Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Nejde asi nevěnovat úvodník snad největšímu ze svátků moderní doby. Svátku, který ti, co neprožili alespoň část dospělého života před 17.listopadem 1989 nepochopí. Byl to den, kdy začal protikomunistický převrat, který později dostal přídomek Sametová revoluce.


 Sametová proto, že jsme neudělali to, co se nám dnes vrací jako bumerang. Nedokázali jsme je vypráskat do gheta. S Václavem Havlem totiž přišla pravda a láska a ta nám dneska dává co proto. Holt, nebyli jsme jako oni. Řízením osudu jsem byl v těch dnech na školení v Praze a tak jsem si onu úžasnou atmosféru všech Václaváků až po onu Letnou prožil na vlastní kůži. Nelze zapomenout na úžasnou vzájemnost, obrovské nadšení a společné zvonění klíči. Neuvěřitelná sounáležitost statisíců zpívajících s hrdostí hymnu bez dodatku hymny sovětské. Netrvalo však dlouho a my co jsme nebyli jako oni jsme si nechali vnutit jako prvního popřevratového premiéra komunistu. A většina ostatních bafuňářů se křišťálově čistě změnila v dravé kapitalisty. Nebo očištěné politiky. A netrvalo zas tak dlouho a už se nám derou zpátky. Znovu začínají šířit svoje bludy a značná část voličů jakoby ztratili pamět na to slyší. Pravda, ne vše co se děje v politice je v pořádku. Spousta hajzlíků využívá svých politických postů k vlastnímu prospěchu. Ale aby  památku Opletala a Sedláčka přišli ke Hlávkově koleji uctít i stalinistka Marta Semelová a  místopředseda strany bolševiků Petr Šimůnek je na zblití. Ještěže se našel aspoň jeden mladík v sokolském kroji co Semelové plivl pod nohy. Zažil jsem 17. listopad na vlastní kůži, ale kdyby mi tam někdo řekl, že jednou budou u památníku 17/11 pokládat květiny komunisti, tak bych mu řekl, že je vůl. A to prý položil při uctění památky zavražděných a vězněných studentů u Hlávkovy koleje květiny za ČSSD její dnešní člen a poslanec, bývalý tajemník ÚV KSČ František Adámek. A na dovršení oslav si Václav Moravec si pozval do OVM Andreje Bureše. Snad nic neilustruje novou dobu lépe. Jestli šel pak Bureš taky zapálit svíčku není známo. Tak pojďme na titulky.

  • Při kladení kytice byl slovně napaden Václav Klaus. Ale nedal se. "To je pět známých křiklounů, které znám už asi dvacet let, když si přečtou, že přijdu na nějakou akci, přesně stejní lidé, přesně stejné tváře," komentoval incident Klaus. "To jsou nemocní lidé, nemá smysl s nimi mluvit vůbec," reagoval. Podle Blesk.cz ale byla jeho reakce v jednu chvíli ostřejší a jednomu z mužů  řekl: „Ještě jednou a dám vám pěstí!“ 
  • A další perla. Publicista Bohumil Doležal ukončuje spolupráci s Mladou frontou Dnes a Lidovými novinami. Výměna je pro mne výrazným signálem proměny politických poměrů v ČR, a to proměny výrazně k horšímu. Čeští politici i novináři přitom chtě nechtě spolupracují na vytváření iluze „jako by se nechumelilo“. Nechci se na tomto tyátru podílet. Proto jsem se rozhodl, že od nynějška nebudu v obou listech publikovat. Vím, že nové vedení z toho hlava bolet nebude, ale nedělám to kvůli nim, dělám to kvůli sobě: něco podobného jsem totiž zažil po ruské invazi v roce 1968 a nemám to na stará kolena zapotřebí.
    Jo, Bohumile, pravda a láska zdá se musí vyhrát i za cenu lži a nenávisti.
  • Měli bychom změnit volební systém, navrhuje Babiš. Složitá povolební vyjednávání stran o utvoření vládní koalice by odpadla, kdyby se v České republice změnil volební systém z poměrného na většinový. V pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl lídr hnutí ANO Andrej Babiš.
    V tento sváteční den estébák stovce tisícům diváků řekl, že by chtěl změnit volební systém. Vládla by jedna strana. Jako pamětníkovi vlády jedné strany se mi chce zvracet! Protože do většinové vlády angloamerického střihu máme daleko.
  • A další perla. Zaprodala by ses jako děvka za guláš. Na síti spílají Gajdůškové, která se rozpovídala v ČT. Místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková prohlásila, že sociální demokracie není stranou pro bezdomovce, ale pro střední třídu. To zopakovala i v ČT. Paní Gajdůšková asi nikdy 'neochutnala' tíseň, strach o existenci, hlad, beznaděj. Já ano. Mohla by to zkusit, a pak by zpívala jinak. Možná by se v té situaci zaprodala jako děvka za guláš. Ví hovno o tísni lidí, kteří žijí ze dne na den a neví odkud kam. Šlapala by a ukazovala by svou ***, aby se nažrala. Ale na Vás, paní Gajdůšková, bych ani nevlezl. To bych si to raději udělal sám,“ rozzuřil se jeden z diskutérů.
    A tak je to s těma socanama. Káží vodu a pijí víno.  Kam nás zavezou ukazuje inovované logo ČSAD.  
  • A jeden multikulturní z Evropy. Sheffield se bouří proti slovenským Romům. Poslanec je chce převychovat. S obavami sledují obyvatelé britského Sheffieldu rozmach místní romské komunity. Přistěhovalci ze Slovenska tam dělají nepořádek, zakládají dětské gangy a údajně se dokonce pokusili prodat nemluvně. Místní poslanec dokonce varoval, že by nepřizpůsobivost imigrantů mohla rozpoutat vlny nepokojů. Jednou to vybuchne, varuje exministr vnitra. "Chování a kulturní zvyklosti přistěhovalecké komunity - romské komunity - zkrátka musíme změnit," prohlásil labouristický poslanec a někdejší ministr vnitra David Blunkett v rozhovoru pro sheffieldskou regionální pobočku BBC. "Jinak to tu jednou vybouchne, to všichni víme," dodal politik. Podle bývalého labouristického ministra vnitra Jacka Strawa bylo otevření Británie po roce 2004 bez omezení občanům nových členských zemí EU, včetně Polska a Česka, "spektakulární chybou". Podle něj vláda počítala s nejvýše 13 000 novými imigranty ročně a nakonec jich bylo přes 200 000 za rok.
    Divný je, že Brity nechávají ochránci Romů na pokoji. Být to unás už protestuje od OSN až po komisaře EU kdekdo. Na Twitteru to komentoval přiléhavě Jaroslav Plesl: Nelíbí se mi, jak Británie potlačuje práva Romů na jejich přirozený způsob života. Poštval bych na Brity minimálně NATO. Nebo aspoň Respekt.
  • A něco o kámoších těch holek co chtěly u nás ve škole chodit s hadrem na palici. Extremisté v Sýrii omylem uřízli hlavu kolegovi, teď se omlouvají. Bojovníci z radikálních sunnitských organizací Islámský stát v Iráku a Ahrár aš-Šám, napojených na síť Al-Káida, se omluvili za to, že popravili jednoho ze svých druhů. Stalo se to v syrském Halabu. Extremisté nejprve v minulých dnech zveřejnili na internetu video ukazující dav bojovníků, před nimiž stojí muž se zdviženou rukou, ve které drží hlavu vousatého muže. V druhé ruce svírá bojovník nůž. Radikálové triumfálně prohlašovali, že sťali příslušníka irácké šíitské milice, která bojuje po boku syrského prezidenta Bašára Asada. Nyní prosí extremisté „o pochopení a odpuštění“, jelikož zjistili, že se spletli a hlavu ve skutečnosti uřízli svému spolubojovníkovi z organizace Ahrár aš-Šám, takže v jejich očích pravověrnému, uvedl britský deník The Daily Telegraph.
    Tak se ptám. Není to náhodou ta svoloč, kterou chtěla honem honem podporovat delegace EU v čele s VanRopušákem, protože prý udělají v Sýrii demokracii jak v Lybii?
  • A trocha bulváru: Na bulvární frontě klid. Zmizela Agáta, Štika bizár family, akorát je všude plno nějakých Vyhulených, což mne vůbec nezajímá, to nechám voličům socanů a ti mne číst tutově nechodí.  Zato jsem narazil na návod. Jak prožít super SEX. A k tomu 7 rad, které prý mi ho zaručí. Tady jsou. Zkuste změnit místo, na kterém se milujete. Já bych ho změnil, ale nevím, jestli by mi to doma trpěli. Používejte pomůcky. Koukal jsem, ale našel jsem akorát mrkev a to by mi tak dali akorát pokousat. A po mrkvi jak známo ani nemrkne. Taky prý pomůžou svázané ruce, zavázané oči a pocit, že jste tomu druhému vydáni na milost.  Dál už ani snad pokračovat netřeba, protože se to dostane až k sexu v parku. A to já teda nemusím, protože by mně do toho určitě kolemjdoucí kecali. Jak jsem to tak četl, zblblo mi z toho i rajče co jsem měl ke svačině. Vraťte mi Ivetu, Agátu a Ornellu.

A zprávy o počasí: Pavouk se mi vysmál. Žádná kosa, žádný sníh. Vylezl zpod květináče a žádal vypnout topení. Pak dohonil myší holátko, sežral ho a šel zase chrápat. Chtěl jsem taky, ale dostal jsem pokyn. "Dědku, došla nám mouka. Vem si tašku a skoč do obchodu." Povídám: "Venku leje, že by ani psa nevyhnal." No a konec rozhovoru zněl: "Psa nech doma!"
                                                                                                                                  
A z mého života: Dopoledne jsem vyrazil kouknout do shoping centra, co by mohl Ježíšek přinést té mojí. Ten barák byl plnej bezdomovců a zbídačených chudáků olepených v Armaniho hadrech, nejhůř Dolce Gabanna.  Jestli to nenakoupili ve vietnamské tržnici, tak tu bundu Aeronautica a šálu Burberry hodím do popelnice, abych nevypadal jak socka. Kamarád říkal, že koupí té svojí kouzelné zrcadlo.

A na Fejsbůku napsali:

  • Jsem si nedávno dělal srandu, že stát bude matkám odebírat děti po porodu, aby se o ně "správně staral" a on už začal, už vymýšlí povinnou školku. Že s tím přichází hovado Chládek asi nepřekvapí nikoho. To když nedám dítě do školky tak mě zavřou, nebo mi ho odebere sociálka? To jsou ty malé kousky svobody které se nám ukrajují a nikdo si toho nevšimne, protože to jsou kousky a tak dnes je pro každého normální progresivní daň, daň z nabytí nemovitosti atd. proč? protože se to přece platí všude ne? protože je to přeci "normální" ne?
  • Malý vyroste, ožralý se vyspí, nemocný se uzdraví, ale blbec zůstane blbcem…
  • Jedno oko nemůže zustat suché, dojetím, jak Komplexně Geniálnímu Babíšovi (copyright MM) leží na srdci ceny pohoných hmot. Tomu Babišovi, kterému jdou automaticky 2 Kč z každého litru, díky nesmyslné povinnosti přimíchávat biosložku....
  • 24 let od 17. listopadu a komunisté nám vysvětlují, proč jsme vlastně zvonili klíčema. Není to divné?
  • Žurnalistika znamená otištění toho, co si někdo jiný nepřeje vidět otištěné. Všechno ostatní je public relations.“George Orwell
  • Taková nehoráznost... Nečas si dovolil nevypovídat před (takřka) lidovým prokurátorem... Kuwa co na tom, že na to má právo ? Nevypovídal a to je skandál a lidový tribunál by jej měl shledat vinným a bezokdkladně odsoudit k trestu smrti, nechť je naplněna vůle lidu...
  • Vy svině socialistický jste horší než fašisti!! Strčte si povinné školky do p*dele!!! Idioti, nese*te se mi do života hovada!!!Ono se přece etatistům sakra hodí další rok, kdy mohou děti indoktrinovat... zejména v tomhle tvárném věku...
  • Milé děti, podnikatel je darebák, eurouhnije je náš bůh, globální oteplování je věda...
  • Rušení poplatků ve zdravotnictví,je jen typický socialistický postup tvářit se, že je něco zadarmo a z daní všech to dotovat ze st.rozpočtu.
  • Gangy mírumilovných libyjských demokratů se opět mydlí v ulicích hlavního města.
  • Tomáš Halík se už asi definitivně zbláznil. Jak si jinak vysvětlit tato jeho rouhačská slova? Tomáše Halíka všichni známe a všichni jej máme rádi. Je to člověk dobrý, hodný, slušný, solidní, poctivý, ctihodný, čestný, milý, sympatický. Všechny tyto charakteristiky na pana Halíka sedí. Nic na tom nemění fakt, když se náš milý starý pán rozhovoří o islámu...

A další díl uniklých odposlechů:

A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2940x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist