Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak asi vrátím diplom. Protože tomu co udělala ČNB vůbec, ale vůbec nerozumím. Ta se rozhodla přikročit k měnové intervenci v podobě prodeje české koruny na měnových trzích prý s cílem chránit český export.


 Koruna díky tomu oslabila nejvíce od krizového roku 2009. Jediný čemu rozumím je, že se zdraží před vánocema. Prý si ČNB zvolila inflační cíl ve výši 2 % který se nedařilo splnit. Já nevím jak vy, ale já žádný inflační cíl neměl, protože uměle vyvolávanou inflaci považuji za ptákovinu. Jak říkají socani "obyčejnému" člověku to zdraží život. A jestli si někdo v ČNB myslí, že to nastartuje poptávku a tudíž hospodářský růst, tak je to blbec. Lidé chtějí kupovat levně. Takže se otevírá otázka, jestli to zdražení vánočních nákupů v zahraničí, není vlastním cílem. Dráty jsme sice v 89 přestříhali, ale tohle oslabení koruny je vlastně nové zadrátování hranic. I když bez drátů. Občane mazej domů a kupuj doma. Hoši potřebují vybrat daň z přidané hodnoty a spotřební daně. A oberou nás všechny. Čím se to liší od komunistické měny z roku 53? Jen rychlostí. Tady zničí úspory postupně. Krásná nahrávka levičákům. Už je slyším jak řvou o okrádání chudých. I Václav Klaus se konečně vrátil na svoji ekonomickou parketu, neb pravil: "Odvolávat se na to, že měnová politika musí plnit inflační cíl, je nesmyslné. Tento cíl si dali naši bankéři sami, to není žádná shůry posvěcená hodnota." Obáváme se, že hlavním motivem dnešního rozhodnutí ČNB je předvést svou akceschopnost po té, co se snížením úrokových sazeb na nulu přestala být její úroková politika účinná. To je však motiv slabý. Napsali ve stanovisku v IVK. A glosátor Macek přidal: "Nemohu se zbavit přesvědčení, že poslední intervenční rozhodnutí ČNB by se svými důsledky dalo kvalifikovat jako vlastizrada. Což si dozajista nebudou myslet ti jedinci, kteří to věděli předem a řádně se napakovali a pár exportérů. Příznivé efekty tohoto rozhodnutí, o nichž nás budou přesvědčovat centrální bankéři, jaksi nebudou. Vsaďte se!" A díky Svobodným za jejich prohlášení: "Svobodní usilují o to, aby se ČNB stala - při zachování institucionální nezávislosti na vládě - neutrální správkyní české měny, která by neregulovala ceny, kurzy, úroky, která by jen neinflačně vydávala přiměřené množství oběživa. Česká národní banka by měla dodržovat ústavu České republiky, podle které je péče o cenovou stabilitu hlavním cílem centrální banky. Tento cíl tedy nesmí být obětováván jiným zájmům." A co dělá ODS? Spí? A ještě by mne zajímalo, kolik na tom vydělal ten pán, co koupil od Španělů toho telefonního operátora. Jo a ještě mne napadá taková blbost. Jestli ta intervence nákupem Eur nemá za úkol naplnit sejfy Eury až tu nebude jediná koruna a tak se tu Euro zavede tak nějak samo. To budou mít Kchárl s Miuošem radost. No a pojďme na titulky.

  • A další ekonomická zhovadilost, pro změnu od banksterů z MMF. Začíná konfiskace majetku? ptá se Svět kolem nás. Mezinárodní měnový fond navrhuje ve své zprávě „Taxing Times“, aby vlády jednorázově zabavily 10 procent veškerého majetku všem svým občanům a tím se dostaly ve svém zadlužení na "snesitelnou úroveň" před rokem 2007. “Prudké zhoršení stavu veřejných financí mnoha zemí oživuje zájem o dávku z majetku (´capital levy´) - jednorázovou daň z privátního bohatství - coby mimořádné opatření s cílem obnovit udržitelnost dluhů. Daňové sazby třeba stanovit tak, aby veřejný dluh vrátily na úroveň před krizí. Redukce zadlužení na úroveň z konce roku 2007 si vyžádá (například v 15 zemích eurozóny) daňovou sazbu kolem 10 procent.
    No prosím. Naše banka nám krade peníze  a teď ještě MMF chystá daň z hlavy. Prý to zkusili už Bourboni. Pak ale padaly jejich hlavy. Tak doufejme, že historie se bude opakovat.
  • A ještě jednou o hadrách na hlavách provokujících muslimek. Na Fejsbůku, doznívá diskuze o dvou muslimkách a jejích šátcích, ale tak nějak zvolna. Pro zastánce pohlavních pokrývek které jsou výrazem náboženské agresivity jsem našel jeden dokument. Kanadská pacifistka napsala kanadským úřadům a stěžovala si na zacházení s teroristy zatčenými v Afghánistánu. Ministr obrany jí odpověděl:
    Vážená občanko,
    Děkuji za Váš dopis, ve kterém vyjadřujete starost o to, jak zacházíme s teroristy Talibanu a Al Kájdy, kteří jsou v rukou kanadské armády.
    Zabýváme se stížnostmi, které dostáváme od občanů, jako jste Vy, a vytvořili jsme nový pacifistický a integrační program pro teroristy.
    V souladu s tímto programem jsme se rozhodli vybrat jednoho teroristu a umístit ho do Vaší rodiny.
    Příští pondělí budete mít ve svém domě pana Alí Mohameda Amé Ben Mahmuda (můžete mu říkat jednoduše Amé). Očekávám, že ho dobře přijmete a budete o něj pečovat tak, jak jste vyžadovala ve svém protestním dopise. Je pravděpodobné, že si budete muset najít nějaké pomocníky pro tuto misi.
    Naše oddělení u Vás každý týden provede kontrolu, abychom ověřili, že stále máte na mysli principy dobrého zacházení, které jste vyžadovala ve Vašem dopisu. Musím Vás upozornit, že Amé je extrémně nebezpečný psychopat, ale věříme, že s vnímavostí, kterou jste prokázala ve Vašem dopisu, se Vám podaří překonat tuto obtíž.. Připomínáme, že Váš host se jeví extrémně efektivní v boji muže proti muži, že umí zabíjet tužkou nebo nůžkami na nehty. Kromě toho je Amé expert ve výrobě výbušnin z věcí, které se vyskytují běžně v domácnostech. Proto prosím mějte pod kontrolou tyto věci, i když – podle Vašeho názoru – dejte pozor, abyste se tím snad nějak nedotkla či neurazila pana Amého. Terorista se nebude s Vámi a s Vašimi dcerami chtít příliš bavit nebo nějak spojit (s výjimkou sexuálního spojení), jelikož on považuje ženy za prosté předměty. Toto je velmi citlivý aspekt, protože u něj byly pozorovány násilné tendence k ženám, které nedodržují islámská pravidla oblékání, takže věřím, že Vám nebude vadit nosit burku. Tím zvýšíte respekt ke kultuře a víře, který jste zmínila ve svém dopise.
    Ještě jednou Vám děkuji za Váš zájem a obavu, vážíme si osob, jako jste Vy, a budeme informovat naše spoluobčany o Vaší spolupráci.
    Hodně štěstí…
    To si dovolil hodně. U nás by ho aktivisté a mainstream roztrahli na cimprcampr.
  • A tohle je titulek: Babiš je blíž k ČSSD. Připouští revizi "uzavřených" církevních restitucí. Církevní restituce jsou třaskavé téma při vyjednávání o vládní koalici ČSSD, lidovců a ANO. Zatím to vypadalo, že sociální demokraté budou mít v plánech na revizi restitucí dva protivníky. Babiš ale teď naznačuje, že ani pro ANO nemusí být téma tak uzavřené, jak dosud hlásalo. Předseda hnutí Babiš v pondělí na mítinku v Brně zkritizoval inflační doložku, kterou restituce obsahují. Stát by měl církvím vyplatit během 30 letech celkem 59 miliard korun, Babiš teď ale upozornil, že tato částka není pevná, inflační doložka ji může zvýšit. Dodal k tomu jen, že to "není málo peněz", i vzhledem k oslabování české měny.
    No myslím, že ten pán s koblihami se pomalu ale jistě mění v politika. A Bohoušovi vůbec nezávidím. Lidovci ho s tím pošlou však víte kam, ANO lehce ustoupilo a to tak daleko, že to bude asi přijatelné i pro církev. A tak Bohouš zůstane nakonec jak ten pověstný kůl v plotě a zdálky bude znít huronský smích Mihályho a Miuoše.
  • A koukneme za hranice. Nahý aktivista se přibil za genitálie k dlažbě Rudého náměstí. Ruský konceptuální umělec a politický aktivista Petr Pavlenskij se v neděli přibil za genitálie k dlažbě moskevského Rudého náměstí. Šokující performancí chtěl varovat před apatií v ruské společnosti a transformací Ruska v policejní stát, informoval server Newsru.com. Poté zakročili policisté, kteří Pavlenského zahalili, vyprostili a odvezli do nemocnice. Tam byl ošetřen na pohotovostním oddělení, hospitalizaci odmítl. Z nemocnice byl převezen k výslechu na nejbližší policejní stanici. Vyšetřovatelé jeho čin kvalifikovali jako přestupek, za který umělci hrozí dva týdny vězení.
    Tak to teda ti naši věčně protestující konceptuální umělci jsou břídilové, i když v jednom jsou si Pavlenským podobní. Za pytel se přibít, nebo umístit korunovační klenoty do mísy jako nějací naši pitomci, může jenom exhibicionistický blb!
  • KLDR popravila 80 lidí, tvrdí Jihokorejci. Sledovali zahraniční filmy. Komunistická Severní Korea údajně nechala v jediný den počátkem tohoto měsíce veřejně popravit 80 lidí. Většina z nich byla prý odsouzena za sledování zahraničních televizních programů. Uvedl to jihokorejský deník Čungang ilbo. Jedné z poprav, která se konala na sportovním stadionu v přístavním městě Wonsan na východě země, prý muselo povinně přihlížet deset tisíc diváků. S odvoláním na jihokorejský tisk o tom v pondělí Informoval The Independent.
    Myslím, že by o tom neměli informovat naše komunisty. Mohli by se inspirovat, když jim teď rostou preference.
  •  
  •  
  •  
  • A trocha bulváru:  Dočetl jsem se, že provozujete-li sex alespoň jednou týdně a s plným nasazením, docílíte úžasných výsledků.  Sex žere kalorie, odstraňuje vrásky, má anticelulitidní účinky, posiluje imunitu, je továrna na štěstí, poráží depresi, odstraňuje stres, upevňuje vztah, mírní bolest, prodlužuje život, bystří smysly, snižuje cholesterol, zlepšuje spánek, posílí srdce, trénuje močový měchýř, prodlužuje mládí a ještě asi 5 dalších pozitiv. Říkal jsem doma, že bychom mohli nasadit tuhle omlazovací a ozdravnou kůru. Prý mám jít raději vyhrabat zahradu, že to bude mít stejný účinky. Tak nevím. O tom tam nepsali nic. Ale řídím se heslem, že manželka má vždy pravdu. Když ji nemá, platí to první. Tak jdu na tu zahrádku.

A zprávy o počasí: Klimaalarmisti prorokují děsný počasový horrory. Na špičkách zeměkoule sice prý přibývá ledu, ale oni straší furt globálním oteplováním a psím počasím. Pavouk říkal, že mají pravdu, že je mu horko. Tak jsem mu syčákovi vypnul topení. Urazil se a zalezl pod květináč. Psí počasí však zaujalo našeho psa. Poté co jsem mu řekl, že bude  místy zataženo nízkou oblačností a mlhy i mrznoucí, přibývání oblačnosti a později v západní polovině místy s deštěm, postupně  srážky sněhov, ojediněle i mrznoucí, pravil, že do takovýho počasí by ani psa nevyhnal. Říkal jsem mu, že jak kdo. 
                                                                                                                                  
A z mého života: Na starý kolena jsem zjistil, že bod G skutečně existuje! Zjistili to američtí vědci. Po mnohaletém výzkumu odhalili,že je na konci slova shoppinG. Kamarád mi zas říkal, že G-bod své ženy našel. Měla ho u sebe její sestra. Také mi napsal kamarád, že si koupil nový notebook a nechal si ho vedle postele na podlaze. Druhý den si ho prý všimla babička a myslela si, že je to váha...Výsledek? Babička prý váží 24 000 Kč. Ale kamarád dostal nápad, že ho využije v rámci pečení vánočního cukroví. Je to šikovnej kluk.

A na Fejsbůku napsali:

  • „Spekuluje se, že PPF přeprodá operátora čínskému investorovi,“ říká bývalý šéf rozvědky Karel Randák. O2 v rukou PPF je bezpečnostní riziko. Proboha přestaňte pořád papouškovat Randákovi sra*ky. Ten chlap je idiot a vy na něm postavíte takový článek v Respektu (!!!), který pak moc respektu nemá.
  • Svět se zbláznil. Ve vládě bude estebák Babiš, Zeman odmění komunistu Čubu a na závěr nám přijede zazpívat okupační armáda Rudoarmějců doprovázená zasloužilou umělkyní Helenou Vondráčkovou. Kupujte hřebeny, začíná všivá doba.
  • "Žádný zákon neplatí na blby, ty není možné nijak regulovat." - Jaroslav Kubera na tiskovce
  • Počkejte, až napadne vstoupit do politiky Kellnera. Misto koblih bude rozdávat mobily, vstupenky do O2 arény a úvěry u Home Credit s nulovym úrokem. Volební výsledek minimálne 40% zajištěn.
  • Tak Praha chce zvýšit pokuty v MHD o pětikilo. Tak aby tím zalepili tu 4 gigovou pokutu od EK, budou muset chytit 8 milionů černých pasažérů...
  • Jestli registrační pokladny pomohou od daňových úniků při kšeftování s pohonnými hmotami, od nedaněných šmejdích prodejů nebo od využívání různých bílých koní při všelijaké ekonomické kriminální činnosti, to si také nejsem zrovna moc jistý. Podle mne pomohou jedině drobným živnostníkům, a to akorát tak do hrobu.
  • Takže sluníčkové multikulti má nový argument. Šátek je jen módní doplněk a všem ženám na celém světě ohromně sluší. O nic víc nejde a kdo tvrdí, že ano, je rasista, xenofob, islamofob, nácek a prostě nesnesitelný člověk. Ach jo.
  • Jaká vánoční nákupní horečka v téhle zbídačené zemi? Vždyť tu půl obyčejných lidí této země nemá ani na jídlo, ani na nájem, a druhá polovina nemá ani na nájem, ani na jídlo! A ostatní na to mají jen tak tak!!!
  • Přijde notně potlučený Miloš Zeman k lékaři a ten se ho ptá "Probůh pane prezidente, co se Vám stalo ?" "No, srazilo mě auto, potom do mě narazila tramvaj, pak kůň, kohout a nakonec letadlo". Kristepane a jak jste to přežil, jak jste se z toho dostal? Víte pane doktore, kdybyste nebyl idiot, jistě byste pochopil, že potom někdo ten kolotoč vypnul...
  • Ombudsman by se měl kromě problému s ručníky vyjádřit i k následujícímu : ženskou obřízku budou dělat gynekologové nebo nějaký ajatoláh rezavou žiletkou?
  • Dnes se v Senátu PČR koná konference "Chudoba v České republice". Napsal jeden bývalý senátor na FB. Pominu-li nesmyslnost chudoby v Evropě, natož pak v České republice, zaujalo mě připravené opravdu „chudobné“ pohoštění. A přidal fotku.

A dnes druhý díl uniklých odposlechů:

A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2930x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 43
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist