hlavu. A taky se mi líbilo, že koník Klaus v Pardubicích doběhl třetí. Myslím, že Marvanová to nepřežije. Říkkali, že průser byl v tom, že na Klausovi jel Liška. Na Klausovi nejel Liška ale jezdec Myška. Kdyby tam jel Liška tak se zastavili u první biomasy. A taky prý se Váňa musel do hlavy uhodit už dřív když přestoupil od TOPky k Babišce.Řekl bych, že Tiumenovi to sdělil před posledním skokem. No a že Váňa po doběhu propasíroval do přímého přenosu podporu Babiše? To je tak, když koni nesedí žokej, ale vůl. Ale třeba mu pan Babiš nějakou dotační kačku pustí.

A na Fejsbůku napsali:

  • Fedor Gál: Politické přesvědčení, u lidí mé generace a mého naturelu, je zakotveno do hluboké averze k řečem o sociální spravedlnosti, kterou přináší strana a stát. Když slyším politické vůdce hřímat o službě národu a lidu, běhá mi mráz po zádech. Stejně tak, když slyším, jak „vymeteme politické dinosaury“, „zatočíme s korupcí“, „vyřešíme romský problém“, „zavedeme přímou demokracii“… Docela mi stačí vědomí kontinuity na události z listopadu 1989. Vše ostatní je osobní volba a osobní odpovědnost.
  • Jestli Pravda a Láska vystartuje proti Babišovi tak jako při prezidentské volbě proti Zemanovi, k čemuž se evidentně schyluje, obávám se, že Babiš ty volby nakonec může vyhrát.  Zatím okopávají Klausovi kotníky za jakousi blbou medaili a plně je to zaměstnává. Mezitím se komanči všech odstínů houfují.
  • Nechtěli by soudruzi z iniciativ typu Vraťte nám stát, či Rekonstrukce státu kandidovat ve volbách? S jejich ambicemi a megalomanským slovem "stát" v názvu by to tu asi uměli všechno řídit nejlíp.
  • To Česká obchodní inspekce zase varovala před jakýmisi čínskými kočárky pro panenky, ve kterých si dítě může přivřít prst! Ještě, že se toho nedožil můj moudrý otec, který mne nechal hrát si od tří let se svěrákem, kladívkem, šroubováky, kleštěmi a jinými zbraněmi hromadného ničení! Dnes bych byl odebrán rodičům a navštěvoval je ze státního speciálního zařízení nejméně patnáct let v temnici! Svět se opravdu zbláznil! Vlastně ne, to jen změkčilá a pseudoprávně zblblá euroatlantická civilizace jde krok za krokem do kopru!
  • Máme za sebou bezmála čtvrtstoletí těžkých bojů. Proti kouření, drogám, korupci, nezaměstnanosti, pašovanému alkoholu. Na toto vše se vynaložily nemalé společné peníze a zakládala spousta úřadů, komisí, „neziskovek“. Takže by mě zajímalo: O kolik se snížila spotřeba cigaret, drog, či alkoholu? Kolik pracovních míst politici skutečně vytvořili, o kolik méně se teď pašuje…? Pokud by tato čísla nebyla vládním zásahům příznivá – a pravděpodobně nebudou, jak naznačuje už to, že nejsou nikde halasně prezentována – není čas zamyslet se nad jinou formou tohoto boje?
  • Michal Viewegh vydává novou knihu. Kdysi jsem jej nazval McDonaldem české literatury. Po přečtení pár ukázek z nové knihy konstatuji, že tentokrát vytvořil BigMac s mletým masem, které už prošlo jeho tělem…
  • Buzerace státní administrativy vůči občanům přestává mít mezí. Rozhodli se, že mi přijdou zkontrolovat něco, co nemám a ani nemusím mít, nicméně kvůli inspektorovi životního prostředí musím být na místě ve stanovený čas, jinak se vystavuji riziku pokuty 50.000,- Kč.
  • Karel Gott má vybráno, bude volit nejmenovaného mimo politiku veleúspěšného člověka, který už něco dokázal. Loňská šňůra Karla Gotta po Česku se jmenovala Agrofert Tour 2012, tak co ty tajnosti, mistře? Věk nezastavíš. Senilita je hrozná věc.
  • Už dlouho mne tak nepobavil žádný volební billboard, jak dnes ráno. Velké logo "Hlavu vzhůru" s velkým dodatkem: "Jsme pravicová strana!" A vedle toho velká hlava soudružky Volfové :-))) Jsem se málem vyboural . Tyto volby jsou děsná komedie. Soudružka pravičačka, estébák Mesiášem....
  • Včera jsem zahlédl posledních (naštěstí) 10 minut na Primě, kde byl Babiš u Krause a připadlo mi to, že Agrofert už mimo Krause zakoupil i tuto TV.
  • Co je to výměna názorů podle "Pravdoláskařů"? To je když přijdeš se svým názorem a odcházíš s jejich...
  • My se  z té demokracie jednou poděláme, všichni. Jak jinak totiž vysvětlit to, že se tu k dálnici vyjadřuje jezevec, ekologický terorista a taky každý starosta. Andrej Babiš
  • Prý někdo rozdává koblihy. Jsou smažené na řepkovém oleji. Řekněme koblihám ne.

A na konec něco veselého

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3131x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist